• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun uyku problemi canimi sikiyor..

Paristanbul34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
13
2
1
34
Merhabalar.. Araniza yeni katildim ama uzun zamandir takipcisiyim kk nin.. Herneyse konuma giriyim kizlar. Benim oglum 1 yasinda dogdugundan beri bizimle uyur bizimle uyanirdi. 2 aydan beri uyku duzenimiz alt ust oldu. Ne ayagimda sallayip uyutabiliyorum ne de besigine koyup. Cok ozeniyorum besiginde kendi kendine uyuyan bebeklere ne yazik ki benim ki oyle degil. Pusette uyumaya cok alistirdim ben oglumu her gece pusette uyumak istiyo. 1 hafta boyunca puseti temizleyip (evimizde fazladan bos odamiz var ) gezdirip uyuttuk ona cok alisti. Simdide puset sevdasindan vazgecirmek istiyorum 3 gundur ayagimda salliyorum tabiki uyumuyo kendini kusturana kadar agliyo taa ki eline su bibronu verene kadar! O su bitince uyuya kaliyo. Sizce ben napmaliyim ? Lutfen fikir verin siz olsaniz nasil bi duzen uygulardiniz napicam ben

Merhabalar.. Araniza yeni katildim ama uzun zamandir takipcisiyim kk nin.. Herneyse konuma giriyim kizlar. Benim oglum 1 yasinda dogdugundan beri bizimle uyur bizimle uyanirdi. 2 aydan beri uyku duzenimiz alt ust oldu. Ne ayagimda sallayip uyutabiliyorum ne de besigine koyup. Cok ozeniyorum besiginde kendi kendine uyuyan bebeklere ne yazik ki benim ki oyle degil. Pusette uyumaya cok alistirdim ben oglumu her gece pusette uyumak istiyo. 1 hafta boyunca puseti temizleyip (evimizde fazladan bos odamiz var ) gezdirip uyuttuk ona cok alisti. Simdide puset sevdasindan vazgecirmek istiyorum 3 gundur ayagimda salliyorum tabiki uyumuyo kendini kusturana kadar agliyo taa ki eline su bibronu verene kadar! O su bitince uyuya kaliyo. Sizce ben napmaliyim ? Lutfen fikir verin siz olsaniz nasil bi duzen uygulardiniz napicam ben
Merhaba, pusetten ayırırken bunu nasıl yaptınız? Psikoloğum, bu tür durumlarda çocuğun ayrılığı anlamlandırması, neden pusetten ayrıldığını bilmesi çok önemli. Küçük bir açıklamadan sonra onu da olaya katarak pusete küçük bir veda partisi düzenleyebilirsiniz. Onu özlediğinde oyuncak ayısına sarılabileceği, yastığını kollayabileceği gibi yatıştırıcı önerilerde bulunabilirsiniz

Inanin gece 20 kez kalktigimi biliyorum yatagimdan onca zorlukla uyuttugum oglum ben odaya adimimi atar atmaz uykusundan uyaniyo. Birden bire artik pusette uyutmamaya karar verdim cunku bagimlilik yapti onda. Hem biyere gittigimdede zorluk cekicem biliyorum. Yurt disinda yasiyorum turkiyeye gittigimde her evde pusetlemi uyutucam diye kendi kendime ani bi kararla kestim pusetten. Ne yaptiysam olmuyo emzik emmiyo ayicik vs. Odasi dolu hicbirin alisamadi anliycaginiz zor bi durumdayim. Nasil uykuya alistiricam bilemiyorum

Merhaba, pusetten ayırırken bunu nasıl yaptınız? Psikoloğum, bu tür durumlarda çocuğun ayrılığı anlamlandırması, neden pusetten ayrıldığını bilmesi çok önemli. Küçük bir açıklamadan sonra onu da olaya katarak pusete küçük bir veda partisi düzenleyebilirsiniz. Onu özlediğinde oyuncak ayısına sarılabileceği, yastığını kollayabileceği gibi yatıştırıcı önerilerde bulunabilirsiniz
Benimde oğlumda uyku sorunu var. Çok sık uyanıyor. Bu kadar sık uyanma sebebi duygusal boşluk olabilir mi yada güvensizlik? Esasen hep onlayım oynuyoruz gülüyoruz çalışmıyorumda beraber yatmak durumundayız şartlardan dolayı kokumuda alıyo ama neden sık uyandığına anlam veremiyorum :(

Benimde oglum ayni sekilde az onceki mesajda yazdim o kadar derin uykuya gecsin diye saatlerce ugrasiyorum besigine koydugum an basliyo aglamaya benimle uyumak istiyo ama ben yatagima alistirma taraftari degilim asla almiyoruz yanimiza. Fakat pusete koysam uyumasi yalnizca 3 dk suruyo. Ama kararliyim pusetten kesicem 3 gundur koymuyorum inshallah biran once duzene girer bende rahatlarim:(

Uyumayan çocuk çok zor ben oğlumu 2 sene uyutamadım. Şimdi alıştı yatağına yatıyor konuşarak uyuyoruz ama yanımızda tabi!!Uykuya dalınca kendi yatağına bırakıyorum.
Emziriyormusunuz?Ben emzirirken yatarak emzirirdim öyle uyurdu.bide ben hiç sallamadım emzik vermedim biberon vermedim tek başımayım çünkü alışırsa bıraktıramam diye.simdi de bana alıştı bensiz asla uyumuyor:(
Pusette uyuması da güzel aslında ama her yere de taşımak zor olur sizin için acaba bı iki gün ağlamasına dayanıp yatağında yatırıp yanında beklesenizde uyumazmı??

Bide bana doktorumuz sizin sevginizi sevmiştir bırakın yanınızda uyusun zaten size doyunca kendisi de ayrı yatmak ister özgüvenini kırmayın demişti.
Bende çok seviyorum oğlumla uyumayı ama benim bide ikizlerim var 3 aylık,hepsine birden yetemiyorum tabi
Bı kaç ay daha sabredip 3 ünüde ayrı oda planlıyorum bı bebek telsizi alıp

Evet, hanımefendi çok haklı.Veda partileri önemlidir.1 yaşında olsa da bebek onu kafasında anlamlandırır ve pusetten ayrılması daha kolay olur.Diğer türlü puset olmadığında rahatsızlık hisseder.Huzursuz olur.Kendini orada güvende hissettiği için.
Onu ödüllendirerek bunu yapabilirsiniz.Örneğin;

İsmi ile hitap edin ve göz teması kurun.Ardından sen bugün atıyorum 18 haftalık olduunn aferim sanaa kocaman oldun (alkış) Ev halkı da katılsın mümkünse.Hoplatıp zıplatın.Sevinin.Ve sana bir hediye aldıık.Kocaman bir yataak.(yatağın eski olması önemli değil)Gel bakalım.Hop süslü yatak-Sevilen oyuncaklar.vsvs. Yatak gösterilir. Bak babanın da büyük yatağı var benim de büyük yatağım var.
Hem bu yattığın yer çok küçük değil mi?(ev halkı onaylamalı)
Şimdi pusete güle güle diyelim . baş baş hoşçakal puset. Ben artık büyüdüm puset.Abi-abla oldum .

Yatağa girmeden önce bedtime masaj yağları ile masaj yapabilirsiniz.

Evet gercekten uykusuz cocuk cok zormus bide beni basindan beri alistirdi :) bizimle uyur bizimle uyanirdi. Simdi birden bire boyle olunca ben cok zorlanmaya basladim acikcasi. Pusette uyumasi inanin uzun surmuyo kolayima gelse amaan bosver yatsin derim ama turkiyeye gidicem annemin evinde veya baskasinin evindede pusetle gezdiremicegim icin mecburum. Kendi yanimda uyumasini beklememi soylemissiniz onuda denedim cok hiperaktif bi cocuk durdugu yerde durmuyo malesef. Mesela az once odasinda karanlikta oturduk biraz yastik koydum yere oglum yat dedigim an basini yastiga koyuyo ama saniyeler suruyo kurt var benim cocugumda :) acaba diyorum energysinimi atamiyo ? Yorgun vucut uykuya gecis yapmakta zorlanir derler ya ..

Evet, hanımefendi çok haklı.Veda partileri önemlidir.1 yaşında olsa da bebek onu kafasında anlamlandırır ve pusetten ayrılması daha kolay olur.Diğer türlü puset olmadığında rahatsızlık hisseder.Huzursuz olur.Kendini orada güvende hissettiği için.
Onu ödüllendirerek bunu yapabilirsiniz.Örneğin;

İsmi ile hitap edin ve göz teması kurun.Ardından sen bugün atıyorum 18 haftalık olduunn aferim sanaa kocaman oldun (alkış) Ev halkı da katılsın mümkünse.Hoplatıp zıplatın.Sevinin.Ve sana bir hediye aldıık.Kocaman bir yataak.(yatağın eski olması önemli değil)Gel bakalım.Hop süslü yatak-Sevilen oyuncaklar.vsvs. Yatak gösterilir. Bak babanın da büyük yatağı var benim de büyük yatağım var.
Hem bu yattığın yer çok küçük değil mi?(ev halkı onaylamalı)
Şimdi pusete güle güle diyelim . baş baş hoşçakal puset. Ben artık büyüdüm puset.Abi-abla oldum .

Yatağa girmeden önce bedtime masaj yağları ile masaj yapabilirsiniz.
Pusete her gece yanina gidip bay bay biz uyumaya gidiyoruz desekte beni pusete gotur anne der gibi yuzume bakiyo Gayet mantikli bi uygulama tabii ki ama benim oglum biraz inatci sanirim. Cok zorluyo beni. Umarim bi haftaya kalmaz alisir pusetsizlige..

Pusete her gece yanina gidip bay bay biz uyumaya gidiyoruz desekte beni pusete gotur anne der gibi yuzume bakiyo Gayet mantikli bi uygulama tabii ki ama benim oglum biraz inatci sanirim. Cok zorluyo beni. Umarim bi haftaya kalmaz alisir pusetsizlige..

Bu tam bir veda olmalı ama her gün puseti gösterip yatağa yatırırsanız çocuk puseti ister tabi.Tam veda edip puseti ortadan kaldırın.1-2 hafta hiç görmesin.

Evet gercekten uykusuz cocuk cok zormus bide beni basindan beri alistirdi :) bizimle uyur bizimle uyanirdi. Simdi birden bire boyle olunca ben cok zorlanmaya basladim acikcasi. Pusette uyumasi inanin uzun surmuyo kolayima gelse amaan bosver yatsin derim ama turkiyeye gidicem annemin evinde veya baskasinin evindede pusetle gezdiremicegim icin mecburum. Kendi yanimda uyumasini beklememi soylemissiniz onuda denedim cok hiperaktif bi cocuk durdugu yerde durmuyo malesef. Mesela az once odasinda karanlikta oturduk biraz yastik koydum yere oglum yat dedigim an basini yastiga koyuyo ama saniyeler suruyo kurt var benim cocugumda :) acaba diyorum energysinimi atamiyo ? Yorgun vucut uykuya gecis yapmakta zorlanir derler ya ..
Anlatın çocuğunuza tek tek eminim anlar ama zorlanıyoruz işte:( benimkide nerdeyse hiç oturmaz yatınca da ayakları ağrır tepinir durur:(
Yani her çocuk farklı gerçekten ve bazıları gerçekten çok zor
Rabbim bizlere sabır versin:)
Ben ilk uyku eğitimimde yatağına yatırdım uyku arkadaşını verdim başında bekledim öyle öyle alıştık ama kolay olmadı 2 sene nerdeyse hiç uyumadım:(
Bu bi süreç geçiyor düzene giriyor ama siz ısrarla anlata anlata devam edin.kendi yatağında uyuması çok önemli

Anlatın çocuğunuza tek tek eminim anlar ama zorlanıyoruz işte:KK43: benimkide nerdeyse hiç oturmaz yatınca da ayakları ağrır tepinir durur:KK43:
Yani her çocuk farklı gerçekten ve bazıları gerçekten çok zor
Rabbim bizlere sabır versin:)
Ben ilk uyku eğitimimde yatağına yatırdım uyku arkadaşını verdim başında bekledim öyle öyle alıştık ama kolay olmadı 2 sene nerdeyse hiç uyumadım:KK43:
Bu bi süreç geçiyor düzene giriyor ama siz ısrarla anlata anlata devam edin.kendi yatağında uyuması çok önemli
Kesinlikle katiliyorum kendi yataginda uyumasi cok cok guzel onun icinde benim icinde.. Ama biraz zorlanicaz sanirim, bi duzene girse tek istedigim bu anlatiyorum inhsallah zamanla duzelicek inaniyorum.

Benimde oğlumda uyku sorunu var. Çok sık uyanıyor. Bu kadar sık uyanma sebebi duygusal boşluk olabilir mi yada güvensizlik? Esasen hep onlayım oynuyoruz gülüyoruz çalışmıyorumda beraber yatmak durumundayız şartlardan dolayı kokumuda alıyo ama neden sık uyandığına anlam veremiyorum :KK43:
Gece 12 de uyudu, bu saate kadar 6 kez kalktım afoo...
Derdimize bir çare!

Benimde oğlumda uyku sorunu var. Çok sık uyanıyor. Bu kadar sık uyanma sebebi duygusal boşluk olabilir mi yada güvensizlik? Esasen hep onlayım oynuyoruz gülüyoruz çalışmıyorumda beraber yatmak durumundayız şartlardan dolayı kokumuda alıyo ama neden sık uyandığına anlam veremiyorum :KK43:
Buradan bebeğin yaşını, gelişimini, uyku düzenini bilmeden bir yorum yapmak çok zor. Uyanınca ne yapıyor, neye ihtiyaç duyuyor biraz gözlemlemeniz belki faydalı olur neden yaptığını bulmak konusunda. Kolaylıklar diliyorum

Kesinlikle katiliyorum kendi yataginda uyumasi cok cok guzel onun icinde benim icinde.. Ama biraz zorlanicaz sanirim, bi duzene girse tek istedigim bu anlatiyorum inhsallah zamanla duzelicek inaniyorum.
Tabiki düzelecek Allah'ın izniyle.üzmeyin kendinizi
Bide erkek di dimi?Erkek çocuklar daha bı nazlı oluyor:)
SiZ ısrarla kendi yatağında uyutun o yatağında yatsın siz yanında bekleyin uzun sürmez alışır inşallah

Tesekkur ederim ilgilenip yazdiginiz icin.. Evet bu biraz da bana gozlemlerime bagli ama yinede fikirlerinize ihtiyac duydum tesekkur ederim tekrar sizede kolayliklar dilerim.

Neden bay bay diyor biraz bu konuda konuşmak iyi gelir belki, özlediği farkettiğinizi belli etmeyi denediniz mi? Hissettiklerinin normal olduğunu bilmesi de veda sürecini hızlandıracaktır

Tabiki düzelecek Allah'ın izniyle.üzmeyin kendinizi
Bide erkek di dimi?Erkek çocuklar daha bı nazlı oluyor:)
SiZ ısrarla kendi yatağında uyutun o yatağında yatsın siz yanında bekleyin uzun sürmez alışır inşallah
Evet erkek :) cook nazli hemde.. Tek kotu huyu var cok agladiginda kusuyo bende aglatmamaya ozen gosteriyorum bu yuzden hep o kazaniyo:) birazda kiyamiyorum galiba. Ama mecburum onun iyiligi icin

Back
X