• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

yine bn arkadaşlar mazur görün lütfen fikirlerinizi ve yorumlarınızıda esirgemeyin.başka konu açmadan burdan devam edeyim dedim..
oğlumun öğretmeni değişti doğum iznine ayrıldı ve yarine yeni öğrtmn arkadaş geldi..bu arkadaşta bi hafta sonu için 60 70 sayfa ders veriyor .sizin öğrtmnlerde veriyomu ..gidip konuşsammı diyorum..eminim bir sürü bahanesi vardır ama sonuçta hafta sonu tatili yani hiçmi dinlenmesinler ..

Benim büyük kızımm ilk 2 sene bayan öğretmendeydii ,okula geç gelirdi,bütün öğretmenler derse girer bizimkiler kapıda beklerdi o okulda sınıf kitlenirdii ancak öğretmen gelince sınıf açılırdı ,yok oğlu sünnet olur izn ayrılır yok hamile kalır ayrılır yok hasta olur gelmezdii çocuklar diğer öğretmenlere dağıtılırdı,karnelerini bile kendi öğretmenlerinden almadılarr ,hemen okulu değiştirdimm ve kesinlikle bayan öğretmenee vermemm dedimm 2 kızımıda erkekk öğretmene yazdırdımm şimdii çok mutluyuz en azından erkeklerin doğum iznii karın ağrısıı iznii yokkkk

Benim büyük kızımm ilk 2 sene bayan öğretmendeydii ,okula geç gelirdi,bütün öğretmenler derse girer bizimkiler kapıda beklerdi o okulda sınıf kitlenirdii ancak öğretmen gelince sınıf açılırdı ,yok oğlu sünnet olur izn ayrılır yok hamile kalır ayrılır yok hasta olur gelmezdii çocuklar diğer öğretmenlere dağıtılırdı,karnelerini bile kendi öğretmenlerinden almadılarr ,hemen okulu değiştirdimm ve kesinlikle bayan öğretmenee vermemm dedimm 2 kızımıda erkekk öğretmene yazdırdımm şimdii çok mutluyuz en azından erkeklerin doğum iznii karın ağrısıı iznii yokkkk

Gerçekten olaya böyle mi bakıyorsunuz???
Siz de kadınsınız, siz de annesiniz, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışıyorsanız çocuğunuzun bir hastalığı olduğunda bir aciliyet vuku bulduğunda işinze geç kalsanız, gelemeseniz, hizmet verdiğiniz kişiler böyle düşünse haklılar mı yani???
Gerçekten pes doğrusu....
Sizinki eğitimle ilgili bir pürüzü çözmek değil, karşıdakini hakir görmek....
Öğretmenlik vicdan işidir tamam ancak vicdan işi yapmak demek bu kadar da hakir görülmeyi hak etmek demektir...
Keyfi izin, rapor alana kadın erkek fark etmez hepten karşıyım ancak öğretmenlik mesleğini icra ederken annelik gibi en kutsal hakkı ve görevi yerine getirmeye çalışan birine böyle yaklaşmak nasıl bir mantıktır hafzalam almıyor....

Son düzenleme:
Sizin kardeşiniz falan değilim önce siz haddinizi bilin.

Bana ne sizin açıklarınızdan.Bir şey yazıyorsanız ne anlama geldiğini bilin de yazın, neymiş efendim öyle hocalar kalmamışmış, hatta eskiden de yokmuş.Bu ne şimdi genelleme değil mi?

Öğretmenlik ünvanına sahipsiniz ya da elinize bir şekilde diplomayı geçirdiniz diye ordan "hadlerini bilsinler" tarzında kabadayılık taslayamazsınız.O meslekte gördükleriniz de sizin gibiyse kimse kimseye toz kondurmaz elbet.

Öğretmen arkadaşlar kusuruma bakmasın ama öğretmenlik mesleği başına buyrukluğu öngörmüyor, ne demek müdür gelse benim tavrım değişmez.Eğer bir hatan varsa öyle de bir değiştirirlerki ,kabadayılığın falan da sökmez.

herkesin haddini bilmesi sınırların çizilmesi konusunda bence önemli bir yaklaşımdır.. ben bunu asla kabadayılık olarak görmüyorum.. ben haddimi biliyorum.. idarecilere ve velilere nasıl davranmam gerektiğini biliyorum.. burada kimse kimseye saygı öğretecek konumda değil ....
ki bu sözüm de sizin tabirinizle elime diploma geçirdim diye edilmiş bir söz değil...
diploma öyle kolay mı ele geçiyor?? bilemiyorum biz epeyce emek verdik ama, demek ki kolay ele geçirenler de var.... yine söylüyorum: sınıfıma karşı olan tavrımı bir veli gitti müdüre şikayet etti diye değiştirecek değilim... insanız hepimizin hataları olur, zaman zaman kendinizi dinlersiniz ve ben bu konuda hata mı yaptım diyerek yakınlarınızla paylaşırsınız... ama haklı olduğumu düşündüğüm bir konuysa evet, kralı gelse.... üzgünümm...
zaten herkes de böyle değil midir? bakın siz kendinizi haklı görerek durmadan cevap yazıyorsunuz değil mi?? hele ki mesleğiniz sözkonusuysa, kimbilir neler yapmazsınız...

KONU DIŞI OLACAK AMA YAZMADAN EDEMEDİM....
en çok öğretmenler şikayet ediyor arkadaşım haklısın... hep televizyonda internette bu öğretmenler ağlıyor... yok çok az maaş alıyorlarmış ,yok çok fazla evrak işleri varmış falan filan ..ne kadir kıymet bilmez bu öğretmenler haklısın... insan bi şükreder.. bak mühendisler polisler imamlar hemşireler doktorlar seslerini çıkarıyomu? hem öğlene kadar çalışıyorlar hem 3 ay tatil yapıyorlar hemde hala lafediorlar yuuuuh artık bu öğretmenlere...ŞİMDİ BURAYA KADAR YAZILANLAR MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZDA DAHİL HERKESİN AĞZINDA SAKIZ OLAN AMA '''''''GERÇEK'''''OLMAYANLARDI... BENDEN GERÇEKLERİ DUYMAK İSTERMİSİN ARKADAŞIM....

1. 3 ay tatil yok... 2 ay tatil var...1 temmuz 1 eylül arası... oda zorunlu izin arkadaşım ... yani öğretmenler diğer memurlar gibi yılın istediği zamanı izin alamıyorlar... birde bu açıdan bakın ...
2. polisler maaş az diye ağlamıyorlar... çünkü 3 senedir seyyanen ve ek ödeme adı altında zam aldılar.. buna imamlar hemşireler vb vb..
dahil... bunlardan öğretmenler yararlanmadı.
3. en çok da bugünlerde ağlıyor öğretmenler maaş maşş diye... nedenmi arkadaşım... maaş eşitlemesi adı altında her türlü memura yapılan ödeme brtek öğretmenlere yapılmadı... okullardaki hizmetli arkadaşlar bile şu an öğretmenin maaşndan fazla maaş alır hale geldi... okullarda hizmetliler öğretmen akadaşlarla dalga geçiyorlar... '' hocam sende boşa okumuşsun diye'''
3.evet öğlene kadar çalışan arkadaşlar var ama o arkadaşlar diğer memurlar daha yataktayken yollara düşüp okula gidiyorlar.... 7 ye on kala zil çalıyor mesela öğretmen arkadaş derse yetişmek için 5 te kalkıyor.. normail memur 8 de yada 8;30 da başlar...
bu arada birçok branş öğretmenide hem sabah hem öğleden sonra dersi olduğu için akşama kadar okulda kalır... özellikle lise öğretmeni
4.maaş konusu en fazla medyada yanlış aksettirilen konudur... her öğretmenin 2500 aldığı yalanı çoookkk dolaşır... en fazla alan sınıf öğretmenidir 2200 CİVARI ...çünkü full ekders alır... peki ek dersi olmayan branşçılar ne yapsın... 1550 ile 1700 arası maaşa talim etsin dimi.... halbuki sesi çıkmayan polis şu an 2100 2200 den aşağı, imam 2000 den aşağı hemşire 1800 1900 dan aşağı almaz... hani en fazla alan sınıf öğretmeni varya okul tatil olduğunda oda 1500 1600 allır....
5.valiliğin her türlü angaryasınıda yaparlar öğretmenler biliyormusun arkadaşım... mahalle mahalle kapı kapı dolaşıp devletin polisinin bile girmek istemeyecei sokaklarda engelli takipi yaparsınız...
bu arada gerçekten haklısn DEVLETİN BAKIŞI TUTUMU ŞARTLAR BELLİ.... AMA BİR GECEDE KENDİ MAAŞLARINI HİÇ ŞARTSIZ BAKIŞSIZ TUTUMSUZ 2 YIL ÇALIŞANI DA DAHİL OLMAK ÜZERE %100 ARTTIRMALARIDA ESAS BANA '''SAMİMİYETSİZ'''' GELİYOR.....
superrrrr superrrrrrrr valla tam olarak bu ıste oğretmen fedakar oğretmen bı taraftada oğle tatılınde cocugun elıne 1 tl verip bugun eve gelme okulda kuru tost sımıt ye ben gezmeye gıtcem dıyen ev hanımları cocuklarını cok seven anneler:)) sız kım öğretmenler kım
alısan

ay arkadaşlar allah aşkına ya yapmayın bn ne sordum sizler ne yazıyorsunuz..
yok öğrtmne takmışım yok eren mezun olsunmuş yok daha kardeşi varmış daha
yok 1 2 3 öğretmende kötüymüş..iş arıyomuşum ..nerden nereye gelmiş konu ya ..ben 50 sayfa ödev vermiş sizin öğretmenlerde veriyomu diye sordum kimse kusura bakmasında her meslekte olduğu gibi iyilerde var kötülerde bn 2. öğretmn illa kötü demedim..

ay arkadaşlar allah aşkına ya yapmayın bn ne sordum sizler ne yazıyorsunuz..
yok öğrtmne takmışım yok eren mezun olsunmuş yok daha kardeşi varmış daha
yok 1 2 3 öğretmende kötüymüş..iş arıyomuşum ..nerden nereye gelmiş konu ya ..ben 50 sayfa ödev vermiş sizin öğretmenlerde veriyomu diye sordum kimse kusura bakmasında her meslekte olduğu gibi iyilerde var kötülerde bn 2. öğretmn illa kötü demedim..

aaa aşkolsun ama neden şaşırdınız ki? Bu bölümde kaç konunun başı ile sonu birbirini tutar...

öğretmenlik çok ciddi ve hassas bir meslek . Ve bunu hakkıyla yapan cok az oğretmen var ne yazıkkı. Öğretmeniyle ugyun bir dille konuşun bence. Yargılamadan. Doğğru iletişim çok onemli..

merhaba canım,
bu tarz öğretmenlerden bende nefret ediyorum,benim ilkokuldaki öğretmenim de aynı bu karakterdeydi,hatta bizimki zengin olan öğrencileriyle konuşurken bile neredeyse reverans yapacak kadar karaktersizleşirdi.onun yüzünden öğretmenlerden nefret ederdim,tabi çocukluk hepsinin öyle olduğunu sanıyordum,sonra iyi öğretmenlerin de olabileceğini görünce fikrim yavaş yavaş değişti.bir de benim bütün kuzenlerim neredeyse öğretmendir.Hala da ilkokul öğretmenimi sevmem,saygı bile duymam böyle insanların çalıştırılmaması lazım,gidin konuşun baktınız tavrı hala aynı gidin milli eğitim müdürlüğüne şikayet edin,çocuğunuzun psikolojisi ve yetişme karakter oturtma çağında dalgalanmalar yaşamaması önemlidir.

bn bütün öğretmenler kötüdür demiyorum ki oğlumun 1. sınıf öğretmeni çok ii bi beydi çok memnunduk ama sonra gitti .. kaldıki bn hiç bir öğretmeni müdüre falan şikayet etmedim.. eline 1 lira veripte öylen yemeğinede gelme bn gezmeye gidecem diyanlerdende değilim.. ve kesinlikle her konuda çoçocuğun lafına bakıpta gidip öğretmenle çep çep kavgada etmiyorum nerdeyse canavar anne ilan edildim..
gidip öğretmeniyle her zaman saygılı şekilde konuştum hiç bir zaman uslubumu bozmadım..

öğretmenlik çok ciddi ve hassas bir meslek . Ve bunu hakkıyla yapan cok az oğretmen var ne yazıkkı. Öğretmeniyle ugyun bir dille konuşun bence. Yargılamadan. Doğğru iletişim çok onemli..

ben gidipte öğretmenlere tekme tokat girişmiyorum heralde güzelce sorun neyse konuşuyom ...
konun geldiği yere bakya resmen öğretmen düşmanı olmuşumda haberim yok..

kimse kimsenin konusunu alakası olmayan yorumlarla saçma sapan yargılamalarla meşkul etmesin kimse kimseye illa yorum yassın demiyor ..

mümkünse konunun kapanmasını istiyorum..

Konunuzu bayadır takip ediyorum, malesef biraz konu dışına çıkılmış. Ben size şunu söylemek istiyorum öğretmen 50-60 sayfa verdiği ödevi belki de diğer öğretmende işlenilen konulardan vermiştir ve belki de çok kolaydır çocukların alt yapısına bakarsak.Bazen olabiliyor ödevlerin hepsi mat. değildir türkçe vardır, okuma parçası vardır vs. Belki böyle birşeydir diye söylemek istedim.Bir de yapıştırıcıyı vermedi diye öğretmeni ona kızmış vs sakın bu tarz olayları sadece oğlunuzdan dinleyerek değerlendirmeyin. O an sınıfta çocuğunuzun durumu her şeyi çok farklı oluyor ve çocuklar yaşadıkları olayları kendi zekalarına göre aktarıyorlar. Eğer bu sebeplerden dolayı öğretmene kızıyorsanız yanlış yaparsınız. Hemen gidip te öğretmenle eleştirmek adına diyologa girmeyin, kardeşimin bir arkadaşının velisi 1. sınıftalarken öğretmene" Şu şekilde anlatırsanız daha iyi öğrenirler" dedi ve öğretmenin cevabı"4 yıllık eğitimi ev hanımlarından mesleğimi öğrenmek için almadım" oldu. Haklı olarak. Şimdi çocuk başka okula gidiyor, malesef durum bu...

konu sahibini tenzih ediyorum ama kimse yoğurdum ekşi demez.
ne çocuklar geliyor sınıflara bir bilseniz öğretmen hakkında atıp tutmak bu kadar kolay olmazdı. hele okullarda öğretmenin çocuklara öğretmenlik dışında ne fedekarlıklar yaptığını bilseniz kendinizden şüphe ederdiniz. acaba kaçınız bürolarınızda çalışırken birilerine ayakkıbı, kıyafet bayramlık kalem defter vs. almak için can attınız. bunu bile işinizin bi parçası olarak gördünüz. kaçınız bi dosyayı tamamladı diye akşam evde oturup yıldız kestiniz. kaçınız işyerininzdeki en az 25 kişinin ev adresinden babasının işine kadar annesiniz okuduğu okula kadar herşeyi ezbere biliyor.şimdi diyeceksiniz ki herkes böyle değil. ben 4 il ezdim onlarca öğretmen tanıdım ne dertlerle uğraşıyorlar ama mesleklerinide ellerinden gelenin fazlasıyla yapmaya çalışıyorlar. haa para konuları konuşuluyor olabilir ama sınıfa girince kimse ne kadar köfte o kadar ekmek demiyor. diyemezde zaten bazı meslekler vardır iş kendini yaptırır bu gün git yarın gel diyemezseniz işte öğretmenlik bu listenin başında. kimse bizi anlayamaz bizi ancak biz anlarız.
çocukları geçelim bide veliler " ben bilirim ben ederim" deyip herşeye burnunu sokan ufacık bir tartışma duysa okulu basan. polis çağıran saçma sapan karaktersiz insanlarla uğraşıyoruz. çocuklar okul bahçesinde birbirine çarpıp düşüyor veli okula öğretmene hesap sormaya geliyor. öğretmen çocuk bi kelime fazla öğrensin diye tenefüste iki satır okuma yaptırıyor veli şikayet ediyor. çocuğunu yıkamadan bitli haliyle okula gönderiyor sonra öğretmen ayrımcılık yapıyor diye sağda solda konuşuyor. öğretmen iki gün aynı kıyafeti giyse kokana veli kıkır kıkır yanındakine gösteriyor. beslenme çantasına su şişesi içinde çorba koyup gönderiyor sonrada üstü hep kirli geliyor diye öğretmene fırça atmaya kalkıyor. onlar dövecekler ama biz sesimizi yükseltmeyeceğiz. "ama hoca hanımmm" hemen tavır belli. bide çocuğu kötü not alınca tavır belli öğretmen öğretemiyor. kusura bakmayın ama vermeyince mabud neylesin sultan mahmud demişler.
ha iyileride var ama siz hep kötü öğremen modeli çizip iyileri yok sayınca bende onları yok sayıyorum.
daha yazacak çok şey var ama herkes yaşadığını biliyor. anlatsamda anlamayacak çok kişi var ne yazık ki.
konu sahibinden özür dilerim ama yazmadan edemedim.

herkesin haddini bilmesi sınırların çizilmesi konusunda bence önemli bir yaklaşımdır.. ben bunu asla kabadayılık olarak görmüyorum.. ben haddimi biliyorum.. idarecilere ve velilere nasıl davranmam gerektiğini biliyorum.. burada kimse kimseye saygı öğretecek konumda değil ....
ki bu sözüm de sizin tabirinizle elime diploma geçirdim diye edilmiş bir söz değil...
diploma öyle kolay mı ele geçiyor?? bilemiyorum biz epeyce emek verdik ama, demek ki kolay ele geçirenler de var.... yine söylüyorum: sınıfıma karşı olan tavrımı bir veli gitti müdüre şikayet etti diye değiştirecek değilim... insanız hepimizin hataları olur, zaman zaman kendinizi dinlersiniz ve ben bu konuda hata mı yaptım diyerek yakınlarınızla paylaşırsınız... ama haklı olduğumu düşündüğüm bir konuysa evet, kralı gelse.... üzgünümm...
zaten herkes de böyle değil midir? bakın siz kendinizi haklı görerek durmadan cevap yazıyorsunuz değil mi?? hele ki mesleğiniz sözkonusuysa, kimbilir neler yapmazsınız...

Bayan ben burda kendimi haklı görsem ne olur görmesem ne olur, karşımda hiç tanımadığım bir insanla bir konu üzerinde tartışıyorum alttarafı.

Ama iş meslekler konusuna gelince renk değişir, misal ben mesleğimde hata yapsam bir proje mahvolur ya da bir makineyi çalıştıramayıveririm, ama öğretmenlik böyle değil.Sizin mesleğinizle ilgili bir hata demek, bir çocuğun eğitimi ile ilgili bir hata demek.Evet hocalar da insan, "aslaa hata yapamazlar!" diyemez kimse ama bir hoca en başta açık görüşlü olmalı, "yaptım olacak"larla iş yürümez eğitimde.

Siz haklısınızdır, başkası sizden daha haklı olabilir.Ya da siz kendinize objektif bir gözle bakamayabilirsiniz, bir hoca o yaş fidanları eğitmeden önce kendi esnek olabilmeyi öğrenecek.Kendisinin kusursuz olamayacağını da bilecek.

Burada arkadaşlar pek meraklı armutla elmeyı karşılaştırmaya, neymiş bir tarafta en ilgisizinden anneler, öbür tarafta da en mükemmelinden öğretmenler.Cazgır veli örneklerinden ben de haberdarım ama kimse ortaya atlayıp da " Meslekte hiç kötü hoca yok" diyemez, yok öyle bir hayat.

Geçenlerde de bir konu vardı, birinin kardeşinin oğluna öğretmeni bişi yapmış, her neyse konudan bağımsız olarak bazı laflar açıldı işte birisi diyor ki neymiş öyle her öğrenciye bağırılmazmış özellikle de lisede, kimi öğrenciler kodumu oturturmuşlar da mışmış.Sizin meslekte kötü hoca yok kalmadı öyle eskiden de yoktu tarzı söyleminiz ne derece absürdse, bir öğrencinin hocasına saygısızca kafa tutması o denli kabul edilemez. Yeri gelnce öğrenci bir güzel cezalandırılacak, o verilen eğitimin hakkını alacak.

Her işin bir kontrol mekanizması var, öğrenci nasıl hata yaptı mı gerektiği şekliyle cezalandırılıp caydırılıyorsa, sizin üzerinizde de yaptırımlar olacak.İşte asıl o zaman herkes haddini bilmiş, ona göre davranmış olur.

Evet hocalar meslekleri itibariyle saygıyı fazlasıyla hakediyor(her meslek için geçerli aslında), ama bu saygınlığı çok da güzel suistimal edenler var, hiç örnek vermeyeyim gerek bile yok yukarıda arkaaşlar güzel örneklemiş, bana da ilkokulda kendisine toplanıp yüzük hediye eden velilerin çocuklarını pek seven bir hocacığımızı hatırlattı o örnekler.

Yok öyle mesleğin saygınlığının arkasına saklanıp da kafaya göre hareket etmek, siz nasıl öğrencilerin velilerinin arkalarına saklanmasını doğru bulmuyorsanız ben de bizzat öğretmenlik mesleğinin arkasına saklanılıp da bazı işleri meşrulaştırmayı doğru bulamam

Son düzenleme:
8 yıldır öğretmenim...

konuşacağım, söyleyeceklerimi kim ne derse desin söyleyeceğim ve hiçbir meslekdaşım benim fikrimi değiştiremez çünkü 8 yıldır değişmedi...bana aksini düşündüren 8 yıl boyunca sadece 2 arkadaşım ve kocamdır...

öğretmenlik kutsaldır....öğretmen oturduğu yerde kalamaz, öğretmen kendini geliştirmek ilerletmek zorundadır, öğremen sabırlı, duyarlı ve olgun olmak zorundadır, öğretmen iş yapmaktan yorulmaz, öğretmen sıradan bir memur değildir ki 40-45 dakika, günde en fazla 6-7 saat derse girip sonra okulu öğrencileri işi gücü unutsun...herkes öğretmen olmamalı....

öğretmen her ne şartla olursa olsun öğrencilerini sevmeli...öğretmen tohumdaki ormanı görebilmeli...kimsenin inanmadığı şeylere inanıp gerçekleştirmeli...öğretmen olmak kolay değildir çok özellik ister ve maalesef yapamayacak bu özellikleri taşımayan o kadar çok öğretmen var ki...

benim de gördüğüm şey öğretmen arkadaşlarımın sadece ve sadece şikayet ettiği....öğretmenlik özveri ister...öğretmen en kötü durumu iyiye çevirmesini bilendir...

keşke kendini geliştirmeye daha hevesli, daha çok çalışıp daha az şikayet eden bir meslek grubu içinde olsaydım o zaman kendimi daha az yabancı hissederdim...

ve söylediğim gibi bu konuda maalesef düşüncelerim değişemiyor gün geçtikçe daha haklı olduğumu görüyorum...

Çok doğru buldum... Söyleyecek söz bırakmamışsınız...

kimse kimsenin konusunu alakası olmayan yorumlarla saçma sapan yargılamalarla meşkul etmesin kimse kimseye illa yorum yassın demiyor ..

mümkünse konunun kapanmasını istiyorum..

................................................................

Back
X