oglumu sütten kesmek istiyorum lütfen okur musunuz?

Kızlar 21.5 aylık oglum var sütten kesmek istiyorum artık sürekli emiyor beni 2 yaşına kadar emzirmeyi düşündüm ama geceleri 20 kez emiyor bazen buda beni çok yıpratıyor. Memeye guvendigi için aciktikça emmek istiyor. En zoru da bazen markette göğüsümü açmaya çalışıp emmek istemesi. Artık başlamak istiyorum bugün karar aldım meme ucuna bant yapıştırdım oğlumla konusup bak oğlum sen büyüdüğün için meme gitmiş yok dedim tuhaf tuhaf baktı sadece doğru mu yapıyorum orası tartışılır. Yavaş yavaş birakirim diyordum ama o daha zor gibi geldi siz önerirsiniz?

Benim oğlumda çok düşkündü herhangibir yerde kayınpederin yanında mesela çok oldu anne meme aç aç aç diyordu bende 2 ay oldu keseli..22 aylık..Ketçap kurtarıcım oldu =))

Sürüyordum anne aciii diyordu gündüzleri unuttu sütüm olduğu için çok doluyordu gece uykusunda ağlamadan ama veriyordum 15 gün böyle yaptım sonra şükürler olsun bıraktık ama cidden sabır isteyen bir süreç gece sayıklıyordu artık paşam meme memee diye ağlıyordu (:

Ayy canım ya insan ne vicdan azabi çekiyor değil mi kendini suçlu gibi hissetmesine neden oluyor bu durum darısı basıma ya çok zor sol göğüsüm çok fena nefes alinca bile sızlıyor hala gidip gelip memeye bakıyor kuzum

bende oğlumu iki yaşına kadar emzirmeye niyetliydim, ama düşündüğüm gibi olmadı iki yaşına iki ay kala kendiliğinden istememeye başladı :( çok uğraştım devam etsin bir gün bir gündür diye, ama yok istemedi...
üç gün falan hiç istemedi...emzirmeye kalkıştığımda ittiriyordu beni ne hikmetse...
aradan üç gün geçti sonra tekrar emmek istedi, bu seferde ben vermedim artık :(
üç gün geçmiş artık hazır bırakmışken kolayca temelli bırakayım dedim bıraktım...

size tavsiyem bi arkadaşım memesinin ucuna tarçın sürmüştü, bebeği ağzına alınca tek seferde tiksinmiş ve o anda bırakmış...belki faydası olur ama çok aşırı sürmeyin hafif sürün, belki zararı olur...

Ayy canım ya insan ne vicdan azabi çekiyor değil mi kendini suçlu gibi hissetmesine neden oluyor bu durum darısı basıma ya çok zor sol göğüsüm çok fena nefes alinca bile sızlıyor hala gidip gelip memeye bakıyor kuzum

biliyorum hatta 2. ya da 3 . gece dayanamadım sildim verdim :))) Anne olmak böyle tuhaf bir şey işte :)) Yapmak istediğin bir şey vardır olması gerekir yaparsında da ama içten içe yağların erir :))

Oğlum sandalyeden düştü biraz önce çok agladi dayamadim memeyi verdim nasıl özlemiş canım yavrum. Bir süre emsin değil mi kızlar

ayy yavrum kıyamam inşallah birşeyi yoktur..

Niyetine girdiysen vazgeçme derim..Zor çok zor biliyorum ama ayırma niyetine girmişsin bir kere verme bence..Bende bir kere çok ağladı diye dayanamayıp vermiştim gündüz..Dinime küfür eden müslüman olsa diyeceksin :) ama verme bence

Memeler gitmis olayina koptum :)) benim kizim henuz bes aylik ve en az 1 yasina kadar emzirmek istiyorum. Ondan sonra sutum olursa insallah sagip biberonla vermek istiyorum. Bu sekilde veren varmi 1 yas ve uzeri cocuguna?

içtikden sonra verirsin tabiki neden olmasin
ama çocugun emmesi gibi olmaz sutun fazla gitmez 1 kaç ay surmeden kesilir

Oğlum sandalyeden düştü biraz önce çok agladi dayamadim memeyi verdim nasıl özlemiş canım yavrum. Bir süre emsin değil mi kızlar

canim bence kademeli kesmelisin
yani once gunduzu duzene sok, kahvaltisini yemegini meyvasini yedikden sonra tatli niyetine emsin seni , ogun olaark veerme madem niyetin kesmek
bi kaç gun 3 defa emzirdin diyelimn sonra iki ye bire indirirsin
gunduz azalinca gece uyanmasi da azalicakdir,buyuk ihtimalle memede uyyodur senin pa$a:)
uyuma yontemini degi$tirmen lazim , uyanmasi hepden kesilir boylece

Teşekkür ederim tavsiyen için

ne demek canım ilaçlardan birinin ismi parlodel tb(sabah öğle aksam 1 er tane tok karnına)

diğeri de dostinex tb haftada 2 tane içilecek ama bu biraz daha pahalıdır

ilkini kullanmıstım ben ama malesef ölü doğum yaptığım için verdiler bana:43:

kademeli kesersen senin sikintinda olmaz
gogus de sertlik vs olursada az olur , dayanilmiycak safhaya gelmez

Verdim ne yapim dayanamadım. Çok şükür birşey olmadı ama çok agladi yavrum ağlarken bile memeye bakıyordu :-( dayanamadim. Yaklaşık 1 saat emdi oda bende çok rahatladık:-) ne yapalım bir daha ki sefere inşallah

cani saolsun
ben çok severim bebek emzirmeyi, cork cork bide ses çikarirlar :)))) bayilirim valla:17:

ben oglumu 20. ayinda kesmek zorunda kaldim
bi sabah uyandim yerlerdeydim , ba$ donmesinden yuruyemiyordum.. dr ilaç verdi , ialci içersen emzirmeyeceksin
emzireceksen çekeceksin karar senin dedi
bi kaç saat dayanabildim sonundaa aldim ilaci oglumuda emziremedim tabi ..
3-5 gun sonra verdigimde gonulsuz emiyordu , emzirmeyince kesince gece uyanmalrida çok azalmi$ti , bende ugra$madim , boylelikle birakmi$ olduk
ama galiba oncesinde emzirme aralarini falan açmi$tim yemek yemesine ozen gosteiryordum falan,tum gun memeyle gezmesine izin vermiuordum (( hastalik durumu hariç tabi )

kızkardeşim yeni sütten kesti oğlunu onun yöntemini söyleyim sana hemde çok kolay kesildi,meme ucuna azıcık karabiber sürdü ağzını sürünce ağzı hafiften yandı birkaç kez tekrarladı sonra bidahada memeyi istemedi zaten

çoğunuz çocuğunuz iki yaşına gelmeden sütten ayırmışsınız sütünüz olduğuna şükretmiyorsunuz ayrıca dışarda meme demesinde ne sakınca olabilir ki niye rahatsız oluyorsunuz ki dünyanın en kutsal duygusudur çocuk emzirmek

Ay çok tatlı anlatmışsınız yaa:1:

Ben bekarım ya bana en çok bu emzirme olayı garip geliyo ne biliyim 1,5 yaşında bebek falan, şuan düşününce yapamam gibi geliyo. Sanırım psikolojik, içgüdüsel olarak insan mutlu bile oluyo.
Bi'arkadaşım da ben gibi hamile olmadan önce ay nasıl emzircem diyodu ilk emzirdiğinde nasıl güzel bi'his diye ağlamıştı:26:Sanırım ben de o hissi yaşamadan çekinicem bu konudan:1:
Allah inşallah herkese nasip etsin
:16:

Bıraktırma olayına gelince sevmediği bi'şeyi sürerseniz bi'süre sonra bilinçaltına işler ve istemez
:31:

Ayy kızlar teşekkür ederim hepinize yorumlariniz için. Nisan 20 de 2 yaşını dolduracak allah izin verirse o zamana kadar yavaş yavaş birakirim gunduzleri bırakmakla baslarım. Memeden tiksinerek birakmasini istemiyorum açıkçası bakalım ya bu ilk denemeydi başarısız oldu. Çok şükür sağlık problemim yok sütte var çok şükür neden şimdiden birakiriyorum değil mi emsin paşam 2 ay daha. Bu arada benim oğlum meme ucuna goolll diyor nasıl ama :-)

Benim annemde en küçüğümüzü ne yaptıysa sütten kesememişti kıyamıyorduda
bizde biber salçası sürmüştük tabi ne kadar doğruydu bilmem ama etkili olmuştu:37:

Back
X