Oğlumun sürekli oyun isteği :/

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Herkese selam
Kızlar iki çocuk annesiyim ve ikinciyi yeni aldım kucağıma hala lohusayım
Oğlum haliyle kardeşini kıskanıyor çok belli etmese de ben anlayabiliyorum.
Bebeğimden vakit kaldığı sürece onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama sürekli oyun oynamak istemesi kendi başına oynamaması beni bıktırdı !

Öncesinde de sürekli oyun isteyen bir çocuktu. O zaman vaktimi ona fazlasıyla harcayabiliyorken şimdi yetişemiyorum hiçbirşeye :KK43:
Ve bir de sürekli oyun oynamak çok sıkıcı..
Merak ediyorum sizler çocuklarınızla ne kadar vakit geçirirsiniz özellikle günde kaç saat oyun oynarsınız?
Kendi başına oyun oynamasını nasıl sağlarsınız?
Öyle ki oğlumla oynamadığım zaman kendimi suçlu hissetmeye başlıyorum.

Önerilerinizi dikkatle değerlendiricem şimdiden teşekkür ediyorum
İyi akşamlar :KK15:
Bu arada yaşını belirtmemişim 3,5 yaşında kuzucum

Son düzenleme:
Kaç yaşında oğlunuz?

Ben 2.yi kucağıma aldiğımda 3 buçuk yaşındaydı büyüğü...

Ve biz bol bol yapboz yapardık...
Hem fazla efor sarfetmek gerekmiyor
hemde çocuğun gelişimi açısından da çok yararlı...

Tam oyun caginda
Vakit ayiramiykrsaniz yarim gun krese verin

Not: su anda yerde oyun halisinda oturmus oyun hamurundan pizza yapiyorum
İnanın ben bekarken de çocuklarla bayıla bayıla oynayan biriydim hala da bir sürü oyun oynarız birlikte ama oğlum doymuyor bir türlü oyun kuruyorum oturup oynaması için yalnız sıkılıyorum diyor o da haklı ama yalnız da oynaması gerekmez mi ?

Oğlunuz daha çok küçük. Dünyayı oynayarak algılayacak. Evet bazı büyükler için oyun oynamak sıkıcı olabiliyor ama eğleneceğiniz oyunlar bulmalısınız.

Şöyle söyleyeyim; yeni doğan bebeğiniz için sürekli süt istiyor ve bu cok sıkıcı diyebilir miyiz? 3.5 yaşındaki çocuk için oyun bu kadar elzem işte.

Iki cocukla birden ilgilenmek eminim çok zordur ama çocuğunuzun eksiklik hissetmemesi ve ileride kardeş ilişkilerinde sorun yaşamamak adına oyun oynamaya devam edin.

Belki bu tarz oyunlar onu oyalayabilir: Çorapları atın yere eşini bulmasını isteyin, kağıt havlu rulolarını renk renk boyayıp bir yere sabitleyin eline renkli toplar verip doğru ruloya yerlestirmesini isteyin. Renk renk sepetleri odanın etrafına koyun yine renkli topları ya da legoları doğru sepete koymasını sağlayın. Bu arada renklerin adlarını seçtiğiniz bir yabancı dilde söyleyebilirsiniz mesela.

Allah kolaylık versin, ikisini de güle güle büyütün.

İnanın ben bekarken de çocuklarla bayıla bayıla oynayan biriydim hala da bir sürü oyun oynarız birlikte ama oğlum doymuyor bir türlü oyun kuruyorum oturup oynaması için yalnız sıkılıyorum diyor o da haklı ama yalnız da oynaması gerekmez mi ?
Hayir o yasta cok kisa suruyor yanliz oynamalari yani belki oynayan cocuk vardir ama benim oglum da 5 yasina kadar falan yanliz oynamazdi sonradan alisti
Simdi kizim da yalniz oynayamiyor , isten 6 bucik gibi geliyorum , 9 bucuga kadar 3 saat non stop oyun oynuyoruz , cok sukur abisi de genelde oynuyor da ben biraz dinlenebiliyorum

Kendi başına vakit geçirmeyi de öğrenmeli. Yani sıkılacak kendi kendine oyunlar kuracak. Bu da onun düşünmesini bişeylerle uğraşmasını keşfetmesini sağlayacak. Kontrollü şekilde tek başına bırakın. Ne yapabilir kendi keşfetsin.
Mesela buz verin eline. Su dolu bir kap verin. Makas olabilir çocukların kullanabileceği makaslar var. Kağıt filan kessin oyalansın hem kasları gelişir.

Evde yapabileceğiniz etkinlikler bulabilirsiniz, makarna boyama , makarna boncuk gibi ipe dizme takılar yapma , büyük kağıtlar verip boyama yapması , trafik oyunları gibi o oynarken siz izlersiniz ama 3,5 yaşında bir çocuğun kalbi bize göre iki kat fazla atıyor o yüzden o enerjiyi bir şekilde boşaltması lazım illa hava alması falan şart Allah kolaylık versin

Herkese selam
Kızlar iki çocuk annesiyim ve ikinciyi yeni aldım kucağıma hala lohusayım
Oğlum haliyle kardeşini kıskanıyor çok belli etmese de ben anlayabiliyorum.
Bebeğimden vakit kaldığı sürece onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama sürekli oyun oynamak istemesi kendi başına oynamaması beni bıktırdı !

Öncesinde de sürekli oyun isteyen bir çocuktu. O zaman vaktimi ona fazlasıyla harcayabiliyorken şimdi yetişemiyorum hiçbirşeye :KK43:
Ve bir de sürekli oyun oynamak çok sıkıcı..
Merak ediyorum sizler çocuklarınızla ne kadar vakit geçirirsiniz özellikle günde kaç saat oyun oynarsınız?
Kendi başına oyun oynamasını nasıl sağlarsınız?
Öyle ki oğlumla oynamadığım zaman kendimi suçlu hissetmeye başlıyorum.

Önerilerinizi dikkatle değerlendiricem şimdiden teşekkür ediyorum
İyi akşamlar :KK15:
Bu arada yaşını belirtmemişim 3,5 yaşında kuzucum
Benimde 3 çocuğum var En büyük 13 ortanca3 küçükte 1 yaşında
Her çocuğun çağına göre annesiyle oyun oynamaya ihtiyacı var. Bizlerde sevdiklerimizi sevdiğimiz aktivitelerin içinde görmek istemez miyiz?
Büyük oğlumla hergün 1 saat powerboard sürüyorum. Akşamları küçükler uyuyunca satranç oynarız. Bana doğum günümde krampon almıştı mesela futbol oynayalım diye. Oynadık tabi nefesim yettiği kadar. (40 yaşındayım)
3 yaşındaki oğlumla scooter sürerim yarım saat neredeyse parka kadar scooter larımızla gider parkta oynar geri döneriz toplam süre 1 saati bulur.
Sabah erken uyananla kek yada kurabiye yaparız. Akşam uyku öncesi eşleştirme oyunları ve yapboz yaparız. Hergün evde trafik oyunu
Geri kalan tüm zamanımı da bebeğe ayırırım.
Haftada 2 günde kendime ayırır ama bu programa (uygunsa) büyük olan çocuklarımı da dahil ederim.
Yani sizin çocuğunuza çok zaman ayırmanız gerekir. Yeni kardeş gelmiş eve onun İçin çok zor sizi paylaşmak.

Back
X