• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun Yaramazlıkları Lütfen Fikirlerinize İhtiyacım Var

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
Kızlar 15 aylık oğlum var...Ben çalışıyorum haftanın 2 günü kendi annem 3 günü kayınvalidem bakıyor.Oğlum çok yaramaz ve şımaraık artık başa çıkamıyorum...

Akşamları yemeği masada bizimle yiyor ama kesinlikle kendi tabağı ve kaşığını istemez illa bizim yediğimiz gibi porselen tabakta yemek ister verdiğimiz zaman da masaya vuruyor tabağı, kaşıkla vuruyor çok ses çıkıyor.Bu sefer de alt komşu yukarıya vuruyor..Veya bişey içiyoruz diyelim çay mesela illa oda içecek ama bizim içtiğimiz bardaktan, sulandırarak biberona yada çay bardağına koyarak veriyoruz içmiyor vuruyor, illa bizim içtiğimiz büyük bardaktan içecek...

Sanki büyümüşte ben artık bebek değilim der gibi....Oyuncaklarıyla asla oynamaz tencere,tava vs. mutfakta dolapları iple bağladım keza bağlamayı unutursam eline nE geçirirse hemen yere vurmaya başlıyor alt komşuyla papaz olucaz...Dolapların içindekileri kıyafetleri yerlere atıyor, dediği olmadığı zaman kendini yere atıyor başını yere vuruyor ağlamaya başlıyor tekmeleler atıyor... Kimi zaman bırakıyorum hayır dediğimde anlasın , ağlasa da yapmayacağımı diye ..Ama bu seferde kendimi vicdansız anne gibi hissediyorum.Kimi zaman da kucağıma alıp dikkatini başka şeylere çekiyorum.

Eline ne geçirİRse balkondan aşağıya atıyor. Eğer balkondayken elinde herhangi bir şey varken hayır dersem anında atıyor aşağıya, sarkıtırken gördüğüm zaman bir şey demezsem kafamı çevirirsem atmıyor,gözümün içine baka baka her türlü yaramazlığı yapıyor..

Bulaşık makinesinin kapağını açıp tabakları çıkartıyor..Ocağın üzerine uzanmaya çalışıyor.Bir yere zaten gidemiyoruz her yeri karıştırıyor peşinde koşmaktan oturamıyorum zaten ,her şeyine hayır da demek istemiyorum ama şaşırdım böyle alışırsa diye de korkuyorum.Allaha şükür sağlıklı iyi ki var o benim herşeyim ama çok yoruyor...Sizler nasıl davranıyorsunuz çocuklarınıza ?

Son düzenleme:
Merhaba, oğlunuz anneniz ve kayınvalideniz tarafından sürekli şımartıldığı mütemadiyen her istediği her dediği yapıldığı için öyle alışmış ve zaman daha şımarık bir çocuk olur :55:

Zaten sizin tepkilerinize karşılık öyle davranıyor bir süre kayıtsız kalın , eşyalara zarar vermeye başladğında hiç tepki göstermeyin , kızmayın , yapma etme demeyin , ilgilenmeyin bir süre sonra kendi de bırakacaktır bu huylarını ama,

annenizinde bu şekilde yetiştirmesi lazım , her dediğinin yapılmaması lazım , sonra çocuklar hayır ın yok un ne demek olduğunu bilmiyorlar , herşey istedikleri an olacak sanıyorlar yetişkin olduklarında bile :50:

Bir akrabamın iki çocuktan yaklaşık bir 15 yıl sonra tekrar bir çocuğu daha oldu , evin en küçüğü olduğu için doğduğundan beri herkes tarafından her dediği yapıldı , ne derse o oldu , şimdi 5-6 yaşlarnda ve hayır ın , olmaz ın , yokun ne demek olduğunu bilmiyo , herşeyin onun olmasını , her istediğinin olmasını istiyo o kadar şımarık ki anlatamam ve o kadar çok ağlıyor ki mecburen istediğini yapmak zorunda kalıyorlar.

Hele ki misafirlikte annesinin burnundan getiriyor , kadın bir yere gidemiyor ,keşke baştan böyle yapmasaydık diyor şimdi ama sonradan düzeltmek zorr :23:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım benım oglumda 13 aylık ve aynı anlattıgın herseyı bırebır yapıoo normal degılmı bu aylarda bence hayırı anlatmak ıcın cok erken hayır desen bıle gözünün içine baka baka yapıo cunkuu bıraz daha buyusun her ıstedıgını yapmayarak zaten tepkını bellı etmelısın benım oğlumuda annem buyutuoo ama alakası oldugunu dusunmuorum suan merak dönemııı cekmece bosaltmasııı tencere tava bardakla oynamak ıstemesı normal bence en ıyısı bol bol parka gıdıın enerjısını atsınnn:emir_bebek:

Yerim ben onuuu :9: :9::9: :9:

Gayet doğal yaptığı ve istediği şeyler.

Bu yaştaki bi bebek hayırdan fln anlamazki.

Komşunuz da biraz fazla oluyor bence tabiki gürültü olacak bi ewde.Özellikle çocuk bebek varsa illa ki olur.Abartmasın öyle tavana vurma işini..

Çok tehlikeli şeylere tabiki izin vermeyin dikkatini başka şeye yöneltin ..

anlattıklarınızın aynısını benim ikizlerimde yapıyor mutfak dolaplarımı bende bağladım onu bile açmayı başardılar bu dönemde bunları yapmaları çok normal ben geçecek diye umut ediyorum ...

bunlar .çok normal şeyler ,her .çocuğu olan bu yollardan geçiyor , bol sabır canım

Cevaplarınız için çok sağolun kızlar herkesin bunları yaşadığını bilmek beni bayağ rahatlattı. Çünkü etrafımdaki arkadaşlarımın çocukları benim oğluma göre daha sakin o yüzden belki de bu kadar kafaya taktım sanırım....Bu dönemlerde geçecek inşallah...

Aynı şeyleri yaşamışız benim kızım artı olarak misafir gelince ben merhabalaşana kadar dolapları indirip gelen kimsse artık oraya gelmesini sağlıyor :)
3 yaşını doldurdu tabi yaramazlıkta levet atladı resmen :)

Ben çözümü oyun öğreterek , parkta enerjisini boşalttırarak biraz buldum sanki
hoş ben bu iletiyi yazarken koltuk tepesinde yürüdü kırlentleri yere attı epeyde bi oyuncağı saalona taşıdı :)
eski evimde alt kat komşum ev sahibine çok şikayette bulundu anlayış göstermesini beklerdim elbette ama haksızda diyemem çünk o sira elektrik süpürgesi favorisiydi bide yürüteç kadının tepesinde gırgırgır o tarafa gırgırgır bu tarafa teker sesi çıkardık.

Kızlar 15 aylık oğlum var...Ben çalışıyorum haftanın 2 günü kendi annem 3 günü kayınvalidem bakıyor.Oğlum çok yaramaz ve şımaraık artık başa çıkamıyorum...

Akşamları yemeği masada bizimle yiyor ama kesinlikle kendi tabağı ve kaşığını istemez illa bizim yediğimiz gibi porselen tabakta yemek ister verdiğimiz zaman da masaya vuruyor tabağı, kaşıkla vuruyor çok ses çıkıyor.Bu sefer de alt komşu yukarıya vuruyor..Veya bişey içiyoruz diyelim çay mesela illa oda içecek ama bizim içtiğimiz bardaktan, sulandırarak biberona yada çay bardağına koyarak veriyoruz içmiyor vuruyor, illa bizim içtiğimiz büyük bardaktan içecek...

Sanki büyümüşte ben artık bebek değilim der gibi....Oyuncaklarıyla asla oynamaz tencere,tava vs. mutfakta dolapları iple bağladım keza bağlamayı unutursam eline nE geçirirse hemen yere vurmaya başlıyor alt komşuyla papaz olucaz...Dolapların içindekileri kıyafetleri yerlere atıyor, dediği olmadığı zaman kendini yere atıyor başını yere vuruyor ağlamaya başlıyor tekmeleler atıyor... Kimi zaman bırakıyorum hayır dediğimde anlasın , ağlasa da yapmayacağımı diye ..Ama bu seferde kendimi vicdansız anne gibi hissediyorum.Kimi zaman da kucağıma alıp dikkatini başka şeylere çekiyorum.

Eline ne geçirİRse balkondan aşağıya atıyor. Eğer balkondayken elinde herhangi bir şey varken hayır dersem anında atıyor aşağıya, sarkıtırken gördüğüm zaman bir şey demezsem kafamı çevirirsem atmıyor,gözümün içine baka baka her türlü yaramazlığı yapıyor..

Bulaşık makinesinin kapağını açıp tabakları çıkartıyor..Ocağın üzerine uzanmaya çalışıyor.Bir yere zaten gidemiyoruz her yeri karıştırıyor peşinde koşmaktan oturamıyorum zaten ,her şeyine hayır da demek istemiyorum ama şaşırdım böyle alışırsa diye de korkuyorum.Allaha şükür sağlıklı iyi ki var o benim herşeyim ama çok yoruyor...Sizler nasıl davranıyorsunuz çocuklarınıza ?

Erkek kardeşim de çok yaramazdı. Her bulduğunu camdan aşağı atardı. Sabırlı olmanız lazım benim annem çok sabırlıdır çünkü ordan biliyorum. Yoksa siz şiddet gösterseniz bir zaman sonra arsızlaşmaya başlıyorlar. Kuzenimin malesef çok sabırsız ve tahammülsüz bir annesi var ve çocuk inanılmaz yaramaz. Şiddet uyguladıkça da arsızlaşmış ne laf dinliyor ne korkuyor. Üstelik çevresine de çok şiddet uygulayan bir çocuk oldu. Kendinden küçükleri itip kakıyor, çok zarar veriyor. Sebep ne ; anne!

Canım ben kendi çocuklarını büyütmüş ayrıca 2 bebek büyütmüş bir bakıcıyım,şu an baktığım bebek hiperaktif ,yaklaşık 6 aydır özel bir kurumda çocukla beraber gelişimi ve eğitimi için ders alıyoruz,çokda faydası oldu ,paylaşmayı,ağlayarak bir şey elde etmeyeceğini ,hayırların hayır olduğunu daha iyi anlıyor,ayrıca çocuk eğitiminde 2_3 ayrı kişi bakımında çocuk bunu kullanıyor,ve daha şımarık bir hal alıyor,örneğin,sizin hayır dediğiniz bir şeye anneanne yada babaanne evet demişse kavram kargaşası yaşayıp kafasına göre tutum sergileyebilir,örneğin,ağladığı zaman sizin demeniz gereken 2 cümle şu ağlıyormusun ben seni duymuyorum ve ilgilenmeyeceksiniz ,eğer pes ederseniz ağlayarak birşeyler elde etmek gibi yanlış bir alışkanlık edinmiş olacak,ve inanın büyüdükçe önünü alamazsınız,vicdan azabı duymayın,çocuk eğitimi ve gelişiminde tabiki bazı kurallarınız olacaktır,bu zamanla kendini gösterecek sizde bu durumdan memnun kalacaksınız,sevgiler.

Ablam okul öncesi öğretmeni, bi'çok eğitime katıldı çocuk psikolojisi üzerine.
Diyeceğim şu ki küçüktür demeyin. Bu dönemler önemli.
Yukardaki arkadaşın dediği gibi biriniz tabakla çanakla oynamasına hayır diyosa evdeki herkesin ona hayır diyo olması lazım, lazım ki çocuğun kafasında onun yanlış olduğu otursun.

Yoksa 6 yaşında markete gidip istediği alınmadığı için koca marketin içinde yerlerde dövünen bir çocuk olma ihtimali olur.

Kediler bile böyle 2 aylıkken perdeye tırmanılmayacağını sürekli hayır diyerek öğrettin öğrettin yoksa iş işten geçiyor:9:

Bence ailenle konuş nelerin senin için "hayır" olduğunu bilsinler. Muhtemelen çocuk her ağladığında "tamam tamam ağlama bunu mu istiyosun al oyna ozaman" olayı yaşanıyor, sen eve gelip aynı şeye hayır deyince hırçınlaşıyor.

Back
X