- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.028
- 398
- 35
Aslında öyle ailelerin de çözümü var. Dinsizin hakkından imansız gelir. Bizim eski müdürümüz öyleydi. Arkası kuvvetliydi ve bunu çok güzel kullanıyordu. Etik değil evet ama anladıkları dilden konuşmak lazım velilere. Çok bilirim dayılanan velilerin geri geri müdür odasından çıktığını. Nasıl yapıyordu bilmiyorum ama yapıyordu.
Allah kolaylık versin, ben kızımın okul hayatı boyunca ne olaylara şahit oldum, kadın müdürün ağladığını bilirim tehdit eden öğrencisi yüzünden, sadece çocuk tehdit etmiyor ailesi de tehdit ediyordu müdürü.
Çocuğu okulda bir demirbaşa zarar verince okula çağırılan babanın bir hışımla öyle zarar verilmez böyle verilir deyip okul camlarını indirdiğini de bilirim.
Yani sorun maalesef çocuklarının kötü alışkanlıklarını, kabahatlerini bile görmezden gelip çocukla bir olan ebeveynlerde.
Birde marifetmiş gibi çocuklarının yanında yapıyorlar bunları, öğrenci anne babasını öğretmenin boğazına yapışmış gördüğünde saygı duyar mı eğitimcilerine?
Biz okulumuzu bitirdik kurtulduk diyeyim sanırım en doğru tanım bu olacak, darısı bilinçli tüm ebeveynlerin başına ve siz öğretmenlere sabır diliyorum gerçekten.