• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluna kız beğenen anneler

Annenin yaptığına sinirleniyorsan o zaman sen de onu sinirlendir.
Misafirin karşısına paspal çık.
Başını telefonundan kaldırma, sorarlarsa “yl tezimle alakalı konuşuyorum, çok önemli” dersin.
Çayı bitenin çayını doldurma.
Kahveyi biri şekerli biri sade istiyorsa hepsine orta kahve yap.
Yüzlerine asla gülme.
Uzun otururlarsa da yüzlerine bakıp esne, saate bak.

Şu zamanda görücü gelen ev olduğunu çevremde görmedim ama eğer olsaydı, bunları görüp de bir daha gelecek biri olduğunu sanmıyorum.
Misafirlerimiz geldiler bir önceki gün farkında olmadan biraz bu hareketleri yaptım sanırım. Burada yazılanlar kadar ters de davranmadım, öneren insanın hatrına misafirperver gibi de oldum ama insanın içinden gelmeyince gelmiyor sanırım. İster istemez elim telefona gitti sürekli, kardeşime çayları doldurma sırası sende dedim 🤣 Ve normalde çok geç yatan biri olmama rağmen erkenden uykum geldi, esnemeye gözümü ovuşturmaya vs başladım neyse ki bu sefer atlattık.

Bir de kadın gelmiş marifet gibi ben oğullarım ne istedilerse yaptım şimdi bir elma soymayı bile bilmiyorlar maalesef diyor. Annemden ben oğlumu çocukluktan hizmetkar yetiştirdim böyle şeyler çocukluktan başlıyor diye yanıt vererek beni şaşırttı 🤣

bende diyorumki görücü usulü evlilik öcü değil geleneğimizde var çokta doğru evlilikler yapanlar var birisi tanışırmak için vesile oldu diye tanışılan kişiyle ertesi gün nikah masasına oturulmayacak
Bence gayet de öcü. Ailelerin anlaşmasıyla yapılan bir çeşit sözleşmeye dönüyor. Başından aileler içinde vıcık vıcık. En önemlisi de en başta aradaki o tatşı heyecanlar, flörtler eksik. O maksatla gelen tanışma sürprizsiz ve yavan bana göre. Ben ilişkinin hikayesini de severim. Güzel bir hikayeden başlasın, severek görerek zamanla evlenme kararı almak isterim. Ben evleneceğim bana birini bul ana, kısmı bana itici geliyor. Biz eşimle evlenmeyi asla düşünmezdil, tanıştık 3 senenin sonunda ya evlenmek istemiyoruz dedik ama senle de ne evlenilir ya olup evlendik. Ben evlenmeyi düşündüğü için gelen seçeneklerden seçilmek istemezdim, sevdiği için aklına evliliği getirdiği insan olmayı yeğlerdim.
Ki her severek evlenen de sanki aşk durulunca kanlı bıçaklı olur gibi saçma bi algı var. Alakası yok. On yıldır beraberiz küslüğümüz kavgamız sayılıdır. Çünkü Kusurlarını da gördüm değiştiririm demedim kusurlarıyla sevdim. Benim de kusurum var herkesin var. Mühim olan kırmızı yerlerimize basmayan kusurlarının olmasıydı.
Şimdi evliliğimde ailesine mesafeleyiz mesela. Yakın şehirlerde olduğumuz halde sık gelmezler. Genelde gelmezler biz gideriz. Görücü usulünde aileler fazla iç içe, gelinden de beklentiler fazla.

Bi de görücü usulü her yerde varmış gibi şaşıranlar var ama ben iç anadoluluyum, bize görücü asla gelmez. Duymadım görmedim. Tanıştırma bile duymadım. Hatta çocukluk arkadaşım 35i geçince annesine sitem etti ya bana da görücü gelmiyor sağa soşa haber verin diye. Annesi kime ne denir utanırım ben dedi geçti. Cidden 85 sonrası doğumlularda hiiiç görmedim. 80lerle beraber bu işler ölmeye başladı bence

Bi de görücü usulü her yerde varmış gibi şaşıranlar var ama ben iç anadoluluyum, bize görücü asla gelmez. Duymadım görmedim. Tanıştırma bile duymadım. Hatta çocukluk arkadaşım 35i geçince annesine sitem etti ya bana da görücü gelmiyor sağa soşa haber verin diye. Annesi kime ne denir utanırım ben dedi geçti. Cidden 85 sonrası doğumlularda hiiiç görmedim. 80lerle beraber bu işler ölmeye başladı bence
Eskiden iyiymiş görücü usulü, iletişim kısıtlı, toplum kapalı, insanların kendileri gibi birini bulmaları zormuş. Ama şu zamanda anasına '' Bana düzgün (!) kız bul'' diyen adam lüzumsuzdur, Allah göstermesin yav.

Son düzenleme:
Eskiden iyiymiş görücü usulü, iletişim kısıtlı, toplum kapalı, insanların kendileri gibi birini bulmaları zormuş. Ama şu zamanda anasına '' Bana düzgün (!) kız bul diyen adam lüzumsuzdur, Allah göstermesin yav.
Anacı adamla olmaz zaten en başta. Kendine hayat arkadaşı, yoldaş seçemeyen onu bile annesine seçtiren adamı ben istemem.
Sorsak mesela kayınvalidemin hayalindeki gelin asla ben değilim. Ama ona fikrini soran olmadı işte bu kısım da en güzeli.
Benim de oğlum var, benim sevmem değil. Onun sevmesi, güvenmesi ailem yoldaşım demesi önemli. Asla seçimine de karışmam. Umarım karşılıklı sevip sevileceği huzurlu olacağı biriyle beraber olur

Aslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Anneniz çok hatalı o böyle yaparsa başkası ne yapmaz bir an önce evlenmeni istiyor ilginç

Aslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
ben olsam o gelen görücüleri görür görmez hadi ben kaçtım arkadaşlarımla buluşucam diyip çıkar giderim ne münasebet yani çok terbiyesizce bu hareket

Kaç tanemizin annesi kızının arkasında durup hayır kızım evliliği düşünmüyor diyor acaba? Ben etrafımda hiç görmedim ya niye böyleler bu anneler? Bağnaz bir kafa yapısı sadece. Benim çevrem zaten 20 yaş üstünü hemen evlenmesi gereken 25 yaş üstünü ise evde kalmış ilan eden tiplerle dolu.

Kaç tanemizin annesi kızının arkasında durup hayır kızım evliliği düşünmüyor diyor acaba? Ben etrafımda hiç görmedim ya niye böyleler bu anneler? Bağnaz bir kafa yapısı sadece. Benim çevrem zaten 20 yaş üstünü hemen evlenmesi gereken 25 yaş üstünü ise evde kalmış ilan eden tiplerle dolu.
Vardır niye olmasın ki? Ben çok net şekilde anneme de babama da atamadan evlenmeyeceğimi söylemiştim. Soran olursa atanmadan düşünmüyor diyorlardı direk.

Atandıktan sonra biraz hani önünde bir şey kalmadı tanısan görüşen gibisinden konuşacak gibi oldu. Valla gezip tozup kafama göre tatil yapmadan kaynana görümce muhabbetlerine giremem önce biraz paramı yicem 3 senedir bunun için çalışıyorum dedim. Yine tamam dediler.

Zaten sonra onlara kalmadı ben buldum :KK45:

Bu insanlardaki de iyi cesaret. İyi olur Allahtan kötü olur kuldan derler. Tanıştırırlar o iş olmaz sonra kendisinden bilirler. Benim çok yakınımın başına geldi. İki kişiyi tanıştırdı olmadı. ''Sen aklıma soktun senin yüzünden oldu. Tanıştırmasaydın bunlar olmayacaktı'' gibisinden kadını suçladılar. Tövbe etti sonra. Millet de karışmayayım kaderlerinde varsa zaten birbirlerini bulurlar demiyor.
+1 Annemide uyanırım arada kimseye aracı olma iyi olur bizden kötü olur senden bilirler diye

Siz çalışıyor musunuz yoksa okuyormusunuz? Hiç birisi yoksa bari evlensin mantığı oluyor.

Vardır niye olmasın ki? Ben çok net şekilde anneme de babama da atamadan evlenmeyeceğimi söylemiştim. Soran olursa atanmadan düşünmüyor diyorlardı direk.

Atandıktan sonra biraz hani önünde bir şey kalmadı tanısan görüşen gibisinden konuşacak gibi oldu. Valla gezip tozup kafama göre tatil yapmadan kaynana görümce muhabbetlerine giremem önce biraz paramı yicem 3 senedir bunun için çalışıyorum dedim. Yine tamam dediler.

Zaten sonra onlara kalmadı ben buldum :KK45:
Yine bir mazeretiniz varmış ama :) atanma muhabbeti olmasaydı darlayabilirlerdi :)

Ya bi benim mi ailem evlenip de napacan dedi ya 😂😂😂
Zaten ablam da boşanmıştı okulum bittiğinde annem çocuk yapmıcaksan evlenme zaten bu zamanda çocuk da akıllı işi değil iş bul sen iş bak diye darlardı beni😆😆

Neden,bu sorunlari yasayan arkadaslarim pekte guzel ve degerli insanlarla evlendiler,hem de peslerinde kosularak.
Kimse de kacmiyor yani,yeter ki karakter duzgun olsun,insan gibi insan olsun.
Yazarken bir an dusunerek yazmanizi tavsiye ederim,burada bile kimbilir kimleri kirdiniz:/
Yazdığım mesaj bir ironi bunu anlamayacak ne var tavsiyelerinizi kendinize saklayın beğenmiyorsaniz yorumlarımı okumayin

Anneniz çok hatalı o böyle yaparsa başkası ne yapmaz bir an önce evlenmeni istiyor ilginç
Aslında hep sorardı hayatında biri var mı diye ve biliyor ki şimdiye dek hayatımda kimse olmadı çünkü çok zor insan beğeniyorum. Benim beğendiklerim de beni beğenmedi vs vs seneler böyle geçti 🤣 Şimdi 25 yaşına gelmişim 26’ya yaklaşmışım bu gidişle ileride çok pişman olurmuşum, yalnız kalmamdan korkuyor sanırım.

Bence annen gururlaniyor eski kafa insanlar genç kizim var evimizi siler süpürür bana iş birakmaz çok güzel yemek yapar diye komşularına falan hava atar genelde bu işler komşuluk arasinda döner annene diyolardir kızın güzel efendi hamarat becerikli birisi var diye annende kiramiyordur bence zaten istemediğin için geri gidecekleri için öylesine davet ediyordur sonrada komşulara diyordurki bize görücü geldi ama benim kiz pek begenmedi diye hava atiyordur sizin yaşadığınızı genelde hemen hemen her genç kız yaşıyor biraz abartiyorsunuz annenizle kavga etmeyin alin karsiniza konuşun deyinki anne iyi hoş diyorsunda benim hedeflerim var şunu şunu yapicam daha genç kızlığımı yasayacam sen yasayamadan evlendin bendemi öyle olayim biraz bekarligimin tadini cikarayim deyin bak nasil hemen yumusuyor size karşı dahada görücü gelmez sanmıyorum bence deneyin derim

Misafirlerimiz geldiler bir önceki gün farkında olmadan biraz bu hareketleri yaptım sanırım. Burada yazılanlar kadar ters de davranmadım, öneren insanın hatrına misafirperver gibi de oldum ama insanın içinden gelmeyince gelmiyor sanırım. İster istemez elim telefona gitti sürekli, kardeşime çayları doldurma sırası sende dedim 🤣 Ve normalde çok geç yatan biri olmama rağmen erkenden uykum geldi, esnemeye gözümü ovuşturmaya vs başladım neyse ki bu sefer atlattık.

Bir de kadın gelmiş marifet gibi ben oğullarım ne istedilerse yaptım şimdi bir elma soymayı bile bilmiyorlar maalesef diyor. Annemden ben oğlumu çocukluktan hizmetkar yetiştirdim böyle şeyler çocukluktan başlıyor diye yanıt vererek beni şaşırttı 🤣
Erkek anası çocuğu kendi temel ihtiyacını kendi gideremiyor diye övünüyor. Kız anası olsaydı bundan utanması gerekecekti.

Ben böyle kültürü, böyle düzeni s….

Bu tarz tanismalar hala var mi ki, bilmiyordum. Benim cevremde mesela tavsiyeyle falan tanistirma duydum ama once adamla kadin bulusur sonra begenirlerse aileler devreye girer.. Bu zamanda direkt eve gelme hic duymadim..

Aslında hep sorardı hayatında biri var mı diye ve biliyor ki şimdiye dek hayatımda kimse olmadı çünkü çok zor insan beğeniyorum. Benim beğendiklerim de beni beğenmedi vs vs seneler böyle geçti 🤣 Şimdi 25 yaşına gelmişim 26’ya yaklaşmışım bu gidişle ileride çok pişman olurmuşum, yalnız kalmamdan korkuyor sanırım.
Anneler böyle düşünebilir sonuçta sizin hayatınız siz karar verin anneniz o kişiyle yaşamayacak siz yaşayacaksınız

Back
X