benimde oğlum 2,5 yaşındaydı ve anne,su,kaka,ayı,gitti,baba gitti,annenne,teyde,güle güle ve özellikle de hayvanların isimleri yerine miyav,hav hav,uuuu bu horuz oluyor taklit ederek herşeyi anlatıyordu resmen şebeklik ediyordu diyebilirim ailelerimizde geç konuşan yoktu ama benim yeğenimde 3 yaşından sonra konuşmuştu o yüzden çok irdelemedim ve 3 yaşına geldiğinde bir nörologa götürdüm orada da hiç konuşmadı ama işitme ve bazı komutları çok güzel yerine getirdi nörolog bana döndü sana reçete olarak kreş yazıyorum bu cocuğu kreşe gönder 3 aya kadar konuşur eğer ilerleme olmazsa seni konuşma terapistine göndereceğiz dedi oğluma bakarak sonra ordan güle güle dedik eve geldik hemen kreş araştırmaya baktık.ben haliyle hep 3 yaşını bekledim doktora gitmek için heryerde öyle yazıyordu ve işitme testinden emin de olduğum ve otizmden de şüphelenmediğim için içim ferahtı arkadaşlar.sonra kreş buldum ve şuanda 1 aydır gidiyor bildiği 10 kadar kelime vardı ama tabibende kreşle birlikte hareket ettim yani öğretmeninin günlük orada vurguladığı kelimeleri anlattığı şeyleri evde ona birebir anlattım daha çok vakit geçirdik ne kadar malzeme varsa kreştekinin aynısından eve aldım kitaplar,boyalar ,yapıştırıcılar ,bulmacalar ve sonuç 1 ayda tam 30 kelime öğrendi paşam.onu böyle görünce çok hoşuma gidiyor sadece anne ve baba ile olmuyor illaki yaşıtları lazım birebir yüzyüze ve eşit olacak biçimde olmalıymış siz konuşurken bile eğilicekmişsiniz onun boyuna gelip konuşmanız lazımmış anlatıyorum bunlarıki benim gibi annelerde içini ferah tutsun kreşe mutlaka gönderin arkadaşlar elbette yaş olarak 3 yaş çok ideal ama oğlumun kreşinde 2 yaşında çocuk hatta 1.5 yaşında bir bebek bile var ve onların konuşmaları daha güzel ve düzgün.inşallah tüm konuşma güçlüğü çeken annelerin bebeklerinin dili çözülür.kesinlike çocuğunuzla birlikteyken hep konuşun hep bu zamana kadar çok tv izlerdi şimdi bakmıyor aklına dahi gelmiyor bende ev işi yaparken açık der umursamazdım kabak başa böyle patlıyor işte ihmale gelmeyen tek şey çocuklarımız