• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumdan korkuyorum

Nasibinbir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
44
22
18
45
Arkadaşlar aslında bunu yazarken bile utanıyorum ama gerçekten çok kaygılı olduğum bir durum var. Benim oglum 16 yaşında. Ben eşimden ayrıldım 3 sene önce. Oğlumun psikolojisi biraz sallandı bizim yüzümüzden. Sürekli onu kontrol ediyorum. Arkadaş çevresi olsun sosyal hayatı olsun, internette yaptığı araştırmaları bile. 1 hafta önce yaptığı aramalara baktım. Cinsel içerikliydi. Ergendir,olur,ihtiyaci vardır dedim. Cahil bir anne değilim. Ama yaptığı aramalar cok ürkütücü. Gördüm ve çok şüphelendikleri,korktum. Bana farklı gözle mi bakıyor, kendini babasının yerine mi koyuyor ? cok soru var kafamda. ona hiçbir şey belli etmedim. Babasina soylemeye korkuyorum. Ne yapmalıyım ? Nereye başvurmalıyım ? Çok kaygılıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çok başka bir sebepten ötürü ( uyku düzeni bozukluğu ) için psikoloğa götürmüştüm oğlumu ve endişelendiğim konularda doktorla önceden konuştum
Tabi birebir sohbetlerinde bu konuya dair bir şeyler sordu / ya da sormadı bilemiyorum ama
Mutlaka gidin derim.

En acilinden ergen psikoloğuna götürün. Görüşmeye gitmeden de psikoloğunuzla şüphe duyduğunuz arada kaldığınız konuları konuşun.

Ben çok başka bir sebepten ötürü ( uyku düzeni bozukluğu ) için psikoloğa götürmüştüm oğlumu ve endişelendiğim konularda doktorla önceden konuştum
Tabi birebir sohbetlerinde bu konuya dair bir şeyler sordu / ya da sormadı bilemiyorum ama
Mutlaka gidin derim.
Ne sormuştu acaba ? Ne ilgisi var ki uyku düzeni ile ? Benim oğlanda uyku peobprob yok

Ne sormuştu acaba ? Ne ilgisi var ki uyku düzeni ile ? Benim oğlanda uyku peobprob yok
Soze karsi cinsel anlamda yaklasmaya calisiyormu??
Bir psikologa gidin derim. Tahminimce merak ettigi icin izleyip okumustur...

Son bir senedir daha bağlandı bana. Babasıyla görüşmüyor hep ben ilgileniyorum
Çok öpüyor sarılıyor kilo aldın diyip bacaklarımı sıkıyor ama ben bu yaptıklarınndn kotü birşey çıkarmak istemiyorum.

Cinsel tercihlerinin şekillendiği bir yaşta ve kendisine yakın olan karşı cins şu an annesi. Farkında değilsiniz ama en çok sizi inceliyor. Yaşının gereği normal gibi geliyor. Başka kontrolsüz davranışları var mı size karşı ? O zaman pisikolog yardımı gerekli olur.

Son bir senedir daha bağlandı bana. Babasıyla görüşmüyor hep ben ilgileniyorum
Çok öpüyor sarılıyor kilo aldın diyip bacaklarımı sıkıyor ama ben bu yaptıklarınndn kotü birşey çıkarmak istemiyorum.

Oğlum 10 yaşında Annesiyle olan ilişkileri oğlanların daima farklı. Karşı cinsle ilgili çok farklı sorular yöneltiyor. Karşısında bocalamamak için bazı cevapları ezberleme yoluna girdim. Henüz 10 yaşında ve giydiğim kıyafetlerimi eleştirmeye başladı. Bu çok açık olmuş anne , bu çok dar anne gibi. Kilo almışsın diyor . Kollarıma sarılıyor seviyor öpüyor sürekli. Sanırım normal karşılıyorum. Bizim tepkilerimiz daha önemli..

Oğlum 10 yaşında Annesiyle olan ilişkileri oğlanların daima farklı. Karşı cinsle ilgili çok farklı sorular yöneltiyor. Karşısında bocalamamak için bazı cevapları ezberleme yoluna girdim. Henüz 10 yaşında ve giydiğim kıyafetlerimi eleştirmeye başladı. Bu çok açık olmuş anne , bu çok dar anne gibi. Kilo almışsın diyor . Kollarıma sarılıyor seviyor öpüyor sürekli. Sanırım normal karşılıyorum. Bizim tepkilerimiz daha önemli..

Sence bu yaptiklari nornal mi ? Bana da aynı şeyleri yapıyor. Kilo aldın diyip bacagima dokunuyor ama terslemiyorum

Cinsel tercihlerinin şekillendiği bir yaşta ve kendisine yakın olan karşı cins şu an annesi. Farkında değilsiniz ama en çok sizi inceliyor. Yaşının gereği normal gibi geliyor. Başka kontrolsüz davranışları var mı size karşı ? O zaman pisikolog yardımı gerekli olur.
Dokunuyor bana, öpüyor surekli.
Ama bende sevgiyle yaklaşıyorum ona. Oglum diyorum ne yapayım ?

10 yaş ile 16 yaş çok farklı yalnız. Biri oyuncak çağında sayılabilecek bir çocuk, biri artık yetişkinliğe yaklaşmış, ergenliğe girmiş halde...

Dokunuyor bana, öpüyor surekli.
Ama bende sevgiyle yaklaşıyorum ona. Oglum diyorum ne yapayım ?

Erkek çocukları annesini çok farklı bir yerde görüyor. Ve gözlerinin önünde en yakın biz varız . Sizin oğlunuz 16 yaşında benimkisi henüz 10. Aslında çok küçük yaşta bizi markaja almaya başlıyorlar. Bizim vereceğimiz doğru tepkiler önemli. Bende giyim tarzıma dikkat etmeye başladım fikirlerini önemsediğimi hissettirmeye çalışıyorum. Bana dokunduğunda aykırı tepkiler vermiyorum. Onun OĞLUM olduğunu ona hissettiriyorum. Dediğim gibi cinsel tercihleri ve meraklarının en normal olduğu yaşta. Olumsuz davranışları yoksa eğer endişelenmeyin derim.

Meraktır o.
Aynı yaşlarda ben de bakar, kelime anlamlarını bilmeden arkadaşlarla ne oluyormuş diye incelerdik.
İşte anne baba zamanı gelince cinsellik hakkında bilgi vermiyor, okullardaki cinsel eğitimin yetersiz kaldığı durumlarda çocuklar kendi başlarına bir şeyleri görerek öğreniyorlar.
Ensest ne demek biliyordur şimdikiler ama gözünde, aklında nasıl olduğunu canlandıramıyor, konumlandıramıyordur.
Çünkü anne ve çocuk, baba ve çocuk ilişkisi bambaşkadır.
İzlediği için bunun çok ahlaksız ve sapıkça olduğunu anlamıştır, merakı bir süre devam eder.
Başka türlerde video hikayelere de bakabilir, aklınız kalmasın.

Meraktır o.
Aynı yaşlarda ben de bakar, kelime anlamlarını bilmeden arkadaşlarla ne oluyormuş diye incelerdik.
İşte anne baba zamanı gelince cinsellik hakkında bilgi vermiyor, okullardaki cinsel eğitimin yetersiz kaldığı durumlarda çocuklar kendi başlarına bir şeyleri görerek öğreniyorlar.
Ensest ne demek biliyordur şimdikiler ama gözünde, aklında nasıl olduğunu canlandıramıyor, konumlandıramıyordur.
Çünkü anne ve çocuk, baba ve çocuk ilişkisi bambaşkadır.
İzlediği için bunun çok ahlaksız ve sapıkça olduğunu anlamıştır, merakı bir süre devam eder.
Başka türlerde video hikayelere de bakabilir, aklınız kalmasın.

Evet sadece erkek çocukla sınırlandırmamak lazım. Bizim dönemimizde bu kadar gözümüze sokukur bir halde değildi ama merak stabildi :KK22:Evet doğru bilgilendirmek için doğru bilgi sahibi olmak gerek.

Benim oğlum 16 yaşında. 10 yaşında olsaydı hic önemsemezdim. Yani ergenlikte ve az çok neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyordur. Cinselligi keşfetmiş bir yaşta. Kendi yaşıtları varken,veya başka kategorilere bakabilirken neden "annesiyle ilişki yaşayan cocuk" diye arama yapıyor. Beni kaygılandıran şey bu. Bana yaklaşınca aklıma bunlar geliyor, şüpheleniyorum. Birkaç hafta daha takip edeceğim. Eğer böyle aramalara devam ederse karşıma alıp konuşacağım. En iyisi bu değil mi ?

Benim oğlum 16 yaşında. 10 yaşında olsaydı hic önemsemezdim. Yani ergenlikte ve az çok neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyordur. Cinselligi keşfetmiş bir yaşta. Kendi yaşıtları varken,veya başka kategorilere bakabilirken neden "annesiyle ilişki yaşayan cocuk" diye arama yapıyor. Beni kaygılandıran şey bu. Bana yaklaşınca aklıma bunlar geliyor, şüpheleniyorum. Birkaç hafta daha takip edeceğim. Eğer böyle aramalara devam ederse karşıma alıp konuşacağım. En iyisi bu değil mi ?

Arkadaş çevresinde işitiyor olabilir. Bunun üzerine çevrilmiş o kadar fazla film var ki ! Birde internet gerçeği var sınırlamak nereye kadar mümkün olabilir ki ? Oğlunu tabii ki gözlemle oturup konuş. Zamana uyum sağlamak zorunda olan anneleriz.

Back
X