Doğuma Hazırlık Oğluma isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

VeraHatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
115
80
98
44
Arkadaşlar oğluma isimde kararsız kaldık, anket yapıyorum..
Ali Eşref,
İbrahim Ethem, hangisi sizce?

ikisini de begenmedim acikcasi o yuzden tercih yapamadim

Sadece Ali güzel bence. Zaten siz Ali Eşref de deseniz o sadece birinin sevip benimseyecek. Gebelde öyle oluyor. Sonra da "Eşref" diyenlere gıcık olacak belki. Birilerini de onu kızdırmak için ozellikle6 "Esref" diyecek. Hiç sıkıntıya sokmayın bence çocuğu. Ali güzel.

Sadece Ali güzel bence. Zaten siz Ali Eşref de deseniz o sadece birinin sevip benimseyecek. Genelde öyle oluyor. Sonra da "Eşref" diyenlere gıcık olacak belki. Birilerini de onu kızdırmak için özellikle "Eşref" diyecek. Hiç sıkıntıya sokmayın bence çocuğu. Ali güzel.

Sınıfa girecek herkes berkecan senin adın ne ali eşref vb. :olamaz:

Berkecandan ise Ali Eşrefi tercih ederim, bakış açısı tabii
Berkecan koyulsun demedim anlamak istediğiniz gibi istiyorsanız herşeyi, o zaman fikir sormanıza gerek yok. Ne koyarsanız koyunuz yakışacaktır. Yalnız iki isim de çok ağır. Çocuk isimleri taşıyamayabilir bunu belirtmek istemiştim. Böyle isimler konulan günümüz çocuklarını gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Benjamin Button misali 70-80 yaşında mı doğacak çocuk? Yapmayın lütfen.
İsim elbette zevk meselesidir ancak ortama, topluma da uyum sağlamalı değil mi?
Günümüzün vıttırı vızık isimlerinden koymayın da Onur'u düşünün mesela? Ya da Murat?
Yazdıklarınız gerçekten çok kötü.

Berkecan koyulsun demedim anlamak istediğiniz gibi istiyorsanız herşeyi, o zaman fikir sormanıza gerek yok. Ne koyarsanız koyunuz yakışacaktır. Yalnız iki isim de çok ağır. Çocuk isimleri taşıyamayabilir bunu belirtmek istemiştim. Böyle isimler konulan günümüz çocuklarını gözlemlemenizi tavsiye ederim.
Geçen bi büyüğümüz bu isim ağırlığı meselesinin Yahudilerin işi olduğunu, Müminleri mübarek isimlerden soğutmak için empoze ettiklerini dile getirmisti, Yok Muhammed ağır yok İbrahim ağır, Aras Uras, Ayaz, Toprak Bulut, Su, Ece, ırmak bilmem ne anlamsız isimler, bunlar daha mı iyi? Ben bu isimleri koyayım mı diye sormadım zaten, hangisi diye fikir alışverişinde bulunmak için yazdım.. polemiğe ne gerek var.. saygılar sunarım affola

İbrahim Ethem güzel, alim bir insanın ismi. İsmin karakteri etkilediğini düşünüyorum. Ve isim, çocuğunuzun sizin üzerinizde ki hakkıdır, hakkıyla düzgün bir isim vermek gerekir. Bundan yükümlüsünüz. Bugün kullanılan abidik gubidik farklı olmaya çalışayım derken komik olan isimlerdense, ağır bir isim koymayı tercih ederim. Adıyla ahlaklansın, büyüsün yavrunuz.

İbrahim Ethem güzel, alim bir insanın ismi. İsmin karakteri etkilediğini düşünüyorum. Ve isim, çocuğunuzun sizin üzerinizde ki hakkıdır, hakkıyla düzgün bir isim vermek gerekir. Bundan yükümlüsünüz. Bugün kullanılan abidik gubidik farklı olmaya çalışayım derken komik olan isimlerdense, ağır bir isim koymayı tercih ederim. Adıyla ahlaklansın, büyüsün yavrunuz.
Tanımam etmem sizi ama içimden geldi "Cansın Can..!! ♥ Aynı görüşte yim hetten püften abidik gubidik isimler koyuyorlar şimdiki moderen kafalılar

Back
X