Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

honeymom

Guru
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
247
0
296
İzmir
Arkadaşlar 24 haftalık hamileyim.Oğluşumun cinsiyetini öğrendiğimizden beri Dora ismi bize çok sıcak gelmişti.Fakat yabancılarda Dora isminin bayanlarda kullanılması biraz tedirgin olmamıza neden oldu.(ülkemizde unisex bir isim) Bunun için sizlerinde düşüncesini almak istedim.Dora ismi ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız kararsız bir hamisi çok çok mutlu etmiş olacaksınız :)))
:emir_bebek:

dora pek cazip gelmedi doruk da dora' ya yakın bence doruk daha hoş. gerçi ben çok klasik isimler düşünüyorum çocuğum olursa. ama sen öyle arzu ediyosan doğrudur senin evladın sonuçta

dora ne ya şaşırdınız iyice valla anlaşılır bi isim bulun ya özenmeyin şu yabancılara ya.güzel güzel türk ismlerimiz varken dora gel dora bune beee.kaydirigubbakcemile3

dora türkçe kökenli bir isimmiş aslında.Ben erkek ismi olarak kullanımınıda biliyorum.Kız ismi olarakta yeni yeni 1-2 isim duymaya başladım ama.

dora türkçe kökenli bir isimmiş aslında.Ben erkek ismi olarak kullanımınıda biliyorum.Kız ismi olarakta yeni yeni 1-2 isim duymaya başladım ama.

kesinlikle katılıyorum, değişik isim vericez diye neyce olduğu belli olmayan, türetme uydurma isimler koyuyorsunuz çocuklarınıza. Türkçede çok çok güzel isimler var, söylenişide anlamıda güzel olmalı bence ismin.
Bi arkadaşın dediği gibi dora koyacağıma Bora koyardım net olarak erkek ismi, bebek ismide değil, büyüyüp bir delikanlı olduğunda da, amca olduğundada taşıyabileceği bir isim.
İsim verirken çocuklarınızı hep bebek kalcak sanıyorsunuz galiba :))

dora bence mükemmel bir isim, kökeni türkçe anlamı doruk,zirve...daha ne olsun.. asıl arapça ve farsça kökenli isimleri koymayın çocuklarınıza..tabi arap özentisi değilseniz...batılı isimler arap kökenlilerden daha mantıklı,hiç olmazsa çocuk yurt dısında eğitim alma gibi bır durumu olursa zorlanmaz..birde bir öneri anlamı yanlış bilinne bir dünya uydurma isim var..en güvenilir kaynak tdk nın sitesi...yani türkçe sözlükten başka yere güvenmeyin..

Bora'yı önerenler...tamam türkçe ama arkasından yağmur getiren sert ve şiddetli fırtına demek...anlamı Dora'dan daha mı güzel sizce?bilg sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.

vallah canim ben hollandada yasiyorum benimde oglusum olacak bizde isimkonusunda ince dusunuyoruz ama bana ,sorarsan dorai smini koyma biliyormusun burda cok mesur dora diye bir kiz cocugunun cizgi filmi var genelde kizlara veriliyor bu isim simdi ise kimse kizina bile koymuyor o cizgi filmden sonra:emir_bebek:

Bora'yı önerenler...tamam türkçe ama arkasından yağmur getiren sert ve şiddetli fırtına demek...anlamı Dora'dan daha mı güzel sizce?bilg sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.

valla bence kesinlikle daha güzel bi çizgi film kahramanı adını gidip de çocuğuma koymam. bu yeni yetme saçma isimler bana o kadar özenti o kadar itici geliyo ki anlatamam. türkçe madem neden hiçbi yerde ya da bi kelime içinde kullanmadık dora' yı.

tamam sen koyma:)bilindik farsça isimlerden devam edin...türkçe köken neyimize lazım... aslında en güzeli dedelerin ve büyükannelerin isimlerinden koymaya devam etmek.....hasan,hüseyin,ahmet,mehmet,ayşe,fatma...yeniliklere açık olmayalım..sakın ha

aman sen de eksik kayma dora koy:) çok çağdaş yenilikçi çünkü:dilcikar: yeniliklere açık olmak sadece isimle olsaydı keşke oooo bi sürü yeni yetme tuhaf isim var ortalarda ama bize faydası yok. dora ya da karşı olmam bana türkçe gibi gelmediği için evet idda ediyorum yabancı ismi gibi geliyo. dora yerine bora daha cazip geliyo ki özbeöz türkçe.

madem araştırma görevlisisin tdk sözlüklerini araştırmanı öneriyorum sana:)türkçe gibi gelmek diye bişey yoktur (kulağıma hoş gelmedi diyebilirsin,bu da çok göreceli birşeydir...),ya türkçedir ya değildir açar kaynağından okur merak edenler...varsayımlarla konuşmayalım lütfen...ayrıca hiçbir isme tuhaf diyemezssin, anne baba istemiş koymuş...

elimizde imla klavuzlarıyla da gezelim isterseniz. kimse elinde sözlükle gezmiyo tabi ben de. evet kulağıma da hoş gelmiyo. türçe sözlükte ki herşeyi çocuklara isim koyalım o zaman. ben tuhaf da derim garip de keyfim ben ve kahyasını ilgilendirir. sizi değil!!! benimle emir kipleriyle konuşmayın bu hakkı size ben vermedim.

lisedeyken Dora isminde bir erkek arkadasimiz vardi...
yani Dora yeni bir isim degil ki arkadaslar,sadece cok bilinmeyen bir isim ve bence kulagada güzel geliyor..
anlamida sanirim en yüksek noktaydi...

Son düzenleme:
Back
X