Oğluma rağmen boşanmak

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.630
16.052
298
Merhabalar,3 yıllık evliyim 18 aylik oglumuz var.Bir yıl önce eşimden ayrı bir eve yerlestim,çocuğa ben çalışırken bakmalari için annemle babamı da çağırdım.Esimle ayrı evlerdeyiz ama kendisinin ve annemin israrlariyla, oğlumun da hatri için tekrar eve geri döndüğüm oldu fakat yapamadık.Bu git geller yüzünden dava da açamadık,tam açacak oldum ikna etti tekrar denemeye.Neden boşandıniz derseniz Cok sivri dilli,kovmaktan beter eden bir adam.İlk evi terk edisimin birçok nedeni vardı,epey düzelme var aslında,geriye bir sivri dili kaldı,onu da çekemiyorum,neyse.

Babası oğluna çok düşkün, oğlum da onu çok seviyor çünkü onunla çok ilgili bıkmadan yorulmadan oyunlar oynarlar.cocukla görüşmesine hiç karismadim ne zaman nerede isterse ne kadar isterse görüşüyordu.Hafta sonları eve götürüyordu fakat koronadan dolayı dolmuşa binip eve gitmelerine ya da parkta vakit geçirmelerine izin veremem bizim evde vakit geçirmelerini teklif ettim her gün bisikletiyle geliyor oynuyorlar 5-6 saat sonra gidiyor.Giderken oğlum çok üzülüyor ağlıyor,çok yıpranıyorum o anda.3 saat kadar önce kamera açtı annrm çocugu görsün diye.Telefonu öpüyor kuzum .Bosandik diyelim.Oglum ileride benden nefret eder mi kendimi çok sorguluyorum.

Şu anda da boşanmıştan farkınız yok zaten. Birlikte yaşama tahammülünüz yoksa boşanmaktan başka ne yapabilirsiniz ki?
Her seferinde bana, çocuğa bunu yapmaya hakkımız yok ileride hesap soracak deyip kafanı karıştırıyor.Yine döndürme çabaları var net bir cevap vermedim ama doğrusu ne kestiremiyorum

Sivri dilli derken nasıl mesela? Toparlanmayacak derecede mi ?
Mesela desem ki bugün niye erken geldin,sana hesap mı vereceğim istediğini dusun der, evlenmeden önce şu bu vaatte bulunmuştun desem, dediysem Allah'ın emri mi istersen sen düşün devam edip etmeyeceğimize tarzı şeyler söyler,bayağı ağır cümleleri de oluyor da düşününce gelmiyor

Hayır, lütfen bunu yapmayın. Çocuk için evlilik sürdürülmez. O çocuklar büyüyüp gidecek bir gün ve güzelce anlatırsanız da anlar. Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum ve iyi ki boşanmışlar. Boşanma yetişkinlerin düşündüğü kadar tramvatik olmuyor çocuklarda.

Toparlanabilecek bir iliskiniz varsa, aranizdaki sevgi henuz bitmediyse, terapi deneyin bi sans verin derim.
Bosanmak cocuklari cok yipratiyor. Hani babasi ilgisiz sorumsuz evde yok gibi tiplerden olsa anlarim, ama iyi bir baba anlattiginiza gore

Mesela desem ki bugün niye erken geldin,sana hesap mı vereceğim istediğini dusun der, evlenmeden önce şu bu vaatte bulunmuştun desem, dediysem Allah'ın emri mi istersen sen düşün devam edip etmeyeceğimize tarzı şeyler söyler,bayağı ağır cümleleri de oluyor da düşününce gelmiyor
Hep mi böyle ama ya? Çok can sıkıcı ama çözülmeyecek gibi de değil gibi. Çünkü sizden şans istemiş

Her seferinde bana, çocuğa bunu yapmaya hakkımız yok ileride hesap soracak deyip kafanı karıştırıyor.Yine döndürme çabaları var net bir cevap vermedim ama doğrusu ne kestiremiyorum

Seni duygusal olarak manipüle etmeye çalışıyor, farkında mısın? Sakın oyununa gelme. Boşanmak, çocukları yıpratmaz. İlgisiz, sevgisiz ebeveynler yıpratır. Ama okuduğuma göre gayet sevgi dolu anne babalarsınız. Ömrünü bu kadar saygısız bir insanla geçirmen seni yıpratmaz mı? Ayrıca eğer bu evlilikte mutsuzsan, oğlunun sana hesap sorma gibi bir hakkı yok merak etme.

Boşan ya da düzelmeden affetme derim. Karar senin.

Sadece sivri dil deyince sorunu çok iyi anlamadım.
Eski mesajlarınızdan gidince fikir sahibi oldum.
3. evliliğini yapmış buna rağmen hatalarından ders çıkaramamış,
kadın ruhundan hala anlamayan bir adam..
Kafasızlığı yüzünden yavrusunun bebeklik dönemini aile olarak geçirememiş.
Negatifliği, dede modu yaşantısı ile sizin yaşama hevesinizi de öldürüyor.
Mutlu bir insan olmadığınız için mutlu bir anne olamayacak, evladınıza esas kötülüğü o şekilde
yapmış olacaksınız.
İyi bir baba olabilir ama iyi bir koca olamıyor, gençliğinizi feda etmeye çocuk için değer mi?

Açık konuşmak gerekirse değmez.
Evlat dediğin de büyüyüp yetişkin olduğunda bencilce meydan okumuyor mu?

Duygularınızı iyi tartın.
Seviyorum sanırım diyorsanız bunun için son bir şans verin çocuk için değil bence.
Kuru sözlere de değil, aile terapisi eşliğinde mesela..
Denemeye değer olsun..

Birlikte olamayacaginiza kendinizi ikna edebiliyorsaniz cocugunuzu da ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum. Cocuk buyuyunce kendini sizin yerinize koyacak, bu kadar basit. Ama tabii ki konusup anlasmaniz, evlilige bir sans daha vermeniz de guzel olabilir. En iyisi olabilir. Cift terapisini kesinlikle oneririm, hem iciniz daha rahat olur her yolu denediginizi düşünürsünüz.

Şayet esinizin kendisini düzeltme çabası varsa deneyin derim.
Cocugunu çok sevip düşünüyorsa, ev ortamındaki huzuru, mutluluğu da düşünüp,size saygılı davranması gerekiyor.

Bunları aşma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız çocuğa bunu yapmayın, bir karar verin ve o karar da net olun.
Hayırlısı olsun inşallah 🙏

Çocuğunuz daha çok küçük. Şimdi barışıp bir ömür mutsuz evlilik geçirdiğinizde çocuğunuza ben senin için babana katlandım derseniz teşekkür edecek mi sanıyorsunuz? Çekmeseydin bana mı sordun diyeceğine adım kadar eminim. Çocuklar evdeki huzursuzluğu çok iyi anlarlar. Sürekli kavga eden, problemli anne baba ile yaşamasındansa ayrı ama mutlu anne baba daha iyidir.

bence biz yeni nesil olarak büyüklerimize göre daha gözü karayız.Annelerimiz ne fedakarlıklar yapmışlar yuvayı ayakta tutmak için.Bu tabi demek değil kendimizi ezdirelim mutsuz olalım ama sivridilli oluşu sonradan olmamıştır yani tanıdığınızdan beri öyledir sanırım,ve tek bu sebeple evlilik bitirilmez bence.ben olsam şans verirdim bu evliliğe.küçücük bir çocuk var ortada,sırf onun için değer.Eşinizi ikna edin ve aile danışmanlarıyla görüşün.evliliğin ilk yılları çok zordur ama zamanla eşler birbirinin huyuna suyuna gitmeye başlar siz henüz o zor aşamasındasınız.lütfen bir şans verin sonra keşke demeyin

Sadece sivri dil deyince sorunu çok iyi anlamadım.
Eski mesajlarınızdan gidince fikir sahibi oldum.
3. evliliğini yapmış buna rağmen hatalarından ders çıkaramamış,
kadın ruhundan hala anlamayan bir adam..
Kafasızlığı yüzünden yavrusunun bebeklik dönemini aile olarak geçirememiş.
Negatifliği, dede modu yaşantısı ile sizin yaşama hevesinizi de öldürüyor.
Mutlu bir insan olmadığınız için mutlu bir anne olamayacak, evladınıza esas kötülüğü o şekilde
yapmış olacaksınız.
İyi bir baba olabilir ama iyi bir koca olamıyor, gençliğinizi feda etmeye çocuk için değer mi?

Açık konuşmak gerekirse değmez.
Evlat dediğin de büyüyüp yetişkin olduğunda bencilce meydan okumuyor mu?

Duygularınızı iyi tartın.
Seviyorum sanırım diyorsanız bunun için son bir şans verin çocuk için değil bence.
Kuru sözlere de değil, aile terapisi eşliğinde mesela..
Denemeye değer olsun..
Gerçekten çok güzel ozetlediniz.Anlayabilmek için geçmişi karistirmaniz da çok yerinde olmus,. Satırlarca yazıp sıkmak istemedim kimseyi.Aslinda kendimden biliyorum çocuklar evdeki tatsızligi hisseder,mutlu anne olamazsam çocuğa hayrim da olmaz.O aynı evde iken bana lafları sokup kendi çocukla lay lay lom yapması bile dokunuyor bana.Yok bunu kendime yapmamaliyim

Merhabalar,3 yıllık evliyim 18 aylik oglumuz var.Bir yıl önce eşimden ayrı bir eve yerlestim,çocuğa ben çalışırken bakmalari için annemle babamı da çağırdım.Esimle ayrı evlerdeyiz ama kendisinin ve annemin israrlariyla, oğlumun da hatri için tekrar eve geri döndüğüm oldu fakat yapamadık.Bu git geller yüzünden dava da açamadık,tam açacak oldum ikna etti tekrar denemeye.Neden boşandıniz derseniz Cok sivri dilli,kovmaktan beter eden bir adam.İlk evi terk edisimin birçok nedeni vardı,epey düzelme var aslında,geriye bir sivri dili kaldı,onu da çekemiyorum,neyse.

Babası oğluna çok düşkün, oğlum da onu çok seviyor çünkü onunla çok ilgili bıkmadan yorulmadan oyunlar oynarlar.cocukla görüşmesine hiç karismadim ne zaman nerede isterse ne kadar isterse görüşüyordu.Hafta sonları eve götürüyordu fakat koronadan dolayı dolmuşa binip eve gitmelerine ya da parkta vakit geçirmelerine izin veremem bizim evde vakit geçirmelerini teklif ettim her gün bisikletiyle geliyor oynuyorlar 5-6 saat sonra gidiyor.Giderken oğlum çok üzülüyor ağlıyor,çok yıpranıyorum o anda.3 saat kadar önce kamera açtı annrm çocugu görsün diye.Telefonu öpüyor kuzum .Bosandik diyelim.Oglum ileride benden nefret eder mi kendimi çok sorguluyorum.
oğluma rağmen boşanmak değil , o cümlenin doğrusu oğlum için boşanmak olacak.

Back
X