oğluşum :((

Vera_mihrima

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mart 2014
2.091
1.541
83
slm kızlar.. oğlum 18 aylık ve hiç konuşmuyor. içine kapanık girdiğmiz ortamlarda korkup ağlıyor. ne yapayım bilemedim. bildiğniz oyunlar var mı daha sosyal olması için. adanadayım ailem ve akrabalarım istanbulda. ayrıca yeni doğmş bebeğim var çıkamıyorum. ewde ne yapabilirm çok kafaya takıyorum :mad::KK17::KK17: hiç ilerleme olmuyor. tafsiyelerinize ihtiyacım var

slm kızlar.. oğlum 18 aylık ve hiç konuşmuyor. içine kapanık girdiğmiz ortamlarda korkup ağlıyor. ne yapayım bilemedim. bildiğniz oyunlar var mı daha sosyal olması için. adanadayım ailem ve akrabalarım istanbulda. ayrıca yeni doğmş bebeğim var çıkamıyorum. ewde ne yapabilirm çok kafaya takıyorum :mad::KK17::KK17: hiç ilerleme olmuyor. tafsiyelerinize ihtiyacım var
genel olarak evde nasıl?kendisi yemek yiyormu,yani kendi başına?

Yemek bitince ben kaşık ve tabağını önünde bırakıyorum kaşıkla oynayıp ağzına götürmeye çalışıyor.

Bir de parka falan gitmesi lazım kalabalığa girmeli. Evde küçük bebek de var diyorsun. Ya eşin evde bebekle duracak sen çıkaracaksın dışarı, ya da eşin çıkaracak. Gündüzleri sıcaktır. Akşam 7 gibi falan çıkarabilirsiniz sırayla. Aklıma gelenler bunlar.

Benim kızım da 17 aylık. Anne diyor net olarak. Bir de araba, baba, kapı deme çalışmaları var. Çok kelime bekleme.

ben yediriyorum genellkle kaşıkla yemeyi bilmiyor.
belki ne alaka diyeceksin ama başlangıç olarak, kendi yemek yemeye başlasın; önüne koyun döksün,saçsın ama tek başına yapabileceği, size bağımlı olmamayı, böylelikle öğrenecek.. sonrasında daha sosyal olacaktır!sadece bir örnekti,size yardım etmesine teşvik edin,yakınınız gördüğünüz güvenebileceğiniz insaların yanına kısa süreliğine bırakın bu tip şeyler!

18 aylık daha bir bebek daha var

Bolca kitap okuyun hikaye uydurun ikisini içeren

Hayal kurun onlara anlayın

Acele etmeyin daha küçük konuşmak vs için yavaş yavaş

Her şeyi anlatarak konuşun çorabını dolabın içindeki çekmeceden alalım şimdi sağ ayağına giydirelim aaa X ağladı gel birlikte gidip bakalım sence ne istiyor acaba gibi konuşun onunla

Üzülmeyin seneye evde iki canavar olur

Benim çocuklarım çok erken konuştu..
Sürekli kitap okuduk ve onunla konuştuk..
Televizyon hiç izlemediler..
Söylediklerini çok çok tekrarlattık..
Söylediklerini tamamlamadık..
Bence 18 ay çok geç değil ayrıca..
Birlikte faaliyetler yapın..
Mesela balık krakerleri dökerdim ben çocuklarımın önüne tek tek toplatırdım..
Maşa tutma hareketi gibi diyeyim size o motor gelişimi için çok yararlı..

Bol bol kitap okuyun, tv izletmeyin, inkaniniz varsa oyun grubuna gonderin, yasitlariyla ya da kendisinden biraz buyuk cocuklarla vakit gecirmesini saglayin (2-3 yas civari cocugu olan komsu davet edebilirsiniz mesela)
Surekli onunla konusun, buyuk insanla konusur gibi degil ama, daha kisa ve net cumlelerle, anlayabilecegi dilde konusun. Karmasik ve uzun cumleler onun icin bisey ifade etmeyecektir.

Panik yapma, sakin davran. Her cocugun gelisimi kendine ozeldir.

Surekli onunla iletisim kurmalisin. Konus, renkli buyuk legolarla oyunlar kur. Sarkili oyunlar olsun. Renkleri soyle, sekilleri soyle. Evdeki esyalari oyunlariniza kat. Sofra kurarken kasik ver masaya goturmesini iste.

Basarilarini alkis, guzel sozlerle ödüllendir.

Televizyon izliyor sanirim, izletmeyin bir sure. Gunduz hep kapali kalsin. Radyo acin, halen var mi bilmiyorum masal radyo vardi onceden :)

Girdiginiz ortamlarda yabancilik ceker ama kendi evi daha rahat gelir belki. Yasiti varsa komşu cocugu gibi evinizde misafir edin her gun oynatın.

Kendi kendine yemek yemeyi ufaktan ogrensin artik. Sulu olmayan yemeklerde deneyin biraz. Gerekirse eliyle yesin bir sure.

Konusma konusu cocuga gore degisir. Onun zamanini kendi belirler.

Dis dünyaya ilgisizse, yasitlariyla oynayamiyorsa, sizi anlamiyorsa, al ver gibi ufak komutlari yerine getiremiyorsa doktora gorunmekte fayda var.

Panik yapma, sakin davran. Her cocugun gelisimi kendine ozeldir.

Surekli onunla iletisim kurmalisin. Konus, renkli buyuk legolarla oyunlar kur. Sarkili oyunlar olsun. Renkleri soyle, sekilleri soyle. Evdeki esyalari oyunlariniza kat. Sofra kurarken kasik ver masaya goturmesini iste.

Basarilarini alkis, guzel sozlerle ödüllendir.

Televizyon izliyor sanirim, izletmeyin bir sure. Gunduz hep kapali kalsin. Radyo acin, halen var mi bilmiyorum masal radyo vardi onceden :)

Girdiginiz ortamlarda yabancilik ceker ama kendi evi daha rahat gelir belki. Yasiti varsa komşu cocugu gibi evinizde misafir edin her gun oynatın.

Kendi kendine yemek yemeyi ufaktan ogrensin artik. Sulu olmayan yemeklerde deneyin biraz. Gerekirse eliyle yesin bir sure.

Konusma konusu cocuga gore degisir. Onun zamanini kendi belirler.

Dis dünyaya ilgisizse, yasitlariyla oynayamiyorsa, sizi anlamiyorsa, al ver gibi ufak komutlari yerine getiremiyorsa doktora gorunmekte fayda var.

al ver gel bildiği 3 kelime sadece. oda anlamını bilerek mi söylüyor bilmiyorum. :( tw izlemiyor günde 20 dk geçmiyor oda kahvatı yaptırırken izletiyorum sdece. sanirim her çock farklı iyi düşüneyim :KK35:

al ver gel bildiği 3 kelime sadece. oda anlamını bilerek mi söylüyor bilmiyorum. :KK43: tw izlemiyor günde 20 dk geçmiyor oda kahvatı yaptırırken izletiyorum sdece. sanirim her çock farklı iyi düşüneyim :KK35:

Tabi farkli :)

Iki kardes bile ne kadar farkli olacak gor bak ;)

Erkekler biraz yavas ogrenip gelisiyor sanki :KK45:

Bu donemi atlatmis biri olarak yaziyorum.
sizi anliyormu?
Getir gotur yapabiliyormu? Merdivem cikabiliyormu?
Topa vurabiliyormu?
Baska bi odadan istediginiz esyayi getirebiliyormu?
Kendi basina bardaktan su icebiliyormu?
Ver dediginizde veriyormu?

ŞARKI DİNLETİN ona hayvan seslerini dinletn siz şarkı soyleyın kıtap okuyun aynanın karşısına oturun ıkınız bu sensın ne yakışıklısın ne tatlısın dıyın... sevın onu belkı kardeşi olunca durumu arttı...

Bu donemi atlatmis biri olarak yaziyorum.
sizi anliyormu?
Getir gotur yapabiliyormu? Merdivem cikabiliyormu?
Topa vurabiliyormu?
Baska bi odadan istediginiz esyayi getirebiliyormu?
Kendi basina bardaktan su icebiliyormu?
Ver dediginizde veriyormu?
ver deynce elindekini veriyor ama eşyanın isimlerini bilmiyor topu bna ver dediğimde anlamıyor. bardaktan suyu içmeyi yeni öğrendi tam bilmiyor. oyun oynatmak istiyorum gözü başka yere takılıp oraya yöneliyor dikkat eksikliği var.
bundan snra iki kat daha fazla konuşcam onla. bnden başka kimsesi yok kuzumun. :KK64: sabırla üstesinden gelmem lazm.

ver deynce elindekini veriyor ama eşyanın isimlerini bilmiyor topu bna ver dediğimde anlamıyor. bardaktan suyu içmeyi yeni öğrendi tam bilmiyor. oyun oynatmak istiyorum gözü başka yere takılıp oraya yöneliyor dikkat eksikliği var.
bundan snra iki kat daha fazla konuşcam onla. bnden başka kimsesi yok kuzumun. :KK64: sabırla üstesinden gelmem lazm.
Benim yukarida saydiklarimi kzim 19 aylikken yapamiyordu. Sadece su icebiliyordu. Gelisim geriligi teshisi konuldu. Evde kendim siki bi egitimle 1 ayda bunlari yapmaya basladi hamd olsun. O donemi atlattik

Normalde cocuklarin o aylarda getir gotue yapmasi lazim nesne isimlerini bilmesi lazim ama kizim bilmiordu sizinkide bilmior. Uyaran eksikliginden oluyor yani fazla ilgisizlik disari cikarmama bunlar etken oluyor. Benimde kimsem yok ondan boyle olmustu

Normalde cocuklarin o aylarda getir gotue yapmasi lazim nesne isimlerini bilmesi lazim ama kizim bilmiordu sizinkide bilmior. Uyaran eksikliginden oluyor yani fazla ilgisizlik disari cikarmama bunlar etken oluyor. Benimde kimsem yok ondan boyle olmustu
peki sen nasıl üstesinden geldin? hangi oyunlar oynattın hikaye fln mı okudun. eminm zamanla öğrenr ama bn pimpirikli bi anneyim :KK17:

kreşlerde yaşına uygun oyun grupları varsa yarım gün katılım sağlayın bence

Back
X