Doğuma Hazırlık Oğluşuma isim önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zirsizdeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
3.280
5
78
37
Kayseri
Arkadaşlar yolun yarısını geçtik ve bırakın isim bulmayı seçeneklerimiz bile yok
bize seçenek önerip oğluşuma isim bulmamıza yardım ederseniz seviniriz

Akay: Parlak, aydınlık, ışık

Arın: Temiz arı, saf, katıksız, tertemiz

Kayra: Allah'tan gelen büyük bir iyilik, yardım, destek

Bu üç isim hoşuma gidiyor nedendir bilmiyorum belki de etrafımda sevdiğim insanların oğullarında görünce olabilir :))

Bizde bir erkek bebek bekliyoruz senin gibi isimde kararsiziz ama aklimizda su isimler var bak bekli istedigin isim burdan cikabilir

→ BERA :1. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti

→ ENSAR : 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir.

→ EFDAL : 1. Çok faziletli, yüksek derecede. 2. Daha üstün, en üstün, erdemli.

→ TALHA : 1. Zamk ağacı. 2. Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.

→ AREL : Temiz, dürüst kimse

Mete, Emir, Eymen, Rüzgar, Karan, Uras

Aras Güzel bir isim.

Anlamına bakayım hemen

Mete, Emir, Eymen, Rüzgar, Karan, Uras

Eymen ismini çok beğeniyorum da , bu sıra doğuran herkes Eymen koymuş :14:
Diğer isimlerden Karan özellikle dikkatimi çekti anlamına bakayım hemen

Bizde bir erkek bebek bekliyoruz senin gibi isimde kararsiziz ama aklimizda su isimler var bak bekli istedigin isim burdan cikabilir

→ BERA :1. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti

→ ENSAR : 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir.

→ EFDAL : 1. Çok faziletli, yüksek derecede. 2. Daha üstün, en üstün, erdemli.

→ TALHA : 1. Zamk ağacı. 2. Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.

→ AREL : Temiz, dürüst kimse

Bera çok güzel bir isim ama babannesigilin dili dönmez ki
Hemen hemen bu isimlerin hangisini söylesem koymayın dilimiz dönmüyo derler
Bıktım onların keyfine uygun isim bulmaya çalışmaktan
Çok yorucu gerçekten

Anlamına bakayım hemen

Çok yorucu gerçekten

canım bizimkiler de aynı şekilde , onu koymayın , bunu koymayın ya hu ne iş siz size karışan olmadan koymuşsunuz bizim isimleri de mi? sonra bana yok çocum 2 isim koymayın, yok siz çok asortiksiniz abidik gubidik isimler seçiyonuz hep diyorlar..:27:

valla biz iki isim koyacağız...ahmet ata..ahmet ismini zaten çok severdim..ata da ataürk'e ithafen..:)) bu arada ahmet efe , ali efe , ali demir ban hoş gelenler..

canım bizimkiler de aynı şekilde , onu koymayın , bunu koymayın ya hu ne iş siz size karışan olmadan koymuşsunuz bizim isimleri de mi? sonra bana yok çocum 2 isim koymayın, yok siz çok asortiksiniz abidik gubidik isimler seçiyonuz hep diyorlar..:27:

valla biz iki isim koyacağız...ahmet ata..ahmet ismini zaten çok severdim..ata da ataürk'e ithafen..:)) bu arada ahmet efe , ali efe , ali demir ban hoş gelenler..

Ahmet Ata ismini bende çok severim canım ama kardeşimin ismi o
Valla yaaa asortik oluyoruz, ne isim söylesek dediğin gibi abidik gubudik geliyo
Yeter ama arkadaş bu kadar da gelmeyin üstümüze
Görümcemler tek erkek kardeşlerinin oğluna babalarının adını koymasını bekliyolar
Bende kayınbabamın ismini koymayı istemiyorum
Kayınvalidem de Berat koyun diyo
Off offf bayılacam

Efe Kağan, Ege Kayra, Eymen bu üçü düşündüğüm isimler açıkcası
Ama hiçbirini ama hiçbirini beğenmediler
Bayılicimmmmmmmmmmmmmmmmm

kızlar erkeğe isim çok zor eğer çok yakınım kağan koymasaydı oğlum kağan olacaktı ama başka hiçbi isim hoşuma gitmiyor:5:

Çok yorucu gerçekten[/QUOTE]

canim ne takiyosun kafana dónmezse dónmez onlar ismini sóyliyemiycek diye sen cocuguna begendigin ismimi koymiycan hic umrumda olmadi vallaahi kayinpeder birde kendi ismi konulsun istedi 9 torunun 5i erkek hic birine koymamislar ben nuri koyacakmisim oldu canim bask:47:
Benim oglumun ismi BERKAY :16: mikail cok istedim ama meleklerin cinsiyeti olmadigindan uygun bulunmadigini okudum bi sitede esim secti bizde.... Bi kac da hosuma giden erkek isimleri sunlar: elyesa,ubeyd,doruk,ilkay :55:

Karan: Kahraman yürekli anlamına geliyor ben çok severim arkadaşıma önerdim o oğluna Karan adını koydu :emir_bebek:

canim ne takiyosun kafana dónmezse dónmez onlar ismini sóyliyemiycek diye sen cocuguna begendigin ismimi koymiycan hic umrumda olmadi vallaahi kayinpeder birde kendi ismi konulsun istedi 9 torunun 5i erkek hic birine koymamislar ben nuri koyacakmisim oldu canim bask:47:
Benim oglumun ismi BERKAY :16: mikail cok istedim ama meleklerin cinsiyeti olmadigindan uygun bulunmadigini okudum bi sitede esim secti bizde.... Bi kac da hosuma giden erkek isimleri sunlar: elyesa,ubeyd,doruk,ilkay :55:

Canım ne yapayım, büyüklerle her gün ama her gün bu konu yüzünden inatlaşmak istemiyorum
Bizim oğlan ilk olacak, eşimde tek erkek olduğu için koymamı bekleyen tam iki sülale var
Benimkiler bile arıyo ki aman diyim tek erkek , kayınbabanın adını koy kıymatli olur
sırf adı için kıymet vereceklerse vermesinler gitsin diyorum
Biraz daha araştırayım tatlım, kocamın tamamen içine sinmesi gerekiyo

ben mete ve enes isimlerini beğeniyorum.
belki sende beğenirsin :34:

Allah önce sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. :16:

Ahh bacılarım ahhh
benim.de oğlum olacak inşallah..
Ama isim konusu tam bir muamma..
Taha isminde karar kıldık..
Anlamı çok geniş ve hepside çok hoş..
Allah peygamber efendimize 10 tane isim vermiş.. Bunlardan ikisi Yasin ve Taha imiş..
Peygamber efendimiz buyurmuşlar bu lafı..
Çok beğeniyoruz ayrıca Kuran da bi sure..
Fakat tek başına boş olmasın diye önüne bi isim daha düşünmekteyiz..
Eşim Tarkan Taha istiyor..
ben hala kararsızımm. Evet kız ismi çokça biliyoruz fakat iş erkek bebiş ismi bulmaya gelince afallıyoruz..

Back
X