Oğlumu memeden nasıl ayıracağım ne olur bir yol gösterin

evdeyim

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
50
0
16
Ordu
22 aylık bir oğlum var emiyor ve ben geçen hafta 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim... öğrendiğimden beri oğlumu gündüzleri sadece uyuyacağı zaman emzirdim bugün emzirmeden uyutayım dedim önce banyo yaptırdım sonra yemek yedirdim ayağımda sallamaya başladım sürekli anne meme dedi bende egg olmuş dedim hiç açmadan. Yarım saat salladım yok uyumadı tekmeledi ağladı sızladı en son dayanamadım kucağıma aldım ayağa kalktım salladım gözleri kapanınca da oturdum kucağımda uyuya kaldı....çok zor oldu ama uyudu emmeden.... Ben nasıl yapacağım her gün böyle mi olacak gece ne yapacağım yardım edin ne olur siz nasıl bıraktırdınız.:52:

ayy canim oncelikle seni Tebrik ederim,bu kadar süre bebegini anne sutunden mahrum etmedigin icin ve hayırlı olsun.
Bende kizimi 19 aylıkken kestim turkiyeye gittigimde annemin yanında yatti,bende yan odada kaldim özellikle ilk gün baya ağladı,kararli davran aglayinca ortasinda bir ara vazgecicek oldum.annem bana bunca saat cocugu bosbosunami aglattim deyip kovdu,belli sure sonra sustu.yalniz benim kızım gece süt istiyordu.aile yakınlarından sana yardımcı olacak kimse yokmu 2 gün onlarda kalsa?
Birde hamileyken cocugunu emziriyosun ya buyuk bir ihtimal cocukta ishal gibi diskilama başlayacak.

22 aylık bir oğlum var emiyor ve ben geçen hafta 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim... öğrendiğimden beri oğlumu gündüzleri sadece uyuyacağı zaman emzirdim bugün emzirmeden uyutayım dedim önce banyo yaptırdım sonra yemek yedirdim ayağımda sallamaya başladım sürekli anne meme dedi bende egg olmuş dedim hiç açmadan. Yarım saat salladım yok uyumadı tekmeledi ağladı sızladı en son dayanamadım kucağıma aldım ayağa kalktım salladım gözleri kapanınca da oturdum kucağımda uyuya kaldı....çok zor oldu ama uyudu emmeden.... Ben nasıl yapacağım her gün böyle mi olacak gece ne yapacağım yardım edin ne olur siz nasıl bıraktırdınız.:52:

Valla yapar mısınız bilmem ama büyükannemin bir yöntemi varmış.Bebek tiksinip bir daha meme istemezmiş.
Sakıza biraz saç bularmış.O sakızı da göğsüne yapıştırırmış..:52:

ayy canim oncelikle seni tebrik ederim,bu kadar süre bebegini anne sutunden mahrum etmedigin icin ve hayırlı olsun.
Bende kizimi 19 aylıkken kestim turkiyeye gittigimde annemin yanında yatti,bende yan odada kaldim özellikle ilk gün baya ağladı,kararli davran aglayinca ortasinda bir ara vazgecicek oldum.annem bana bunca saat cocugu bosbosunami aglattim deyip kovdu,belli sure sonra sustu.yalniz benim kızım gece süt istiyordu.aile yakınlarından sana yardımcı olacak kimse yokmu 2 gün onlarda kalsa?
Birde hamileyken cocugunu emziriyosun ya buyuk bir ihtimal cocukta ishal gibi diskilama başlayacak.
sağol canım teşekkür ederim.... Ben kv ile oturuyorum da ona veremem annem de başka şehirde....nasıl yapacam bilmiyorum

benim büyüklerim genelde ekşi bilirmisiniz bilmiyorum köylerde yapıllır pekmezde değilde ona benzer ama tadı baya ekşi adı gibi :27: onu sürerlerdi ve bebek ööööööööö olurdu:30: tadını sevmeyeceği şeyler sürebilirsin göğsüne :27:

Öyle bitden keserseniz cocuk icinde sizin icinde zor olur... Ögün ögün azaltin, aglamalarinada dayanin, uyuma zamanlarinda biberondan süt isitip verin, be sizin kokunuzum sindigi bi kokubezi yada ayicik ise yaraya bilir... Basarilar...

öyle bitden keserseniz cocuk icinde sizin icinde zor olur... ögün ögün azaltin, aglamalarinada dayanin, uyuma zamanlarinda biberondan süt isitip verin, be sizin kokunuzum sindigi bi kokubezi yada ayicik ise yaraya bilir... Basarilar...
ben de öyle düşünüyorum aslında birden kesmek istemiyorum ama ben biberon vermek istemiyorum bardakla alıştırmak istiyorum süte

ben kızımı sütten ayırırken bikaç gün babaannesi yanında yatırdı
ben kalemle boyadım, acı sürdüm neler yaptım
yemedi benim kız :) aklı erdiği için anne git yıka gel derdi
ama kimi arkadaşlarım böyle böyle bıraktı
sakız yöntemini bende duymuştum
kv bıraksan bikaç gece unutur zaten sonra...

Annem kız kardeşimi sütten ayırmak için koli bandı yapıştırmıştı göğüslerine :) çok etkili bir yöntem ondan sonra kız kardeşim emmedi bir daha :)

ben kızımı sütten ayırırken bikaç gün babaannesi yanında yatırdı
ben kalemle boyadım, acı sürdüm neler yaptım
yemedi benim kız :) aklı erdiği için anne git yıka gel derdi
ama kimi arkadaşlarım böyle böyle bıraktı
sakız yöntemini bende duymuştum
kv bıraksan bikaç gece unutur zaten sonra...
benim kv biraz acayip çocuk ağlarken susturmak yerine uykulu çocuğu alır kucağında zıplatır ona bırakırsam öyle yapar korkuyorum oğluma bişey olur diye

Bende oğlumu sütten ayırmaya çalıştım geçen ay ama başaramadım bir kere kesinlikle karalı olmak şart.Ben gece ağlayınca dayanamadım verdim 2 gün çile çektim ama çektiklerimde yanıma kaldı.Rimel sürdüm olmadı, karbonat sürdüm tadı kötü diye olmadı, salça sürdüm olmadı şimdi bende koli bandını düşünüyorum

Annem diyorki: Meme ucuna yara bandı yapıştırsın yataga girsin babada içerde olsun bak uff olmuş desin ağlayacaktır sonra babasıyla bakkala gitsin babası meyve suyu alsın gece emdirsin sonra alışır bırakır :)

bir arkadaşım meme uclarına yara bandı yapıştırıp, çocuğuna da gösterip uf oldu demişti.

Oğlumu sütten kestiğimde 22 aylıktı :emir_bebek: memeye o kadar düşkündü ki nasıl kesicem diye kara kara düşündüm:23:

İşten döndüğüm bir pazartesi başladım zorlu savaşa. . . salça sürdüm korktu. . Ağlıyor meme diye (( her istediğinde o kırmızı şekli görünce ağladı . 3 gün içinde bıraktı :17:

5 ve 6 altıncı gün ben dedim al oğlum meme diye :37: istemedi :43: bu kez ben ağladım :14:

Emzirmek çok güzel bir duygu.Tabi sizin hem hamileliğiniz ilerlemiş hemde oğlunuz kocaman olmuş :31: Salça veya ketçapla rahatlıkla bıraktırabilirsiniz :51:

Hayırlı doğumlar şimdiden :49:

kırmızı oje duymuştum bılgınıze.

20 aylık kız çocuğu annesiyim. Kızım anne sütüne düşkünlüğünden dolayı geceleri çok uyanıyor ve emmeden hiçbirzaman uyutamıyorum. 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum. Fakat nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum. Anne sütünden ayırmak için babanne yada annanede birkaç gün kalmasının çocuğun üzerinde geleceğe yönelik olumsuz etkisi olurmu? siz nasıl bir yöntem önerirsiniz?

Değerli Esra Hanım, sakın ola ki, çocuğunuzu sütten kesmek için birkaç günlüğüne de olsa çocuğunuzu yanınızdan ayırmayın. Bu çocuk için ciddi bir güven kaybı olur. Şuan yaşadığınız dönem milyonlarca annenin yaşadığı şeylerle aynı. Korkmayın, her çocuk sütten kesileceği sıralar anne sütüne daha düşkün olur ve gece sabaha kadar anneyi emer. Belki bu satırları okuyan diğer anneler de buna şuan şahitlik ediyor ve “Evet bizimki de öyle gece sabaha kadar emiyor” diyorlardır. Endişe etmeyin, çocuğunuzu terk etmeyin. Şunu bilirseniz belki rahatlarsınız, çocukların emme refleksi 24 ay devam eder. Bu süreden sonra çocuklarda emme duygusu yavaş yavaş kaybolur. Çocuğunuzdaki emme refleksinin kaybolmasına kadar beklerseniz göreceksiniz endişe ettiğiniz gibi zor geçmeyecek çocuğunuzun memeden kesilmesi. Çocuğunuzun emmeden kesilmesinin en temel şartı “Anneden güven duygusunu alıyor olması ve duygusal yoksunluk yaşamıyor olması” gerekir. Eğer çocuğunuza duygusal yoksunluk yaşatıyorsanız ve onu ihmal ediyorsanız o takdirde çocuğunuzun sizi terk etmesi zor olur.

Selamlar,

Uz. Pedag. Adem Güneş
pedagogun sayfasında sorulardan alıntıladım bu yazıyı bilinçsizce sadece öyle duyduğumuz için tavsiye vermek doğru gelmiyor :19:bence bunun cevabını uzman kişilerde ararsanız pedagog gibi çok daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.benımde küçük kardeşim su an 5 yaşında memeyi bırakma dönemınde o kadar bilinçsizdik ve malesef yukarıda söylenenlerin nerdeyse hepsini denedik sonuç olarak bıraktı ama o kadar zorlandı ki.çocugun huyu bile değişti anneme sürekli vurmaya kızmaya başladı.:5:daha sonra yukarda bulunan pedagogun radyo programını dinlerken anladık ne kadar yanlış yaptığımızı :18: sitesini bir ziyaret edin ben kısaca özetliyecek olursam yavaş yavaş belirli aralıklarla bıraktırılmasını günlere yayarak sağlıklı bir şekilde bırakılacağını hatta saati göstererk uzun olan çubuk 3 üzerinde gibi basit düzeyde anlatılması gerktiğini çocugun bu zamanlamaya alısacağını söylemişti. kardeşimde hata yaptık ama artık bilinçlendm çocugum olursa bu sekılde uygulamayı düşünürüm sizede tavsiye ederim:31:

Benim kızımda bağımlıydı, alkolik gibi o da sütkolik olmuştu:1:

Yaklaşık 2 yıl emdi dolu dolu, sakıza saç yapıştırıp koydum, yoldu attı emdi, salça sürdüm peçete getirip temizledi:27:

Öyle uyanıktı ki, bantladım uff oldu dedim, ben onu öperim anne geçer dedi, bantı söküp attı, iki öptü yine emdi:27:

En son göz kalemiyle simsiyah boyadım tüm göğüs uçlarını, tabi silmeye çalışınca çıkaramadı, yağlı olduğu için banyoda bile zor çıkıyor, anca öyle bıraktı emmeyi

Ama tam 1 hafta açıp kontrol etti, bakayım anne geçmiş mi diye, bir hafta boyalı gezdim yani:1:

Kolay gelsin:34:

ayy canim oncelikle seni Tebrik ederim,bu kadar süre bebegini anne sutunden mahrum etmedigin icin ve hayırlı olsun.

Gebelikte emzirmenin sakincali olmàdigi tibben ispàtlanmis. Anneye yuk getirmesi disindà dogmus ve dogmamis cocuga zarari yokmus (dusikk egiliminiz, eski dusuk hikayeniz, servikal yetmezlik vb. yoksa)
Bu bilgiye dayanarak gebeligimde dort ay kizima sut vermeye devam ettim. Bilakis sut vermeyi kesince kizim hasta oldu.
Basta kizim sadece aksam olur dedim. Ilk gunler itiraz etti ama kararli oldum. Sonrasinda da artik hic yok sen buyudun diyerek hic vermedim. Bunu anlattigim icin de kizim cildiràsiya aglamalara girmedi. Onun yerinde olsam vrf annem izahb etmeden beni sutten mahrum biraksa yikilirdim o yuzden boyle yapmistik. Uzmanlarin dà tàvsiyesi bu. Oncrf konusup anlatip azaltmak, varsa gece sut alimini bitirmek, sonra sonra hepten kesmek. Zaten oglunuz iki yasindaymis mutlaka itiraz etse de anlayacàktir. Benim kizim bu anlayisi bir yàsinda gostermisti.
Lutfen cocugunuza eziyetler etmeden tamamlayin bu sureci. Bebek icin hayirli olsun.

anne değilim hatta evli de değilim ama 1 ay önce ablama yardım ettim emzirmeyi bırakması için yeğenim sürekli emiyodu hatta o kadar bağlandı ki gece bebek gibi her saat başı kalkıyodu emmek için. O da 20 aylık falandi. Ablam göğsünü siyah göz kalemiyle boyadı gösterdi uf oldu çok aciyo dedi zaten görünce iğrenip kaçtı gece 1 kez emdrdi ilk gece bi dahaki gece Hazır süte alışkın olmadığı için Gündüz çikolatalı süt verdik nesquik yani gece onu verdi uyudu ilk gün yenisti ama ben ona bak sen artık büyüdün yemek yiyebiliyosun anneni emmesen de olur annenin canı çok aciyo dedim ablam da ağlama numarası yaptı o da emin ol bi kere bile istemedi hatta zorladık yine almadı nden emdırmediğni sık sık anlat bi de emdırmediği için süt birikmişti onu sağarken gördü uf uf deyip durdu ve 1 haftadan sonra gece kalkmayı da bıraktı uyumadan önce sütunun içine bebe bisküvi katıyo tok tutuyo kolay gelsin şimdiden

Back
X