oğluna hain dedim diye.....

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
selam arkadaşlar,
Bugün yaşanan bir olay hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Daha önce bir konu acmıştım kayınvalidem bizimle yasamaya başladı.özetle,kayınpederim altı ay önce vefat etti.kv dem de 78 yaşında.gecmişte yaşanan onca şeye rağmen yanımıza almayı ben teklif ettim.yaşlı hasta vs diye.neyse.
aşşağı yukarı beş aydır bizimle.başlarda iyiydi.saygı sevgi gemiyi yürütüyorduk.ama son zamanlarda tavırları konuşmaları değişmeye başladı.
eşimle en ufak bir tartışmamızda hatta daha tartışmaya başlamadan müdahele ediyor.bir kaç kez oldu en sonunda dayanamadım.söylendim biraz.
çocuklara birşey desem kızsam yıne müdahele.
ekonomik durumumuz bir hayli sıkıntılı.hiçbir fuzuli masraf yapmıyoruz.bu halde bile aman harcamayın etmeyin birşey almayın.kaç kez oldu bu konu.en sonunda yine cevap vermek durumunda kaldım.
tatsızlık olmasın diye ben çaba sarfederken o hep üstüme gelmeye başladı.
bugün ise şöyle,eşim biraz şakacıdır.bazen suyunu çıkarsa da.eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim.oooo sen nasıl benim oğluma hain dersin diye ağlamaya başladı.şaşırdım kaldım.ne dedim ben şimdi diye.ağladı .sen oğlumun düşmanı mısın dedi.ben de dedim ki anne sen haklı haksız hep oğlunun tarafını tutuyorsun.xxxx bana kac kez dedi hain kadın kötü kadın o zaman neredeydin.(eşim bana öyle diyor ama atıyorum güzel bir yemeğin sonunu ona ayırmadan yediysem felan)dedi ki ben duymadım etmedim.sustum sabır diledim içeri geçtim.
şimdi evde sessizlik ve soğukluk var.ben çok kırıldım.ona sorsan beni kızından ayırmaz etmez.ama davranışları onu göstermiyor.tamam yeri gelince bizden razı olduğunu felan söylüyor dua ediyor ama bu sözleri....
şimdi napim ben.hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım.onu yapmak da istemiyorum.sürekli taviz taviz yetti gari.küslük de olmaz hap kadar evin içinde.offf.......
düzeltme:zırladı kelimesı yazmışım farkında bile değilim.kendime yakışmayacak bir kelime.düzeltiyorum.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar,
Daha önce bir konu acmıştım kayınvalidem bizimle yasamaya başladı.özetle,kayınpederim altı ay önce vefat etti.kv dem de 78 yaşında.gecmişte yaşanan onca şeye rağmen yanımıza almayı ben teklif ettim.yaşlı hasta vs diye.neyse.
aşşağı yukarı beş aydır bizimle.başlarda iyiydi.saygı sevgi gemiyi yürütüyorduk.ama son zamanlarda tavırları konuşmaları değişmeye başladı.
eşimle en ufak bir tartışmamızda hatta daha tartışmaya başlamadan müdahele ediyor.bir kaç kez oldu en sonunda dayanamadım.söylendim biraz.
ekonomik durumumuz bir hayli sıkıntılı.hiçbir fuzuli masraf yapmıyoruz.bu halde bile aman harcamayın etmeyin birşey almayın.kaç kez oldu bu konu.en sonunda yine cevap vermek durumunda kaldım.
bugün ise şöyle,eşim biraz şakacıdır.bazen suyunu çıkarsa da.eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim.oooo sen nasıl benim oğluma hain dersin diye ağlamaya başladı.şaşırdım kaldım.ne dedim ben şimdi diye.ağladı zırladı.sen oğlumun düşmanı mısın dedi.ben de dedim ki anne sen haklı haksız hep oğlunun tarafını tutuyorsun.xxxx bana kac kez dedi hain kadın kötü kadın o zaman neredeydin.(eşim bana öyle diyor ama atıyorum güzel bir yemeğin sonunu ona ayırmadan yediysem felan)dedi ki ben duymadım etmedim.sustum sabır diledim içeri geçtim.
şimdi evde sessizlik ve soğukluk var.ben çok kırıldım.ona sorsan beni kızından ayırmaz etmez.ama davranışları onu göstermiyor.tamam yeri gelince bizden razı olduğunu felan söylüyor dua ediyor ama bu sözleri....
şimdi napim ben.hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım.onu yapmak da istemiyorum.sürekli taviz taviz yetti gari.küslük de olmaz hap kadar evin içinde.offf.......

Ciddi soylemediniizi soyleyin kvnize o ciddiye almıştıt

eşiniz tek çocuk mu
değilse keşke bakmayı teklif etmeden önce dönüşümlü bakmak gibi bişeyi kabul etseydiniz
arkadaş demiş üstte küsme ama mesafeni koy..

Öncelikle tebrikler, sizin yaptığınızı çoğu evlat kendi anne babasına yapmıyor. Ne güzel cenneti kazanıyorsunuz. Yaşlılar zamanla iyice çocuklaşıyor. Şöyle düşünün onun şu an tek meşgalesi ev. Evde ne olup biterse o da söz sahibi olmak istiyor. Tabii ki sizin eviniz, ama tatlı dille onu başka şeylere yönlendirin. İşte bildiği şeylerle ilgili meşgul etmeye çalışın, yemekle filan alakalı. Biraz da aradaki kuşak farkından dolayı sizin şaka yollu söylediklerinizi o ciddiye alıyordur, onun muhtemelen eşiyle böyle bir ilişkisi yoktu. Kendi evliliği gibi sanıyor sizinkini de.

ıyy bunlara varya ıyılık yapmaya gelmez
onceden yaslıları melek gıbı gorurdum ama hepsı seytan nefret edıyorum bencıl seyler
senı yanına aldıklarına sukret bı ya ne dıye huzursuzluk cıkarıyorsun

hıc aldırma o artık sızın evın bı bıreyı olmus aıle ıcınde ole sureklı ona tavır buna özür bu boyle gıtmez
hıc bıse olmamıs gıbı yapın
ama sız onun evınde degıl o sızın evınızdeymıs bunu hıssettırın

eşiniz ne yaptı anne o bana saka dedı demedı mı
benım de kv bole yapardı

ay çok zor bir durum yaaaaa
En korktuğum şey kv min bize yerleşmesi Allah fırsat vermesin inşallah
Çünkü benim kv anlaşması o kadar zor bir insan ki sülalede kavga etmediği küsmediği kimse yok.
Bence sen eşinle konuş kv ne bir oda verin takılsn içeride o
minik tv alın kuranını alsın okusun ibadetini etsin bir ayağı girmiş çukura.
Bıraksın sizinle uğraşmayı.
Yoksa ömür törpüsü vallahi seni de sinir hastası eder

Eşinizin tepkisi önemli olan.
Siz ne deseniz batar. Bitanecik oğlu annesini çekip bu derece müdahale ederse işin çıkmaza gireceğini anlatsın.

Eşini kaybetmiş evini bırakmış hasta yaşlı bi kadın ve her olayda durumda kendi yaşanmışlığıyla kıyaslar ve sizden de onu bekler 90 yaşındaki babaannemde öyle. Kızlarına bişey alsa anneme de alır ama olaylar karşısında kızlarını tutar. Kv kendi zamanında eşle şakalaşma yaşamadığı için (ayıp vs diye) sizin yaşadıklarınızı anlamaz. Eşinize uygun dille annen şakalaşmalarımızı gerçek sanıyo üzülüyo. Sen biz şakalaşıyorız kavga etmiyoruz vs diye annenle konuşur musun diye eşinizden yardım isteyin. Ve unutmayın yaşlı olan evde bereket olur

Canim kayinvaliden cok yasli haliyle cocuklasiyor alinganlasiyor o yaşa geldigimizde biz nasil olucaz kim blir olsun alinmistir eskiler aliskinmi boyle seylere kizma sen git op annecim ben saka dedimseb uzulme de birsey kaybetmezsin canim yaa cok guzel bisey yapmissin canim of ble demeden bak emin ol obur dunyada kat kat mukafatini goruceksin sen gbi insanlar eksik olmazsin herkes anne babasina sahip cksin insallah

onceden yaslıları melek gıbı gorurdum ama hepsı seytan nefret edıyorum bencıl seyler

hıc aldırma o artık sızın evın bı bıreyı olmus aıle ıcınde ole sureklı ona tavır buna özür bu boyle gıtmez

benım de kv bole yapardı
Sen yaşlanınca da şeytana mı dönüşcen? O nasıl bi mantık

selam arkadaşlar,
bugün ise şöyle,eşim biraz şakacıdır.bazen suyunu çıkarsa da.eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim.oooo sen nasıl benim oğluma hain dersin diye ağlamaya başladı.şaşırdım kaldım.ne dedim ben şimdi diye.ağladı zırladı.sen oğlumun düşmanı mısın dedi.ben de dedim ki anne sen haklı haksız hep oğlunun tarafını tutuyorsun.xxxx bana kac kez dedi hain kadın kötü kadın o zaman neredeydin.(eşim bana öyle diyor ama atıyorum güzel bir yemeğin sonunu ona ayırmadan yediysem felan)dedi ki ben duymadım etmedim.sustum sabır diledim içeri geçtim.
bu muhabbetler bitmez. Kadın bir de yaşlıymış. İyice algınlaşmıştır şimdi.
Allah yardım etsin aynı evin içi çok zordur.

Eşini kaybetmiş evini bırakmış hasta yaşlı bi kadın ve her olayda durumda kendi yaşanmışlığıyla kıyaslar ve sizden de onu bekler 90 yaşındaki babaannemde öyle. Kızlarına bişey alsa anneme de alır ama olaylar karşısında kızlarını tutar. Kv kendi zamanında eşle şakalaşma yaşamadığı için (ayıp vs diye) sizin yaşadıklarınızı anlamaz. Eşinize uygun dille annen şakalaşmalarımızı gerçek sanıyo üzülüyo. Sen biz şakalaşıyorız kavga etmiyoruz vs diye annenle konuşur musun diye eşinizden yardım isteyin. Ve unutmayın yaşlı olan evde bereket olur
aynen öyle oluyor.eşim de biliyor.sabır diyor.ama insanın yüzüne dan dan abuk subuk konuşulunca sabır göstermek çok zor.

yanlış tabi ama yaşı 78..boşberin hiç birşey olmamış gibi davranın..o yaşlarda genelde böyle aşırı karışma alınganlık çok konuşma falan oluyor...zor evet ama idare edin..

ay çok zor bir durum yaaaaa
En korktuğum şey kv min bize yerleşmesi Allah fırsat vermesin inşallah
Çünkü benim kv anlaşması o kadar zor bir insan ki sülalede kavga etmediği küsmediği kimse yok.
Bence sen eşinle konuş kv ne bir oda verin takılsn içeride o
minik tv alın kuranını alsın okusun ibadetini etsin bir ayağı girmiş çukura.
Bıraksın sizinle uğraşmayı.
Yoksa ömür törpüsü vallahi seni de sinir hastası eder
benımde hayattakı en buyuk korkum bu
ne işsiz kalmak ne evsiz kalmak ne de baska bırsey
oyle bır korkuyorum kı gunun bırınde kv yada kp le yasamak zorunda kalırsam dıye
en buyuk duam allah gostermesın
benı onlarda bır evde yazdıysa tez zamanda canımı alsın topraga gıreyım ama kv aynı eve gırmeyeyım

benım de kv bole yapardı
senin annen aynı duruma düşseydi ve eşin böyle düşünseydi ne hissederdin?
Ben korktum kişi olarak senden.

Kvddniz cok yasliymis cocuk gibi dusunsenize cok da ciddiye almayin su an 4 yas duygulariyla hareket ediyodur istemeden ... :KK43:

X