- 4 Mart 2017
- 14
- 0
- 1
- 45
- Konu Sahibi ihtiyargenc
-
Eger siz veya babasi hanginiz oglunuzla arkadas gibi rahat konusuyosa oturup cok yarasini desmeden konusun
Mesela siz iyi anlasan iki arkadas gibi olan bi anne ogulsunuz alin oglunuzu sinemaya alisverise bowling falan oynamaya gidin ve onu gezmeye alistirin
Eger siz veya babasi hanginiz oglunuzla arkadas gibi rahat konusuyosa oturup cok yarasini desmeden konusun
Mesela siz iyi anlasan iki arkadas gibi olan bi anne ogulsunuz alin oglunuzu sinemaya alisverise bowling falan oynamaya gidin ve onu gezmeye alistirin
Pek yok gibi.Spor faaliyetleriyle alakası varsa onlara yönlendirebilirsiniz
Baba ile birlikte düzenli olarak;haftada bir gün şeklinde at yani binicilik etkinliği yapsınlar.Hatta etkinliklerine birde baba-oğul güzel bir mekanda bir séyler içerek ya da yiyerek sohbetle devam etsinler..Babaya çok iş düşüyor bu dediğimde fakat etkisi olur diye önermek istedim.Bir pedagogun kitabında okumuştum bu yazdığımı.
Idealleri yok mu?
N'apiyo butun gun evde?
Sinava hazirlanmama sebebi ne,universite okumak istemiyosa bir meslek edinmeyi dusunmuyor mu?
Asosyalliginden cok gelecegi icin kaygilandim ben, cunku muhtemelen tum arkadaslari universiteyi kazandi,tek kaldigi icin ya da sinavi kazanamadigi icin disari cikmak istemiyodur .
Geçen yıl üstüne çok düştük çalışması için ama çalışmıyor, zorlamakta istemiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi görüştüğü arkadaşıda yok.
Arkadasinin olmamasi cok normal ama, butun arkadaslari universite icin sehir disina cikmistir ya da universitede kendilerine yeni arkadasliklar kurmak icin ugrasiyorlardir.
Lisede de hic arkadasi olmadiysa onu bilemem tabi.
Bir egitim danismani ya da psikologla sinav hakkinda gorusurse faydali olur. Zaten universiteye baslayinca yeni arkadasliklar kuracaktir,sizin tabirinizle asosyalliginden eser kalmayacaktir.
Belki oğlun sanatçı ruhlu, içine kapanık biridir? :) onu değiştiremezsin ki.. aranızdaki iletişim yeterli ve oğlun da kendiyle mutluysa fazla kurcalamamak lazım. Herkes sosyal olmak zorunda değil..Bildiğim kadarıyla liseden samimi olduğu kimse yok.2 kere okul değiştirdi, okuduğu okullar evede yakın değildi. Üniversite okuma isteği de yok. Resim yapıyor, sadece bu konuda yeteneği var.
Belki oğlun sanatçı ruhlu, içine kapanık biridir? :) onu değiştiremezsin ki.. aranızdaki iletişim yeterli ve oğlun da kendiyle mutluysa fazla kurcalamamak lazım. Herkes sosyal olmak zorunda değil..
İstekleri ve hayalleri konusunda onunla konuşup, doğru yönde teşvik etmeye çalışın. Belki ressam olmak ister :)
O kadar ileri düzeyde değil ama bir süre daha böyle devam ederse olabilir.Oglunuz sosyal fobi hastasi olabilir mi?
Canım üniversiteye girme isteği yok, benim yaşıtlarının bulunduğu ortamlara teşvik etmem lazım ama yaşıtları ne yaparlar , nerelerde takılırlar hiç bilmiyorum.Üniversitede düzeleceğini düşünüyorum. Erkek kardeşimin durumu aynıydı, kendine bir arkadaş grubu buldu, dans kursuna gitti bana eşlik etmek için orada da arkadaş grubu buldu. Şu an hala sosyalliği seven bir insan değil ama emin olun en azından normal derecede dışarı çıkıyor arkadaş ediniyor. İçinde bulunduğu dönem stresli belki de kendisini baskı altında hissettiği için içine kapanıyor olabilir. Yapabilirseniz bir psikologla görüştürebilirsiniz.
+1Eger siz veya babasi hanginiz oglunuzla arkadas gibi rahat konusuyosa oturup cok yarasini desmeden konusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?