- 26 Mayıs 2008
- 4.321
- 3.283
- 698
- Konu Sahibi fildisisahili
-
Cnm Kayra eski Türk mitolojisinde Tanrı demekmiş, sadece Türkçe anlamlarına mı bakıyorsun, ben önemli olan Süryanice anlamları, harflerin etkileri diye düşünüyorum, biraz araştır bak çok ilginç biraz genellemeler var tabi ama isimlerin bizim bildiğimiz anlamları dışında da çok özellikleri varHepsini tdk türkçe sözlük ve öztürkçe sözlüklerden araştırdım canım. anlamları konusunda içim rahat ama seçenek azaltmak zor
Aslında hepsini sevdim isimlerin. Tolun Ege, Uras ve Yekta'ya oy verdim. Hepsi asil ve klasik isimler bence, erkek çocuğuna isim koyarkenki kriterlerim bunlar olur benim.
Kayra, egemen, furkan çok konuldu bir dönem.
Aslında Evren de güzel ama Evrenler çevremde bir tuhaf hep.
evren konusunda hemfikirim
Yok canım Türkçe anlamlarına bakıyorum. Birçok ismin başka dillerde tuhaf anlamları var. Baran mesela Rusçada koyun demek. Kabak, g.t gibi anlamları olan da var.Cnm Kayra eski Türk mitolojisinde Tanrı demekmiş, sadece Türkçe anlamlarına mı bakıyorsun, ben önemli olan Süryanice anlamları, harflerin etkileri diye düşünüyorum, biraz araştır bak çok ilginç biraz genellemeler var tabi ama isimlerin bizim bildiğimiz anlamları dışında da çok özellikleri var
Yok canım ben inanmıyorum onlara, ama tabi nadiren doğru çıkanlar var. Mesela benim ismime göre bolluk bereket içinde olmam gerekiyor falan, hiç etkisini görmedim ismimin. Fakir geldik, fakir gidicez bu dünyadanMesela sonunda in hecesi olan isimler, kişiye talihsizlik, aile sorunları vb getiriyormuş, benim tanıdığım 3 derin var 3 ünün de anne babası ayrıldıne biliyim insan inanıyor, benim ismim için mesela yüzde geçmeyen sivilce, uçuk vb etkileri var deniliyor hakkaten öyle..
Cnm Türkçe anlamına göre değil ama.. Bak Süryanice çok gizemli bi dil, ben de şöyle etkilendim kızım da rüyamda hicr, şimdi de şems koy sesi biri, 2 si de Kuran da sure ismi, anlamlarına bakarken ikisinin de Arapçaya Süryanice den geldiğini gördüm, tabi herkes farklı hissedebilir ama bi yanım buna dikkat etmemi söylüyor, ebced hesabı da burdan doğmuşYok canım ben inanmıyorum onlara, ama tabi nadiren doğru çıkanlar var. Mesela benim ismime göre bolluk bereket içinde olmam gerekiyor falan, hiç etkisini görmedim ismimin. Fakir geldik, fakir gidicez bu dünyadan
Tam anlamadım canım. İkisinde de rüyanda mı duydun. Çok şaşırdım. Süryanice yi internetten bakabileceğim iyi bir kaynak varmı?Cnm Türkçe anlamına göre değil ama.. Bak Süryanice çok gizemli bi dil, ben de şöyle etkilendim kızım da rüyamda hicr, şimdi de şems koy sesi biri, 2 si de Kuran da sure ismi, anlamlarına bakarken ikisinin de Arapçaya Süryanice den geldiğini gördüm, tabi herkes farklı hissedebilir ama bi yanım buna dikkat etmemi söylüyor, ebced hesabı da burdan doğmuş
Yok Cnm maalesefTam anlamadım canım. İkisinde de rüyanda mı duydun. Çok şaşırdım. Süryanice yi internetten bakabileceğim iyi bir kaynak varmı?
Benim oğluşumda KAYRaHerkese Merhaba
Detaylı sözlük araştırmaları sonucu bazı isimler belirledim. Sonra 9 seçeneğe indirdim. Hangileri daha hoş geliyor bir bakabilirmisiniz kızlar. Biraz uzun liste kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler..
Bende Kayra ve Egemen arasındaydım biliyomusun isim seçerken kendi oğluma . :) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...Oğlumuzun ismine Egemen koymaya karar verdik kızlar. Fikir belirten herkese çok teşekkür ederim
Çok güzelmiş. Ben de çok seviyorum Kayra ismini ama babamız istemedi. Kayra diyince böyle temiz suratlı tatlı erkek çocukları gözümün önüne geliyor annesi. İnşallah kendi de bahtı da güzel olurBenim oğluşumda KAYRa
İnş. Canım saolasın ... Rabbim hayırlı evlatlat nasip etsin hepimize ...Çok güzelmiş. Ben de çok seviyorum Kayra ismini ama babamız istemedi. Kayra diyince böyle temiz suratlı tatlı erkek çocukları gözümün önüne geliyor annesi. İnşallah kendi de bahtı da güzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?