• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlumun kreşe gitmek istememesi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Cok zor bir durum acaba soyle birsey yapsaniz.. mesela oglunuz geldi anne saklambac oynayalim dedi. Okuldaki arkadaslarin ile oynamak daha iyi olur sanirim vs.. deseniz.. yada aksam yemeginde sizden kofte istedi, sizde yarin okula gitmeden kahvalti yaparim felan deseniz ise yararmi acaba?? Okul icin heveslendirin evdede cani sikilsin bir sure okulu arasin yani

Bu sorunu 2 ve 3 yaşta çok yaşıyoruz anneden ayrışmamak için çığlıklar yerde sürünmeler annenin gittiğinden emin olunca hemen susup oyuna dalıyorlar merak etme. Sen inatla bırak taviz verme durumu kabullenecek zamanla. Emin ol liamda seni unuttu oyun oynuyor

çok iyi bir konuya değindiniz annem de bana baskı yapıyor durmuyor daha ne zorluyprsun çık işten çocuguna bak diyor,
bide bunlar üstüste gelince tabi daha da zorlaşıyor, peki alışma sürecinde bu tarz aglamalardan sonra yani alıştıktan sonra
psikolojisinde bi değişiklik bi bozukluk oluyor mu benim için önemli olan kalıcı bi hasar bırakmasın mesela okuldan nefret etmesin, ilerde kötü bir izlenimi olmasın...
Yok canım aksine olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Ben sürekli annelerin işe çocukların okula gitmesi gerektiğini , kuzenlerinin de bu şekilde olduğunu anlattım. Yaşları küçük de olsa anlıyorlar. Benim kızım da üç yaşında şu anda yaşıtlarına göre algısı ve konuşma becerisinin arttığını görüyorum. İlkokula da ağlayarak giden çocuklar var psikolojileri bozuluyor mu hayır. Sonuçta onları kötü bir yere bırakmıyoruz , terk etmiyoruz. Ben büyük kızımı da kreşte büyüttüm. Şu anda 13 yaşında psikolojisi bozuk değil çok şükür. Çalıştığım için yaşıtlarına göre kendi işini kendi gören öz güveni yüksek bir çocuk.

Biz de şuan ayni şeyleri yaşıyoruz. Kızım bu hafta 3 yaşını doldurdu ve anaokuluna başladı. 5 gündür gece gündüz ağlıyor. Okulundaki görevlilere soruyorum hiçbir problem olmadığı, okul saatlerinde gayet mutlu olduğunu söylüyorlar. Anneme , kayınvalideme, eşime kalırsa hemen almalıyız çocuğu. Ben kendim de eğitimci olduğum için şuan ayrılık kaygısı yaşadığını ve bizi sınadığını düşünüyorum. Çünkü gayet sosyal olan,bizi çok da aramayan çocuk sürekli bizi sevdiğini ve özlediği söylüyor. Dün kendi içimi de rahatlatmak için öğretmeniyle telefonda konuştum. En hızlı uyum sağlayan öğrencilerinden olduğunu söyledi ve 2 hafta daha kararlı olmamızı istedi. Öğretmeniyle konuşup okul saatlerinde nasıl olduğunu öğrenip gerçekten uyum sağlayamadığından mı yoksa sizden ayrılmak istemediğinden mi olduğunu öğrenebilirsiniz.
şimdi bu sabah konustum öğretmenle sınıfta sıkıntı yok oyunlara katılıyor dedi, okuldan çıkarkende mutlu sanırım bizi bırakmak istemiyor öğretmenınde şaşırdıgı sabahları neden ağlıyor hatta bugün eşim gidip kameradan izlemiş gayet iyiydi aglamıyordu dedi.

Ben bunu yasamadim diyen anne cok azdir kizim kreste aglardi ben evde aglardim:olamaz: su an sizin davranislariniz cok onemli eger kararli olmaz peki gitme derseniz bir daha asla gonderemezsiniz kres muduruyle gorusun size yol gostersin daha yeni zaten kizim 2 ay ayakkabilarini montunu cikarmadan kapida oturmustu sinifta oynayan cocuklara hic katilmamisti zamanla alisacaktir aglamasi insanin icini yakiyor biliyorum ama inanin 5-6 ay sonra bunlari hatirlamayacak ben seni alacagim asla orda birakmam okula hepimiz gittik babaannende gitti sende gitmelisin gibi telkinlerde bulunun
çok sağolun gerçekten içime su serptiniz.çok zormuş resmen anneliğimin en zor zamanlarını yasıyorum.

Genellikle anneler çocuklarını kapıdan bırakırken çocuk çok ağlar ama anne baba gidince çocuk sınıfa girince o ağlama son bulur.
Bide en önemli nokta anne baba çocuğu okulun kapısına bırakırken vedalaşır gibi uzun uzun öpmemeli. Çocukta bu uzun uzun vedalaşma başka düşüncelere yol açıyor.
Yemek odasında olanlar normaldir. Çocuklar evde de yemek yemek istemeyince ağlarlar.
Çocuk evdeyken kreş ortamına girdi alışacaktır. Eminim bundan 1 2 hafta sonra güle oynaya gidecektir okula.
Siz ağlamayın ki çocuğunuz da etkilenip daha da üzülmesin.

benim oğlum 4 ü yeni bitirdi bir de 1 yaş büyük ayrı sınıf var ve iki sınıfta da aşırı tepki veren ağlayanlar oldu ,hatta bir kaçı bırakmak zorunda kaldı ki seninki daha küçük normal ,ben istemiyorsa zorlanmaması taraftarıyım ,gördüğüm kadarıyla zorlanınca çok daha kötü oluyor.

3 yaşında ki kızımı bıraktım geldim 12 den 4 buçuğa kadar ağlaya ağlaya öğretmenine verdim çok zor oluyor anlıyorum sizi. Ama alışmak zorundalar evimin balkonu kızımın sınıfına bakıyor sürekli ses dinliyorum acaba o mu diye:(

Genellikle anneler çocuklarını kapıdan bırakırken çocuk çok ağlar ama anne baba gidince çocuk sınıfa girince o ağlama son bulur.
Bide en önemli nokta anne baba çocuğu okulun kapısına bırakırken vedalaşır gibi uzun uzun öpmemeli. Çocukta bu uzun uzun vedalaşma başka düşüncelere yol açıyor.
Yemek odasında olanlar normaldir. Çocuklar evde de yemek yemek istemeyince ağlarlar.
Çocuk evdeyken kreş ortamına girdi alışacaktır. Eminim bundan 1 2 hafta sonra güle oynaya gidecektir okula.
Siz ağlamayın ki çocuğunuz da etkilenip daha da üzülmesin.

koyu yeri ben yazmadan siz yazmışsınız

çocuğu uzak diyarlara yahut kötü bir yere bırakır gibi bırakıp kırk yıldır görüşmüyor gibi almamak lazım

anne baba işe çocuk okula gider

oğlum kreşe giderken kendi işimiz vardı

evden her gün onunla hazırlanıp çıkıp onu okula bırakırdık babası ile

bazen babası işe gider ben eve giderdim ama asla ben evde kalıp onu okula babası göndermedim

akşam da aynı kıyafetlerimi giyer onu almaya giderdim

özellikle aile yakınlarının baktığı çocuklar evde kalmak yahut o yakına gitmek imkanı olduğu düşüncesi ile bu ağlama sürecini daha uzun tutabiliyorlar

oğlumun başka şansı yoktu 25 aylıktı ilk başladığında 30 ay sonrasında da hep tam gün gitti kreşe ve devamsızlığı yok denecek kadar azdır

ben gitmezsem onlar bensiz etkinlik yapar vs der

geçen sene okula başladı ve tek gün okula gitmek istemiyorum demedi bile zira okul ortamına alışkındı

koyu yeri ben yazmadan siz yazmışsınız

çocuğu uzak diyarlara yahut kötü bir yere bırakır gibi bırakıp kırk yıldır görüşmüyor gibi almamak lazım

anne baba işe çocuk okula gider

oğlum kreşe giderken kendi işimiz vardı

evden her gün onunla hazırlanıp çıkıp onu okula bırakırdık babası ile

bazen babası işe gider ben eve giderdim ama asla ben evde kalıp onu okula babası göndermedim

akşam da aynı kıyafetlerimi giyer onu almaya giderdim

özellikle aile yakınlarının baktığı çocuklar evde kalmak yahut o yakına gitmek imkanı olduğu düşüncesi ile bu ağlama sürecini daha uzun tutabiliyorlar

oğlumun başka şansı yoktu 25 aylıktı ilk başladığında 30 ay sonrasında da hep tam gün gitti kreşe ve devamsızlığı yok denecek kadar azdır

ben gitmezsem onlar bensiz etkinlik yapar vs der

geçen sene okula başladı ve tek gün okula gitmek istemiyorum demedi bile zira okul ortamına alışkındı
telkinleriniz için sağolun bizimkide biraz annanneye dedeye güveniyor tabi ama 2 haftaya tasıncaz o zaman anneanne de olmayacak o yüzden o zaman a kadar alışır mı bilemiyorum:(

zaten alışma evresi oldugu için yarım gün veriyoruz ben öğlene kadar bekl,yordum kapı önünde
ama artık izin alamıyorum annem gidiyor oğlen almaya ama sorun oraya girene kadar girdikten sonra birazda olsun
daha sakin oluyormuş.

Nerdeyse tüm çocuklar böyle yapıyor ki. Ben kreşte çalışırken çocuklar anne gidene kadar ağlar, gşder gitmez de göz yaşını siler koşa kola arkadaşlarının yanına giderdi. :) olan da annelere olurdu ağlamaktan. Üzülmeyin bir süre sonra tamamen alılacak, sadece sabır... :)

bu arada benim dayanamayip aldigim cocugumun psikolojisini yerle bir eden yerde belediye kresiydi dikkat edin derim

bu arada benim dayanamayip aldigim cocugumun psikolojisini yerle bir eden yerde belediye kresiydi dikkat edin derim
nasıl bir yerdi acaba? bizimki sadece belediye çalışanlarının cocuklarına bakılan bir yer zaten yazdırmadan once bı hafta kapıda veli bekledim çıkanlarla konustum herkez çok memnunda hatta ıkı veli özelden alıp buraya getirmiş çocuk sınıfta ıken camdan bakabildiğim kadarı ile baktım hatta oğlum aglıyordu öğretmen kucagında onu sakinleştiriyordu yetmedi ara ara kamera kayıtlarına baktık ve zaten oğlum herşeyi anlatan bi çocuk mesela gitmek istemiyorum dediğinde öğretmen kötü mü davrandı dedik hayır öğretmenım beni çok seviyor ben sevmıyorum dedı tabi zamanla kalırsak daha iyi anlaşılabilir,sizin adınıza üzüldüm umarım kötü seyler olmamıştır,

merhaba,
oğlum tam 3 yasında ben çalışıyorum, annem bakıyordu ama evi tasımak zorunda olduğum için
kreşe verdik bir hafta oldu ama gitmek istemiyor. yemek odasında cığlık çığlığa ağlıyor.
bugün yataktan bile çıkmadı babası da zorla kaldırdı cocugu ağlaya ağlaya bırakıp çıktık
sesi hala kulağımda şirkete geldiğimden beri aglıyrum eşim bunu anlamıyor çocugun psikolojisi bozulur diye de korkuyorum bu tarz şeyle yasayan oldu mu aranızda..?

içeri girdikten sonra çocuk değişir. eve alışkın olduğu için ev ortamı istiyor arkadaşı görünce tavrı değişiyor. hepsi böyle. siz de boşu boşuna ağlayıp kendinizi harap etmeyin. akşamları ekstra fazladan ilgilenin, okulda yaptıklarını anlattırın, tekrar ettirin alışacak zamanla.

Yıllık izne cıkabiliyorsanız en azından cocuğunuzla gidip onun alışmasını sağlayın.
Bazen bazı babalar anlamayabiliyor malum her baba anne kadar duygusal olmayabilir. Ona da kinlenmeyin.

Bozulmaz hanımefendi. Ben de iki yaşından itibaren kreşteydim. Okudum da; mesleğim de gayet güzel; evlendim de. Çocuklarınız kırılacak bir cam değil. Hayatta bir sürü zorlukla karşılaşacaklar. Bu kadarcık şeyle psikolojisi bozulursa ileride ne yapacaklar?

Çocuk diye es geçiliyor ama biz yetişkinlere ağlaya ağlaya iş kabul ettirilince nasıl psikolojimiz bozuluyorsa çocuğun da öyle olur. Kreş olmuyorsa bakıcı deneyin. Bakıcı olmuyorsa ev uzak bile olsa anneye bırakılacak. İlla alışacak diye çocuğu bu kadar ağlatmak yanlış ve vicdan yükü olarak ağır birşey.
Ayrıca çocuğun kreşe gülerek ve isteyerek gitmesi gerekir eğer gitmiyorsa kreşten kaynaklı bir sorun olabilir kreşi değiştirin

Alismasi icin 3 ay kres kapisinda bekledim.arada cikar bakar ordamiyim diye girerdi.beni terk etme beni yalniz birakma cok özlüyorum diyip giriyordu.bir gun sabah yine kendime sandavic hazirlayip kres kosesinde ki yerime gectim garibanlar gibi.kahvalti yapmislar annem orada mi diye bakacagim demis getirdiler.annecim cimsenin anneşi beklemiyo ben bebikmiyim eve cit askam cel beni al buyda bekleme dedi.saolsun canim kizim : ))))

nasıl bir yerdi acaba? bizimki sadece belediye çalışanlarının cocuklarına bakılan bir yer zaten yazdırmadan once bı hafta kapıda veli bekledim çıkanlarla konustum herkez çok memnunda hatta ıkı veli özelden alıp buraya getirmiş çocuk sınıfta ıken camdan bakabildiğim kadarı ile baktım hatta oğlum aglıyordu öğretmen kucagında onu sakinleştiriyordu yetmedi ara ara kamera kayıtlarına baktık ve zaten oğlum herşeyi anlatan bi çocuk mesela gitmek istemiyorum dediğinde öğretmen kötü mü davrandı dedik hayır öğretmenım beni çok seviyor ben sevmıyorum dedı tabi zamanla kalırsak daha iyi anlaşılabilir,sizin adınıza üzüldüm umarım kötü seyler olmamıştır,

izmir izelman kresi bahsettigim yer sadece belediye personellerine evet.kamera yoktu bizde...sozde yoneticiler ve ogretmenler profesyonel...ama profesyonelliklerini gormedik hic...umarim tatsiz seylerle karsilasmazsiniz.kamera olayi ve cocugunuz anlatiyorsa sorun yok zaten

Back
X