oğlumun kreşte ki gösterisi

Okul öncesi mezunu ve bu alanda bir akademisyen olarak

En saçma bulduğum konu 10 tane küçük çocuğu veliler fotoğraf çeksin, müdür gösteriş yapsın diye bir yerde saatlerce bekletmek ve 10 dakikalık gösterilere zorlamak

Zorlamayın çocuğunuzu,
Travmaya sebep olursunuz...
Onun anlayacağı bir dilden konuşun... Katılmak isteyip istemediğini sorun... Eğer istemiyorsa, gitmeyin gösteriye

Çocuklarınızla eğitsel ve eğlenceli aktiviteler yapılması gerekirsen, her hafta saatler harcanıyor o abuk gösterilere..
Gerçekten yazık ve de acıyorum

Çocuğunuza ne öğretmeni ne de siz "yetersiz" duygusunu vermeyin.
Lafla söylemenize gerek yok, bir bakıştan hareketten bile anlar çocuklar...

Onun fikirlerine önem verdiğinizi, en değerli şeyin o olduğunu belirtin ve "onun" fikrini sorun.

Bukadar eziyete ne gerek var anlamiyorum.Küçücük çocuklar zorlanıyor bikac kere gittim arkadaslarinkine okadar çok zorlanan sıkılan çocuklar varki .
Ezberi unuttu diye ağlayan..

Bazi arkadaslarin gosterileri var yine neredeyse iki aydir hazirlaniyor çocuklar.Velerde kıyafet konusunda orta yol bulamadilar yok oyle giysin yok boyle giysin....uzaktan ben siştim..

Siz hiç böyle bir gösterinin izleyeni oldunuz mu?

Bazı çocuklar hareketleri yapmazlar, şarkı bile söylemezler, ezberi unutacakları çok bellidir ama aileye gösteriye katılmama teklifi sunulmaz.
Kiyafeti giyer ve ne yapacaklarsa kabul edilir ve sahneye çıkartılırlar.

Öğretmenden memnun musunuz iyi düşünün.
Çok üzüldüm ve sinirlendim, daha 4 yaşında olmayan çocuklar bile yarış içinde, eğlenme değil.

Aklıma oğlumun yıllar önceki kreş gösterisi geldi Gösteriden önce öğretmeni çekinerek kostümü verdi, biz çok uğraştık ama giymeyi kabul etmiyor, belki siz ya sav çok sevdiği biri söylerse ikna edersiniz dedi. Oğlumun söylediği 'ben o komik şeyleri giymem '

Israr etmedim tabi ki. Tek kostümsüz oğlum çıktı, gayet de eğlenceli ve güzel geçti gösterimiz. Israr etmeyin, istemiyorsa zorlayıp mutsuz ve kırgın bırakmayın yavrunuzu.

yani siz de doğru söylüyorsunuz. belki de sahnede de durmak istemiyordur. duruma göre bakarız. seyirci de olabiliriz :KK66:
kızım kreşe giderken gösterilerinde en sevdiğim üç yaş grubunun gösterileri olurdu.daha çok küçükler ancak sahneye çıkıp salınırlardı..o kadar tatlı olurlardıki zaten kimse onlardan gösteriyi tam olarak yapmalarını beklemezdi..onların kafalarına göre yaptıkları hareketler bile çok güzel görünürdü..oğlunuz arkadaşları sahnedeyken kendisinin sryirci olmasına da içerleyebilir..zaten kimse ondan mükemmel olmasını beklemiyor..çok güzel bir anı olacak sizin için..bırakın yapabildiğini yapsın..

Tabii ki çocuğunuza kostümü alın ve gösteriye katılsın. Benim kızım tüm hareketleri yapardı. Gösteri sırasında sadece burnunu karıştırdı. (Henüz 4 yaşındaydı.) Ben sadece güldüm. Komik bir anı olarak kaldı. Konservatuar sınavına giriyor sanki. Öğretmeniniz de bir hoşmuş.

:KK70::KK70:
Ya yeni 23 nisanda arkadaşlara bir foto attım, sizce kim foto çekilirken poposunu dönmüştür diye, 20 çocuk falan var, herkes objektife gülümsemiş, benim sıpa geriye dönük.
Valla ileride sorub eder mi bilemem, çünkü bütün fotoları garip, instagram annesi olmamı engelliyor kerata :rolleyes:

40 aylık çocuk için fazla bir beklenti bence.
yemek yemesi için bile zorlayamacağınız bir yaş, giyinsin alın kıyafetleri, sahneye çıksın eğlensin. isterse dolaşsın isterse oynasın. onun yapması gereken şey oyun oynayıp mutlu olmak. öğretmeni tatmin edecek kukla olamaz.
5 yaşında deseniz anlarım ama daha 3 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz.

Öyle öğrenciler çok sevimli duruyor yapamayınca,tebessüm ettiriyor böyle umursamaz davrandıkça:KK76::KK76:

Back
X