• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlunun eviymiş, Kimse karışamazmış........

Benim kv de tutturmuştu oğlumun evi oğlumun evi.
En sonunda dayanamadım, burası oğlunun bekar evi değil anne,
Burası bizim evimiz, hanımı da benim dedim.
Bir daha tekrarlanmadı.
Kendi işimi kendim görürüm daha etkili oluyor.
Sizin eşiniz gerekeni yapmış zaten, sizde fazla ezdirmeyin kendinizi.
Yeni evlilerin başına o kadar ekşinilmez.

o şimdiden yeni geline baskı psikolojisi yapıp kendini kabul ettirme baktırma çabalarında.. Surat yap yanında oturma fln eşin sorarsada çok başım ağrıyor işyerinde çok yoruldum vs de.. Hatta bikaç gün yemek bile yapma eşini ara ben çok kötüyüm cnm başıma ağrı krampları giriyoo fln de yapma .. Bakalım kalkıp yapacakmı kaynana hnm .. Soğuk dur valla bak yaranmaya çalışma asla yaranamazsın...20 senelik gelin yapmış gıkı çıkmamış birini tanıyorum her denileni yapmış yıllardır şimdi kocası ile arası kötü diye kaynanası 7 mahalleye duyurdu rezil etti bayanı..20 yıl çöpte verilen emekler..
Sen eşine bak kendine bak surat yap..

Artık içim şişti..
eşimle yıllardır ailelerden uzak yaşıyoruz, 5 yıldır eşimi tanıyorum ve ailesi senede 1 kere gelirdi oda bayamda giderdi, tüm görüşmeleri bu kadar...

evlendik 5 ay oldu ve 5 ayda tam 5 kere geldiler.... Gelen misafir gelsin hoşgelsin... bunların bırı akraba nişanı, bırı akraba dugunu biri doktora goturmek ıcındı (ben teklıf ettım) diğeri de yanı şimdikide öylesine gezmek için....

Gelen misafırı her zaman severım basım gozum ustune amaa....... 5 aylık evlıyım fakat bu zamanın 2 haftası bızımle 2 haftası memleketlerınde geciyor artık ve alıskanlık gıbı bısey oldu sanırım ve ben artk psikiyatr kapısını çalmaya başladım.... Baştan boyle değildi şimdi ne değişti....(evde bırı olunca bızım karı koca ılıskımızde olmuyor, ben rahat edemıyorum..)

Beni delirten cümle ise; Oğlumun evi istediğim gibi gelir giderim,Kayınvalidesini istemeyen gelinlerin ayrılıkla sonuclanan sonlarından ornekler ve gelin kayınvalide-kayınpederine bakmakla yukumludur gıbı laf sokulması.... (benden boyle dusundurecek ne cumle gordu nede tavır, saygımı asla elden bırakmadım bu konuda aynı goruste olmasam bıle fikrimi soyemedım, tek dediğim ''amaaan anne kotülukten ne oluyor ki ''dediğimdir..)

Eşime anlatmadım aralarını açmayım dıye.. Yıne durup durup aynı şeyi söylerken eşim geldi ve oğlundan destek alacağını dusunup gelin bakmak zorunda ıstedıgım an gelıp gıderım gıbı yıne benı ıslerken..

Eşimden hiç beklemediğim cevap: Anne kusura bakma kımsenın kımseyı bakma gibi bir yukumlulugu yok, Mody nın kımseyı ıstememe gıbı bır durumuda yok lutfen artık aileme cok fazla mudahıl olma diye uyardı, bende tuhaf oldum ama içten içe sevinmedim desem yerıdır..

Kayınvalidem aşk olsun oglum ne olduda sen boyle oldun benı hıc kırmazdın çok zoruma gıttı cok kırıldım dedı ve basladı acıtasyon ağlamaya..

İçim rahat eşimden yana ama bişeyde diyemedım ya içim şişti size anlatmak istedim..

Sizce bir daha aynı cumlelerı soylerse ne yapayım..Sustum cok sustum ama artık uygun dılle konusmak ıstıyorum cunku hasta oldum psikolojık destek almaya basladım artık,Kayınvalidemle aramın boyle olacagını hıc dusunmezdım, Hakıkaten evlenınce degerlı oluyor ogulları kımılerıne göre..

sen bişey deme
kocan demen gerekeni fazlasıyla demiş zaten:34:

Canım önceden söylediiğinde bir şeyler demen olabilirdi de şimdi eşin cevap verdikten sonra sen de cevap vermeye başlarsan sanki ondan yüz bulup da cevap veriyorsun gibi olur. Bundan önce seni tutan neyse, bundan sonra da tutmaya çalış.

eşin çok sağlam bi cevap vermiş tatlım çok takma bence ama ayaklarını kesmelerinide sağla biraz bu ne be daha cicim aylarında kv kp mi çekilir hemde yatılı ne düşüncesiz insanlan onlar öyle sende eşinle yalnızken anlat biraz durumunu

Bu zamana şu insanlara ne olmuş ben anlamıyorum. Kadını ne görüyorlar ? git işte çalış, gel evde çalış, kocaya bak,çocuğa bak, kvye bak, kpye bak, saygıda kusur etme, bişeyini eksik etme... güzel bir dünya valla. eskiden şansım olsa anamdan kız doğardım diye bir laf vardı şimdi bu lafı biz kadınlar söyleyelim ki bu lafı erkekler tek çalışıp evi idare ettikleri için söylüyorlardı şimdi biz hem ev hem iş hem çocuk hem o hem bu ne desek az kalacak.
Birde oldum bittim şu oğlumun evi diye kasılmayı anlamıyorum, e o zaman sizin annenizde gelsin onun gibi. Onun yetiştirdiği evlatta siz ağaç kovuğunda mı büyüdünüz.
Böyle sorumluluklardan, zorunluluklardan, laf duyabileceğiniz ortamlardan olabildiğince kaçın. Ütünüzü, çamaşırınızı, dolap düzenlemelerinizi v.s ne kadar alengirli işiniz varsa kv niz gelince yapın sonrada yoruldum deyip yatın ve az muhattap olun derim.
Saygılar...

Burası eşimle ikimizin evi,kimse de kimseye bakıcılık yapmak için evlenmiyor.Sürekli aynı şeyleri söyleyip durmayın.Kırılıyorum,misafir gelen herkesin başımın üstünde yeri var de geç.

Bence fazla sessiz kalarak hata ediyorsun
En baştan ne kadar ekmek o kadar köfte demeyi bileceksin

ahh ahh kardesim sendende dertlileri var konu sahibine yine esi arka cikmis sevinmeli valla benımkiyle annesi arasina dikaatlı baksan gobek bagini gorursun heralde....

selam luanam ben de sızın gıbı evlıyım ben 16 yasında evlendım :D hemen hamıle kaldım bır oglum oldu şimdi 20 yasındayım eşimin aılesıyle yasıyorum üç görumcem bırde kaynanamla yasıyorum kayınbabam yok vefat etmıs eşim tek oglan cok zor gecıyo ınan cok zor her şeyıme karısıyolar benım eşimde destek cıkmıyo bana susuyo hatta ne dıyo bılıyomusunuz annem ne derse o olucak dıyo bu ev annemın evı dıyo yanı ben evde köle izavrayım kızlar calıssınlar calısmasınlar bır ıse dokunmazlar bu yasımda hem oglum hem eşime bakıyorum şu anda eşim işten cıkmıs sureklı evde benım halımı bır gorsenız sız kendınıze sukredersıınız keşke okusaydım gecen sene acıktan okudum ama devam edemedım :( gıdemedım keşke bende çalıssam hayımı böyle gecıcek benım ömrum böyle gecıcek imkanım yok şimdieşimde işsiz ne param var ne pulum ogluma bır corap bıle alamıyoprum ama allaha şükür eşimle eskısı gıbı degılız eskıden her sey vardı şiddet vardı kavga vardı onların yanında azarlardı benı vuruyodu bana bı kere hıc unutmam ablasına bır kere vurdu dıye bana daha sert vurdu benı ölduresıye dövdüü onun için ilk annesi sonraa ablaları sonra oglu sonrada benım :( şimdi diyeceksınız nıye susuyosun nıye ayrılmadın dıye kızlar tam ayrılıcaktım kafama koydum ayrılmayı eşimden tazmınat alıp çalısıcaktım oglumada annem bakıcaktı namaz kıldım namaza başladım Allaha yalvardım artık dayanamıyorum dıye ne olur bır care dıye hep okuyodum şükürler olsun şimdi iyiyiz bıraz daha hıc degılse tartısmıyoruz

eğer anlattığın gibiyse despot bir kaynanan var konuşmaya ve morel bozmaya değmez , eşine karalasan anam haklı der ,yani yukarı tükürsen bıyık aşağa tükürsen sakal ,dua ette hasta olmasın ,yoksa evinde kalır

k.v ile görüşürken 7 yıl boyunca baya bi süre benle kalıyordu. Kabus gibiydi.
O da öyle diyordu "burası oğlumun evi".
Sizi o evin aşçısı, hizmetçisi,dış kapının mandalı, sonradan gelen, düzenleini bozan, gereksiz, olmasa olur havasında görüyolar.
Onların bir düzeni varmış ve seninle bozulmuş gibi görüyordu (yani benim başıma gelen böyleydi)

Oğulları onlarla sanki he beraberlerde
En çok benim yüzü görüyorsa burası benimde evim.
Burda nefes alıyorsam, oğlunun eşiysem, sizin soyadınızı taşıyorsam burası benimde evim.

Diyemedim,diyemedi(eşim),denmiyo,anlamıyo ve görüşmüyorum
Şimdi artık oğlunun evi yok.
Bazen hak eden cezasını çekmeli ilahi adalet..

Bu böyle gider konu sahibesi arkadaşım anlatamıyorsun çünki çalıda gül biter cahilde laf bitmez.. vıdı vıdı vıdı..

Son düzenleme:
Yalnız ksr bakmayın ama bazı hanımlar gerçekten hem art niyetli hem de fenasınız .
Özel beyanat falan mı beklıyorsunuz kadın işte gayet güzel söylemiş '' çoluğunla,çocuğunla '' diye.
Yani orda sizi de kast ediyor ama siz ilk zamanlar ki söylediği yanlış kelime yüzünden cephe almışssınız ne soylese kadın size ters geliyor anladığım kadarıyla..

çok doğru söylüyorsun kayınpederim görümcem ve etrafımızdaki herkes eşinle,ailenle,çocuklarınızla güle güle kullanın derken benim kayınvalidem sadece oğluna iyi dileklerini iletirken ben fenalık yapmış oluyorum....

kaldıki eşim annesinin bu huyunu bildiği için teli kapatır kapatmaz kusura bakma konuşması böyle dedi tepkimi görmeden...
ilk zamanı son zamanı yok bunun kayınvalidemin huyu bu nezaman birşey alınsa edinse siz çıkmaz ağzından kayınvalidemi tanımadan bana fena ve art niyetli kelimesini yakıştırmanızda çok hoş oldu doğrusu...

canım kaynanan yanlış bir şey söylememiş ki,çoluk ev halkı,eş anlamında kullanılır.çoluk çocuk bir tamlamadır:34:
bu arada çoluk çocuk güle güle kullanın arabayı:1:

yok canım yaaa huyu bu kadının kullan et kullanın edin yok yani...
ne alınsa böyle diyor sadece evimiz alındığında akıllı olun birbirinize sinirlenince evdeki eşyaları kırmayın etmeyin demişti :)

çok doğru
söylüyorsun kayınpederim görümcem ve etrafımızdaki herkes
eşinle,ailenle,çocuklarınızla güle güle kullanın derken benim
kayınvalidem sadece oğluna iyi dileklerini iletirken ben fenalık yapmış
oluyorum....

kaldıki eşim annesinin bu huyunu bildiği için teli kapatır kapatmaz
kusura bakma konuşması böyle dedi tepkimi görmeden...
ilk zamanı son zamanı yok bunun kayınvalidemin huyu bu nezaman birşey
alınsa edinse siz çıkmaz ağzından kayınvalidemi tanımadan bana fena ve
art niyetli kelimesini yakıştırmanızda çok hoş oldu doğrusu...

damdan düşenin halini damdan düşen bilir

konuyu açtıgım gunun aksamı cok gergındım oyle yorgun ve psıkolojımde bozuktu ki sabah yaptıgım ilk iş eşimle karar vererek istifa etmek ve bıraz dınlenmeye cekmek oldu kendımı..

eve geldıgımde kayınvalıdeme mutlu mutlu durumu ızah ettım cok şaşırdı tabı ve bırazda bozuldu neden mi? çünkü evin tek kadını olamayacağını anladı sabahları evde ben yokken kendı ıstedıgı gıbı duzen oturtamayacagını...

neden diye sordugunda eşim: ''ben oyle ıstıyorum, evlendıgınden berı ne evlendıgınden bırsey anladı ne evının keyfını surebıldı, evde çalış işte çalış , hayata bır kere gelıyor onuda calısmaya gelmıyor benim karım kıymetlı anacım ''dedı.. eşim aslında annesıne bu kadar yuklenmezdı ama sapla samanı ayırabılen bır adam Allahtan.

Bugun gun boyu yattım hastada oldum bıraz aksam esım gelınce kalktım, hazırlandım suslendım puslendım sofrayı kurdum esımı bekledım, gayette hıc bırseyı kafama takmadan yemek yedık sohbet ettik, gulduk eglendık..

Son olarak ta kayınvalıdem artık hukum suremeyecegını anladı yarına bılet aldılar gıdıyorlar.. benımde psikolojım bır nebze olsun rahatladı.. çok doluydum artık takmıcam hıcbısey kendımı hasta ettım valla 5 ayda..

Desteğini esirgemeyen herkese cok teşekkür ediyorum, fikirleriniz değerliydi, hepinizden Allah razı olsun

Saygılar,

Son düzenleme:
demekki dünyada tek değilmişim, aynı şeyleri yaşadım hemde en acı zamanda, ilk çocuğumu doğumdan sonra kaybettim, hastanede yatarken komşu gibi ziyarete geldiler sadece doğumda annem bekledi, doğum acil oldu biz o gün aldığımız eve taşınıyorduk, neyse doğumdan sonra taburcu olduk eve gittik, annem kalıyor yanımda 2-3 günra kv, kpeder ve kaynım hastaneden dönerken bize uğradılar, kaynım demişki onlara bak kötü günler yaşadılar kalın destek olun demiş, neyse biraz oturdular falan, kaynım gidecek evine, ben yeni doğum yaptım rahat edemem diye kpeder de onla gitmek istedi, tam kapıdalar kv nereye gidyosun burası oğlunun evi başköşede oturmak senin hakkın dedi, ben nasıl yerimden kalktığımı bilmiyorum laf söyleyecem, annem ağzımı kapattı, oturdum yerime, ben olmuş çocuğumu kaybedeli 3 -4 gün , dünya malı görecek halim yok, annem yanımda kalıyor diye kadının dediğine bak, neyse kpeder de kaldı evde, 3-4 saat sonra akşam 19 gibi görümce arıyor çocuklar size tatile gelmek istiyor diye, kv bizde olduğunu söledi görümce tamam o zaman sonra dedi, sonra kv kızını tekrar arayıp gelin bizi alın çocuklar kırılmasın dedi, ki gündüz anneme sen git ben gelinime bakacam demişti , annem başka bir ilde yaşıyor normalde, 3 saat sonra torunlarına tatil yaptırmaya gittiler, tabii bu arada biz çocuğumuzu yeni kaybettik acımız teza, zorumuza gitti, bu olay özellikle eşimin oğlum toprağı kurumadan o nasıl bana destek olması gereken zaman da diğer torunlarını eğlendiriyor, bir kaç hafta sonrada yapabilirdi dedi, ağladı adam, kv ler evlendiğimizden itibaren hiçbir maddi manevi bir yararı olmadı bize,hatta zararları bile oldu, halada bize geldiğinde oğlum evi der, 2 çocuğum oldu bakıcım var kv de geldi ben işteyken bakıcı yemek hazırlamış kv yede teyze yemek getireyim demiş, oda oğlum evi ne zaman yemek yiyeğimi sanamı soracam demişdaha çok olaylar oldu , anlatmakla bitmez

Back
X