Doğuma Hazırlık Oğluma İsim Bulmak İçin Fikirlerinizi Bekliyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kscicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
19
2
36
Ben Toprak ismini çok istedim ama babamız Samir ismini beğeniyor. Biz öğretmen bir çiftiz ve çocukların okulda isim konusunda ne kadar sıkıntı çektiğini biliyoruz. Eşim Toprak ismiyle çok dalga geçileceğini düşünüyor. Ben de öğrencilerimde Samir ismini denedim ve hemen öğretmenim zamir der gibi bişey diye dalga geçtiler. Sonuç olarak kararsızız ve yardım bekliyoruz :)

Bende hamileyim Allah eger kucagıma almaya izin veririse ve erkek olursa Ateş ismini düşünüyorum. İsimlerin enerjisine inananlardanım Ateş ismi güçlü,asi,inatçı,savaşçı, pes etmeyen.

Toprak oldukça tutulan bir isim, aynı sene ve yakın senelerin çocuklarının bir çoğu bu isme sahip olacak ve anlam olarak yer kabuğundaki canlı yaşamı sağlayan doku. Samir ise yanlış bilmiyorsam bereket, üretken ağaç demek ama ne yalan söyleyeyim bir Türkçe öğretmeni olarak bende de çağrıştırdığı olgu öğrencilerinizle aynı

toprak ismini oldum olası beğenmişimdir ama oğlumun ismini babası koydu ali mete diye
2. bebeğimde oğlan olursa toprak yada sarp koyarım ama samir aslaaaaaaa

Zahir.efe.danyal.beraat.kuzey.arel.adil.poyraz.ılgaz.kutsal.egemen.görkem.derin.baran.

bende doğacak oğluşuma yiğit aras ismini koymayı düşünüyorum babasıda Muhammet Siraç yada Tuğra diyo. Samir konusunda da öğrencilerinize katılıyorum :))

Eğer dalga geçilip geçilmeyeceğini düşünüyorsanız bence Samir ismi çocukların dalga geçmesine daha müsait bir isim.Toprak duyulmuş,bilinen bir isim ama Samir çok kullanıla bir isim değil ve kulağa garip geliyor.İkisinden biriyse Toprak kesinlikle daha iyi.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar aklınıza gelen isimleri paylaşırsanız çok sevirim.

eymen koyabilirsin canım.oğlumun adı.netten bulmuştum başka hiç bir isim hoşuma gitmemişti.herkes soruyo çok değişik anlamı ne diye.

Ben eski Türk isimlerini çok seviyorum. Eski Türk destanlarında, hikayelerinde olan isimleri...
Alp - Kahraman, savaşçı
Atakan - Cesur
Ayberk - Ay gibi güzel ve sağlam
Batuhan - Yiğit hükümdar
Berk - Güçlü ve sağlam, 2. anlamı yıldırım
Çınar - Ömrü uzun, yiğit
Ayrıca son dönemin popüler isimleri Ege (veya Egemen), Kuzey ve Rüzgar da çok güzel. Arkadaşın önerdiği Ateş de çok güzel.
Bir de çocuklar çok acayipler çok acarlar. Dalga geçmek istedikten sonra her isme bir şey uydurabiliyorlar ;) Yine de dikkat etmek lazım tabii.

İkisinden birini seçecekseniz Toprak ismini daha iyi gibi.

Önerilerim

Tansel ;aydınlığa ait ,sabahla ilgili

Balkan ;sarp ve ormanlık sıradağlar.

Bulut

Destan ; efsane

Eser ; yapıt,emek verilen güzel iş.

Koral ;yiğit koruyucu

Meriç, Menderes,Aras ; ırmak adları

Devran ; zaman, devir

bence de eymen ismi çok moda..çift isim düşünürsen Asaf Eymen, Toprak Eymen...Yiğit de güzelmiş...

Eymen ismini ben de beğeniyorum ancak yakın bir arkadaşım oğluna Eymen ismini verecek ve benim de vermemden hiç hoşlanmayacaktır. Yazılan tüm isimleri not ediyorum. Bir karara varınca burdan sizlerle paylaşıcam. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

canım toprak olan arkadasım cok gayet güzel bencede nie dalga gecilsinki hem bide ben tarihten isimleri cok seviyorum
alper-alperen
tugrul
yine eymen emir aras kaan v.s isimler var anlamları ve yazılışları gayet güzel ve agır isimler:34:

toprak ismini çok severdim ama ne yazıkki yaptığım uzun araştırmalardan sonra toprak ismi sakıncalı isimler arasında bu bilgiyi öyle eften tüften insnlardan almadım peygamber efendimiz tabii türkçe değil arapça ama türkçe anlamı toprak olan sahabesinin ismini değiştirmiş tabii ben kendi inançım doğrultusunda koymadım sadece paylaşmak istedim

Back
X