Düşünmek isterdim fakat kılavuza bakınca orada bölüm olmadığını fark ettim . :)
Çok teşekkür ederim onlar benim ailem elbette düşünmek zorundayım , göz göre göre zora sokmak istemem onları hiçbir şekilde . tercih edebileceğim şehirler arasında Balıkesir,Malatya,Sakarya, Isparta, Çanakkale ,Bolu,Aydın, Samsun, Trabzon,Maraş,Elazığ,Denizli,Muğla,Manisa,Kütahya,Afyon,Burdur,Uşak,Aksaray,Yozgat falan var bunların hepsine puanım yetiyor Allah'ın izniyle.
Aaa bunları bilmiyordum, peki sosyal olarak nasıl bir üniversiteye sahip, üniversitesi merkezde mi? Çalışacağım için sosyal ortamım pek olmaz ama gene de lazım olur belki. Çok soru sordum belki ama gider gitmez iş bulabilme imkanım var mıdır acaba?
Puanin tutan yerler hakkinda bildigim kadariyla fikrimi soyleyeyim ben.
Balikesir'i bilmiyorum ama cok yakin iki arkadasim okudu orda ve ozel ders verecek ogrenci dahi bulamamislardi. Onlar hic calismadan mezun oldular.
Malatya ve Sakarya hakkinda hicbir fikrim yok.
Isparta'da okumus tum arkadaslarim mutsuzdu. Insanlarinin ogrenciye bakis acisi pek pozitif degilmis. Is bulmak filan hikaye demisti bir arkadasim.
Çanakkale'de is firsatlari var diye biliyorum. Ozellikle eglence ve turizm sektorunde ogrencilerin is bulabildiklerini duymustum. Ama ucuz bir sehir mi bilemiyorum.
Bolu'yu hic bilmiyorum.
Aydin'da 19-20 sene yasadim. Kiralari, ulasimi, beslenmesi filan cok uygun, cok yasanilasi bir sehirdir. Fakat insaniyla ogrenci arasinda ne nefret vardir ne de bag. Herkes kendi alemindedir. Fakat universitenin yeri Aytepe denilen bir yerde oldugundan ozellikle aksamlari disari cikmak filan sıkıntı. Is konusuna gelince... Part time is bulabilirsin rahatlikla. Aydin Forum'daki magazalar tam bu tarz yerler.
Samsun yasanilasi bir sehirmis, ama is olanaklarini bilmiyorum.
Trabzon hakkinda hicbir fikrim yok.
Maras yasam sartlari kolay bir sehir. Sartlari tipki Aydin gibi. Calisana, is gucune ac bir sehir. Orada okuyup/yasayip da issiz kalan hic arkadasim yok benim. Sasirtici ama gercekten is sansi olan bir yer. Ve insani cok temiz.
Elazig'i bilirim. Insani iyidir, sehrin yasam sartlari insani zorlamaz ama calisma alani pek yok. Ogrenci halinle is bulabilecegini pek sanmiyorum.
Denizli memleketim. Su anda yasadigim yer. Sehir olarak, ozellikle ogrencilerin ikamet ettigi Kinikli bolgesinde kiralar ucmus durumda. Biraz daha uzaktan ev bakarim, ucuz yerden ev tutarim dersen ulasimi kolay. Yasanilasi da bir sehirdir ve ogrenciye is vermek icin yanip tutusan bircok isveren doludur. Kinikli'daki hicbir is yerinde kolay kolay sivil calismaz. Her yerde ogrenciler calisir. Cok rahat is bulursun. Hatta gelecek olursan isini ben bile ayarlarim. Seve seve...
Mugla da kira bazinda Denizli gibi. Kötekli bolgesi karnini ogrenciyle doyurdugu icin biraz tuzlu kiralar. Yaz donemi haricinde de is olanagi pek yok. Sehir bos cunku.
Manisa'nin yasam sartlarini bilemiyorum ama calisma sartlari acisindan kısır bir sehir oldugunu biliyorum.
Kutahya'yi sadece turistik amacli ziyaret etmistim, detaylandiramayacagim.
Afyon'u bilmiyorum.
Burdur yasam sartlari acisindan kolay bir sehir ancak is yok. Bu anlamda eksik bir sehir. Oyle olmadaydi ikinci universite olarak Ingilizce Ogretmenligi okuyacaktim orda ama ayni zamanda calismam da lazimdi, gidemedim. Calisamazdim cunku.
Usak, Aksaray ve Yozgat da bildigim yerler degil.
Dogruyu ve hayirliyi nasip etsin sana Rabb'im. Kolayliklar dilerim.
Bana Allah yeter...