kötü haberler aldım dün,
Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.
Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.
Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki
Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...