- 27 Ocak 2018
- 725
- 839
- 18
Tamam canım Allah razı olsunaraştırın bir derim, sağlıklı günler diliyorum yavrunuza
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamam canım Allah razı olsunaraştırın bir derim, sağlıklı günler diliyorum yavrunuza
Nohut ,fasulye ıspanak kabak patlıcan Menemen hiçbirşey yemez
Sadece çorba yogurt makarna kek börek et yer
3 defa sofra Kurarım yemez yoruldum inanın eşim se bakar oynar ama destekci değil uyku konusunda
Teşekkür ederim dikkate alacağım ❤Bence abartıyorsunuz yemek konusunda. Mesela yeryüzünde patlıcan yiyen kaç çocuk vardır acaba da sizinki yesin? Geçenlerde 4 yaş grubu çocuklarına bil bakalım tarzı bir oyun oynatıyorum, işte herkes sırayla birşey seçip gruba soruyor bu ne diye. Şöyle bir diyalog geçti aralarında. 'Hiçkimse bu yemeği sevmez?' 'PATLICAAN'
Menemen ben bu yaşımda bile yemem, bunu severek yiyen çocuklar olabilir ama karışık görüntüsünden dolayı yemeyeni çoktur. Bir şekilde haşlanmış ya da sade yağda yumurta, yumurtalı ekmek, patatesli yumurta, omlet filan yedirmiyor musunuz? Yediriyorsanız zaten sıkıntı yok.
Et zaten yiyormuş, yoğurt yiyormuş, sebzeleri ve bakliyatları da çorbaların içinde yedirebilirsiniz. Hatta şimdi bakliyat unları çoğu markette var. Nohut unundan kek, mercimek unundan krep, poğaça yapabilirsiniz yeterince iyi beslenmiyor diye üzülüyorsanız.
Bir de şu var. İlla her çocuk herşeyden yiyecek diye birşey yok. Nasıl ki yetişkinler her sebzeyi her yemeği sevmiyorsa onlar da sevmeyebilirler, üstelik bazen içgüdüsel olarak neyin yarayıp neyin yaramadığını biliyorlar kendilerine. Ben mesela çocukken asla patlıcan yemezdim, salçalı hiçbir yemeği yemezdim. Salçalı sosisli makarna bile yemezdim. Şuan domatesi de patlıcanı da seviyorum ama sorun şu ki meğer benim patlıcangillere - domates de patlıcangillerden- alerjim varmış. Biraz fazla yiyeyim anında belirtileri çıkıyor. Öyle yani sonuç olarak bana boşu boşuna domatesi, patlıcanı sevdirmeye uğraşmışlar hiç sevmeseymişim daha iyiymiş benim açımdan.
Gitmez ki kapıdan kovsan bacadan girerBir iştahsız da bende olduğu için bana da normal geldi.
Bir de çevremdeki erkek çocukları et severken, kızlar daha sebzeci oluyorlar.
Ben bu zamana kadar sebzeciydim, 2 erkek çocuk annesi olunca her sebze yemeğine kıyma et eklemeye başladım, ancak öyle yiyor sıpalar.
Benim 4,5 yaşındaki sıpa 106 cm 17 kilo. Kilosu da normal geldi bana o yüzden.
Ama gece uykusunu dert edinmek lazım, çünkü beyin gelişimini etkilediğini bir çok uzman söylüyor. Eşinizi bir şekilde ikna edin, ya da gönderin evden bir süre çocuğun düzeni oturana kadar.
Fena değil aslında. Ben et, yumurta, peynir vs... 'ye sebzeden daha çok dikkat ediyorum. Sebze gurubu yemese bile meyve yiyordur. Yada yiyor mu? Kilosu kaç bu arada?Nohut ,fasulye ıspanak kabak patlıcan Menemen hiçbirşey yemez
3 defa sofra Kurarım yemez yoruldum inanın eşim se bakar oynar ama destekci değil uyku konusunda
Meyveyi çok sever her zaman et börek olmuyor evde olmayıncada aç geziyorFena değil aslında. Ben et, yumurta, peynir vs... 'ye sebzeden daha çok dikkat ediyorum. Sebze gurubu yemese bile meyve yiyordur. Yada yiyor mu? Kilosu kaç bu arada?
Oglumun kendisi dert değil zaten tamamen yanlış yorumlamışsiniz uyumaması ve yememesi dert yani kendi değilDert ve oğul kelimeleri yanyana hiç olmamış. Keşke böyle bir şey yazmasaydın. Evlat nimettir..
Çocuğu bu kadar kurcalatmanın doğru olduğunu sanmıyorum. Dünyadaki tek iştahsız zayıf çocuk seninki değil..
Anne yüreği dayanamıyor ama bilirim ama biraz daha rahat olmak gerekiyor..
Tamam Teşekkür ederim 2 yıldır seçme huyu var öncesinde iştahlıydıBu kadar dert etmeyin.benim oğlum 6.5 yaşında doğdu dogali endokrin,beslenmenin mani,gastroloji uzmanları arasında mekik dokuduj.o kadar zayıf ki tüm kemikleri girebilirsiniz.
Yedikleri et yoğurt makarna pilav mercimek tarhana ve yayla çorbası.
Asla yeşillik yemez. Karnabahar brokoli ıspanak pırasa gün boyu aç kalsa yemez. Cins ötesi cins.babasi da öyle ama.esim de çok ama çok seçici .evlendiğimjzde patlıcan bezelye ve az önce saydığım sebzeleri yemezdi.
Kısacası çocuğun da bir damak tadı var. Zorlamayın.
Et pahalı tabii ama kendinize pişirmeseniz bile çocuğa göre iki parça yapın bence. Meyve yiyorsa iyi. Aslına bakarsanız sağlıklı besleniyor. Kilosuda fena değil gibi. Normal sınırlarda mı? Sorun tamamen uykusuzluktan kaynaklanıyor bence. O işi düzene sokmanız lazım bir şekilde.Meyveyi çok sever her zaman et börek olmuyor evde olmayıncada aç geziyor
16 dıydı en son
Dr umuz 18 19 ideal dediEt pahalı tabii ama kendinize pişirmeseniz bile çocuğa göre iki parça yapın bence. Meyve yiyorsa iyi. Aslına bakarsanız sağlıklı besleniyor. Kilosuda fena değil gibi. Normal sınırlarda mı? Sorun tamamen uykusuzluktan kaynaklanıyor bence. O işi düzene sokmanız lazım bir şekilde.
Düzenli uyusa o kilo artar emin ol. Geçmiş olsun.Dr umuz 18 19 ideal dedi
Uyku konusu eşimle konuştum saatlerce bakalım artık
Sagol canımDüzenli uyusa o kilo artar emin ol. Geçmiş olsun.
Ablacım,Nohut ,fasulye ıspanak kabak patlıcan Menemen hiçbirşey yemez
Teşekkür ederim ablam ❤Ablacım,
konunu okudum da, bazı çocuklar her yemeği yemez, zamanla değişir yemek alışkanlıkları, kızım yıllarca bamya yemedi, 12-13 yaşından sonra yemeye başladı, bamya gibi tadını bilmeden yüzünü buruşturduğu çok yemek oldu fakat büyük bir kısmını büyüdükten sonra sevmeye başladı.
Yemek konusunda kesin çözümlü yöntemler söyleyemeyeceğim zira yemeyen çocuk sorunu birçok annenin ortak sorunu, kesin bir çözümü de yok gibi, defalarca sofra kurma ama, bir kere kur yerse yer yemezse yemez, çocuklar yemek konusunda üstüne düşüldükçe daha çok nazlanıyor, abur cubur vermeyin, illa ki yiyecekse de yemek yerse verin, yemek yemediği zaman abur cubura erişemesin.
Uyku konusunda veya çocuğun düzeniyle alakalı diğer konularda eşlerin birlikte hareket etmesi çok önemli, birinin yap dediğine biri yapma deyince, şu saatte uyuması lazım diyen anneye bırak uyumasın biz yatarken yatar diyen bir baba olunca çocuğun düzeni olmaz, uyku düzeni deyip geçmemek lazım, bu konuda bile anneden ayrı babadan ayrı ses çıkarsa çocuklar yapmak veya yaptırmak istediği her konuda esnek olan tarafın zaaflarını kullanır, sonunda hiçbir konuda söz dinlemeyen düzeni olmayan bir çocuk olur çıkar.