Oğluma kardeş yapsam sakinleşir mi?

ya yanlış anlama ama
bir psikologa götürsen çocugu
kakasını tutması,arabayı kırdırması falan..
ne bilim ya
tamam çocuk yaramaz olur,hırçın olur ama
bunlar biraz dozu aşmış gibi..benneyaptımki
yanlış anlama ne olura.s.

cnm sürekli dr kontrolunde zaten.dr çok ilgili.yaramaz çocuk herzaman için sağlıklı çocuklarmış.ama buda çok fazla.psikolog a getireyim dedim dr muza.hayır gerek yok dedi...
kakasını yapmaması da.geçen ay makatı pişik oldu çok acıyımca yapmadı kakasını sonra geçti o pişiği ama içinde o korku kaldı sanırım.araba kırdırmasıda çok rastlamıyordum son 1 aydır böyle yapıyor...
beni çok kızdırıyor bende ona bağırıyorum.acaba çocuğun ruh sasğlığınımı bozdum..kendimede çok kızıyorum bağırdığım için.ama inanın dayanamıyorum artık.isteyerek bağırmıyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler.ben 2.çocuğu uzuuuuunnca bir süre istemiyorum.oğlum anaokuluna gidene kadar istemiyorum.bana kalsa hiç yapmayacağım.ama tek çocuk olmasınıda istemiyorum.eşimde kardeşi olmalı diyor ama çok daha sonra diyor.ne biliimm herkez düzelir düzelir diyince acaba bir umut dedim.bilsem ki düzelecek hemen yaparım.ama dediğiniz gibi ters te tepebilir...

sütlügayfecim çocuğun biraz hırçın ve aksi olabilir.benim görümcemin bir kızı var benim kızım3 o 5 yaşında.
kız çok kıskanç çok aksiydi.annesi onun isteklerini dinlemiyor duymamazlıktan geliyordu.ve tamda 3 yaşına girmeden olmuştu bu huyları.annesi her dediğini yapıyordu nasıl olsa yapıyor diye oda parmağında oynatıyordu.sonra bizlerde sıkılmaya başlamıştık.çünkü hep onun dediği oluyordu benim kızımı dışlamaya çalışıyordu.annesi ilgilenmemeye başladı,dediklerini yapmadı ve oda artık bayaga düzeldi.şimdi kızımla yine fasla geçinemiyorlar hep kıskanıyor kızımı ama yinede eski halinden fazla eser yok.sende fazla üstüne düşme duyma dediklerini.ama bence 2. bebiş için erken canım.

enpati kuralım çocuk evde yanlız ve arkadaşı yok ve çok sıkılıyor resmen nereye çatacağını şaşırmış mantıklı bence 2. çocuk diye düşünüyorum çünkü kardeş sevgisi bir başkadır ya bazen kavga ederler bazen oynarlar ama birlikta vakit geçirirler ve çok hoş şeyler çıkar ortaya...

benim oğlum da aynı seninki gibi huysuz inatçı bir keçi dediğim dedik herseyi de aglayarak kendini paralayarak yaptırıyor bana of zor çok zor yaaa...o kadar inatcı ki kime cekmiş bilmiyorum:S

Allah bağışlasın ama bence bu yaşta seni emrine almış. Her istediğini bir şekilde yaptırıyor eninde sonunda gibi geliyor. Yapılacak ve yapılmayacak şeyleri öğrenmesi gerekir. Yaşı ne olursa olsun ağzınızdan hayır sözcüğü çıktıktan sonra bir daha asla evete dönüştürmeyin. Bir zaman aldırış etmeyin ağlar ağlar susar. Yoksa çocuklar anne babayı parmağında oynatırlar.
Uslu olan çocuklar bile 2. çocukta kıskançlığa başlıyor. İlerde düşünmeniz daha mantıklı. Şu anda böyle bir çocuğun kardeşle daha ileri boyutlara taşıyacağı ağır basıyor. Allah kolaylık versin.

aman sakin ha yanlis yaparsin vallah, cocuk kardsini kiskancak aha da beter olur Allah korusun, sen cevrdendekilere bakip da aldanma birak onlari getsin, sen kendi dusundugun seye bak onlara noluyrmus yawsssfff

hamileyken nasıl dayanacaksın 9 ay. doğum yapınca 3,5 yaşına gelecek bezi bırakacak kreşe başlatıcam diyosun tam rahatlıyacakken bir bebek daha doğum sonrası sıkıntılar yine yeni yeniden çok ağır gelir.

sanki benim oğlumu anlatıyorsun,benimki 19 aylık ama bana kök söktürüyor babası şuan askerde onun hırçınlığıda var fazla bir yerede çıkartamıyorum...senin dediğin gibi olmadık şeylerle oynamak istiyor pirizler kablolor tencere tava oyuncakları dışında herşeyle bende artık ne yapacağım şaşırdım resim yapıyoruz kitaplara bakıyoruz yani hoşuna gidecek şeyler yapıyorum ama o herdakika onunla ilgilenmemi istiyor doğru dürüst yemek bile yiyemiyorum...sinir hastası olacağım bu gidişle...kızdığım zaman daha çok sinirleniyor elindekilerini kafama atıyor...ben özel eğitim öğretmeniyim öğrencilerim beni bu kadar yormuyorlar.bir çocukla baş edemiyorum...eşimde kardeş yapalım diyor....bense hiç düşünmüyorum aynı şeyleri yaşayacak gücüm yok....

cocuk icerde sikiliyordur .tam sosyallesme zamani. sen balik yagi ver sakinlestirirmis okumustum bi yerde hic bir zarari yok verebilirsin bide canim cocuga bagirmasan iyi edersin anliyorum seni ama karsindaki daha cocuk psikolojisi bozulabilir

seni çok iyi anlıyorum benimde oğlum aynen yazdığın gibiydi .Allah'a çok şükür atlattık o dönemi şimdi 5 yaşına girecek Allah kısmet ederse. sende atlatacaksın biraz zor geçiyor o dönem.benimde oğlumun hiç arkdaşı yok yakınımızda konu komşuda yok burada yalnızız evde.çok hırçındı aynen seninki gibi kırma yıkma huyu vardı.sana tavsiyem seni ne kdara çıldırtırsa çıldırtsın ona hayır de.hayır dedin mi arkasında dur.zor oluyor biliyorum ama başka çare yok.kardeş fikrini bence kafandan at.şu dönemde çok yanlış olur bence.Allah cümlemizin evlatlarını bağışlasın korusun inşallah.

Sen ikinciyi doğurup çocukla vakit geçirtene kadar o zaten durulmuş olur.Hem hamileyken ve doğurduktan sonra çok zorlanırsın benden söylemesi.

Cevre lafi iste.......Bence illaki durulur,durulucak diye birsey yokkk,biraz buyumesini bekleyin bana kalirsa, yoksa cok daha zorlanirsiniz.....Benimde bir arkadasimin oglu,cok yaramaz hic dinlemiyor ne annesini ne birbaskasini ayyyyy Allah yardimciniz olsun...:delphin:

bende öyle düşünüyorum.ma çevremdekiler öyle kararlı ki.kesin kardeşi olsun bu çocuk uslanacak diyorlar...

Çevredekiler herşeyi çok iyi bilir zaten. Sanki 2 çocuğa kendileri bakacaklar.

Bence çocuğunuzun onunla daha fazla zaman geçirmenize ihtiyacı var, bir kardeşe değil..Tabii karar sizin yine.

hamileyken nasıl dayanacaksın 9 ay. doğum yapınca 3,5 yaşına gelecek bezi bırakacak kreşe başlatıcam diyosun tam rahatlıyacakken bir bebek daha doğum sonrası sıkıntılar yine yeni yeniden çok ağır gelir.

bu sıkıntıları her harukalde yaşayacağım aslında...dediğim gibi tek çocuk olsun istemiyorum.ama uzun bi süre sonra.oğlum ozaman belki büyüyecek laftan sözden anlayacak ama çocuklar büyüdükçe dertleride büyüyor.anne olmak ne kadar zormuş yahuu.

sanki benim oğlumu anlatıyorsun,benimki 19 aylık ama bana kök söktürüyor babası şuan askerde onun hırçınlığıda var fazla bir yerede çıkartamıyorum...senin dediğin gibi olmadık şeylerle oynamak istiyor pirizler kablolor tencere tava oyuncakları dışında herşeyle bende artık ne yapacağım şaşırdım resim yapıyoruz kitaplara bakıyoruz yani hoşuna gidecek şeyler yapıyorum ama o herdakika onunla ilgilenmemi istiyor doğru dürüst yemek bile yiyemiyorum...sinir hastası olacağım bu gidişle...kızdığım zaman daha çok sinirleniyor elindekilerini kafama atıyor...ben özel eğitim öğretmeniyim öğrencilerim beni bu kadar yormuyorlar.bir çocukla baş edemiyorum...eşimde kardeş yapalım diyor....bense hiç düşünmüyorum aynı şeyleri yaşayacak gücüm yok....

allah seninde yardımcın olsun cnm.ben çıldırdım bile üzgünüm ama ruh sağlıyım inanılmaz bozuk.çocuğa vurmayayım diye oda dan dışarı atıyom kendimi gidiyorum sigara içiyorum biraz sakinliyorum.bu yüzdende sigarayı arttırdım valla....cnm babasından uzak olmasıda çok hırçınlaştırır çocuğu.ve bu hırçınlık kalır onda babası gelmiş olsa dahi bile.allah kavuştursun eşine.benim eşim çok sık şehir dışına gider işi gereği 10 gün kalır her gitmedi.babası her gidişinde hırçınlaşır bir daha gidişinde hırçınlığı daha artardı.ben bundan kaldığını düşünüyorum.eşim hala sık sık gider...

Son düzenleme:
yok anam yok bu yorumlardan çıkardığım sonuç şimdilik bebek yapmamak...
inanılmaz çok zor olur..yanımda annem olsa hani derim belki bi mucize yaa düzelir..
ama çok yanlızımm

Son düzenleme:
Back
X