Öğrenci mutfağına öneri

MightyPineapple

La Chica Bonita
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
3.242
5.175
73
Bu benim büyük bir derdim, yemek pişiremiyor olmam. Ne yaparsam yapayım sanki elimin lezzeti yok, bir türlü düzgün yemek yapamıyorum. Hele tencere yemeği hiç, salatam bile güzel olmuyor sanki. Çok uzun uğraşlar gerektirmeyecek, öğrenci mutfağına uygun neler yapabilirim? Mini fırınım var, bir de ona göre tarifler verebilirseniz. Veya kaynaklar da olur.

Ayrıca kemer sıkma politikasına gittim dışarıdan yiyemem artık, şöyle çok yağlı olmayan güzel tarifler bekliyorum sizden püf noktaları da olur

Edit: Tost makinem şimdilik yok, mikrodalgam yok.

Son düzenleme:
Ya aslında kolay yapmanı sağlayacak bir çok şey var nohut pişir patlıcan yemeği FIRINDA tavuk . Tavuk sote patates yemeği. Şimdi ne tür yemekler böyle mi

Makarna hahahah şaka damak tadını bılmıyrum ama kabak seversen peynırlı gırıt kabagı tarıfı vereyım hem yapması bes dk hemde hafıf once kucuk kucuk kabaklar oluyor ya onlardan alıyorsun yıkayıp yagladıgın fırın tepsısıne dızıyrsun ustune de hafıf yag gezdırıp fırınlıyrsun onlar yumusayıp ustlerı hafıf kızarınca cıkarıp karnıyarık gıbı ıcını acıyrsun ıcıne rendelenmıs kasar koyup baharat atıyrsun ben kekık onerırım snra yıne fırınlaaa peynır erıyıp pembelesınce cıkar afıyet olsuuuuun :)

Ben sana güzel bir tarif vereyim hemencik.
Fırın torbası senin için en güzel çözüm olacaktır.
Hem pratik hem de çok zahmet istemeyen bir çok şeyi yapabilirsin.
İnternetten farklı tariflerde bulabilirsin.

Öncelikle kendine kadar (veya kaç kişi iseniz) tavuk baget al
O bagetleri bir güzel yıka süzgece koy

Fırınını 180 dereceye ayarla, alt üst pişecek konuma getir.

Ardından bir kase içerisine:
- gereken miktarda yağ
- tuz
- kekik
- çay kaşığı ucu ile karabiber
- çay kaşığı yarısından az toz biber
- çay kaşığı ucu ile kimyon
koyarak hepsini karıştır.

Bagetleri fırın poşetine yerleştir. (dilersen 2-3 patates dilimleyerek bagetler ile beraber koyabilirsin, gayet lezzetli olacaktır)
Ardından bu karışımı poşetin içerisine dök.
Poşetin ağzını kapat güzelce.
Sonra elinde bagetlerin olduğu poşeti afgala, her bagetin yağlanıp baharatlığından emin olduktan sonra, fırın tepsisine poşeti düzgünce yerleştir. Poşetin üst kısmına bıçak yardımı ile minik delikler aç, poşet hava almalı ki şişip fırına yapışmasın veya patlamasın.

Yaklaşık 40-45 dk pişir.
Afiyet olsun...

Tencere yemeği değil belki ama pratik tarifler verebilirim.

Tost makinan varsa bir de yağlı kağıdın,

1 büyük boy patates rendele, içine kaşar rendesi ve 1 yumurta koy ve içine baharat. Tabi öncesinde patatesin suyunu sık at. Yağlı kağıdı tost makinana ser üstüne bu karışımı koy ve yağlı kağıtla kapat. Tost makinanın şeklini aldır. İnce ve dikdörtgen bir şrkilde pişip kızarıyor.

Fırının varsa tavuktu patatesti kabaktı canın ne istiyorsa fırın poşetine koy birde baharat tuz harika oluyor.

Tencere de yapacağın birşey misal. Soğan küp küp doğra kavur, üstüne tavuk parcaları, onuda kavur. Biraz üstüne elma dilimli patates ve sıcak su. Tabi baharat yine az sulu yemek sana.

Canım çekti yav Çok teşekkürler boşuna sevmiyorum ben burayı

Elinize sağlık, teşekkür ediyorum

Güzel makarna tarifleri de olur bolonez falan Teşekkür ediyorum

Olur böyle yemekler.

Nohutu geceden isla suya bırak ertesi gün soğanı kavur üstüne salça ekle kavur. Sonra Nohutu ekle kavur sonrada ılık su ekle üstünü geçecek kadar bu kadar . Kısık ateşte pişsin. Lezzetli olur.etli yapacaksan önceden eti haşla.
Sonraa. ..
Patatesi yuvarlak yuvarlak dilimle tepsiye diz üstüne tuz ve yağ dok yağ çok az olsun bi yemek kaşığı filan. sonra marketlerdeki küçük kremalardan dök patesteslerin ustne fırında pişir. Pistiktn snra istersenÜzerine rendelenmiş kaşar serp acayip lezzetli oluyor.

Kemiksiz butu veya tavuk göğsünü minik minik doğra tavada az yağla kavur içine hafif iri doğranmış soğan koy sonra iri biber istersen mantar ensonda doğranmış domates koy. Pişir.

Köfteyi yoğur yapamam diyorsan hazır al. Köfteleri kizart ardından uzun uzun patlıcan soy onları da kizart. Kizardikran snra patlıcanin ortasına Köfteyi koy ve sar üzerine kurdan geçir tepsiye diz. Üzerine salçalı sos döküp fırına ver.
Aklıma gelenler bunlar :)

Çok güzeller, çok teşekkür ediyorum

Tavuk etini küçük küçük doğra tavanın içinde haşla haşlanınca içine sıvı yağını dök kavrulsun içine pul biber.karabiber.kimyon ve tuz at pişir kapat ayrı bir yerde soğanı maydanozu doğra sumakla ve domates doğra ekmek ve lavası tavukların üzerine bastır yağı çıksın sonra tavukları ekmeklerin içine kat ve salatısını ekle basit bir tavuk tantuni tarifi.

Mersinli misiniz

Yine fırında yaptığın tavuklu patatesi ocakta tavada yada tencerede pişirebilirsin.aynı yöntemle.

patlıcanı ve biberi közle küp küp doğra içine çiğden domates.soğan ve sarımsak doğra maydanozda koyabilirsin tuz.limon eksişi.pul biber sumak kat karıştır salata hatta yemek niyetine ayran ve cacık ile yiyebilirsin.

Aslında çok var pratik yemekler. Mesela bende bi köfte tarifi vereyim. Kıyma içine bayat ekmek tuz baharat sarımsak maydonoz soğan ekleyin. Köfte harcı yada. Bunu az yağlı tavada pişirip sıcak pidenin üstüne koyun yanına yoğurt isterseniz domates falan. Sonra ister salça sosu ister tereyağı sosu dökün köftelerin üstüne. Mis gibi akşam yada öğle yemeği. Pideli köfte:)

Allahım bizim memleketin tarifleri gözüm dolacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…