Oğlumu Ayakta sallamayı nasıl bıraktırıcam

xyz84

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
11
0
6
35
Adana
2,5 yaşındaki oğlum ayakta sallanarak uyuyor ve bu sallama ortalama 1 saat. Öğle uykusunda 1 saat sallanıyo beyfendi 1 saat sonrada anne beni salla diye geliyor. 1 saatte ayakta keyif yapıyor paşam. Ben bu sallama işini nasıl sonlandırıcam ( ayaklarımda derman kalmadı

" oğlum sen artık büyüdün, abi oldun " deyip sallamayı bırakıcaksınız, ağlasa da ,zırlasa da ,kendini yerden yere atsa da umursamayacaksınız. Bu kadar basit :) kolay gelsin

Allah kolaylık versin öncelikle :) benim annemin baktığı bebekte öyleydi 2 yaşındaydı saatlerce sallanmak istiyordu annem ona büyüdüğünü anlattı artık masal anlattı bide sürekli çocuk büyümüş yatağında uyumuş falan diye şimdi uykusu gelince paşa paşa gidip yerine yatıyor . inş sizede yararı olur

uyutacağınız zaman beraber yatağa girin yanında yatın zamanla alışır o uyuyana kadar yanında kalın bende çok çektim hatta 4/5 yaşına kadar :)

Ben de sallanmayi nasil kestigimizi hatirliyorum o derece buyuktum. Memeyi de birakmiyodum ayakta sallanmayi da. En son bi gece anneme cinnet geldi tum memeleri camdan atti. Koca kiz oldun yeter bi daha sallamicam diye evi inletti hemen uyumustum sonra :)))))))))

bu arada bide sürekli büyüdüğünü hissettirin o şekilde konuşmalar yapın birazda duygusala bağlayıp ayaklarım ağrıyor falan deyin ben öyle yapınca bana kıyamamıştı sürekli ayaklarım ağrıyor deyince zamanla vazgeçirdim hatta yürüyememe takliti falan yapın bugün çok kötü ağrıyor diye belki işe yarar ufff oldu falan deyin onun anlayacağı şeklide yada bezle bağlayın dizinizi gösterin belki işe yarar :)

Sen artık büyüdün bacaklarım ağrıyor deyip sallama, başta zor olur ama alışır, kararlı olmalısın, masal anlatabilirsin, yan yatırıp sırtını okşayabilirsin...

" oğlum sen artık büyüdün, abi oldun " deyip sallamayı bırakıcaksınız, ağlasa da ,zırlasa da ,kendini yerden yere atsa da umursamayacaksınız. Bu kadar basit :) kolay gelsin

işte net çözüm :) daha da söylenecek bir şey yok üstüne

2.5 yasındaymış ( Allah bağışlasın) artık söylediklerinizi idrak edebiliyordur.
Konuşarak aşabilirsiniz bu durumu, arkadaşlarda belirtmiş.
Kolaylıklar dilerim.

Benim de kızım 2,5 yaşında, öğlenleri bakıcısı ayağında sallayarak uyutuyor, akşamları ise yatağına koyuyorum, ağlasa da zırlasa da kesinlikle sallamıyorum, masal fln anlatıyorum sürekli, en sonunda uyuyor, daha da yeni alıştırdım yatağına, şimdi de gece istediği sütleri kesmem lazım, ağlarsa ağlasın kesinlikle vermeyeceğim kararlıyım. kararlı olursan 1 haftada halledersin.

cnm, bende 3 yaşına kadar salladım ayağımda, bir de kiloluydu ayaklarımı kımıldatamıyordum onu kaldırmaya bile mecalim kalmıyordu, baktım sonu gelmiyor, sonra onunla konustum yatağımızda benimle uyumasını sağladım çok ağladı uyumamak için çok direndi ama bi saat geç uyudu yine de uyudu... sonrada kalktım yanından her defasında, alıştı daha sonradan üstünü örtüyordum ben gelene kadar uyumuş olacaksın gelip bakacağım diyordum uyuyup kalıyordu... sakın istediğinin olmasına izin verme, çocuklar en iyi annelerini kullanır. benden sana tavsiye en fazla 3-5 gün ağlar sonra kabullendirmeyince mecbur alışacak.

Merhabalar;
Ben kızızmı işe başlayana kadar ayakta sallamamıştım.İşe başladıktan sonra annem ve ablam sağolsunlar alıştırdılar.Gündüz uyutmalarına ne kadar desemde ayakta devam ediliyor.Devrim yaptım geceleri sallamıyorum artık.Çok yorucu.Ben işten gelince eşimle birlikte pestili çıkana kadar oynarız.Ama öyle bebekle felan değil.Bildiğin koşma yarışı felan.İyice yorduktan sonra odaya götürürüm ışıklar kapalı uydurmasyon masallarımdan anlatırım:)) bir biberon sütüde verdinmi tamamdır.(Normal uyuma saati 22:00 ise 22:45 e kadar beklerim ) kızım 14 aylık.

Son düzenleme:
Öncelikle şunu söyleyim söz konusu çocuk olduğunda hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi basit değildir.Aynı durumu biz de yaşadık oğlum 4 yaşına kadar sallandı hem de ne sallanma.Defalarca bıraktırmaya çalıştım ama olmadı.Artık çok sinirlendiğim bir anda her türlü ağlamasını göze alıp bıraktım ayağımdan.Sonra kaç gece çooooooooook ağladı.İlk başlarda sabaha kadar oğlumla uğraştım.Daha sonra ufak ödüllendirmelerle ve masal anlatarak sorunu çözdük çok şükür.Kararlı olmak gerekiyor sizden ve çevresinden yüz bulamazsa umudunu keser bir yerde mecburen uyur.Zor ama imkansız değil.

bastan alistirmiyacaktin canim :)))
benimkiler ufakken ben yataga yatiriyordum ig mig yapa yapa uyuyolardi tabi ben basinda duruyordum eee eee diyordum :)
sonradan alistilar agliyorlar diye ayakta sallamak cok yanlis...
hatda hic unutmucam annem kizimi alistirmisti ayakta sallamaya neymis hosuna gidiyormus (halbuki benim kiz uykusu geldiginde yastigi alir uyurdu) tabi annem alm dönünce bu gene istedi öyle ayakta sallanmayi cok cok kizmistim anneme cünkü kizimi yatiriyordum besigine aliya agliya uyuyordu ama hamd olsun uzun sürmedi yine düzenine kavustu...
oglumda da annem aynisini yapmak istediginde kizdim ona sonra ben mafoluyorum diye birakti :)

sende pasana söyle kocaman cocuk oldun artik ayip diye hatda misafir geldiginde onlarda desin aaa sen hala öyle mi uyuyorsun diye cook ayip desinler belki birakir insaALLAH...
benim kizda tuvalete gitmek istemiyordu akrabalar felan gelince aaa sen hala bez mi takiyorsun ayip diye diye birakti tuvalete gitti
belki sende de ise yarar insaALLAH...

Ne güzel bir sorun keşke benim de böyle tatlı bir derdim olsa

ayy emerek uyuyo diye ayakta sallamaya gecmek istiyordum iyi ki alismamis. emzirerek uyutmak o kadar da zor degil. iste bir de gece cok sık kalkmasa.
allah kolaylik versin size de

Sallamayı bıraktırmak için biraz geç kalmışsınız bence. Doktorumuz bize 8-9 aylıkken sallamayı bıraktırın, emziği bıraktırın , yaşından sonra siz onu değilde o sizi yönetmeye başlar demişti.

Bizde onun için 9. ayında sallamayı bırakıp yanına yatıp hikaye okuyarak, okşayarak uyutmaya alıştırdık.

Ama zararın neresinden dönersen kardır, sizde iyice yoğun yavrunuzu, sonrada yanına yatıp benimde çok uykum var hemen uyumam lazım sende yanımda uyu diye yanınızda uyumasını sağlayabilirsiniz.

Ayakta asla sallamicam diyen bir anneydim ilk 4 ay sonra öyle bir hale geldimki uyusunda dedim böyle uyusun,insan sıkışınca ne yapıcğını şaşırıyor.Bende aynı sorunu yaşadım hatta 4 yaşına kadar ve bunun için bir pedagoga bile gittim,bana söylediği şuydu;mucizevi birşey beklemeyin böyle bir teknik yok,sadece kararlı olucaksınız,sakın ona anlatmaya sen büyüdün gibi laflar etmeye çalışmayın çünkü o çocuk ve gerçekten daha büyümedi,akşam olunca odasına götürün artık böyle yatman lazım,bende sana güzel masallar anlatıcam deyin yatağına yatırın ne yaparsa yapsın asla geri almayın kızmayın ama yumuşak annecim,bebeğim falan gibi sözlerde kullanmayın.Uyku saatini biraz geciktirebilirsiniz alışana kadar iyice uykusunun gelmesini bekleyebilirsiniz yatırmak için,demişti ben ilk etapta uygulayamadım açıkçası çok fazla ağlamıştı.Sonra birgün artık sallamaktan ayaklarım uyuşacak hale gelip ve hala oğlumun gözlerinin açık olduğunu görünce üstelik uyku saatini çoktan geçmiş olmasına rağmen,karar verdim hemende götürdüm yatağına yatırdım oturdum yanına masal okumaya başladım.Ağladı,pazarlık yaptı,direndi ama uyudu.Hala bayılarak uyumaz 3 aydır ama en azındn alıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…