Oğlumla ilgili...

ihtiyargenc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
14
0
1
45
Merhaba hanımlar.
18 yaşında bir oğlum var geçen yıl liseyi bitirdi, sınavda pek birşey yapamadı, bu yılda sözde tekrardan sınava hazırlanıyor, çalıştığı filan yok.
Neyse konumuza gelecek olursak oğlum asosyal.Evden sadece markete gitmek için çıkıyor.Hiç arkadaşı yok, anladığım kadarıyla kızlardan çok fazla çekiniyor.Fiziksel olarakta bayağı yakışıklı boylu poslu.Onun böyle bir dönemde vaktini evde öldürmesi açıkçası beni bayağı üzüyor, sizce onu nasıl sosyal hayata teşvik edebilirim.

Eger siz veya babasi hanginiz oglunuzla arkadas gibi rahat konusuyosa oturup cok yarasini desmeden konusun

Mesela siz iyi anlasan iki arkadas gibi olan bi anne ogulsunuz alin oglunuzu sinemaya alisverise bowling falan oynamaya gidin ve onu gezmeye alistirin

Ben arada oturup sohbet ediyorum ama asosyal olmadığını söylüyor,sohbet ederken anladığım yaşıtları olan kızlara karşı çok utangaç.
Ayda yıl bir alışverişe gidince ihtiyaçlarını almak için benimle gelir, onun dışında sinemaya filan benimle geleceğini sanmıyorum.

Baba ile birlikte düzenli olarak;haftada bir gün şeklinde at yani binicilik etkinliği yapsınlar.Hatta etkinliklerine birde baba-oğul güzel bir mekanda bir séyler içerek ya da yiyerek sohbetle devam etsinler..Babaya çok iş düşüyor bu dediğimde fakat etkisi olur diye önermek istedim.Bir pedagogun kitabında okumuştum bu yazdığımı.

Idealleri yok mu?

N'apiyo butun gun evde?

Sinava hazirlanmama sebebi ne,universite okumak istemiyosa bir meslek edinmeyi dusunmuyor mu?

Asosyalliginden cok gelecegi icin kaygilandim ben, cunku muhtemelen tum arkadaslari universiteyi kazandi,tek kaldigi icin ya da sinavi kazanamadigi icin disari cikmak istemiyodur .

Canım tavsiyem için teşekkür ederim ama eşim 8 yıl önce iflas etti, uzun süredir çok yoğun çalışıyor, dediğiniz etkinlik için maddi olarakta imkan yok, eşimin zamanıda yok.

Geçen yıl üstüne çok düştük çalışması için ama çalışmıyor, zorlamakta istemiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi görüştüğü arkadaşıda yok.

Geçen yıl üstüne çok düştük çalışması için ama çalışmıyor, zorlamakta istemiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi görüştüğü arkadaşıda yok.

Arkadasinin olmamasi cok normal ama, butun arkadaslari universite icin sehir disina cikmistir ya da universitede kendilerine yeni arkadasliklar kurmak icin ugrasiyorlardir.

Lisede de hic arkadasi olmadiysa onu bilemem tabi.

Bir egitim danismani ya da psikologla sinav hakkinda gorusurse faydali olur. Zaten universiteye baslayinca yeni arkadasliklar kuracaktir,sizin tabirinizle asosyalliginden eser kalmayacaktir.

Bildiğim kadarıyla liseden samimi olduğu kimse yok.2 kere okul değiştirdi, okuduğu okullar evede yakın değildi. Üniversite okuma isteği de yok. Resim yapıyor, sadece bu konuda yeteneği var.

Bildiğim kadarıyla liseden samimi olduğu kimse yok.2 kere okul değiştirdi, okuduğu okullar evede yakın değildi. Üniversite okuma isteği de yok. Resim yapıyor, sadece bu konuda yeteneği var.
Belki oğlun sanatçı ruhlu, içine kapanık biridir? :) onu değiştiremezsin ki.. aranızdaki iletişim yeterli ve oğlun da kendiyle mutluysa fazla kurcalamamak lazım. Herkes sosyal olmak zorunda değil..

İstekleri ve hayalleri konusunda onunla konuşup, doğru yönde teşvik etmeye çalışın. Belki ressam olmak ister :)

Çok haklısın canım sınav konusunda ısrarcı olmama sebebim buydu ama ufakta olsa bence sosyallik gerekli.

Üniversitede düzeleceğini düşünüyorum. Erkek kardeşimin durumu aynıydı, kendine bir arkadaş grubu buldu, dans kursuna gitti bana eşlik etmek için orada da arkadaş grubu buldu. Şu an hala sosyalliği seven bir insan değil ama emin olun en azından normal derecede dışarı çıkıyor arkadaş ediniyor. İçinde bulunduğu dönem stresli belki de kendisini baskı altında hissettiği için içine kapanıyor olabilir. Yapabilirseniz bir psikologla görüştürebilirsiniz.

Canım üniversiteye girme isteği yok, benim yaşıtlarının bulunduğu ortamlara teşvik etmem lazım ama yaşıtları ne yaparlar , nerelerde takılırlar hiç bilmiyorum.

Tek çocuk ise normal. Pedagoga götürmediniz mi bu zamana kadar

Canım oğlun artık reşit. Ergen irisi

Aile yapınıza göre etkinlikler yapabilirsiniz. Mesela alkol kullanan bir aileyseniz babası bir akşam bişeyler içmeye güzel bir mekana götürebilir. Hem baba oğul etkinlik yaparlar, hem yetişkin hayatını, dışarının yeni ortamının iyi hissettirmesini görebilir.

Sene kaybı için üzülmeyin. Artık sene kaybetmeyen bir çocuk yok. Kaybetsin varsın hayata hazır olur erkenden dalmamış olur. Herkes asosyal oyun başında tüm tanıdığım ergenler. Arkadaşları olsa da farketmiyor. İçini sıkma ferah tut.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…