Tuvalet eğitimi gece gündüz birlikte olursa başarılı oluyor.
Biraz fedakarlık gerekiyor.
Gece uuyuduktan sonra 1-1.5 saat sonra çok da uyandırmadan tuvaletini yaptırın.
Bir süre sonra alışacaktır..
Gece gunduz bir basladim zaten ama hala gece alisamadi.acaba diyorum ben dediginiz gibi cok uyandirmadan uyku halinde cisini yaptiriyorum ondanmi alisamadi.tam uyansa alisirmiydi acaba.ama bu seferde sinirlenip aglamaya basliyor.napacagimi sasirmis durumdayim.
bence kesinlikle yeniden bağlama. bir şeye adım atıyorsan kararlı olmalısın, çocuğun da aklı karışır.Merhaba arkadaslar.yeri belki burasi degil ama bir sorum olacak.
Eylulde 3 yasina girecek bir oglum var.yaklasik 6 aydir cis egitimi veriyorum. arada ufak kazalarda olsa cok sukur gunduz bir problemimiz yok.ama uykusunda altina kaciriyor ne yazikki bu kadar zamandir alisamadi.daha hic bir kere cisim var diye uyanmadi.her gece tuvalete goturuyorum oglumu.bazi gorusler geceleri uyandirmayin diyor ama benim oglum cok sivi tuketen biri.ben kaldirmazsamda altina yapiyor.
Ilk zamanlar gunduz uykusunda altina kacirmiyordu son zamanlarda gunduzleride olmaya basladi.uyumadan en az 1 saat once sivi vermiyorum tuvaletini yaptirip yatiriyorum ama yinede oluyor.
Geceleri uyandirmaya gittigimde bazen altina kacirmis oluyor.
Biktim bende artik surekli boyle geceleri acaba altina kacirmismi,ne zaman yapti usutup hasta olurmu diye dusunmekten.artik yatarken bile huzursuz yatiyorum bu gece yapicakmi veya su kadar zaman sonra alarm calicak yine uykudan uyanicam diye.
Acaba bir sure geceleri bezlesem mi diyorum. Bu seferde hep boyle alisip buyuyuncede altina yaparmi.uykusuda agir biraz ben kaldirdigimda tam uyanmiyor yari uykulu oluyor.
Ne yapmaliyim tecrubeli anneler bir yol gosterin.
Not: genetikte olabilir.kardesiminde uykusu agir oldugundan 9-10 yasina kadar oda geceleri islatti altini.
Belli bir saati yok ne yazikki.mesela bazen uykudan bir saat sonrada yapabiliyor 3-4 saat sonrada anlayamadim bir turlu.bu aralar iki kere bile kacirdigi oldu artik.bence kesinlikle yeniden bağlama. bir şeye adım atıyorsan kararlı olmalısın, çocuğun da aklı karışır.
3 yaş son artık bezsiz gezmesi gereken bir yaş. gece belli vakitlerde wc ye sen tut oğlunu, olası kazalara karşı da su geçirmez alez kullanırsan bence hiç bir şeycik olmaz. herkes geçiyor bu yoldan.
hiç duymadım nasıl bir şey olduğunu.Belli bir saati yok ne yazikki.mesela bazen uykudan bir saat sonrada yapabiliyor 3-4 saat sonrada anlayamadim bir turlu.bu aralar iki kere bile kacirdigi oldu artik.
Idrar alarm cihazlari var aslinda onlardan almak istiyorum ama yasi daha kucuk bir sorun olurmu bilmiyorum.kardesim 6 yasindayken doktor onermisti kullanmistik.acaba bende alsam olurmu?
oğlumda fazla sıvı tüketiyor.mesela akşam 9 gibi süt içtiyse kesin 1-2 saate çişi geliyor.Belli bir saati yok ne yazikki.mesela bazen uykudan bir saat sonrada yapabiliyor 3-4 saat sonrada anlayamadim bir turlu.bu aralar iki kere bile kacirdigi oldu artik.
Idrar alarm cihazlari var aslinda onlardan almak istiyorum ama yasi daha kucuk bir sorun olurmu bilmiyorum.kardesim 6 yasindayken doktor onermisti kullanmistik.acaba bende alsam olurmu?
hiç duymadım nasıl bir şey olduğunu.
illa kardeşine çekecek diye düşünme.
Gece yatmadan 1 saat öncesinden sulu şeyler vermemeye çalış bakalım faydası olacak mı?
ama ben bezlenmesi taraftarı değilim.
hiç görmediğim için bir şey diyemeyeceğim de yani çocuğun psikolojisini etkiler mi böyle bir şey?Ic camasirina takiliyor.bir iki damla idrar damladiginda hemen alarm caliyor ve cocuk uyaniyor.1 ay devamli kullanildiginda sonuc alinabiliyor.onu kullanmak istiyorum ama bilemedim yasi daha kucuk beklesemmi biraz daha
hiç görmediğim için bir şey diyemeyeceğim de yani çocuğun psikolojisini etkiler mi böyle bir şey?
korkmasın sonra alet malet?? ters de tepebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?