• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun Bir Şeyi mi Var?

xDerinMavix

Nirvana
Pro Üye
5 Mayıs 2013
33.829
41.245
798
Merhaba arkadaslar.
Ilk bebegim yani cok tecrubeli sayilmam.
Oglum 3.5 aylik. Normalde gunduz uykusu azalmisti ama masallah geceleri aglamadan uyuyor.
2 gundur gunduz surekli uyuyor. Mama icin uyandiriyorum ama daha icerken yine uyuyor. Atesi yok, keyifsiz de gorunmuyor. Gulucuk atarken ya da aglarken bi bakiyorum gozler gitmis uyumus.
Bir de dun normalle ayni miktar mama yedigi halde kustu bikac defa.
Bu uyuma hayra alamet mi kizlar? Dunden beri dert ettim kendime cunku bebeklerin cok uyumasi da iyi degil diye biliyorum.
Hava degisiminden falan olabilir mi yoksa acile mi gotureyim?
Tecrubeli anneler bir el atin lutfen.

Bulunduğunuz yer çok sıcaksa ondan olabilir. Kusmasi tekrar ederse götürün dr.a bence. Bu konu da çok bilgim yok ama bebeklerde de tansiyon olabiliyor. Uyku hali devam ederse mutlaka uzmana gösterin.

Oglum dis ataklarindan once cok uyurdu sonra ertesi gunlerde disleri baslardi hic uyumazdi
Sen genede gozlemle 1-2 gun ayni devam ederse gecikme gotur

Acile değil, bir çocuk hekimine götürmek daha doğru olur. Ama öncesinde bir kaç gün gözlemle. Ateşini kontrol et. Uyumasindan başka bir sorun yoksa dert etme.

Bugun cumartesi oldugu icin acile gotursem mi dedim. Yoksa cocuk hekimi daha mantikli tabi ki. Dedigim gibi atesi yok. Uyku ve kusma var.

Büyüme atağı haftalarına bakın, sonra yarın için bir randevu alın ve doktora başvurun.

Baktim ama hafta olarak uymuyor. Yarin pazar ancak pazartesiye randevulu gidebilirim. Ya da cocuk hastanesinin aciline.

Bulunduğunuz yer çok sıcaksa ondan olabilir. Kusmasi tekrar ederse götürün dr.a bence. Bu konu da çok bilgim yok ama bebeklerde de tansiyon olabiliyor. Uyku hali devam ederse mutlaka uzmana gösterin.

Aslinda aksine fazlasiyla serinledi hava. Cok sicak havalarda bile boyle uyumadi.

Oglum dis ataklarindan once cok uyurdu sonra ertesi gunlerde disleri baslardi hic uyumazdi
Sen genede gozlemle 1-2 gun ayni devam ederse gecikme gotur

Dis cikabilir mi ki daha 3.5 aylik.

Bebeklerin uyuması iyi değil diye bir şey yokta ,sadece yeni doğan bebeklerin fazla uyumasina müsaade etmemek gerek ,beslensin kan şekeri düşmesin diye

Keyfi yerindeyse bırak uyusun ama kusma için takip et kakası nasıl ?

Baktim ama hafta olarak uymuyor. Yarin pazar ancak pazartesiye randevulu gidebilirim. Ya da cocuk hastanesinin aciline.
Bazı bebeklerde bir hafta gibi bir oynama olabilir. Onun dışında ates yoksa, keyfi yerindeyse, ciltte döküntü dışkıda farklı görüntü cişinde koku yoksa biraz daha sabırlı olun. En azından bugün

Bebeklerin uyuması iyi değil diye bir şey yokta ,sadece yeni doğan bebeklerin fazla uyumasina müsaade etmemek gerek ,beslensin kan şekeri düşmesin diye

Keyfi yerindeyse bırak uyusun ama kusma için takip et kakası nasıl ?

Son mamada kusma olmadi. Suan yine uyuyor.
Kakasinda bir degisiklik farketmedim.
Gunde bir defa yapiyor kakasini. Sabah yapti ayniydi.

Bazı bebeklerde bir hafta gibi bir oynama olabilir. Onun dışında ates yoksa, keyfi yerindeyse, ciltte döküntü dışkıda farklı görüntü cişinde koku yoksa biraz daha sabırlı olun. En azından bugün

Hayir bu dedikleriniz yok.
Umarim her sey yolundadir.

Bugun cumartesi oldugu icin acile gotursem mi dedim. Yoksa cocuk hekimi daha mantikli tabi ki. Dedigim gibi atesi yok. Uyku ve kusma var.

Aslinda aksine fazlasiyla serinledi hava. Cok sicak havalarda bile boyle uyumadi.

Çıkabilir benim kardeşimde çok erken çıkarmıştı.

Son mamada kusma olmadi. Suan yine uyuyor.
Kakasinda bir degisiklik farketmedim.
Gunde bir defa yapiyor kakasini. Sabah yapti ayniydi.

Hayir bu dedikleriniz yok.
Umarim her sey yolundadir.

Çok sorun yok gibi beslenmeside iyiymiş ama içim rahat etsin dersen bir çocuk hekimine göster minicik bebeği acillerde süründürme derim ,pazartesi devlet hastaneleri kapalı ama ozellerde bulursun çocuk doktoru

Kaç saat uyduğuna bağlı. Uzatılmış sarılığı yok, kilo problemi yoksa, gün içinde aç durmuyorsa, sorun olmuyormuş. O aylarda oğlumda 6 saat uyuyordu. Hatta bir gün 8 saat uyumuş-doğum günüm de, hediye olarak sanırım- rekor kırmıştı. Şimdi 1 yaşında o uykuları eskilerden anıyorum. Diş zamanında.

Ama ateşi de yükselip gün içinde de uyursa 6. Hastalık yada el ayakhastaligi olabiliyor. Iyi gözlemleyin.

Paza

Pazartesi resmi tatil.

Bebek bu kusar normaldir. Kusmanın sık ve çok olması sorundur. Anne sütünü bu yüzden sordum. Hem emzirip hem mama veriyorsanız fazla da gelmiş olabilir. Fiskirtmadigi sürece normal.

tum haftasonunu acabalarla gecirip mahfolmakdansa gotur acile icin rahat etsin bence kardesım ALLAH korusun hersey bizim için sonra keske demekde var bn biraz pimpirikli bi anneyim:KK16: bnm oglumn sarılıgı altı ay surdu buarda sizede buyuk ıhtımal once sarılık testı yapacklar

Anne sütü de veriyor musun?

Olsa vericem de 2 3 damla ancak geliyor.

O zaman biraz daha sabır. :)

Basarabilirsem :)

Bebek bu kusar normaldir. Kusmanın sık ve çok olması sorundur. Anne sütünü bu yüzden sordum. Hem emzirip hem mama veriyorsanız fazla da gelmiş olabilir. Fiskirtmadigi sürece normal.

Fazla gelmiyordur ayni veriyorum sutum yok. Dun bir defa daha basincli kustu. Onun disinda normal.

tum haftasonunu acabalarla gecirip mahfolmakdansa gotur acile icin rahat etsin bence kardesım ALLAH korusun hersey bizim için sonra keske demekde var bn biraz pimpirikli bi anneyim:KK16: bnm oglumn sarılıgı altı ay surdu buarda sizede buyuk ıhtımal once sarılık testı yapacklar

Esim gelince gideriz gibi. Biz de pimpirikliyiz cunku baya.
Doktor sarilik kalmamis demisti 1 ay kontrolunde. Sonradan yine olabiliyor mu?

Fazla gelmiyordur ayni veriyorum sutum yok. Dun bir defa daha basincli kustu. Onun disinda normal
Formül süt veriyorsanız midesi kabul etmemiş olabilir. Benim 9 ay boyunca değiştirmediğim mama kalmadı. Doktorumuz sürekli farklı mamalar önerdi ama yok sürekli kusuyordu :( en sonunda inek sütüne geç çocuğu mahvedeceğiz dedi. 9. Ay'da söylediği şekilde sütünü hazırlıyorum veriyorum. Kilosu yerine geldi kusmalar bitti. Siz de formül süt veriyorsanız bir doktora danışın, belki başka bir marka önerir.

Back
X