Kızlar benim kayınvalidem böyle çevresi için çocukları için saçını süpürge etmiş onlar için her şeyi yapmış tabiri caizse bir yumurta bile kırdırtmamış ve oğullarını hala 5 yaşında çocuk gibi gören biri. Benim eşim evin küçük oğlu ve kaynanam ona çok düşkün. Ben nişanlıyken de bunun farkındaydım fakat kayınvalidemin bana karşı bir yanlışı olmadı ve zaten farklı şehirlerde yaşayacağız diye çok takmadım. Oğlu evleniyor diye çok zorlanıyordu ama kendini tuttu kötü bişey söylemedi sadece ‘oğlumu benden kaçırdın’ falan dedi önemsememeye çalıştım. Her yaz memlekete gidiyoruz ilk onlarda kalıyoruz ama istiyor ki 2 aylık tatilimizin tamamını onunla geçirelim. Kendi annemlerde aynı şehirde. Biraz da onlarda kalalım diyorum. Hayır diye bağırıyor. En son dedim sen annesin de benim annem anne değil mi o da bizi özlüyor dedim. Ben bir şey demedim tabi gidin diye geri adım attı. Şimdi de bizim yaşadığımız şehre ziyarete geldi. Biraz bizde kalmak istedi ne kadar kalır bilmiyorum. Eşim de ben de çalışıyoruz çocuk yok. Durmadan evimi topluyor temizliyor. Yapma ben yaparım haftasonu diyorum. Sonra da yoruldum bayıldım her yerim ağrıyor diye ağlıyor. Kendine iş çıkarıyor. Bugün camları silerken diyor ‘burdan düşersem herkes der gelini kaynanasını camdan attı diye’ anne ne alaka dedim. Rahatsız oldum laftan. Sonra gitarımı düşürdü. ‘Bu kırılırsa sen beni döversin’ diyor. Zaten tanıştığımızdan beri hep bir kurban rolünde. Sanki ben ona zorbalık yapmışım gibi ama asla kötü bir laf etmedim tartışmadık bile hiç 3 senedir. Dün akşam televizyonda evlilikle ilgili haber çıktı. Kayınvalidem diyor kimse evlenmesin herkes anasının dizinin dibinde otursun. Hiç cevap bile vermedim ama gece uykumu kaçırdı bu lafı. Ben arada eşimle şakalaşıyorum o duştayken lambayı kapatıp açıyorum. Görmüş benim böyle yaptığımı. Dün eşim duştayken o da lambayla oynuyor. Benim bazen başım ağrıyor migrenim var yatıcam diyorum. 1 saat sonra onun da başı ağrımaya başlıyor. Bu hareketler normal mi bana mı garip geliyor.