oğlumu koltuktan düşürdüm...

hy_patia

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
2.969
5.174
398
İstanbul
dün oğlumu koltuktan düşürdüm, saniyeler içinde oldu ne olduğumu anlamadım. yüzüstü halıya düştü. hemen kucağıma aldım.2-3 dk ağladı. sonra sakinleşti. hemen üstünü çıkardım vücuduna baktım, görünürde birşey yok. hatta 5 dk içinde normal davranışlarına başladı. ama ben felaketim, kendimi çok kötü hissediyorum, her an aklımda o hali, hatta daha kötü olabilecek durumlar geliyor aklıma, sürekli ağlayasım geliyor. çıldırıyorum resmen. akşam dk. başı kontrol ettim. eşim çok abarttığımı düşünüyor. ama kendime engel olamıyorum, birşey olacak diye çok korkuyorum. ben bu anneliği beceremeyecek miyim diye düşünmekten edemiyorum. evde yalnız kalmak istemiyorum. akşam nasıl olacak, hemen olsun da eşim gelsin evde biri olsun. nasıl sakinleşeceğim. ayrıca bir şey olur mu bebeğimde, yani bir yeri filan acısa ağlar değil mi, hiçbir anormal durum yok şimdiye kadar.

dün oğlumu koltuktan düşürdüm, saniyeler içinde oldu ne olduğumu anlamadım. yüzüstü halıya düştü. hemen kucağıma aldım.2-3 dk ağladı. sonra sakinleşti. hemen üstünü çıkardım vücuduna baktım, görünürde birşey yok. hatta 5 dk içinde normal davranışlarına başladı. ama ben felaketim, kendimi çok kötü hissediyorum, her an aklımda o hali, hatta daha kötü olabilecek durumlar geliyor aklıma, sürekli ağlayasım geliyor. çıldırıyorum resmen. akşam dk. başı kontrol ettim. eşim çok abarttığımı düşünüyor. ama kendime engel olamıyorum, birşey olacak diye çok korkuyorum. ben bu anneliği beceremeyecek miyim diye düşünmekten edemiyorum. evde yalnız kalmak istemiyorum. akşam nasıl olacak, hemen olsun da eşim gelsin evde biri olsun. nasıl sakinleşeceğim. ayrıca bir şey olur mu bebeğimde, yani bir yeri filan acısa ağlar değil mi, hiçbir anormal durum yok şimdiye kadar.

Sizi çok iyi anlıyorum , ah ahh benimki kaç kere düştü ,anlatamam hatta 40 ını yeni doldurmuştu (hatırlmak bile istemiyorum) çingene salıncağından sabahın köründe küt diye düştü, çok kötü bir andı benim için .. neyse anlatırken bile için fena oluyor...
Bebeğiniz 1 metre yüksekten düşerse (allah korusun) akabinde uyumasına izin vermeyin, sürekli gözlemleyin , kusarsa hemen doktora götürün.

birde düştükten sonra kucağınıza alıp sakinleteceğim diye hop hop hoplatmayın..
merak etmeyi bundan sonra daha dikkatli olacağınız için inşallah tekrarlamaz , koltukta yanlız başına bırakmayın , dönmez kıpırdamaz demeyin , benimki vallahi billahi 40 günlükken döndü , kurtcuk gibiydi kıpır kıpır.
zaman geçtikce çocuğunuzun güvenliği için kendi kendinize bir düzen kuracağınızdan eminim

sağol canım ya ben de kucağıma alıp sadece sarıldım, öptüm ve konuştum. sustu zaten. uyku vaktiydi ama yine de uyutmadım 3 saat filan(bir yerden kulağıma çalınmış sanırım) 20 saat oldu nerdeyse hep hareketlerini kontrol ediyorum, hiçbir anormallik yok. ama çok çok çok korktum.

benim kızım da daha 2 aylıkken kanepeden düşmüştü. uyurken sürünerek kaydırmış kendisini. süzülmüş aşağıya doğru yattığı yerde de uyumaya devam etmiş. ben gördüğümde aklım başımdan gitti. nefesim tıkandı resmen. hala aklıma geldikçe yüreğim cız eder. geçen hafta da oturduğum yerde elimden kaydırdım. nasıl oldu bilmiyorum, sanki parmaklarımda can kalmadı, tutamadım çocuğumu, kayıverdi ellerimden. hiçbişey yapamadım, sadece çığlık çığlığa bağırdım. tam tepe üstü parkeye çakılacakken eşiim son anda yetişti. elim ayağım boşaldı, hıçkırmaya başladım. kızımda etkilendi benden. o da katıldı babasının kucağında. hemen aklım başıma geldi. aldım kucağıma, sarıldım, sakinleştirdim. ama hala aklım almıyor, nasıl oldu, nasıl tutamadım.
bir anlık birşey işte. Allah koruyor meleklerimizi. ben de senin gibi bir an düşündüm. ya eşim olmasaydı, nolurdu diye ama korkmanın kimseye faydası yok. unutmak tek çözüm.

benmoğlumda 22 gunlukmuydu neydı ben yerde yatıyodumonuda cekyata yatrdım ağlarken kendını ıterek duşmus bı uyandım yuzustu yerde kafasını tutmaya calışıyor hafıf ğlayarak neye uğradığımısasrdm gunlerce aklımdan cıkmadı amahıçbıyerınde kızarklık yoktu anormal bıseyıd yoktu sukur doktora flan gturmedım.sızıde allah korumuş ama ustunden bıgu gecmış bısey olsa ortaya cıkardı bundan sonra daha dıkkatlı olacağınz kesın kendınızı uzmeyın:16:

gelmis gecmis olsun canim
uzulmen faydasiz hepimizin basindan gecti allaha sukret birsey olmamis inan bundan sonra daha dikkatli olucaksin bunlar bizim icin bi ders
benim oglumda 4 aylikken koltuktan hemde dibimden dusuvermisti parkenin ustune
aradan bir hafta gecmedi oturdugum yerde ellerimden kayiverdi yere dunya basima yikilmisti
esim sakinlestirdi benide 3 tane hastanenin acilini aradik getirelimmi diye
dustugu yuksekligi soruyorlar once
bi kizarma morarma varmi ona bakacaksin ellerini kollarinda kirik cikik ters donme gibi bir seyler varmi onlara bakacaksin
kesinlikle 4,5 saat uyanik kalacak ic kanama yada beyin kanamasina karsi
eger bebek dustukten sonra kusarsa agzindan burnundan yada kulagindanda kan gelirse mutlaka hastaneye gotureceksin bunlar cok onemliymis
insanin canindan can gidiyor ama hepsi geciyor

Benimki 7-8 aylikken masadan dustu :1: Nasil oldugunu anlamamistim, uzerini giydiriyordum bir an arkamdaki konsoldan bir sey almaya uzandim ve bammmm!

Omrumden 10 yil gitmistir herhalde. Sizlerinki alcak kanepeden dusmus benimki 1 metreden dustu bir sey olmadi. Dusme hikayesi olmayan bebekli arkadasim yok. Dikkatli olmaliyiz ama ne yapalim insaniz iste oluyor boyle seyler.
Bir arkadasim bebegini yataginda sallarken uyuyakalmis. Kuttt sesine uyanmis ki bebegi yerde. Doktorunu aramis, doktorununun ilk dedigi "sizinki daha yeni mi dustu" :60:

Back
X