• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi ve kayınbabam

büyükler karışınca olmuyor ya insanın bir hevesi var onlarda kendi çocuklarında alsalarmış heveslerini..

Oğluma eşim koydu ismini bende okeyledimm..
Eşimin annesi 1 sene boyunca söylendi isim bulmuşlar çocuğa, koycak isim mi kalmamışş dünyada, yok efendimm o isim niye konmuş, kimsede ona sormamış, oğlumun ismini söylerken bile dalga geçiyordu..

2 isim zor oluyor sadece oğlumda 2 isimli, biz 2. ismini söylüyoruz okulda ilk ismi felan karışıyor..
İsmiyle büyüsünler inşallah

eşiniz zorla birşey yaptırmamışki..ağlamış,sizde acımışsınız ve oğlunuza kayınpederinizin ismini koymuşsunuz.silah zoruyla falan birşey yapmamış.gönüllü olmuşsunuz.bu kadar büyütmeyin lütfen..hakkımı helal etmem falan doğru değil bence.çok ağır laflar bunlar.dediğim gibi ne eşiniz ne de ailesi size zorla birşey yaptırmamış ve ortada helallik alınacak-verilecek bir durum göremiyorum ben.keşke pes etmeyip o zaman hayır deseydiniz ya da iki isim koysaydınız..benim ikiz oğullarım var.bende hamileyken çok geçti bu laflar..iki dedesinin ismini koymamı bekledi herkes.özelliklede eşimin ailesi..hatta babamın adi Ali,kayınpederimin Mehmet..eşim bi ara tuturdu birinin adı bari Mehmet Ali olsun diye..ayy aklıma direk mehmet ali erbil geldi:))..asla dedim,olmaz!ne babamın e,ne de senin babanın adı konulmayacak.istemiyorum,gerek yok dedim.hani hayatta olmasalar anısına konulabilir,ismini yaşatsın diye ama hayatta olan insanların ismini çocuklara vermeyi doğru bulmuyorum.sonra ikisinede iki isim koyduk.birine benim hep istediğim ismi ve annemin istediği ismi diğerinede eşimin hayalindeki ismi ve kayınvalidemin istediği bir ismi koyduk..böylece iki tarafta mutlu mesut oldu:66: hatta soranlara göbek adları da birinin Mehmet diğerinin Ali diyoruz ve karşımızdaki laf peşinde olanları susturyoruz:)

bu arada eşimede dedesinin adını koymuşlar.onlarda ilk erkek toruna hep dedelerinin adı konulur-muş!...ama biz yıktık bunu,il erkek torunlar dedelerinin ismini almadılar..ee arada laf vurmuyor değiller hani:)

olan olmuş,bence kendinizi de eşinzi de üzmeyin artık.İnşallah ikinci bebeğinize istediğiniz ismi koyarsınız..

Son düzenleme:
senin işin çok zor ben sana söyleyim. bizdede babanne denmiyo evde.anne dedirtiyolar.dede diyo ama babanne demiyo çocuk.kimse babanne demiyoki.annene git,annene şunu götür.bigün kızıcam.ne o öyle anne.onun annesi sadece benim!!!!şu kaynanaları allah bildiği gibi yapsın.avaba biz nasıl bi kaynana olcaz:52::27:

Babaanneye anne demek ne alaka ya... Çok absürd bişey, çocuk büyüyünce travma yaşar anne buysa baba oğluysa :53:

benim ablamın kızına hayatta olan kayınvalidesinin ismini zorla koydurdular

Bizim komuşumuz ilk torununun adını kendi adı olsun istedi, (cennet) annesi babası istemedi tabi başka birşey koydular. O kadın sabahtan akşama kadar alt kattaki geliniyle günlerce kavga etti çocuğu minicik bebeği itip kaktı bir sürü rezillik çıkardı. En sonunda lanet olsun deyip değiştirdiler ismini cennet oldu. Kızkardeşlerinin ismi daha modern olunca küçük cennetin ilgisini çekti beni babannemmi yaptı demiş :66:

Benim babannem de ben doğana kadar annemin adını koyucam demiş (remziye) annem hiç bişey diyememiş başka isim bile düşünmemiş nasıl olsa remziye olur mecbur diye. Sonra ben doğduğum gün eve gelir gelmez düşünmüş benim ilk çocuğum niye ben koymuyorum ki ismini ama ne olacak? O ara komşusu sokakta oynayan kızına seslenmiş Sevgiiiiiii....:60::60::60:

abımın adı yusuf, babamın adı musa, dedemın adı yusuf, dedemın babasının adı musa .... ve devam edıp gidyor..sıra hiç şaşmadı dıyebilirim...
amcalarımın hepsınde bıraz tane baba ismi var...

anneannemler 6 kardeşler hepsının çocuklarında bırer tane elif, ve fatma var.. bırer tane ramazan vs.. var.. 6 kardeşin hepsının çocuklarının ismi aynı...

baba tarafımda aynı ısım ve soyadı taşıyan her isimden en az 4 kişi var.. :))))

isim değiştirmek çokta zor bişey değil.mahkeme açıyosun ve gerekçeni söyleyip değiştiriyosun.....gerçekten aşağılanıp sömürüldüğümü düşünüyorum.kaynanam bide tutup gevrek gevrek gülerek şey diyo.ben size demedim mi allah size güzel bi isim bahşedicek diye diyo...he çok dua ediyolar isim konusunda ama yinede hakkım helal değildir bu konuda.

niye senin kocan vahiy inen peygambermi deseydin ben müsade etmeseydim konmazdı fln deyin ayrıca.. o allahtan isim geldiğine inanan vatandaş bi baksın islamiyette bebeğe isim koyma hakkı kiminmişşş..tabiki annenin....sen büyüklük yapmışsın ama anlayana keşke kayınpederinin isminin yanına sende kendi beğendiğin ismi ekleseydin.....

bir kere kabul etmissin.etmeseydin onlar ismi koysaydi hakkimi etmem deme hakkin vardi ama simdi yok.neyse olan olmus.isimler birbirine uymus,guzel olmus.ama diger cocuguna ismi sen bul:)
insallah bana isim konusunda karisan olmaz.hic beklemiyorum ama burada okudukca kenara yaziyorum olabilecekleri:)ben de iki isim istiyorum.1 tanesi belli esimin ismi olacak:)

ben yeni hamileyim...ve tabikide daha cinsiyeti belli olmadi...esimin babaannesi 3 ay önce vefat etti ve ben korkuyorum kiz olursa ya banada derlerse babaannesinin adini koyalim diye... benimkinin ailesi biraz dedigim dedik ailelerden benimde sesim fazla cikmaz:44::44::44::44::44: napicam eger öyle bisey derlerse???

bir kere kabul etmissin.etmeseydin onlar ismi koysaydi hakkimi etmem deme hakkin vardi ama simdi yok.neyse olan olmus.isimler birbirine uymus,guzel olmus.ama diger cocuguna ismi sen bul:)
insallah bana isim konusunda karisan olmaz.hic beklemiyorum ama burada okudukca kenara yaziyorum olabilecekleri:)ben de iki isim istiyorum.1 tanesi belli esimin ismi olacak:)

cok iyi fikir... hic aklima gelmedi

Hata siz de açıkçası.
Babasının ismini koymak için eşiniz ağladı öyle mi, eşiniz de tuhafmış, ortada ağlayacak ne varmış.
Teklifte bulunur, olursa olur olmazsa olmaz.
Keşke hiç kabul etmeseymşsiniz.
Ettikten sonra da hakkımı helal etmiyorum deme hakkınız bence pek yok.
Siz ısrarla istemediğiniz halde , eşiniz ısrarla kayınpederin ismini koysaydı o zaman haklıydınız.
Eşinizin dediği gibi eşinizi dereyi geçmiş, şimdi ne deseniz boş.
Artık üzmeyin kendinizi bence, olan olmuş.

doğum yaptığımda yan odada bebeği olan başka bi aile kalıyodu. bi gün kaynanalar kaynatalar eltiler görümceler falan filan baya kalabalık bi gup oturmuş bebeğe isim koymaya çalışıyolardı. her kafadan bi ses çıkıyodu. sonunda annenin çok da memnun olmadığı bi isimde karar kıldılar. bu akşam da iftarda bu konu geçti. ben dedim ki ne saçma millete de ne oluyosa, bebeğe annesi babası isim koyar (ki bizimkine eşimle ikimiz karar verdik) kayınvalidem de dediki ben hiç karışmam, ben zorla bi isim koydursam bütün ömrüm boyunca vicdan azabı çekerim (sanki ben koyardım da onun zoruyla). sonra ağzından baklayı çıkardı meğerse babasının ismini koymamızı bekliyomuş bebeğe. dedi ki ikinciye koyarsınız isterseniz. yorum yapmadım. o zaman da dedi ki dt istemiyo galiba önüne bakıyo :37: yaaani bilmiyorum dedim. neyssse ikinci kız olur inşallah...

Valla ben anlamadım :S

9 ay + 5 gün süreniz vardı ve siz koyamadınız. Eşiniz rica etti isim koydunuz ve kalkıp hakkımı helal etmem diyorsunuz.

Sizin için bu kadar önemliyse o 9 ayda bir isim bulup koysaymışsınız keşke.

bir evde aynı isimden zaten birisi var 2.nin olması için bu kadar çaba neden kimse kusura bakmasın ama ben dogurucam ben 9 ay karnımda taşıyacam isim hakkıda sonuna kadar benimdir bu konuda benım kesın tavrım belli

mustafa giray ilk düşündüğünüz atilla isminden daha güzelmiş bence.bukadar hırsı ve kini bir anneye yakıştıramadım.tamam siz doğurdunuz kimse inkar etmiyor.kayınvalidenize herkes anne diyor diyede triplere girmişsiniz.bence siz eşinizin ailesini sevmiyorsunuz.hatta nefret ediyorsunuz bu yüzden dedesinin ismini joymaktan bukadar rahatsız oldunuz.

ALLAH cümlemizin evladını bağışlasın benimde 5,5 yaşında bi oğlum var ve ben bekarken bile hep derdim oğlum olursa KAYRA koyucam diye sonra nasip oldu ve oğlum oldu ben ÖMER KAYRA istedim eşimde sizin eşiniz gibi babasının ismini istedi ömer ismi yerine.tamam dedim oğlum doğdu hastanedeyiz k.peder görümcemi aramış ismini sormuş (bu arada k.peder farklı şehirde)oda MUSTAFA KAYRA koyacaklar demiş.k.peder de demişki ben öyle iki isim istemem koyuyolarsa bi tek benim ismimi koysunlar.dedim valla kusura bakmasın ben öyle babamın yanında(k.peder) mustafaaa diye seslenemem çocuğuma ayıp sayılır bizde dedim.işine geliyosa yoksa ÖMER KAYRA koyucam dedim.sonra görümcem bunları söylemiş iyi tmm iki isimli napalım demiş:1: şimdi hep KAYRA diyoz.okulda falanda M.KAYRA yazılıyoooo böyle bi yöntem deneyebilirdiniz yaniiii

senin işin çok zor ben sana söyleyim. bizdede babanne denmiyo evde.anne dedirtiyolar.dede diyo ama babanne demiyo çocuk.kimse babanne demiyoki.annene git,annene şunu götür.bigün kızıcam.ne o öyle anne.onun annesi sadece benim!!!!şu kaynanaları allah bildiği gibi yapsın.avaba biz nasıl bi kaynana olcaz:52::27:

ooooo dejavuuu :))) aynını benim k.peder de yapıyodu oğlum annene git annen çağırıyoo ama ben hiç hissettirmeden dedesi bi kere annene git dedi çocuk duymadı yaa ben hemen k.pedere 2.kez söyleme fırsatı vermeden babannene git babanne çağırıyoo diye diye 2 sene gibi cebelleştim ama zafer benim.(bu arada eşim de babannesine anne diyo ama ismiyle örn.ayşe anne fatma anne gibi...öyle büyümüşler ama anne annedir babannede bananne herkes yerini bilecek)....

ooooo dejavuuu :))) aynını benim k.peder de yapıyodu oğlum annene git annen çağırıyoo ama ben hiç hissettirmeden dedesi bi kere annene git dedi çocuk duymadı yaa ben hemen k.pedere 2.kez söyleme fırsatı vermeden babannene git babanne çağırıyoo diye diye 2 sene gibi cebelleştim ama zafer benim.(bu arada eşim de babannesine anne diyo ama ismiyle örn.ayşe anne fatma anne gibi...öyle büyümüşler ama anne annedir babannede bananne herkes yerini bilecek)....

ben de şu ömrü hayatımda babaanneye anne deme olayını burda duydum. ne alaka da anlamadım. acaba bi yörede falan mı öyle?

allah senin gibi kadınlardan temizlesin bu dünyayı hanfendiye bakar mısın ya kendi annnesi karışıyor erkeğin babası karışamıyor bak bak sen
ya eskiden beridir kayınpederin kayınvalidenin adı çocuklara koyulur bu usuldur örftür adettir.
Annen karışsın kayınbaban karışmasın ne kadar gıcık oldum bu duruma ya galiba sen çok bencil ve geçimsiz birsin allah kocana yardım etsin sabır versin

iyi de aradan ne kadar zaman geçmiş siz hala orda mısınız
baştan izin vermeyecektiniz çocuk oyuncağı değil ki bu
madem pişman olacaktınız neden kabul ettiniz ismi koymayı
bi de hakkımı helal etmiyorum diyorsunuz da istediğiniz ismi koymanıza engel olan kendi anneniz

gorumcem koymus babasinin ismini ogluna
bizede kiziniz oldugunda annemin ismini koyarsiniz dedi
emrin basim ustune diyecektim :)
iki isim koydum ikisinide ben sectim esim onayladi

esine deki salya sumuk agladin bende insanligimdan
uzulmemen icin kabul ettim! de
ve bence cocugunun ismi koyulmus bir kere
kinlenmene gerek yok ve konuyu kapat derim
sen cocugunun mutlu ve saglikli olmasina bak

Back
X