- 3 Nisan 2014
- 36.656
- 150.183
- 798
Merhaba , ben meslek lisesinde öğretmenim. Öğrencilerimizin %90i erkek. Ayrım yapmak istemiyorum kız erkek diye ama yine de her şeyi düşünmek zorundayım.
Okulumuz uzak bir yere taşındı, çıkışta özellikle erkek öğrenciler yolda bir yere kadar bırakmamı istiyorlar mesela, ben araba boşken onlara ne diyebilirim bilmiyorum. Erkek öğretmenlerimiz alıyor ama kadinlari alırken görmedim. Benim dersim genelde gec baslayip,geç bitiyor, o yüzden bana söylüyorlar . Ne denir ki? 14 yıllık öğretmenim, acemi degilim ama bu durumda ne yapılır, nasıl kırmadan reddedilir bilemedim.
İlk mesajım işte eksik olan mesajım. Üstüne sizin yazdığınız mesaj. Bir öğretmen öğrencisini arabaya almak ıstemıyor diye "eskimez" yorumu yapıyorsunuz; üstüne "gunah" gibi sanki benim onlara acimadigim, kaba ve bencil izlenimi yaratmaya çalışıyorsunuz. Mesaj ne kadar eksik olursa olsun mal düşkünü , acımasız öğretmen yaftası yapıştırmak bu kadar kolay olmamalı. Uzaktan o kadar "sığ" birine mi benziyorum ya. Neyse...
bakın iyi niyetli birine benziyorsunuz..
ben yukarıda alıntıladığım mesaja yaptım o yorumu..
eksik mesajınızı okumadım .. hatta daha dürüstçesi evet mesajımda ima vardı ama erkek öğretmenler alıyor kadınları alırken görmedim dediğiniz içindi o ima.. zira benim anladığım erkek oldukları hani diğer kadın öğretmenler almıyormuş ya siz alırsanız laf söz olur mu diye idi..
ha diğer yorumlarınızdan sonra fikrim değişti.. silah, çakı bulundurmalar cinsel içerikli şakaların yapıldığı bir okulun öğrencilerinden bahsediyormuşsunuz.. keşke bunları ilk mesajınızda belirtseydiniz derken de bunu kastetmiştim..
ama açık yüreklilikle şunu da yazayım ki pekiştirici diğer mesajlar olmasa lise öğrencilerin bu şekilde olduğuna inanmakta güçlükte çekebilirdim.. bizim zamanımızda liselerde böyle şeyler olmazdı.. ben 90 senesinde liseden mezun oldum .. değil çakı vb aletler sigara vs bile içilmezdi .. kızlar makyaj yapmazdı vs vs..
ve evet günah derken de lise öğrencilerinin o masum çocuklar olduğunu düşünerek demiştim..
ama kaba ve bencil olduğunuzu ima etmeye çalışmadım .. uslubunuzdan sığ olmadığınızda belli ..
iyi akşamlar..