Oğlumun evi, arabası

Elifiremrem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2015
572
908
103
Hanımlar varsa değiştirebileceğim bişey, bir çözüm bulun yoksa da teselli eder misiniz lütfen 😣 eşimin ailesi Anadolunun ataerkil yapısında, eviniz denmez oğlumun evi, oğlumun arabası, oğlumun parası vs. Bu arada ben de çalışıyorum, ama hiç umurlarında değil. Kayınvalidemler köyde oturuyorlar, azıcık kapıyı aralasam köy kızı gibi iş bekliycekler. Eşimle hiç bir sorunum yok, konuyu eşime açmadım. Aslında basit bir mesele hiç büyütme, kulak ardı et elifiremrem diyorum ama sanırım asıl üzüldüğüm değersiz hissettirilmek. Eşimin ailesine verdiğim değeri saygıyı ben göremiyorum. Tatlı dille söylesem uygun bi zamanda, değiştirebilir miyim sizce?

ne yazık ki bu kolay değişecek bir zihniyet değil.
içinizi soğutacaksa, örneğin eşiniz öğretmen, 'x diye arkadaşımız var o da öğretmen ama karısı çalışmadığı için çok zorlanıyorlar, bizim gibi rahat yaşayamıyorlar. neyse ki ben çalışıyorum da durumumuz iyi çok şükür.' diyebilirsiniz.

O öyle deyince o ev “oğlunun” mu oluyor peki? Cahilliğine verin geçin.

Böyle şeylerle kendinizi üzeceğinize hayatınızı daha güzelleştirmek için zaman harcamanızı öneririm.
Tabi ki oğlunun olmuyor ama mesela eşimle ikimizin de arabası var ama benim arabama da oğlumun arabası mantığı var 😣

Tabi ki oğlunun olmuyor ama mesela eşimle ikimizin de arabası var ama benim arabama da oğlumun arabası mantığı var 😣

Bakın kendiniz diyorsunuz, ikimizin de arabası var diye... onun amacının sizi küçümsemek olduğunu düşünmüyorum, oğlunun sahip olduğu herşeyde sizin de söz hakkınız var tabiki. Onların amacı oğullarını yüceltmek sadece.
Hoş değil haklısınız ama yerinizde olsam bunu dillendirip huzursuzluk çıkarmazdım, o öyle deyince öyle olmuyor çünkü.

Bakın kendiniz diyorsunuz, ikimizin de arabası var diye... onun amacının sizi küçümsemek olduğunu düşünmüyorum, oğlunun sahip olduğu herşeyde sizin de söz hakkınız var tabiki. Onların amacı oğullarını yüceltmek sadece.
Hoş değil haklısınız ama yerinizde olsam bunu dillendirip huzursuzluk çıkarmazdım, o öyle deyince öyle olmuyor çünkü.
Kesinlikle kalp kırmaya gerek bişey yok, üzmek istemem zaten onları. Ama acaba tatlı dille açıklasam anlarlar mı diye düşündüm

Kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorsanız hiç dillendirmeyin. Her ailenin kültürü, yaşam biçimi farklı oluyor. Onlar öyle alismislar öyle gider artık. Kafaniza takmayın. Söyleseniz de değişmezler.

Kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorsanız hiç dillendirmeyin. Her ailenin kültürü, yaşam biçimi farklı oluyor. Onlar öyle alismislar öyle gider artık. Kafaniza takmayın. Söyleseniz de değişmezler.
Teşekkür ederim, şöyle gazımı alın da kafaya da takmayayım kalp de kırmayayım 😊

Valla saymadım 😅 ama bana sormadan eşimin arabasını isterler, o da verir. Doğal olarak benim arabamı da işi olduğunda o kullanır. İnce düşünmemeleri canımı sıkıyor
iyi de lazım olunca arabasını vermesinin nesi kötü. siz babanız arabanızı istese, eşimin de hakkı var deyip vermeyecek misiniz? ha sürekli oluyodur, gereksizdir o zaman eşiniz düşünecek. eşiniz arabasını veriyorsa siz de eşinize vermeyeceksiniz.

Görümcem bizim arabaya binemiyor. Benden çekiniyor. Ben de diyorum ki; abla deli misin sen .bu araba senin kardeşinin arabası, diyorum.

Görümcem çok hanımefendi bir kadındır.

Araba da eşimle benim ortak paramızdan alındı.

Kimse oğlumun arabası demiyor. Ama deseydi de üzülmezdim.
Bence kafaya takmaya değmez bir konu.

Back
X