• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun uyku problemi canimi sikiyor..

Neden bay bay diyor biraz bu konuda konuşmak iyi gelir belki, özlediği farkettiğinizi belli etmeyi denediniz mi? Hissettiklerinin normal olduğunu bilmesi de veda sürecini hızlandıracaktır
O da farkinda pusetten ayrildiginin ama kabullenmek istemiyo sanirim. Bu yuzden mecburen bay bay diyo yani istemeyerek.. Anlatiyorum oglum yataginda uyucak bugun puset yalnizca gunduz gezmeleri icin vs vs herseyi soyluyorum ama yuzundeki huznu gorseniz Kararliyim ama bu kez kesinlikle bitti. Bugun 3. Gecesi Inshallah tekrari olmaz.

Evet erkek :) cook nazli hemde.. Tek kotu huyu var cok agladiginda kusuyo bende aglatmamaya ozen gosteriyorum bu yuzden hep o kazaniyo:) birazda kiyamiyorum galiba. Ama mecburum onun iyiligi icin
Tabiki herşey onlar için
Tr ye geldiğinizde beklerim bı kahve içelim:))
Benim ikizlerim kız ikiside ama oğlum ikisindende fena:)
Oğlum geceleri su için çok uyanırdı 1 yaşındayken
Gece 2 de yatıp sabah 7 de kalkardık tabi arada saat başı uyandırdı
Ben artık başedemedim uykusuzlukla oylelikle kendi yatağına koyup kendi kendine uyumasını sağladım.Ve daha fazla uyumaya başladı
Oyun arkadaşı verin eline şarkı ninni masal anlatın sarılın konuşun ama geceyle gündüzü ayırt etsin.
Ah bunlar büyüdüklerinde anne 5 dk daha uyucam diceklerde bize şimdi lazım:)

O da farkinda pusetten ayrildiginin ama kabullenmek istemiyo sanirim. Bu yuzden mecburen bay bay diyo yani istemeyerek.. Anlatiyorum oglum yataginda uyucak bugun puset yalnizca gunduz gezmeleri icin vs vs herseyi soyluyorum ama yuzundeki huznu gorseniz Kararliyim ama bu kez kesinlikle bitti. Bugun 3. Gecesi Inshallah tekrari olmaz.
Sizi tebrik ederim kararlı olmak çok önemli... dilediğinde, üzgün hissettiğinde (sizimle uyumaya bağımlılık geliştirmesinden korkuyorsanız yatak dışında bir ortamda, mesela yatağın kenarında) size sarılabileceğini söyleyebilirsiniz alışana kadar. Böylece üzgün olduğunda size kendini açma davranışı geliştirr

Tabiki herşey onlar için
Tr ye geldiğinizde beklerim bı kahve içelim:))
Benim ikizlerim kız ikiside ama oğlum ikisindende fena:)
Oğlum geceleri su için çok uyanırdı 1 yaşındayken
Gece 2 de yatıp sabah 7 de kalkardık tabi arada saat başı uyandırdı
Ben artık başedemedim uykusuzlukla oylelikle kendi yatağına koyup kendi kendine uyumasını sağladım.Ve daha fazla uyumaya başladı
Oyun arkadaşı verin eline şarkı ninni masal anlatın sarılın konuşun ama geceyle gündüzü ayırt etsin.
Ah bunlar büyüdüklerinde anne 5 dk daha uyucam diceklerde bize şimdi lazım:)
Cok zarifsiniz kahve ikraminiz icin tesekkur ederim yolum duserse neden olmasin :)) ben bi cocugumla bas etmekte bazen zorlaniyorum gercekten annelik zor zanaat.. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Aynen katiliyorum size anneeee bes dakka dahaa! O zaman da biz uyutmayalim gun intikam gunudur :)))

Cok zarifsiniz kahve ikraminiz icin tesekkur ederim yolum duserse neden olmasin :)) ben bi cocugumla bas etmekte bazen zorlaniyorum gercekten annelik zor zanaat.. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Aynen katiliyorum size anneeee bes dakka dahaa! O zaman da biz uyutmayalim gun intikam gunudur :)))
Beklerim elbette:), ben De o zaman başına dikilip oğlum suuuuuu oğlum yanıma gelll oğlum sarılll dicem diyorum hep:))
Biz arada kızları beşiğine yatırıp oğlanı yanımıza alıyoruz önce epey bı yatak keyfi yapıyoruz uyumasına fırsat vermiyoruz sonra kendisi artık yatak zamanı anne diyor:)))
Allah hepimize kolaylık versin inşallah

Sizi tebrik ederim kararlı olmak çok önemli... dilediğinde, üzgün hissettiğinde (sizimle uyumaya bağımlılık geliştirmesinden korkuyorsanız yatak dışında bir ortamda, mesela yatağın kenarında) size sarılabileceğini söyleyebilirsiniz alışana kadar. Böylece üzgün olduğunda size kendini açma davranışı geliştirr
Her ne kadar icim kan aglasada o bakislarina ragmen yinede istedigini yapmicam. Cunku yaptigim cok sacma kendi evimiz rahat ama herseyi dusunmem lazim mecburum aslinda ayakta sallamaya gecis yapmadan direk yatagina alistirmak istiyorum misal dun denedim. Koydum yatagina kapisinda beni gormicegi bi yerde bekledim oglen uyku vaktiydi. Int dede okudum aglaya aglaya 4 ila 7 gun arasi alisiyormus cocuklar. Hadi bende dedim bi umit deniyim ilk bes dakika hersey normaldi oynadi mirildandi neseliydi ama sonralari bi costu ellerimi sikiyodum kapida o kadar agladiki. Benim cocugum cok agladiginda kusuyo deminde belirtmistim ( kusmasi bi kenara dursun cok agladi:((((( ) susucak gibi degildi mecbur kaldim ayagimda salladim su bibronuyla tabiki.. Bilemiyorum nasil yapsam..

Bide beslenerek uykunun dişlere zararı varmış
Bizde emerek uyurduk şimdi üst dişleri çürük hep:(
Aklınızda olsun diye yazdım
Hafif müzik açın veya niňi
Mesela ağladığında sarılın sakinleştirin tekrardan yatırın bı kaç kere devam eder bu sonra ağlamaz eskisi kadar

Bide beslenerek uykunun dişlere zararı varmış
Bizde emerek uyurduk şimdi üst dişleri çürük hep:KK43:
Aklınızda olsun diye yazdım
Hafif müzik açın veya niňi
Mesela ağladığında sarılın sakinleştirin tekrardan yatırın bı kaç kere devam eder bu sonra ağlamaz eskisi kadar
Uykuya gecmeden once mamasini yiyo tam ayagima aliyorum uyutmak icin ciglik cigliga kalkmaya calisiyo oyle oluncada su veriyorum sakinlesmesi icin cok degil onu icerken uyuyakaliyo deminde oyle oldu mesela suan besigine koydum. Bizde ninnilerle uyuyoruz sakinlesiyo birazda olsa. Bazen kurani kerim dualar bunlarinda cok faydasi oluyo gercekten. Ama uyurken bisiler dinlmeye asina kisacasi. Allah hepsine misil misil uyku versin insalalhhhhh :)

Evet gercekten uykusuz cocuk cok zormus bide beni basindan beri alistirdi :) bizimle uyur bizimle uyanirdi. Simdi birden bire boyle olunca ben cok zorlanmaya basladim acikcasi. Pusette uyumasi inanin uzun surmuyo kolayima gelse amaan bosver yatsin derim ama turkiyeye gidicem annemin evinde veya baskasinin evindede pusetle gezdiremicegim icin mecburum. Kendi yanimda uyumasini beklememi soylemissiniz onuda denedim cok hiperaktif bi cocuk durdugu yerde durmuyo malesef. Mesela az once odasinda karanlikta oturduk biraz yastik koydum yere oglum yat dedigim an basini yastiga koyuyo ama saniyeler suruyo kurt var benim cocugumda :) acaba diyorum energysinimi atamiyo ? Yorgun vucut uykuya gecis yapmakta zorlanir derler ya ..
Bizde yaşadık bu sorunu ve 3 yaşı bitti hale zor uyutuyorum hareketlilik konusunda aynı hiç durmuyor oturmak nedir bilmiyoruz akşam olunca enkaz gibi oluyorum ayak bileklerim tabanlarım ağrıyor ve 4 hafta önceydi hastaneye gittik beraber hemşire dedi evde bırakabileceğin biri varsa ona bırakırsan iyi olur 30 saniye oturmuyor buna rağmen akşamda çok zor uyuyor

Benimde oglum ayni sekilde az onceki mesajda yazdim o kadar derin uykuya gecsin diye saatlerce ugrasiyorum besigine koydugum an basliyo aglamaya benimle uyumak istiyo ama ben yatagima alistirma taraftari degilim asla almiyoruz yanimiza. Fakat pusete koysam uyumasi yalnizca 3 dk suruyo. Ama kararliyim pusetten kesicem 3 gundur koymuyorum inshallah biran once duzene girer bende rahatlarim:KK43:
kararınızdan dönmeyin
bir arkadaş yazmış pusete veda diye onu uygulayabilirsiniz
arada bazı süreler yapıyor bebekler böyle dişten de olabilir

Gece 12 de uyudu, bu saate kadar 6 kez kalktım afoo...
Derdimize bir çare!
Ya sorma ya her gece aynı. Uyurken uyanıyo kalkıp oturuyo sonrada yatağın içinde kafayı sağa sola vuruyor devrilip. 10.30 da uyudu 5 kere uyanmıştır şuan ayağımda.
Allahım duy sesimizi deliksiz uykularımız ne zaman olacakkkk

Buradan bebeğin yaşını, gelişimini, uyku düzenini bilmeden bir yorum yapmak çok zor. Uyanınca ne yapıyor, neye ihtiyaç duyuyor biraz gözlemlemeniz belki faydalı olur neden yaptığını bulmak konusunda. Kolaylıklar diliyorum
Uyanınca hep mutlu gülücükler atar üstüme çıkar saçımı çeker. Aynaya bakar kendi kendine güler. Memeye çok ihtiyaç duyuyor 24 saat ağzında kalsa çok hoşuna gidecek :KK45: Bu arada 10 aylık

Ya sorma ya her gece aynı. Uyurken uyanıyo kalkıp oturuyo sonrada yatağın içinde kafayı sağa sola vuruyor devrilip. 10.30 da uyudu 5 kere uyanmıştır şuan ayağımda.
Allahım duy sesimizi deliksiz uykularımız ne zaman olacakkkk
Ben çok şükür ayakta sallamayı bıraktım afocum.
Doktora kalsa uyku eğitimine başlamam lazım, geç bile kaldım ama yavaş yavaş alıştırıyorum.
Sıra kucakta sallamaya geldi bakalım, onu da bırakırsam daha zor günler beni bekliyor.
Senin bebiş gene iyi uyanıp döneliyor, benimki avazı çıktığı kadar tükürükler saçarak ağlıyor her uyanmasına.
Yakında komşular bizi sosyal hizmetlere şikayet etmezse iyi, çünkü o ağlamalar ancak işkence görürken olur yani öğle bir çınlamadan söz ediyorum.
Allah bize kolaylık, bebişlere de bol uyku versin of...

Ben çok şükür ayakta sallamayı bıraktım afocum.
Doktora kalsa uyku eğitimine başlamam lazım, geç bile kaldım ama yavaş yavaş alıştırıyorum.
Sıra kucakta sallamaya geldi bakalım, onu da bırakırsam daha zor günler beni bekliyor.
Senin bebiş gene iyi uyanıp döneliyor, benimki avazı çıktığı kadar tükürükler saçarak ağlıyor her uyanmasına.
Yakında komşular bizi sosyal hizmetlere şikayet etmezse iyi, çünkü o ağlamalar ancak işkence görürken olur yani öğle bir çınlamadan söz ediyorum.
Allah bize kolaylık, bebişlere de bol uyku versin of...
Eğitim felan veremem ben zamanıda geçti sanırım. Ağlamasını izleyip beklemeye yüreğim yok. Belki versem ben rahat edicem ama gözüm yemiyo çok memeci bide 3 saatte emecek illa. Ayakta sallıyorum valla ağırlaştı çok yoruyor ama aman uyusun diye uykuya dalarken sallıyorum. Gazlı çocuk olmasından böyle oldu bunlar ozaman alıştı sallanmayada herşeyde memeyi almayada

Eğitim felan veremem ben zamanıda geçti sanırım. Ağlamasını izleyip beklemeye yüreğim yok. Belki versem ben rahat edicem ama gözüm yemiyo çok memeci bide 3 saatte emecek illa. Ayakta sallıyorum valla ağırlaştı çok yoruyor ama aman uyusun diye uykuya dalarken sallıyorum. Gazlı çocuk olmasından böyle oldu bunlar ozaman alıştı sallanmayada herşeyde memeyi almayada
Yok canım geçmedi zamanı, zaten 1 yaş üstüne de farklı metotlar var.
Denemek istiyorsan ağlatmayan yöntemleri dene zaten Ferber ağlatıyor bir tek.
Benimki zaten sürekli ağladığı için, bize o fayda etmez zaten, çocuğu bırak 2 saat kesintisiz ağlasın boğaz patlasın.

Sorma ya o gaz mahvetti benimkini de.
Maşallah prens emiyor ne güzel, benimki bir kere bile emmedi göğsümden.
En azından sakinleştiricin var senin, bu aslında bir şans.
Gerçi alışkanlıktan uyanıyor senin minnoş belli.
Uyanma saatinden her gün yarım saat öne çekip, doyurarak bile biraz alıştırabilirsin uzun uykulara.
10 aylık bebeğin artık hiç beslenme için uyanmaması gerek zaten.
Benimki emmiyor diye sürekli kucakta sakinleşti, 10 kilo oldu hala kucakta.
Boyum eminim 4 cm kısaldı ağırlık taşımaktan.
Ama ikimizin de uyku işini çözmemiz lazım, beslenme kadar önemli bebekler için uyku.

Uyanınca hep mutlu gülücükler atar üstüme çıkar saçımı çeker. Aynaya bakar kendi kendine güler. Memeye çok ihtiyaç duyuyor 24 saat ağzında kalsa çok hoşuna gidecek :KK45: Bu arada 10 aylık
Sizin memenize mi gündüz sizinle zaman geçirmesi nasıl belki özlüyordur, belki acıkıyordur gündüz şartlarını bir inceleyin derim. Miniği öperim, size de kolaylıklar dilerim.

Back
X