• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi ve kayınbabam

bu insanlar ne meraklı oluyo ad verme konusunda ben anlamıyorum yaa...kime ne annesi babası ne isterse o olur başkalarının karışmaya hakkı yok bence...kızgınlığını anlayabiliyorum...ben olsam heralde senin gibi hissederdim...ama olan olmuş canım artık yapılcak pek bişey yok...düşünmemeye çalış......bizde eşimle hep diyoduk kız olursa şu erkek olursa bu olcak adı ama gel gör ki ikizlerimiz oldu:) birinin ismi hazırdı zaten ama ikisi de oğlan olunca isim aramaya başladık...inan bi sürü isim bulduk... benim annem onu beğenmedi onun annesi ötekini beğenmedi...bi sürü bahaneler buldular...her kafadan bi ses çıktı...benim aslında en başından beri istediğim isim belliydi...ve eşime de dedim sıkıldım artık yeter bu çocuğun annesi benim...zaten hamilelik psikolojisi herşeye morelim bozuluyodu o konuyu da çok takıyodum..dedim benim dediğim ad olcak ne senin ailen ne benim ailem karışmasın...o da kabul ettii...iyiniyetli olunca hep insanın duygularını sömürüyolar malesef:(

o benm cocugum ne ıstersem onu koyarım
1 defa dedı cok sevdıgı bırının ısmını koyacam dedı
,asla dedım
bnmde sevdıklerım var
herkesın ısmını koysam ohoooooo
o ısmı koymak senın hakkındı
neyse bebege ısım verılmıs
adıylan saglıklı sekılde buyusun ınsallah

canım eğer nüfus cüzdanı çıkmadıysa istediğin ismi ver 2 .isim olarakta yanına kayınpederininkini yazdır
bizde eşimle anlaşarak koyduk
ben özgür dedim yok bizim çocuğumuz esirmi dedi
serhan dedim yok istemem dedi
ya illaki hanlı bişey olsun istedim yok bulamadım kafama göre en son ardaolsun dedim okey dedi sonrada dalga geçiiyo hadi hanıda koyda ardahan olsun sonra bi şehir isimli daha yaparız diye uyuz
zaten benim ailem hiç karışmadı sizin çocuğunuz dedi istediğinizi koyun onun ailesine zaten sormadım bile 9 ay acısını ben çekicem bide ismini koyucam yok öyle
bide sinir oluyorum zaten kaynataya ay çocuğumun ismini kolay kolay söylemezdim onun ismini anmamak için

Canım ya seni çok iyi anlıyorum 5ay önce doğum yapmış biri olarak..Biz isim konusunda babam hiç küsmedi Allah var Yalan söyleyemem ama kayınvalidem bir kaç defa gönderme yaptı kendi akrabarından örnek verdi adam istememiş dede yani torununa kendi ismini vermeyi oğluna siz bilirsiniz demiş..Oğlu da babasının adını koymuş çok sevinmiş sonra benim adımı koydular diye..Valla ben bekar iken ahtım vardı oğlum olursa kayra koyacağım die eşime de söylemiştim bunu gebelikten önce..2 isim olmasını istiyordum eşim ben yusuf ismini çok seviyorum dedi ok dedim yusuf kayra :D biz sormadık gerçi eşim bir defa sormuş büyükler gönülleri kalmasın die..Ama mesela soruyorlar ismini kim koydu eskiden bizim çocukları hep büyükler koyardı karışırlardı çok saçma diyor kendi akrabaları kayınvalidem de biz koyduk diyor kimse karışmadı diyor sanki kendi oğlu :60::60::60:

kayınvalidemin günlerce ısrarlarına çıkardığı kavgalara rağmen asla dedim orda durun koymadım ismini.resmen hamileliğimin sonlarında psikolojimi bozdular psikolojik baskı uyguladılar bana.hatta eşim bile koyalım iki ismi olsun çok kızıyorlar diyince evde cıngar çkardım söylediğine pişman oldu.onu ben taşıdım ben o kadar acıyı çektim isim hakkı benimdir.gerikirse sen bile karışamazsın dedim(biliyorum bu çok acımasızca oldu ama kan kusturdular bana günlerce)sırf bir isim için ne bu inat diceksiniz belki ama o ismi koysaydım hayatım boyunca oğluma ismiyle hitap edemeyebilirdim ki kayınpederimle aramız hiç yok.oh iyi yaptım onlar hala bu konuda yaralılar.çok isim koymak isteyen doğursun ismini koysun valla.ben söyledim bu konuda üstüme gelmeyin kalbinizi kırarım o çocuk benim siz o kadar istediyseniz kendi çcuklarınıza koysaydınzı dedim.hem iki oğlu daha var onlar koysun dedim.onlarda benim adımı koyar dedi kadın:))nedir bu hırs anlamadım.

kayınvalidemin günlerce ısrarlarına çıkardığı kavgalara rağmen asla dedim orda durun koymadım ismini.resmen hamileliğimin sonlarında psikolojimi bozdular psikolojik baskı uyguladılar bana.hatta eşim bile koyalım iki ismi olsun çok kızıyorlar diyince evde cıngar çkardım söylediğine pişman oldu.onu ben taşıdım ben o kadar acıyı çektim isim hakkı benimdir.gerikirse sen bile karışamazsın dedim(biliyorum bu çok acımasızca oldu ama kan kusturdular bana günlerce)sırf bir isim için ne bu inat diceksiniz belki ama o ismi koysaydım hayatım boyunca oğluma ismiyle hitap edemeyebilirdim ki kayınpederimle aramız hiç yok.oh iyi yaptım onlar hala bu konuda yaralılar.çok isim koymak isteyen doğursun ismini koysun valla.ben söyledim bu konuda üstüme gelmeyin kalbinizi kırarım o çocuk benim siz o kadar istediyseniz kendi çcuklarınıza koysaydınzı dedim.hem iki oğlu daha var onlar koysun dedim.onlarda benim adımı koyar dedi kadın:))nedir bu hırs anlamadım.

Benimde kayınvalidem sanki ben onun taşıyıcı annesiymişim gidi konuşuyordu hep şöyle yaparım oğluma böyle yaparım oğluma..Odası kuruluyor ona bile muhalefet oldu ben böyle sevmedim kullanamam ben böyle dedi adam da abla sen değil zaten annesi kullanacak dedi :66::66::66::66::66: Ben eşime söylemiitim çok istiyor ise doğursun ben büyütürüm yeter ki doğursun karışmasın bana :1::1::1:

Artık olan olmuş aradan 3 yıl geçmiş sizde nihayetinde kabul etmişsiniz, o zaman düşünmeliydiniz. Zaten daha hamileyken çocuğunun isim hakkının sizde olduğunu ve aile büyüklerinin ismini koymayacağını kesin bir şekilde kabul ettirseydiniz eşinizde size ağlayarak emir vaki yapmazdı. Çocuğa isim vermek öyle aman bunaldım ne koyarsanız koyun şeklinde karar verilmez ki, o anda da kabul etmemeliydiniz. Çocuğa isim seçerken anne baba kafa kafaya verip karar vermeli anneannesine soralım babanesine danışalım derseniz herkes bir şey söyler, bu müdahale hakkını hiç vermeyecektiniz. Ben daha çocuğum olmadan söylüyordum öyle dedelerin ismini vermem diye...

Sizinde bu konuyu daha fazla düşünüp birilerine kinlenmeyin, kızmanız gereken biri varsa o da eşiniz, bu yüzden ailesine cephe almayın, sonuçta eşinizin babası illa benim ismim olacak diye tutturmamış ki, günlerce süren bir kriz de yaşanmamış illa dedesinin adı olacak diye, eşiniz emir vaki yapmış, siz de o an çok bunaldığınızdan kabul etmişsiniz. İsim değiştirmek iyi bir fikir değil bence, çünkü 3 yıl olmuş çocuk içinde sizin içinde uyum süreci zor olur. Artık 2. ye kendi istediğiniz ismi verirsiniz kimseyi karıştırtmazsınız. İsminin anlamı da güzelse hiç kafaya takmayın artık, olan size oluyor, eşiniz oh olsun diye daha çok sinirinizi bozuyor...

Yapılan hoş bir davranış değil ama olan olmuş artık üzerinden hayli zaman geçmiş.
Ayrıca oğlunuzun ismi bence çok güzel Peygamber Efendimiz (sav)in isimlerinden biri.
Düşünün oğlunuz isminden dolayı Peygamberimiz (sav)den şefaat alıcak. Ne güzel!

Bizde de aynı sorun olmuştu 9 ay sorunlu hamilelik yaşadığım halde doğru düzgün arayıp sormadılar.
Hem de yakın oturuyoruz. İsim koyma hakkını buldular kendilerinde.
Çocukların isimlerinden ahirette bile anne,baba sorumludur.
Allah kısmet ederse bir çocuğunuz daha olursa ilk günden koyun tavrınızı.

Nüfus cüzdanı hala çıkadıysa hemen bir siim bulun yanına. Bende rüyamda bu ismi duydum falan diyin. Benimde Kayınpederimin ismi Aliydi. Bütün sülalede ali var bende yanına isim koydum....

Nüfus cüzdanı hala çıkadıysa hemen bir siim bulun yanına. Bende rüyamda bu ismi duydum falan diyin. Benimde Kayınpederimin ismi Aliydi. Bütün sülalede ali var bende yanına isim koydum....Sizde onlara inat sizin belirlediğiniz isimle çağırın. Nüfüs cüzdanı çıkmış bile olsa hemen değiştire bilirsiniz. madem onlar bir oyun yaptı sizde yapın. İşi inanca vurun. Rüyamda gördüm diyin "

eşinizin ailesi belki başka konulrda kırdı sizi sizde şimdi bu noktaya taktınız gibi hissettim.oğlunuzun ismi çok güzel adıyla yaşasın:nazar: bize hernekadar saçma gelsede kültürümüzde doğudan batıya bu olay var. Keşke benimde rahmetli kayınpederim yaşasaydı da bizimde oğlumuz olsaydı da adını Mustafa koyun deseydi. seve seve ismini koyar onuda mutlu edrdim. ama tabiki sizede saygı duyuyorum ama 3 sene sonra bu konularla kafanızı yormayın hayatta daha ciddi problemler.
isim deyince aklıma geldi ilk görev yerimde o sene doğan kız çocuklarının yarısına melike koymuşlardı.:1: şimdi o kızların hepsi okullu olmuştur.ve umarım iyi bir eğitim şansına sahip olabilirler:3:

Benım oglumunda ıkıncı ısmı mustafa:)
ama o benım babamın adı..
Ben erkek olursa ıkıncı ısım olarak onu ıstıyorum dedım esıme.. Oda hıc bısey demedı tamam dedı..
Dgoumdan sonra gıttı oyle yazdırdı..
Sevıyorum ben o ısmı.. Peygamberımızın adı..
Ama evet bastan konusulması lazım..
Hıc te sorun olmadı..ne o nede bı baskası sonradan bısey demedı..
Gercı mustafa olarakta cagırmıyoruz.. Ama babamı mutlu etmek ıstedım sanırım..

hiç üzülmeyin anlıyorum sizi baskılar insanı bunaltır ama olmuş bi kere hem kötü bi isimde değil adıyla yaşasın peygamber efendimiz gibi merhametli ahlakı güzel bir evlat olsun:))

benimde kızımın ismini eşim koydu ben hep başka bi ismi istemiştim ama diretti etrafımdaki herkes eşine isim koydururken benimki doğum yapmış lohusalar gibi inat etti somurttu küstü dediğini yaptırdı inan sonradan takılmadım ismi ne olursa olsun o benim evladım ve ben onu çok seviyorum üstelik ikinci bebeğe ismini ben koyucaktım 5 aylıkken kaybettim ne yazıkki bi dahada bebek sahibi olamıcam ...sen ikincine üçüncüne isim verirsin inşallah :)))

sizinki yine size danışır gibi! yapmış da koymuş benim kay nım evde eltimle bir isim kararlaştırmışlar.kimliği çıkarttırmaya gitmiş..kaynanamın istediği başka bir ismi yazdırmış kimliği eltimin eline verivermiş..bu daha kötü..söylemek istemiyorsanız başka bir isim ekletin yanına..

Back
X