Tuvalet Eğitimi oglumu yeniden bezlemelimiyim ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

fatal

Ayrica o sabreden Dervisi de hic samimi bulmuyorum
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.053
457
123
Merhaba arkadaslar.yeri belki burasi degil ama bir sorum olacak.
Eylulde 3 yasina girecek bir oglum var.yaklasik 6 aydir cis egitimi veriyorum. arada ufak kazalarda olsa cok sukur gunduz bir problemimiz yok.ama uykusunda altina kaciriyor ne yazikki bu kadar zamandir alisamadi.daha hic bir kere cisim var diye uyanmadi.her gece tuvalete goturuyorum oglumu.bazi gorusler geceleri uyandirmayin diyor ama benim oglum cok sivi tuketen biri.ben kaldirmazsamda altina yapiyor.

Ilk zamanlar gunduz uykusunda altina kacirmiyordu son zamanlarda gunduzleride olmaya basladi.uyumadan en az 1 saat once sivi vermiyorum tuvaletini yaptirip yatiriyorum ama yinede oluyor.
Geceleri uyandirmaya gittigimde bazen altina kacirmis oluyor.
Biktim bende artik surekli boyle geceleri acaba altina kacirmismi,ne zaman yapti usutup hasta olurmu diye dusunmekten.artik yatarken bile huzursuz yatiyorum bu gece yapicakmi veya su kadar zaman sonra alarm calicak yine uykudan uyanicam diye.
Acaba bir sure geceleri bezlesem mi diyorum. Bu seferde hep boyle alisip buyuyuncede altina yaparmi.uykusuda agir biraz ben kaldirdigimda tam uyanmiyor yari uykulu oluyor.
Ne yapmaliyim tecrubeli anneler bir yol gosterin.

Not: genetikte olabilir.kardesiminde uykusu agir oldugundan 9-10 yasina kadar oda geceleri islatti altini.

merhaba fatal benimde 30 aylık bir kızım var geçen ay tuvalet eğitimi verdim ilk başlarda senin yaptığın gibi gece ve gündüz uykusunda da bez takmıyordum ama baktım hep altına yapıyor bezlemeye başladık ilk başlarda bezi dolduruyodu ama artık hem gece hem gündüz bez kuru uyanıyoruz bu demektirki uykudadada hazır çocuk bazen gece uykusunun arasında çişim geldi diye bağırıyor ben şimdi ilk etapta gündüz uykusunda çıkartacağık bezi bir müddet böyle gider sonra gece uykusunda çıkartacağım benım kızımda sabaha kadar 2-3 biberon süt içiyor bakalım nasıl olacak

Benim oğlumda bezi bırakmadan önce bi kalkardı sabahları çişi bezinden bile taşmış. O kadar fazla yapardı düşünün. Tuvalet eğitimine başladıktan sonra sadece bir kere gece altına yaptı. Oğlumda 3 yaşında. Eğer oğlunuz arada bir yapıyorsa daha tam alışamamış olabilir. Yok her gece yapıyorsa bi uzmandan yardım alabilirsiniz bence. En azından kafanız rahat olur.

eğer tekrar bezlerseniz sil baştan yapmış olacaksınız herşeyi.
3 yaş uygun bir yaş tuvalet eğitimi için.

benim yöntemim doğru muydu bilmiyorum ama yatmadan 1-2 saat önce sıvı vermeyi kesiyordum.
ve de uykudan 5 dakika falan önce tuvalete götürüp yaptırıyordum.

kazalar illa ki olacak. birden bire olması mümkün değil tabii..

ama kardeşimde de var demişsiniz.. fizyolojik bir rahatsızlık olmasın.. bir doktoruna sorun bence..
eğer bir şey yoksa da tekrar bezlemeyin.
sabır.. yoluna girer ...

gündüz kaçırmaması için de size her çişini söylediğinde ödüllendirebilirsiniz..
büyük alkışlar, sevinç gösterileri falan hoşlarına gider o dönemde :)

Gunduzleri problem yok. Eger arkadaslariyle oyuna cok dalmissa son anda soyluyo az bisey kacmis olabiliyor ama her zaman degil nadiren.
Biz egitime baslayali yaklasik alti 6 oldu.simdiye coktan alismasi lazimdi.
Annem babam kardesimi bir cok doktora goturmuslerdi hic bir sorun yok sadece uykusu agir oldugu icin uyanamiyordur demislerdi. Benim oglumdami acaba uykusunun agirligindan uyanamiyor.

sadece son bir saat degil gün içindeki aldığı sıvı miktatıda önemli cok sıvı alıyorsa daha sık ciş yaptırın . gece yattıktan 2-3 saat sonra mutlaka uyandırın ciş yaptırın . yada ilk bir bakın bakalım uyuduktan ne zaman sonra ciş yapıyor bi saat sonra ise mesela siz bi saatten evvel kaldırın gibi

Tuvalet eğitimi gece gündüz birlikte olursa başarılı oluyor.
Biraz fedakarlık gerekiyor.
Gece uuyuduktan sonra 1-1.5 saat sonra çok da uyandırmadan tuvaletini yaptırın.
Bir süre sonra alışacaktır..

Tuvalet eğitimi gece gündüz birlikte olursa başarılı oluyor.
Biraz fedakarlık gerekiyor.
Gece uuyuduktan sonra 1-1.5 saat sonra çok da uyandırmadan tuvaletini yaptırın.
Bir süre sonra alışacaktır..

Gece gunduz bir basladim zaten ama hala gece alisamadi.acaba diyorum ben dediginiz gibi cok uyandirmadan uyku halinde cisini yaptiriyorum ondanmi alisamadi.tam uyansa alisirmiydi acaba.ama bu seferde sinirlenip aglamaya basliyor.napacagimi sasirmis durumdayim.

Gece gunduz bir basladim zaten ama hala gece alisamadi.acaba diyorum ben dediginiz gibi cok uyandirmadan uyku halinde cisini yaptiriyorum ondanmi alisamadi.tam uyansa alisirmiydi acaba.ama bu seferde sinirlenip aglamaya basliyor.napacagimi sasirmis durumdayim.

Evet tam uyandırırsanız sinirlenir. Sinirli uyuması daha kötü. Beyne sinyal gidiyor o saatte uyandırıp tuvaletini yaptırdığınızda. Bu devam ettikçe kendi aışacak o saatte uyanmaya diye biliyorum ben..

Merhaba arkadaslar.yeri belki burasi degil ama bir sorum olacak.
Eylulde 3 yasina girecek bir oglum var.yaklasik 6 aydir cis egitimi veriyorum. arada ufak kazalarda olsa cok sukur gunduz bir problemimiz yok.ama uykusunda altina kaciriyor ne yazikki bu kadar zamandir alisamadi.daha hic bir kere cisim var diye uyanmadi.her gece tuvalete goturuyorum oglumu.bazi gorusler geceleri uyandirmayin diyor ama benim oglum cok sivi tuketen biri.ben kaldirmazsamda altina yapiyor.

Ilk zamanlar gunduz uykusunda altina kacirmiyordu son zamanlarda gunduzleride olmaya basladi.uyumadan en az 1 saat once sivi vermiyorum tuvaletini yaptirip yatiriyorum ama yinede oluyor.
Geceleri uyandirmaya gittigimde bazen altina kacirmis oluyor.
Biktim bende artik surekli boyle geceleri acaba altina kacirmismi,ne zaman yapti usutup hasta olurmu diye dusunmekten.artik yatarken bile huzursuz yatiyorum bu gece yapicakmi veya su kadar zaman sonra alarm calicak yine uykudan uyanicam diye.
Acaba bir sure geceleri bezlesem mi diyorum. Bu seferde hep boyle alisip buyuyuncede altina yaparmi.uykusuda agir biraz ben kaldirdigimda tam uyanmiyor yari uykulu oluyor.
Ne yapmaliyim tecrubeli anneler bir yol gosterin.

Not: genetikte olabilir.kardesiminde uykusu agir oldugundan 9-10 yasina kadar oda geceleri islatti altini.
bence kesinlikle yeniden bağlama. bir şeye adım atıyorsan kararlı olmalısın, çocuğun da aklı karışır.
3 yaş son artık bezsiz gezmesi gereken bir yaş. gece belli vakitlerde wc ye sen tut oğlunu, olası kazalara karşı da su geçirmez alez kullanırsan bence hiç bir şeycik olmaz. herkes geçiyor bu yoldan.

bence kesinlikle yeniden bağlama. bir şeye adım atıyorsan kararlı olmalısın, çocuğun da aklı karışır.
3 yaş son artık bezsiz gezmesi gereken bir yaş. gece belli vakitlerde wc ye sen tut oğlunu, olası kazalara karşı da su geçirmez alez kullanırsan bence hiç bir şeycik olmaz. herkes geçiyor bu yoldan.
Belli bir saati yok ne yazikki.mesela bazen uykudan bir saat sonrada yapabiliyor 3-4 saat sonrada anlayamadim bir turlu.bu aralar iki kere bile kacirdigi oldu artik.
Idrar alarm cihazlari var aslinda onlardan almak istiyorum ama yasi daha kucuk bir sorun olurmu bilmiyorum.kardesim 6 yasindayken doktor onermisti kullanmistik.acaba bende alsam olurmu?

bizde 2.5 yaş gibi bezi bırakmıştık,gündüz problem yoktu ama gece bizdede aynı sorun vardı.
iki kere kendim götürüyordum...
sonra gece bir kere uyandırmaya başladım.3 yaş gibi de hiç uyandırmama gerek kalmadan
gece çişi geldiğinde ağlayarak uyanıyordu.aşama aşama yani.bence pes etme sakın bez bağlama.

Belli bir saati yok ne yazikki.mesela bazen uykudan bir saat sonrada yapabiliyor 3-4 saat sonrada anlayamadim bir turlu.bu aralar iki kere bile kacirdigi oldu artik.
Idrar alarm cihazlari var aslinda onlardan almak istiyorum ama yasi daha kucuk bir sorun olurmu bilmiyorum.kardesim 6 yasindayken doktor onermisti kullanmistik.acaba bende alsam olurmu?
hiç duymadım nasıl bir şey olduğunu.
illa kardeşine çekecek diye düşünme.
Gece yatmadan 1 saat öncesinden sulu şeyler vermemeye çalış bakalım faydası olacak mı?
ama ben bezlenmesi taraftarı değilim.

oğlumda fazla sıvı tüketiyor.mesela akşam 9 gibi süt içtiyse kesin 1-2 saate çişi geliyor.
ama akşam 7-7:30 gibi içirdiysem.9:30 gibi çişini yapıyor.uyuyor gece 2 gibi de ağlayarak uyanıyor.
sıvı tüketimini takip et.

hiç duymadım nasıl bir şey olduğunu.
illa kardeşine çekecek diye düşünme.
Gece yatmadan 1 saat öncesinden sulu şeyler vermemeye çalış bakalım faydası olacak mı?
ama ben bezlenmesi taraftarı değilim.

Ic camasirina takiliyor.bir iki damla idrar damladiginda hemen alarm caliyor ve cocuk uyaniyor.1 ay devamli kullanildiginda sonuc alinabiliyor.onu kullanmak istiyorum ama bilemedim yasi daha kucuk beklesemmi biraz daha

Ic camasirina takiliyor.bir iki damla idrar damladiginda hemen alarm caliyor ve cocuk uyaniyor.1 ay devamli kullanildiginda sonuc alinabiliyor.onu kullanmak istiyorum ama bilemedim yasi daha kucuk beklesemmi biraz daha
hiç görmediğim için bir şey diyemeyeceğim de yani çocuğun psikolojisini etkiler mi böyle bir şey?
korkmasın sonra alet malet?? ters de tepebilir.

hiç görmediğim için bir şey diyemeyeceğim de yani çocuğun psikolojisini etkiler mi böyle bir şey?
korkmasın sonra alet malet?? ters de tepebilir.

Doktorlar onerdigi icin sorunlu birsey olacagini sanmam.ama bnm oglumun yasi kucuk oldugu icin belki dediginiz gibi psikolojisini etkileyebilir.kac yasindan itibaren kullanildigini bilmiyorum.bi doktora sorup oyle karar veririz artik.

Back
X