oğlumun dağınıklığı çok büyük bir sorun mu??

bence beslenme çantasını toplamasının onu görevi olduğunu öğretmeni ve siz ona aşılamalısınız.

dağınıklığın sebebi de dikkatsiz olması mı yoksa mala kıymet vermemesi mi? bunu öğrenmek lazım önce. yani nasıl olsa yenisi alınır diye savruk mu davranıyor yoksa dikkat edemiyor mu gerçekten.
her ikiside var arkadaşım.bugüne kadar bişeyi kaybettiyse hemen yenisi yerine kondu.nasıl olsa alınacağı öğrendi.ve gerçekten çok dikkatsiz çok savruk bi çocuk.çokta sakardır mesela =)

benim küçüklüğüm :KK48: karakter meselesi rahat çocuk , 1 buçuk yaşından beri kreşe gidiyor demişsiniz ,daha bu yaşta boşvermişlik oluşmuş çocukta ,bence ilgisizlikten ....

Benim ilgilenmediğimi mi düşünüyorsunuz.valla ilgisiz olsam bu konuyu dert edip buraya yazacak kadarda ilgilenmezdim.ama gerçekten bütün dikkatimi;bırakın işi gücü kocayı,tamamen oğluma yönlendiriyorum.o doğduğundan beri çok sevdiğim kitap okuma huyumu bile bıraktım.bence ilgiliyim ya.zaten tek göz ağrım.başka neye ilgimi odaklayacağım ki??

acaba okulu sevmediği için bu şekilde mi tepki gösteriyor
şimdi şöyle ;çok konuşkan ve aktif bi çocuk.derste çok konuştuğu için öğretmeni başka bir sınıfa göndermiş bir ders boyunca başka sınıfta kalmış.öğretmen alırkende ağlamış.bir daha sınıfımdan ayrılmak istemiyorum beni üzmeyin lütfen demiş.hocamız bunu gülerek anlattıda ben pek bu fikirden hoşlanmadım açıkçası.yani okula derse öğretmene bi tepkisi yok aksine severde.evdeki keki kurabiyeyi okula paketleyip götürecek kadar sever.

şimdi şöyle ;çok konuşkan ve aktif bi çocuk.derste çok konuştuğu için öğretmeni başka bir sınıfa göndermiş bir ders boyunca başka sınıfta kalmış.öğretmen alırkende ağlamış.bir daha sınıfımdan ayrılmak istemiyorum beni üzmeyin lütfen demiş.hocamız bunu gülerek anlattıda ben pek bu fikirden hoşlanmadım açıkçası.yani okula derse öğretmene bi tepkisi yok aksine severde.evdeki keki kurabiyeyi okula paketleyip götürecek kadar sever.

o zaman üşengeçlik var beyefendi de :)

Haklılık payınız var çok taraflı ve her istediğini elde ederek büyüdü.tek başına benim otoriter duruşum elbette etkili olmadı
benim de çok kıymet verdiğim ve hayır diyemediğim bir kızım var daha çok küçük olmasına rağmen şımarmayı ve insan kullanmayı çok iyi biliyor :))
ama farkettiğim an müdahale ediyorum. ayrıca katı kurallarım da var başkasının eşyası dediğim ne olursa olsun ellemez yanına dahi yaklaşmaz.bu gibi olaylarda birlikte hareket edilmesi çok önemli. sadece sizin öyle davranmanızla olmuyor maalesef. bence öğretmen eşiniz ve siz bir doğrultuda ilerleyin. kaybettiği eşyanın yenisini almayın eşyasını toplamasın kesinlikle öğretmeni de.

Benimkiler de aynıydı. Doğum sebebiyle ücretsiz izne ayrıldım. Bu sene biraz sıkıştık. Çocuklara söyledim, artık paramız çok az, dikkat edin. Yenisini alamayız dedim. Tüm kalemlerinde vs adı yazıyor, öğretmenimiz istedi. Bu seneye kadar dikkat etmeyip sırf keyif için, güç denemesi için kalem kurardı büyük. Şimdi çok dikkat ediyorlar. Kaybolursa öğretmene sormazlardi bile, şimdi tek tek sınıfa bile soruyorlar. Geçen gün kalemtrasini kaybetmis, yenisini vermedim. Paramız yok alamam dedim. Ertesi gün geldi kalemtıraş geri. Maalesef bu vurdumduymazligi çocuklarımıza biz öğretiyoruz.

sakin yahu okulda eşyasını kaybetmeyen çocuk azdır.
zamanla sahip çıkmayı öğreniyorlar.
büyük oğlumda böyleydi ille birşeylerini kaybedip gelirdi. hatta ben size birşey söyleyeyim kalem kutusunu kaybettiğine şükredin gözündeki gözlüğü kaybedip geldiydi. hayır yani uzağıda göremiyorsun sen insan rahatsız olupta aa benim gözlüğüm nerde demez mi. yok dememiş ölece gelmiş farkında bile değildi..

her ikiside var arkadaşım.bugüne kadar bişeyi kaybettiyse hemen yenisi yerine kondu.nasıl olsa alınacağı öğrendi.ve gerçekten çok dikkatsiz çok savruk bi çocuk.çokta sakardır mesela =)

e bu zamana kadar onu gördüyse öyle alışır. bundan sonra kaybettiklerini yerine koymayın. ya da yerine koymanız şart olan bişeyse karşılığı olduğunu bilmesini sağlayın. ne bileyim bi gün eline bi iş verin yapsın ve kaşrılığında yeni defter alınsın gibi.

Benimkiler de aynıydı. Doğum sebebiyle ücretsiz izne ayrıldım. Bu sene biraz sıkıştık. Çocuklara söyledim, artık paramız çok az, dikkat edin. Yenisini alamayız dedim. Tüm kalemlerinde vs adı yazıyor, öğretmenimiz istedi. Bu seneye kadar dikkat etmeyip sırf keyif için, güç denemesi için kalem kurardı büyük. Şimdi çok dikkat ediyorlar. Kaybolursa öğretmene sormazlardi bile, şimdi tek tek sınıfa bile soruyorlar. Geçen gün kalemtrasini kaybetmis, yenisini vermedim. Paramız yok alamam dedim. Ertesi gün geldi kalemtıraş geri. Maalesef bu vurdumduymazligi çocuklarımıza biz öğretiyoruz.
o kadar haklısınız ki.o ağlayacağına ben ağlayayım diyip gidip yenisini alan bir babamız var

sakin yahu okulda eşyasını kaybetmeyen çocuk azdır.
zamanla sahip çıkmayı öğreniyorlar.
büyük oğlumda böyleydi ille birşeylerini kaybedip gelirdi. hatta ben size birşey söyleyeyim kalem kutusunu kaybettiğine şükredin gözündeki gözlüğü kaybedip geldiydi. hayır yani uzağıda göremiyorsun sen insan rahatsız olupta aa benim gözlüğüm nerde demez mi. yok dememiş ölece gelmiş farkında bile değildi..

hahaha ay yavrum yaa :) beterin beterini yaşamış çocukcağız :halay:

Ceza olayına hiç girmesen daha iyi ..zaten var olan sıkıntılar katlanır ve saman altından yolunu bulur ..

Daginiklik huydur , biraz törpülemekten ileriye gidemezsin . O sebeple ne kendini ne de çocuğunu bunalıma sokma ..

Odasını toplamakla başlasın ise ..hergün söyle hatta ilk günler birlikte yapın sonra yalnız bırak , yapabildiği kadar ..yatağını toplamasını iste, abartmadan takdir ettiğini göster ..mutfakta sofra kurarken yardım iste, tabak ,çatal ,kaşık ,bardak taşıması için ..birlikte kek ,kurabiye yapın ,yumurtaları cirpmasini, un ilave etmesini yada o anki şartlar neyi gerektiriyorsa tarife göre :) basit yardımlar iste cok sıkmadan ..küçük görevler ver her zaman .telefondan tabletten uzak tut ..beslenme çantasını toplaması konusunda nasıl yapacağı da dahil ,küçük uyarı ve yardımlarda bulun ..

Son olarak can çıkar huy çıkmaz :)

Ceza olayına hiç girmesen daha iyi ..zaten var olan sıkıntılar katlanır ve saman altından yolunu bulur ..

Daginiklik huydur , biraz törpülemekten ileriye gidemezsin . O sebeple ne kendini ne de çocuğunu bunalıma sokma ..

Odasını toplamakla başlasın ise ..hergün söyle hatta ilk günler birlikte yapın sonra yalnız bırak , yapabildiği kadar ..yatağını toplamasını iste, abartmadan takdir ettiğini göster ..mutfakta sofra kurarken yardım iste, tabak ,çatal ,kaşık ,bardak taşıması için ..birlikte kek ,kurabiye yapın ,yumurtaları cirpmasini, un ilave etmesini yada o anki şartlar neyi gerektiriyorsa tarife göre :) basit yardımlar iste cok sıkmadan ..küçük görevler ver her zaman .telefondan tabletten uzak tut ..beslenme çantasını toplaması konusunda nasıl yapacağı da dahil ,küçük uyarı ve yardımlarda bulun ..

Son olarak can çıkar huy çıkmaz :)
Çook teşekkür ederim vakit ayırıp okuyup birde böyle uzun ve dikkatli bir yorum yapmışsınız.aslında başından beri birlikte ev faaliyetlerimiz vardı kekler kurabişler bunların hepsini yaptık.ne zamanki oğlumu babanneyle memlekete gönderdik;işte orada kendi bilincine vardı ve aslında kuralsız ve bensiz yaşamanın daha eğlenceli olduğunu keşfetti.şimdide kural tanımamazlık için ayak diretiyor.bende pes etmicem dediklerinizi uygulayacağım :)

Çook teşekkür ederim vakit ayırıp okuyup birde böyle uzun ve dikkatli bir yorum yapmışsınız.aslında başından beri birlikte ev faaliyetlerimiz vardı kekler kurabişler bunların hepsini yaptık.ne zamanki oğlumu babanneyle memlekete gönderdik;işte orada kendi bilincine vardı ve aslında kuralsız ve bensiz yaşamanın daha eğlenceli olduğunu keşfetti.şimdide kural tanımamazlık için ayak diretiyor.bende pes etmicem dediklerinizi uygulayacağım :)
Rica ederim ..

Çocuklar ebeveynlerden uzaklaştıkça özgürlüğü tanıyorlar ..aynı zamanda kuralsız yaşamın güzelliğini tadiyorlar :) dağınıklığın kaynağını bulmuşsun o zaman ,derine in :) kolaylıklar diliyorum ..

aslan burcu yaa buda çok önemliymiş :)
anam en dağınık burç kardeşim aslan odasından bardak toparlıyorum duş aldığı havluyu yatağa atıp gidiyor. 1 saat önce evden çıktı battaniyesini dağınık bıraktı. işin zor canım :) değişmiyorlar. ama giyimine çok önem verirler üstleri temiz olacak rahat olacaklar sıkıntıya gelemiyorlar :D

Back
X