Oğlumun vazgeçemediği parmakları

The Calender

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
15.311
17.254
298
Merhaba güzel anneler!
Oğlum 11 ağustosta 1 yaşına bastı,34 haftalık doğdu, yani hafif prematüre!Uysal,beni pek üzmeyen, gelişimide normal bir bebişti!Ama 8. aydan itibaren baş parmağı ve işaret parmağından vazgeçemez bir bebek oldu!şöyle ki baş parmağını ve işaret parmağını nöbetleşe:), damağına yapıştırıp şapşal bir bakışla etrafına bakıyor,o sıra herkes bir çare bul yoksa alışır ,eline çorap falan geçir yada pijamasının içine sok diyenler oldu;ne mümkün!tabiki çözüm olamadı!
Şimdi gören herkes acaba bir sorun mu yaşadı diyebilir,evde kavga gürültü olmaz çok şükür!Hamileliğimde karşı komşumun(arkadaşız bu arada)eşi intihar etti ,sadece böyle bir korku yaşadım,hani hamilelikte stres oldu mu derseniz ,böyle bir yaşanmışlığımız var,zaten 2 gün sonra rahim ağzında da kısalma olmuştu ve işte erken doğdu nihayetinde!İnanın bütün günüm onunla ilgilenmekle geçiyor,yani öyle ilgisiz bir anne de değilim,bana yol gösterin böyle bir durumla karşılaşıp, çözüm bulan varsa yöntemini öğrenmek istiyorum....Parmağına acı biber sür diyen bile oldu ama nasıl yaparım onu!Şimdi önerileriniz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim!

1 yaşındaki çocukta yeni başlayam bir huy için gebelik dönemi incelenmez bence..o dönem yaşadığınız sıkıntılardan dolayı olmaz yani..
bildiğim kadarıyla prematüre bebeklerde emme refleksi geç gelişiyor ve bu sebeple parmak emmeye daha düşkün oluyorlar.üstüne düşerek yapma etme diyerek daha çok bağlanmasına sebep oluyoruz aslında.belki rahat bıraksak kısa zamanda unutulup gidecek..
bu konuyla ilgili bir pedagogdan yardım almalısınız bence.onların önerileri daha faydalı olur diye düşünüyorum.parmak emme uzun sürerse ve bırakılmazsa eklem yerinde soruna sebep oluyor.bir arkadaşımın başparmağı eklemden bükülmüyor mesele dümdüz,parmak emme alışkanlıüından dolayı.

psikolojisinde bir problem olduğunu hiç sanmam. her bebeğin yapmaya yeltendiği bir hareket. kimileri vazgeçiyor kimileri inat çıkıyor. ama bebğiniz küçük henüz bıraktırılabilir. yani siz pes etmeden müdahale edin. yoksa ileride uzun süre alışkanlığı devam ettirebilir. görümcemin oğlu 5 yaşında hala emiyor ve parmakları yara hep.

1 yaşındaki çocukta yeni başlayam bir huy için gebelik dönemi incelenmez bence..o dönem yaşadığınız sıkıntılardan dolayı olmaz yani..
bildiğim kadarıyla prematüre bebeklerde emme refleksi geç gelişiyor ve bu sebeple parmak emmeye daha düşkün oluyorlar.üstüne düşerek yapma etme diyerek daha çok bağlanmasına sebep oluyoruz aslında.belki rahat bıraksak kısa zamanda unutulup gidecek..
bu konuyla ilgili bir pedagogdan yardım almalısınız bence.onların önerileri daha faydalı olur diye düşünüyorum.parmak emme uzun sürerse ve bırakılmazsa eklem yerinde soruna sebep oluyor.bir arkadaşımın başparmağı eklemden bükülmüyor mesele dümdüz,parmak emme alışkanlıüından dolayı.
Çok teşekkür ederim,araştırma yapıyorum ama 5 yaşından önce pek ciddiye alınmıyor gibi geldi!hiç baskı yapmadım yalnız 7,8 aylarda başlayınca hamilelikle ilgili sorularda geliyor!Sanırım pedagog a götüreceğim bu gidişle!Bu arada anne sütünü 5 aylıkken bıraktı,şimdi biberonla bağımız koptu ,acaba mama günde sadece bir kez veriyorum biberonla bu neden olmuş olabilirmi şimdi aklıma geldi?

Acı biber va sürme. Anne karnında elbette ki etkilenmiştir. Hemen algısını dağıtmanı öneririm. Şarkı söyleyerek beyninin farklı çalışmasını sağlayabilirsin. İleri dönemde org resim va elleriyle yapacağı birşeylere yönelebilirsiniz. Ancak kendini koruma ve yalnız hissetmeme iç güdüsüyle bu gelişmiş olabilir. Şarkı bu tarz durumlarda işe yarar. Umarım sizde de yarar. Canım benim ya alt beyne her şey işleniyor böyle :KK61:

psikolojisinde bir problem olduğunu hiç sanmam. her bebeğin yapmaya yeltendiği bir hareket. kimileri vazgeçiyor kimileri inat çıkıyor. ama bebğiniz küçük henüz bıraktırılabilir. yani siz pes etmeden müdahale edin. yoksa ileride uzun süre alışkanlığı devam ettirebilir. görümcemin oğlu 5 yaşında hala emiyor ve parmakları yara hep.
teşekkürler,işte müdahale şekli çok önemli de nasıl yapacağm onu bilmiyorum!

Ben zamanla birakir o kadar vahim bir durum degil diyorum ama
Sonucta su anda aramizda parmagini emen yok degil mi:KK66:
Allah bagislasin minik civcivinizi, yerim ben onu yerim yerim:nazar::KK200:
Teşekkürler,Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın,aslında çok tatlı görünüyor o sıra ama ilerki yaşlara taşırsa zor olur gibi!Bir arkadaşım inan hala emiyor şapşal 38 yaşında:KK70:

teşekkürler,işte müdahale şekli çok önemli de nasıl yapacağm onu bilmiyorum!
daha yaşına girmemişti ben elimle çekiyordum elini ağzından. ama ilerledikçe sanırım dikkatıini dağıtmaya çalışırdım. meyve fileleri varya acaba onlardan alıp sevdiği meyveleri soğuk soğuk koyup verseniz hoşuna gider mi? belki denemisinizdir. ya da benim oğlum o çağda ali babanın çiftliği videosuna bayılırdı. onu indirmiştim çok mutlu olup hem izliyor hem geveliyordu ağzında şarkıyı :KK70:

Teşekkürler,Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın,aslında çok tatlı görünüyor o sıra ama ilerki yaşlara taşırsa zor olur gibi!Bir arkadaşım inan hala emiyor şapşal 38 yaşında:KK70:
Oha arkadasiniz cok uc bir ornekMis;) sozumu geri aldim hahaha
Birakir annesi zamanla. Hele laf dinleyecek yasa bir gelsin de, guzelce konusulur izah edilir mutlaka faydasi olur

haha benim de 30 yaşındaki arkadaşım tırnaklarını yiyor . elleri berbat halde oluyor. basit gibi görünüyor ama sıkıntı oluyor ileride.

Acı biber va sürme. Anne karnında elbette ki etkilenmiştir. Hemen algısını dağıtmanı öneririm. Şarkı söyleyerek beyninin farklı çalışmasını sağlayabilirsin. İleri dönemde org resim va elleriyle yapacağı birşeylere yönelebilirsiniz. Ancak kendini koruma ve yalnız hissetmeme iç güdüsüyle bu gelişmiş olabilir. Şarkı bu tarz durumlarda işe yarar. Umarım sizde de yarar. Canım benim ya alt beyne her şey işleniyor böyle :KK61:
Teşekkürler,Evet yalnızız evde, sürekli ben varım,akşam baba!birazda tırsık bir çocuk yani birden beni ya da babasını görse 1 metre sıçrıyor,mutlaka işlemiştir diye düşünüyorum bende

benimde 5 aylik oglum ayni sekilde.. butun zevki o.. gorunce hemen mudahale ediyorum ama yok kasla goz arasinda hemen emmeye basliyor.. emzikte almiyor..
hatta meme emerken yandan bas parmagini da sokuyor
zamanla unutur diyorlar ama aliskanlik edip birakamayan bebeklerde var..

cozumu bilmiyorum konuyu takip edecegim cozum bulursaniz bende faydalanayim

daha yaşına girmemişti ben elimle çekiyordum elini ağzından. ama ilerledikçe sanırım dikkatıini dağıtmaya çalışırdım. meyve fileleri varya acaba onlardan alıp sevdiği meyveleri soğuk soğuk koyup verseniz hoşuna gider mi? belki denemisinizdir. ya da benim oğlum o çağda ali babanın çiftliği videosuna bayılırdı. onu indirmiştim çok mutlu olup hem izliyor hem geveliyordu ağzında şarkıyı :KK70:
İlk fırsatta deneyeceğim,birgün yatağında bağır çağır ağlıyordu, bir gittim yanına emdiği eli battaniyeye sarılmış,görünce çok üzüdüm uykudada yapıyor yani!

Oha arkadasiniz cok uc bir ornekMis:KK66: sozumu geri aldim hahaha
Birakir annesi zamanla. Hele laf dinleyecek yasa bir gelsin de, guzelce konusulur izah edilir mutlaka faydasi olur
Israrla oğluma bakıp bakıp bana kızıyor bir çare bul diye!dişleri yamuk çıkmış,bunun ki yamulursa sorarım sana diyor :)))

Çok teşekkür ederim,araştırma yapıyorum ama 5 yaşından önce pek ciddiye alınmıyor gibi geldi!hiç baskı yapmadım yalnız 7,8 aylarda başlayınca hamilelikle ilgili sorularda geliyor!Sanırım pedagog a götüreceğim bu gidişle!Bu arada anne sütünü 5 aylıkken bıraktı,şimdi biberonla bağımız koptu ,acaba mama günde sadece bir kez veriyorum biberonla bu neden olmuş olabilirmi şimdi aklıma geldi?
5 ay erken olmuş evet ,şu yüzden diyorum prematüre bebeklerde düzeltilmiş aylığı 3 aylığa denk geliyor.biberon ne kadar sağlıklı birşey olmasa da ,ben oğlumda çok zor bıraktırmış olsam da ,parmak emmekten iyidir diyorum:)
bence bu refleksi tatmin olana dek belki 2 yaş,biberon alımını artırsanız ?

benimde 5 aylik oglum ayni sekilde.. butun zevki o.. gorunce hemen mudahale ediyorum ama yok kasla goz arasinda hemen emmeye basliyor.. emzikte almiyor..
hatta meme emerken yandan bas parmagini da sokuyor
zamanla unutur diyorlar ama aliskanlik edip birakamayan bebeklerde var..

cozumu bilmiyorum konuyu takip edecegim cozum bulursaniz bende faydalanayim
Emzik ,bizim beyefendi de redetti hiç emmedi!

bu arada şimdi tekrar okuyunca biberon parmak emmeye nedne olmuş olabilir mi demişsiniz...:):)
ben tersi anladım.yani parmağı emme refleksinden dolayı oluyor.bu sebeple bu duyguyu tatmin edecek birşey gerekli..anne sütü almadığına göre biberon tatmin edebiliir.

Back
X