Davranış Bozuklukları Oğlumda kaygı bozukluğu var sizde böyle şeyler yaşıyormusunuz?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sxuxperanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2008
642
0
96
Diğer
Oğlum 8yaşında aşırı hassas kaygıları var sürekli kötü bişeyler olacakmış gibi hissediyor.okulda elektrikler kesilince başı dönmüş terlemiş,evde ufo düşüp yangın çıkacak diye sürekli tedirgin,asansöre binemiyor,uykuya zor dalıyor,rüyasında sürekli kötü şeyler görüyor.

Kendinin yada ailemizden birinin öldüğünü görüyormuş.Aşırı hassas yanında bir şey konuşamıyorum.fark etmeden konuşsam bile onu kafasına takıp büyütüyor.
Mesela bir gün balık yedikten sonra çikolata yemek istedi bende sütlü çikolata yemesen iyi olur zehirlenebilirsin dedim.şimdi ne yese arkasından su bile içse soruyor zehirlermi diye defalarca anlattım bişey olmaz diye yinede evham yapıyor.

Ne söyliyeceğimi nasıl davrancağımı şaşırıyorum.banyo yaparken yüzüne su gelsin istemiyor.her banyoda kavga ediyoruz.

Daha buna benzer bir çok ufak tefek şeyden tedirgin oluyor.

Doktora götürdüm anksiyete bozukluğu dedi ve ilaç verdi daha anasınıfına gidiyordu o zaman ama ilacı içince uyuyan sessiz sedasız bir çocuk oldu bende o şekilde daha o yaşta ilçalarla yaşamasını istemedim ,Bide sıkıntısı olduğu zaman ilacımı getir demeye başlamıştı sanki ilaçla rahatladığı sanıyordu ilacı vermedim.

Sizinde böyle sıkıntılarınınz oluyormu neler yapıp rahatlatıyorsuz çocuklarınızı ben çok zorlanıyorum.bazen dayanamayıp bağarıyorum.sonra üzülüyorum ama elimde olmuyor paylaşıcaklarınıza çok ihtiyacım var...

oğlumunda uyku sorunu vardı.bebekkende günde 2-3 saat uyurdu ve bu 2 saatide yarım saat yarım saat 4 kere uyurdu.şimdi 10 yaşında ve uyumayı sevmiyor.okula gittiği halde akşam 11 den önce uyumuyor bir şekilde.uyumamak için acıkır,susar,çişi gelir.bizde sinir oluruz hadi yat demekten.
oğlum bir ara uyumak istemiyordu.ben korkunç rüya görüyorum diye.ölüler,ruhlar, cinler vb şeyler aklıma geliyor diye.biz yanında böyle şeyler konuşmayız ama okulda bir arkadaşı anlatıyormuş meğer.bizde odasında o uyuyana kadar yanında kaldık.hatta bazen yanında yattık.konuştuk rahatlatmak içn.bir ara inanın yanımıza alıp yattık.sonra alıştı.artık korkmuyor ve odasında uyuyor.sizde biraz onun yanında falan yatsanızda rahatlasa.oğlum bize bu akşamları kim yartttıki hiç sevmiyorum diyordu.yatacağı zamanda arkadaşının anlattıkları gelir uyuyamazmış oğluşum.biz atlattık.inşallah sizde atlatırsınız.gerçi oğlunuzun başka sıkıntılarıda var galiba ama çocuğun yanında olmak iyi geliyor.biraz yanında yatın.masal falan okuyun, saçını okşayın öyle uyutun.hatta ben oğluma ninni bile söyledim bu yaşında.hoşuna gitti.ona sarıldım,öptüm kokladım ,ninniler söyledim.ve korkusu geçti.oğlunuzda biran evvel sağlığına kavuşur inşallah.allah sabır versin.çünkü bu insanı zamanla sinir ediyor.

Evet canım haklısın konuşmak onu rahatlatıyor ama bir zaman sonra unutuyor konuştuklarımızı ve elinde olmadan kaygıları yeniden başlıyor

Zaten anlatılanlardan çok kolay etkileniyor.sesin oğlununda yaptığı gibi arkadaşlarının anlattığı korkutucu şeyleri daha büyütür kafasında.bir zamanlar arkadaşları 2012 de kıyamet kopucakmış diye konuşmuşlar baya zor oldu atlatmamız .bu gibi şeyler çok oluyor.

İlaçsız terapi şeklinde yenebilirmiyiz bunu bilmiyorum...

süperanne, lütfen ama lütfen, acilen sabiha paktuna keskinin ÇOCUK DAVRANIŞLARINDAKİ KORKUYU TANIMAK VE BAŞETMEK adlı kitabını edin ve en kısa zamanda oku..çocuk ruhu hakkında beni en çok etkileyen ve en yararlı bulduğum kitaplardan biri olmuştur..internetten edinebilirsin..
zaten kitabı okuduğunda da göreceksinki ilaç artı terapi şeklinde bi tedavi şart..
Allah yavrunun yardımcısı olsun..

süperanne, lütfen ama lütfen, acilen sabiha paktuna keskinin ÇOCUK DAVRANIŞLARINDAKİ KORKUYU TANIMAK VE BAŞETMEK adlı kitabını edin ve en kısa zamanda oku..çocuk ruhu hakkında beni en çok etkileyen ve en yararlı bulduğum kitaplardan biri olmuştur..internetten edinebilirsin..
zaten kitabı okuduğunda da göreceksinki ilaç artı terapi şeklinde bi tedavi şart..
Allah yavrunun yardımcısı olsun..

sağol canım kitabı alıcam inş.

Back
X