Oğluna düşkün kayınvalide

aridream

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
48
16
288
28
Kızlar benim kayınvalidem böyle çevresi için çocukları için saçını süpürge etmiş onlar için her şeyi yapmış tabiri caizse bir yumurta bile kırdırtmamış ve oğullarını hala 5 yaşında çocuk gibi gören biri. Benim eşim evin küçük oğlu ve kaynanam ona çok düşkün. Ben nişanlıyken de bunun farkındaydım fakat kayınvalidemin bana karşı bir yanlışı olmadı ve zaten farklı şehirlerde yaşayacağız diye çok takmadım. Oğlu evleniyor diye çok zorlanıyordu ama kendini tuttu kötü bişey söylemedi sadece ‘oğlumu benden kaçırdın’ falan dedi önemsememeye çalıştım. Her yaz memlekete gidiyoruz ilk onlarda kalıyoruz ama istiyor ki 2 aylık tatilimizin tamamını onunla geçirelim. Kendi annemlerde aynı şehirde. Biraz da onlarda kalalım diyorum. Hayır diye bağırıyor. En son dedim sen annesin de benim annem anne değil mi o da bizi özlüyor dedim. Ben bir şey demedim tabi gidin diye geri adım attı. Şimdi de bizim yaşadığımız şehre ziyarete geldi. Biraz bizde kalmak istedi ne kadar kalır bilmiyorum. Eşim de ben de çalışıyoruz çocuk yok. Durmadan evimi topluyor temizliyor. Yapma ben yaparım haftasonu diyorum. Sonra da yoruldum bayıldım her yerim ağrıyor diye ağlıyor. Kendine iş çıkarıyor. Bugün camları silerken diyor ‘burdan düşersem herkes der gelini kaynanasını camdan attı diye’ anne ne alaka dedim. Rahatsız oldum laftan. Sonra gitarımı düşürdü. ‘Bu kırılırsa sen beni döversin’ diyor. Zaten tanıştığımızdan beri hep bir kurban rolünde. Sanki ben ona zorbalık yapmışım gibi ama asla kötü bir laf etmedim tartışmadık bile hiç 3 senedir. Dün akşam televizyonda evlilikle ilgili haber çıktı. Kayınvalidem diyor kimse evlenmesin herkes anasının dizinin dibinde otursun. Hiç cevap bile vermedim ama gece uykumu kaçırdı bu lafı. Ben arada eşimle şakalaşıyorum o duştayken lambayı kapatıp açıyorum. Görmüş benim böyle yaptığımı. Dün eşim duştayken o da lambayla oynuyor. Benim bazen başım ağrıyor migrenim var yatıcam diyorum. 1 saat sonra onun da başı ağrımaya başlıyor. Bu hareketler normal mi bana mı garip geliyor.

Eşim de ben zannedip kapının kilidini açmış gireyim diye. Kayınvalidem girse eşimi çıplak görecek. Bir de lambalarla oynadıktan sonra gülerek yanıma geliyor beni sen zannetti diyor.

Ay hastalıklı bir kadin bu. 6 yaşında oğlum var. Allahım sen beni bu kadına dönüşmekten koru

Ben olsam yaz tatilinde onun evinde kalmam iyice kudursun

Aferin saçını süpürge ettiyse işte karşılığını alıyor tuhaf tavırları yüzünden istenmiyor.Tabiki anormal fakat ona göre normal onun başka hayatı yokki kendini sadece çocuğuna adayip aşırı bağımlı olanlar gibi gerçeği kabullenmesi zor . Çünkü yıkım olacak artık ona o kadarda çok ihtiyaç yok .Bunu kabul etmek zor .Yani sevilir aranır hürmet edilir .Fakat malesef cocuklarin yeni hayatinda yerini bilmek gerekir çünkü onlar artık çocuk değil kendi gözünde büyümeseler bile onlar çoktan büyüdü .Umarım kendini daha komik yada daha çıkılmaz durumların içine sokmaz.İnsanin bir ağırlığı bir duruşu ve çocuklarından ayrı meşguliyetlerinin olduğu bir hayatı olmalı.Böyle olmuyor ya ne oğlu çocuk ne kendisi artık genç kadın . .

Ay yok artık oğluna aşık bir ana daha Allah sabır versin bacım

Ay benimkide böyleydi ben bunları ne zorluklarla büyüttüm diyip duruyordu kocayı yollamış çalışmaya yurtdışına yemiş yatmış aslında o benim yaşama sebebin falan demişti bende dügün bitti ertesi gün resti çekti, gidersem 2 gün kalıyorum o bana geldiginde elini hiçbiryere sürdürmüyorum tabakları bile mutfaga getirtmem sen misafirsin derim mi misafirin kısa olanı makbul der erkenden yaşadıgı yere döner sende öyle yap surat as bazen günaydın deme yüz verme daha doğrusu

kocan ne yapıyor ?

Bi kaynana yanımda düğün sesi duyduk
Ciddi ciddi acaba kimin evi yıkılıyor nasıl bir yılanı evlerine alıyorlar dedi
Takmamayı öğren diyorum o kadın değişmeyecek
Anasının dizinin dibinde otursun anası emzirsin yazık sabiye deseydin onu sen uykusuz bırakırsın da
İşte tecrübe ile geliyor bu hazır cevaplılık

güzel analiz edip derdinizi de cok güzel ifade edebilmişsiniz. işte maalesef bu eş aileleri (özellikle erkek tarafı ailesi demek istiyorum çünkü bi onlar aile kız tarafının ailesi yok gibi) tam bir cinnet sebebi. karı koca arasını da bozan bunlar. kendini yetiştirememiş bencil pislik insanlar. bırak evlendirmişsin oglunu geri cekil be kadın. defol kocana tak kafayı. tabi burada kocanın hal ve hareketleri de önemli ama değişeceklerini hiiiç sanmıyorum en iyisi kendiniz sınırlarınızı belirleyin,lafınızı esirgemeyin. ayrıca 2 ay falan da kalmayın nasıl alışırsa öyle gider sizde ailenizin yanına gidin kalın 1 ay. ama fazla da uzatmadan evinize gidin. siz artık evlisiniz herkes bunu idrak etmeli.

oğlumu benden kaçırdın’
Felaket bağıra bağıra gelmiş.Ama zamanı geri saramayız.Önemli olan bundan sonra ne olacağı.Sınır çizilecek,ama bunu eşiniz yapacak."Ben artık evlendim,bir şeyler değişti,bunu kabul etmek zorundasın."diyebilecek.Bunun olması için gerekirse rest çekin eşinize.Güçlü bir irade gösterin.Yoksa ne yazık ki burada daha çok konu açarsınız.

Sonuna doğru haykırdımm aşko ne demek oda lambayla oynuyor tövbe yarabbiii ağzıma kötü şeyler geliyor oldu olcak .. neyse tamam sinirm bozuldu siz aynı evdemi yaşıyosunuz?

Evetse hemen eve çıkın bu ne böyle çingene midir nedir.

Tam bir duygusal ensest. Aşırı rahatsız edici ve hastalıklı geliyor bana. Kendim açıklamaya üşendim o sebeple chatgpt açıklamasını yazıyorum. Sizin konunuzda verdiğiniz bir iki örneği de chatgptye ilettim.

Duygusal Ensest Nedir?
Duygusal ensest, anne–baba ile çocuk arasında cinsel olmayan ama romantik/partner benzeri bir yakınlığın kurulmasıdır.
Yani ebeveyn, çocuğu eş yerine koyar; kendi yalnızlığını, ihtiyaçlarını, duygusal boşluğunu çocukla doldurmaya çalışır.
• Cinsellik yoktur, ama partner rolü yükleme vardır.
• Çocuğun gelişiminde büyük zararlara yol açar çünkü çocuk ebeveyn rolü ile partner rolü arasında sıkışır.

Örnekler:
• Anne sürekli oğluna “hayatım, sırdaşım, sen olmasan ayakta kalamazdım” diyerek eş rolünü yüklemesi.
• Baba kızına “sen olmasan kimse beni anlamaz, bana destek olacak tek kişi sensin” demesi.
• Ebeveynin, romantik ilişkilerdeki gibi kıskançlık göstermesi: Çocuğun sevgilisini istememek, eşini küçümsemek, sürekli “beni bırakıp ona mı gidiyorsun” tarzı tavırlar.
• Çocuk ebeveynin duygusal boşluğunu dolduran kişi haline geliyor, bu da çocuğun kendi bireyselliğini, sınırlarını, ilişkilerini olumsuz etkiliyor.

Sonuçları:
• Çocukta yüksek suçluluk duygusu (“annemi yalnız bırakıyorum” gibi).
• Romantik ilişkilerde sağlıksız bağlanma.
• Kendi duygusal ihtiyaçlarını anlamakta zorlanma.
• Sınır koymakta güçlük.

Yani senin bahsettiğin kaynana örneğinde de aslında duygusal ensest izi var: Gelin–damat ilişkisine ait şakaları oğluyla paylaşmaya çalışması, mahrem alanı bulanıklaştırması, sınır ihlali yapıp bunu “eğlenceli” göstermesi → oğlunu farkında olmadan “partner rolüne” yakın bir yere koyması.

Eşin annesinin hareketlerine niye tepkisiz? Bunu sizin anneniz yapsa bir erkek sabreder mi?
Benim eşim çok anlayışlı mı desem ne desem böyle zarar verir derecede anlayışlı ve hep bu ortamda büyümüş ona garip gelmiyor bunlar. Direk bana karşı bir hakaret etmiyor kayınvalidem hep dolaylı yoldan söylüyor işini o kadar iyi biliyor ki.

Hiç cevap veremiyorum o an donup kalıyorum hep sonradan düşününce idrak ediyorum bu söyledikleri hoş değil diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…