Oğluna kız beğenen anneler

Kaç tanemizin annesi kızının arkasında durup hayır kızım evliliği düşünmüyor diyor acaba? Ben etrafımda hiç görmedim ya niye böyleler bu anneler? Bağnaz bir kafa yapısı sadece. Benim çevrem zaten 20 yaş üstünü hemen evlenmesi gereken 25 yaş üstünü ise evde kalmış ilan eden tiplerle dolu.
Ben 23 yaşında İzmire atandım..(oğullarının İzmire tayin görmesi için ) beni tanımayan..aslında ailemi bilmeyen..benim varlığımdan bile haberi olmayan kişiler "şu binada öğretmen bekar kız varmış..o binada oturan tanıdığınız biri var mı ?" diye parkta otururken bile anneme sormaya başladılar😂 Annem "ben o tarafta oturmuyorum..biz şu tarafta oturuyoruz" demişti kadına🤣🤣

Bence gayet de öcü. Ailelerin anlaşmasıyla yapılan bir çeşit sözleşmeye dönüyor. Başından aileler içinde vıcık vıcık. En önemlisi de en başta aradaki o tatşı heyecanlar, flörtler eksik. O maksatla gelen tanışma sürprizsiz ve yavan bana göre. Ben ilişkinin hikayesini de severim. Güzel bir hikayeden başlasın, severek görerek zamanla evlenme kararı almak isterim. Ben evleneceğim bana birini bul ana, kısmı bana itici geliyor. Biz eşimle evlenmeyi asla düşünmezdil, tanıştık 3 senenin sonunda ya evlenmek istemiyoruz dedik ama senle de ne evlenilir ya olup evlendik. Ben evlenmeyi düşündüğü için gelen seçeneklerden seçilmek istemezdim, sevdiği için aklına evliliği getirdiği insan olmayı yeğlerdim.
Ki her severek evlenen de sanki aşk durulunca kanlı bıçaklı olur gibi saçma bi algı var. Alakası yok. On yıldır beraberiz küslüğümüz kavgamız sayılıdır. Çünkü Kusurlarını da gördüm değiştiririm demedim kusurlarıyla sevdim. Benim de kusurum var herkesin var. Mühim olan kırmızı yerlerimize basmayan kusurlarının olmasıydı.
Şimdi evliliğimde ailesine mesafeleyiz mesela. Yakın şehirlerde olduğumuz halde sık gelmezler. Genelde gelmezler biz gideriz. Görücü usulünde aileler fazla iç içe, gelinden de beklentiler fazla.
dediklerinizin haklılık payı çok herkes sizin gibi aşık olarak evlenmeyi tabiki ister ama ailelerin vesile olduğu çok güzel evliliklerde var

Aslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Annenizin yaptığı çok yanlış ve saygisizca. Benim annemde 20 yil onceydi.. deli gibi insan sanki bur daha kimse istemeye gelmezmiş gibi korkuyor der ve bu yüzden degerlendirmemi isterdi neredeyse her söyleyeni. Oysa ben güzel kibar iyi huylu bir kızdım. Yani sizin annenizde benim annemde Once kendiler bilecek kızlarının değerli olduğunu ve öyle herkese sunmayacak. Siz terbiyeli davrann zaten istemediginizi belli edersiniz
.

dediklerinizin haklılık payı çok herkes sizin gibi aşık olarak evlenmeyi tabiki ister ama ailelerin vesile olduğu çok güzel evliliklerde var
İki taraf da istiyorsa evet mantık evliliği de olur ama kız istemiyorken ailelerin zorlamasıyla olmaz. Zorla güzellik olmaz yani

sen de benim kafadansın. ben de anneme anne marketten elma mı alıyorlar diyodum.her anne çocuğu güzel bi yuva kursun ister bu bir gerçek ama senin fikrini almadan emrivaki yapması hoş değil cidden.

Annenizin yaptığı çok yanlış ve saygisizca. Benim annemde 20 yil onceydi.. deli gibi insan sanki bur daha kimse istemeye gelmezmiş gibi korkuyor der ve bu yüzden degerlendirmemi isterdi neredeyse her söyleyeni. Oysa ben güzel kibar iyi huylu bir kızdım. Yani sizin annenizde benim annemde Once kendiler bilecek kızlarının değerli olduğunu ve öyle herkese sunmayacak. Siz terbiyeli davrann zaten istemediginizi belli edersiniz
.
Sonucu ne oldu peki annenizin korktuğu gibi yalnız kaldınız mı? Benimki şimdi de tutturdu ben ölmeden sizin bir yaşıtlarınız gibi yuva kurduğunu göremeyeceğim heralde diye 😒

sen de benim kafadansın. ben de anneme anne marketten elma mı alıyorlar diyodum.her anne çocuğu güzel bi yuva kursun ister bu bir gerçek ama senin fikrini almadan emrivaki yapması hoş değil cidden.
Erkek çocuğu annelerinde şöyle bir şey var ki özellikle maddi durumları iyiyse, sanıyorlar ki oğullarına isteyecekleri her kız onlar için deli olacak, anında kabul edecek. Bu elma seçer gbi kız seçmeye çalışma özgüveni buradan geliyor sanırım.

Sonucu ne oldu peki annenizin korktuğu gibi yalnız kaldınız mı? Benimki şimdi de tutturdu ben ölmeden sizin bir yaşıtlarınız gibi yuva kurduğunu göremeyeceğim heralde diye 😒

Erkek çocuğu annelerinde şöyle bir şey var ki özellikle maddi durumları iyiyse, sanıyorlar ki oğullarına isteyecekleri her kız onlar için deli olacak, anında kabul edecek. Bu elma seçer gbi kız seçmeye çalışma özgüveni buradan geliyor sanırım.
Yok evlendim 😏13 sene sonra bosandim bile 😌

Back
X