Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Oğlumda beslenmeye bağlı gelişim sorunları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Hep küçük kalacakmış yaşıtlarından gibi geliyor :KK43:
Aslında en çok canımı sıkan da abisi ile farklılığı
canim bir elin parmakalri bile bir degil. kiyaslama onalri. benim teyzemin ilk cocugunu arkasinda tabakla gezerleri 2 lokma yesin diye 2.sinin onunden tabagi zor aliyorlar.
beisin kilosu kac ki suan yazdiysan goremedim kusura bakma.
persentil hesabina bak yuzde kac cikiyor. yani 700 gr 1 cm doktorunuz biraz tuhaf yani.
dogumundan beri takip eden doktor mu bunu soyleyen.

Ben zaten 7. Ay icin dememistim bunu. Cevap yazdigim uye 2.5 yastan bahsediyordu. 7 ay nere 2.5 yas nere. 2.5 yasinda bi cocugun sadece anne sutuyle beslenerek cok saglikli olmasi evet imkansiz. Bilimde burasi da soyle gri kalsin diye bir sey olmaz. Neyse.
2 yasina kadar sadece anne sutuyle bealenmis bir bebek taniyorum. abartmiyorum anne sutu harici aldigi tek sey su idi. cocuk o kadar cansiz gorunuyor ki anlatamam. goz altlari mor mor yavrunun. simdi yeni baslamaya calisiyorlar kati gidaya ama cocuk cignemeyi bile bilmiyor. zaten her yiyecegi reddediyor.

2 yasina kadar sadece anne sutuyle bealenmis bir bebek taniyorum. abartmiyorum anne sutu harici aldigi tek sey su idi. cocuk o kadar cansiz gorunuyor ki anlatamam. goz altlari mor mor yavrunun. simdi yeni baslamaya calisiyorlar kati gidaya ama cocuk cignemeyi bile bilmiyor. zaten her yiyecegi reddediyor.

Evet oyle olur aynen. Hatta ölümle de sonuçlanabilirdi de yine iyi kurtarmislar cocugu. Yemek yemeyi ogrenmesi, midesinin gelismesi vs vs yasitlarini yakalamasi cok zamanlarini alir daha. Ne kadar erken mudahale o kadar iyi sonuclar.:kahve:

Evet oyle olur aynen. Hatta ölümle de sonuçlanabilirdi de yine iyi kurtarmislar cocugu. Yemek yemeyi ogrenmesi, midesinin gelismesi vs vs yasitlarini yakalamasi cok zamanlarini alir daha. Ne kadar erken mudahale o kadar iyi sonuclar.:kahve:
bunlar hep kadir tugcunun fanlari.
bi lac girdim forumuna baktim kadinin biri kizim oksuruyor demis ilac verme iyilesir demia 2 gun sonra kadin okururken kusuyor falan demis gecer vs. diyor 2 hafta boyinca cocuk oksuruk kusma ishal ses kisilmis. kadin hala adamin dededigini yapip cocuga sadece kusma icon fitil veriyor. devamini okuyamadim yani.

Anne sütü 2 yaş yeter . Ama annenin buna inanmış olması vücudunun da ona göre süt üretmesi gerekir . Ben ikizlerime yeteceğine inandım . İki yaş rmzirdim . Çoğunluk anne sütü aldı 4 çocuğumda .

bunlar hep kadir tugcunun fanlari.
bi lac girdim forumuna baktim kadinin biri kizim oksuruyor demis ilac verme iyilesir demia 2 gun sonra kadin okururken kusuyor falan demis gecer vs. diyor 2 hafta boyinca cocuk oksuruk kusma ishal ses kisilmis. kadin hala adamin dededigini yapip cocuga sadece kusma icon fitil veriyor. devamini okuyamadim yani.

Ben kendisinin adini ilk kez burda duydum iste doktorlugu nedir nasildir bilmiyorum. Ama topluma hitap eden bir paylasim yaparken ettiginiz laflarin önünü arkasini dusunmek zorundasiniz. Siz ben gordum anne sutuyle beslenmek de oluyor dersiniz sonra baskasi bunu alir 2 yasina kadar besleyebilirmisiz diye anlar ve savunur. Hicbir bilimsel degeri olmayan seyler degisik bulunuyor diye konusmak anlamsiz. Sadece bu doktor icin degil hepsi icin gecerli bu durum ancak iste paranın gozu kor olsun, nerde sansasyon yaratacak sey var onu konusmayi seviyorlar. Ben asla bilimi kendine yol edinmemis boyle ben gordum ben saydim laflariyla yola cikan hekimlere ne kendimi ne yakinlarimi emanet ederim. Hele cocugumu asla etmem.

Ben kendisinin adini ilk kez burda duydum iste doktorlugu nedir nasildir bilmiyorum. Ama topluma hitap eden bir paylasim yaparken ettiginiz laflarin önünü arkasini dusunmek zorundasiniz. Siz ben gordum anne sutuyle beslenmek de oluyor dersiniz sonra baskasi bunu alir 2 yasina kadar besleyebilirmisiz diye anlar ve savunur. Hicbir bilimsel degeri olmayan seyler degisik bulunuyor diye konusmak anlamsiz. Sadece bu doktor icin degil hepsi icin gecerli bu durum ancak iste paranın gozu kor olsun, nerde sansasyon yaratacak sey var onu konusmayi seviyorlar. Ben asla bilimi kendine yol edinmemis boyle ben gordum ben saydim laflariyla yola cikan hekimlere ne kendimi ne yakinlarimi emanet ederim. Hele cocugumu asla etmem.
Makalelerini okursaniz popüler doktorlar gibi atıp tutmadığını anlarsınız. Güncel Nelson dan veri ve bilgilerle çoğu açıklamasını yapıyor zaten. Uluslararası yapılan tıp sınavlarına sürekli giren birisi. Tecrübesini söylemeye gerek yok. Diğer arkadaş fan vs demiş ama çocuğum doktorların elinde deneme tahtası olmuşken onun vesilesiyle toparlandı. Çoğu zaman tahlil isteyip ona göre soruları cevaplar zaten. Ayrıca dünyada çoğu gelişmiş ülkenin sağlık standartlarına göre tedavi veriyor. Türkiye'deki gibi her önünden geçene antibiyotik, soğuk algınlığı şurubu, alerji ilacı yazmıyor diye sevilmedigi doğrudur. Öksüren çocuğa ne yazması gerekirdi mesela? 18 yaş altına yasaklanmış öksürük şurubu mu? Akıntıyı ciğerlere indiren soğuk algınlığı şurubu mu? Ya da bronşları açıp tüm mikrobu cigere indiren ventolin tarzı şurupları mi? Türkiye deki doktorları eleştirdiği için sevilmiyor evet. Herkes istediğine inanıp uygulamakta serbest.

Konu sahibi çok özür dilerim ayrıca. Konu dışında yazdığım için.

Makalelerini okursaniz popüler doktorlar gibi atıp tutmadığını anlarsınız. Güncel Nelson dan veri ve bilgilerle çoğu açıklamasını yapıyor zaten. Uluslararası yapılan tıp sınavlarına sürekli giren birisi. Tecrübesini söylemeye gerek yok. Diğer arkadaş fan vs demiş ama çocuğum doktorların elinde deneme tahtası olmuşken onun vesilesiyle toparlandı. Çoğu zaman tahlil isteyip ona göre soruları cevaplar zaten. Ayrıca dünyada çoğu gelişmiş ülkenin sağlık standartlarına göre tedavi veriyor. Türkiye'deki gibi her önünden geçene antibiyotik, soğuk algınlığı şurubu, alerji ilacı yazmıyor diye sevilmedigi doğrudur. Öksüren çocuğa ne yazması gerekirdi mesela? 18 yaş altına yasaklanmış öksürük şurubu mu? Akıntıyı ciğerlere indiren soğuk algınlığı şurubu mu? Ya da bronşları açıp tüm mikrobu cigere indiren ventolin tarzı şurupları mi? Türkiye deki doktorları eleştirdiği için sevilmiyor evet. Herkes istediğine inanıp uygulamakta serbest.

Tanımıyorum, doktorlugunu da bilemem demistim zaten. Ben hicbir doktoru boyle fan seviyesinde sevmem de yermem de. Boylesine bilgi yukunde hicbir doktor mukemmel olamaz zaten. Cocugunuza da gecmis olsun, iyi günler.

Tanımıyorum, doktorlugunu da bilemem demistim zaten. Ben hicbir doktoru boyle fan seviyesinde sevmem de yermem de. Boylesine bilgi yukunde hicbir doktor mukemmel olamaz zaten. Cocugunuza da gecmis olsun, iyi günler.
Tesekkur ederim. Geçti gitti çok şükür. Üstünden yıllar gecti. Tabiki mükemmel olamaz. Herseyini ovmem herseyini de yermem kimsenin. Beni ikna etmek için tam olarak olayın açıklanması lazım. Mesela ateş neden çıkar? Sebebi nedir? Çıkarken vücutta ne gibi değişimler olur? İlaclarin islevleri nelerdir? Bunlarin cevabını bulabildigim için bana cazip geliyordur belki. Bir başkası da kitabi bilgilerden hoşlanmaz bir günde çocuğum iyilessin der. Onun için de soylediklerini herkes uygulasin diyemem. Tercih meselesi. Size de iyi günler.

Bilgileniyoruz,
Buyurun lütfen.

kötü haberler aldım dün,

Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.

Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.

Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki :KK43:

Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...
daha 9 aylık süt kuzusu o.
tabi ki sütle doyacak.
benim kızım 11 aylık.
ek gıdayı tadımlık alıyor, her şeyi kabul etmiyor. her fırsatta emiyor.
kızlarım 30 aylık olana kadar emdikleri için az yerlerdi.
sağlık sorunu yoksa takma, boy kg kişiye göre değişiyor.

Birilerinden değil de çocuk doktoru Kadir Tuğcu dan okuduğumu söylüyorum. 2 yaşına kadar sadece anne sütü alıp hiçbir problemi olmayan hastaları olmuş. Demekki oluyormuş..
ben de Kadir Bey sayesinde kızlarımı ilaçsız iyileştirmeyi öğrendim.
müthiş biri.

Birilerinden değil de çocuk doktoru Kadir Tuğcu dan okuduğumu söylüyorum. 2 yaşına kadar sadece anne sütü alıp hiçbir problemi olmayan hastaları olmuş. Demekki oluyormuş..
kendiai bi yazisinda bunu yapabilen sadece 6 anne oldugunu soylemis. o cocuklari da surekli takip ettiklerini belirtmis. surekli gozetim altindalarmis o sure icinde. yani kendisi de bu durumu gozlemlemis bu 6 kisiyle. kendisini sevmiyor ya da takdir etmiyor degilim. bir cok konuda faydali bilgiler sunabiliyor. ama bazi anneler tam olarak fan gibi davraniyor. benim sitemim onlara. yani 2 haftadir oksuren kusan ishal olan bir cocugu neden doktora goturmuyorsun online yardim almaya çalışarak yetiniyorsun. midesinde veya bagirsaginda mikrop olabilir en basitinden. koru korune inamak neden. benim sitemim onlara.

ben de Kadir Bey sayesinde kızlarımı ilaçsız iyileştirmeyi öğrendim.
müthiş biri.
ilacsiz iyilestirebilen tek doktor degil kendisi. cocugumuzu bir doktora goturdugumuzde ince eleyip sık dokumaliyiz diye dusunuyorum. ve cocugun surekli takibini yapan sabit bir doktoru olmali.
Kadir Bey iyi bir doktor ama bazi noktalarda gerek uslubu gerek yaklasimi beni biraz irite etti.

ilacsiz iyilestirebilen tek doktor degil kendisi. cocugumuzu bir doktora goturdugumuzde ince eleyip sık dokumaliyiz diye dusunuyorum. ve cocugun surekli takibini yapan sabit bir doktoru olmali.
Kadir Bey iyi bir doktor ama bazi noktalarda gerek uslubu gerek yaklasimi beni biraz irite etti.
elbette.
ancak ilaçsız dr henüz bulamadım Türkiye'de.
o yüzden devamlı gittiğim iyi bir çocuk doktoru var. onun teşhis ve ilaçlarını bir de Kadir beye soruyorum. içime sinerse ilaç kullanıyorum. çok şükür 3 senedir toplamda 5 kez filan sadece calpol kullandım.

Benim de goturdugum doktorum var elbet. En az ilaçsız onu bulabildim cok doktor gezdim. Bazi şeyler online cozumlenemeyebiliyor tabiki. Süt bahsinde de olabiliyor demek ki ama doktorun takibiyle diye özellikle belirttim. Yoksa bilmeyen biri okur tek öyle besler felan Allah korusun.
Üslubu sert evet. Bence yıllarca o kadar çok insan görmüş ki bikmistir artık. Bir de bazıları sürekli aynı soruları soruyor yıllardır. Biraz geçmişi okusa fikir edinir. Vallahi yine de benden sabırlı. Ben o kadar uğraşamam herkese tek tek cevap vermekle. Hiç ucret almadan günde birkaç saatini kim ayırır da hergun cevap yazar böyle bir zamanda?

Back
X