Oğlumun bir dakka pesimden ayrilmamasi

meraklianne1

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2021
55
499
43
Selam hanımlar 6 yaşında oğlum her şeyimi sorguluyo aramalarimi mesajlarımı anaokuluna gidiyo okuma yazması var mesajlarımı okumak istiyo sürekli biriyle konuşsam peşimden ayrılmıyor dinliyo konuşmama izin vermiyo çok konuştun kapat diyo sürekli şuan bile gizlenerek yazıyorum wc ye giderken bile peşimden geliyo desem yalan olmaz yani sokakta da tanıdık görsem konuşma diyo bu yas çocuklar böylemi oluyo benimki mi böyle

Bilemedim
Yorumları okumaya geldim

benimde 6 yaşında oglum var ama anlattıklarınız bana hiç normal gelmedi kendi cocuguma kiyaslama yaparsam.etrafimdaki annelerdende duymadim açıkçası sizin özeliniz sınırları sizin koymanız gerek

benimde 6 yaşında oglum var ama anlattıklarınız bana hiç normal gelmedi kendi cocuguma kiyaslama yaparsam.etrafimdaki annelerdende duymadim açıkçası sizin özeliniz sınırları sizin koymanız gerek
Koyamıyorum defalarca konuşuyorum böyle yapma sen çocuksun ben büyüğüm diyorum arkadaşlarımla konuşmam çok normal anlatmaya çalışıyorum ama yine yapiyo okuyo mesajlarımı göstermezsem kiziyo peşimden ayrılmıyor bana kocam diyil oğlum karışıyor ve gerçekten çok bunaltiyo ama eşimde biraz şımartıyo onu evin reisi sensin ben yokken diyo oğlumda sürekli benim yaşım büyük ben çalışıyorum falan diyo hayal dünyası gibi

eşinizde bu konuda onu desteklememeli.olan size olur biraz daha büyüdüğü zaman gerçekten hiç sözünüzü dinlemez.arkadaslarim yada ailemle konuşurken telefonda yada yüz yüze özel bi mesele varsa çocuğumun yanında konuşmam bu yaşlar duyduklarını başkalarına anlatabilecekleri yaşlar. telefonumu alip mesajlarima asla bakmaz zaten ben izin vermem.esimde kendi telefonunu vermez.karistigi bi konu olursa yaşına uygun olmayan ikimizde müsade etmeyiz.sorun bence eşinizden kaynaklaniyor.

Sanki bi travma olmuş gibi ve sürekli tetikte duruyor çocuk aile içinde yada arkadaş çevresinin ailesinde böyle bi durum yaşanmış olabilir mi hani duyunca yada görünce etkilenip böyle davranıyor olabilir, bu tavırları ile bişeyi korumaya çalışıyor bu siz de olabilirsiniz ailenizin birliği de olabilir çevresinde böyle telefon üzerinden aldatma yada farklı kötü olay yaşayan olduysa o da bunları yaşamamak için sizi sıkıyor gibi geldi

Bu tür davranışları gördüğü, örnek aldığı birisi falan mı var çevrenizde? Eşinizin size karşı tutumu nasıl?
Çocuklar, özellikle erkek çocukları anneyi sahiplenir fakat sizinkisi pek normal bir durum gibi gelmedi. Durduk yere mi bu hareketleri başladı?

Bende asla konuşmam özel.bir konu konuşacaksan odaya gwcwrim ama peşimden ayrilmadigi için kimseyle bisey de konuşamıyorum etkilenir diye biyer çıkmıyoruz doğru çevremiz yok acaba hep beni gordugu için mi eşimde de illaki suç var ben dizginlesem o serbestliyo

Eşim bunu bir kez söyledi oğluma ,6.5 yaşında oğlumda. Ne baban , ne sen evin reisi değilsiniz benim evim reisi dedim. İkisi de bir daha ağzını acamadi.

eşimde biraz şımartıyo onu evin reisi sensin ben yokken diyo oğlumda
Eger buna dur demezse ileride nasil biri olacaginu cok iyi gorebıliyorum. Örnegi bizdede var, abim.
Bi ise yaramaz ama dunyayi ben yonetiyorum havasinda. Evlilik hayatindada ayni boyle oldu, olamadi desem daha dogru kiz dayanamadi bosandi.
Yani karakterini konusmak bile beni korkutuyo
Bencil, egosantrik, sadist biri olup cikti... Daha bisuru varda saymayim
Siz dusunun artik

Böyle bisey olmadı biseyde duymadı aslında ben telefonda konuşmam hani arkadaşımla dertleşmek bile duyar etkilenir diye çevremde pek yok zaten biz bizeyiz hep anlam veremiyorum eşim sürekli evin reisi dediği için ona acaba o da resim sanıp kwndini ondan mı yapiyo

Evet bu da olabilir eşiniz çocugu severken yanlışlıkla ona büyük sorumluluk yüklemiş bundan yapma ihtimali çok yüksek kendini evin reisi olarak görüyor demekki

Çevrem pek olmadığı için gordugude bisey olmuyor eşim bana karşı bağırması falan olmaz hiç kavga da etmeyiz yani o bise dese ben kavga çıkmasın diye alttan alırım hep oğluna da iyi sadece evin reisi sensin ben yokken diyo ona ama annene karşı gelmiceksin de der çok yoruyo bu beni sürekli peşimde ve kimseyle konuşamıyorum dertlesemiyorum duyacak diye

benimde cok fazla arkadasim yok ama konu çocuğunuzun sizi dinlemesi kimle konuşursanız konuşun sizin başınızı beklememesi gerek.oyle zamanlar oluyorki insan 5dk nefes almak istiyor yanliz kalmak istiyor haliyle sizde bu mümkün görünmüyor.yani birde şu takıldı aklima bu çocuk nerden gördüde mesajlari okumasi ,telefonunuzu dinlemesi gerektigini düşünüyor onu anlamadim

Evet maalesef o nefesi alamıyorum haliyle bazen kizabiliyor bağıra biliyorum oğluma istemesem de anlatıyorum yapmaması gerektiğini inatlaşiyo daha çok yapiyo Eşim karıştırmaz telefonumu sorgulamaz da beni bende aynı şekil onu sorgulamam asla ama Eşim evin reisi sensin ben yokken demeye başlayalı arttı bu tür hareketi ama öncesinde de peşimden ayrılmaz di zaten bu lafına ben tepki veriyorum eşimin ama onlar oyun yapiyo ciddiye almaz sanıyordu ama sanırım aliyo bende bu konuyu açınca anladım belkide bu sebepten kendini reisilan ediyo mu acaba bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…