farkında değil çoğu.. bilgisayar başında ders çalışıyo, oyun oynuyo zanneden bir çok aile var. çocuğunu takip etmiyor.
ve bu öğrencimin de ailesi karışık. küçükken babası vefat etmiş, anne başkasıyla evliymiş. çocuk anne yanında ama üvey kardeşleri ve o adamdan doğan yeni kardeşleri var. yani anne çocuktan başını alamıyor. üvey baba ne yapıyor bilmiyorum.
ama bu kız ilgi, sevgi eksikliğinden dolayı erkek arkadaşı kurtuluş görmüş, sevgi ilgi açlığını gidermeye çalışıyor sanırım. anne okula hiç uğramamış şimdiye kadar, çağrılmasına rağmen. okula gelse anlatırız bunları ama..
Allah yardımcıları olsun, bu kız gibi ailevi durumu kötü olan o kadar çok öğrencimiz var ki.. yetişemiyoruz maalesef. bazı şeyler ailede verilmeyince dışarıdan vermek çok zor
ee ailesine haber vermeniz de durumu değiştirmeyecekmiş işte onu diyorum. sadece o kız daha da çok üzülecek, baskı altında hissedecek. öğretmeni onu takip ettiği için utanacak ve öfkelenecek.
bu yapacağınız hareket kızda tahribata yol açmaktan başka bir işe yaramayacak, ne derseniz diyin. çözüm değil bu. vicdanınız rahat etmiyor anlıyorum da, çözmeyecek. siz aileyi uyardığınızda aile kızlarıyla ilgilenmeye başlamayacak, en fazla birkaç hafta aşırı baskı uygulayıp kızı bıktıracaklar.