öğrencilerim

Ailenin nasil oldugunu nerden biliyorsunuz. Ya dovup soverse. Ya psikopatin tekiyse bir sey yaparsa. Erkege bi sey olmaz da ya kizin hali? Iyilik yapacaginiza daha da mahvetmeyin. Herkesin babasi kizinin baskalariyla gorusmesini kaldıracak kadar modern değil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..

okullar kapandı ama velilerine ulaşsak mı ki?

Öğretmen olarak okul dışında öğrencilerin ne yaptığı ve özel hayatları ile bu şekilde ilgilenmez ve müdahale edemezsiniz,benim kız kardeşim bir özel okulda müdür yardımcısı yeni gelen bir öğretmen aynı şekilde aileye gidip kızınız şunula flört ediyor ben çok sinirlendim neler yapacaktım zor tuttum kendimi siz gerekeni yapın kızını dövmeyin dizini döver demiş sonuç aile okula şikayet etti öğretmen işten çıkarıldı, ben kardeşine sorduğumda da öğretmenler okulda çocuktan sorumludur dışarda müdahale etmek etik değil demişti ben de katılıyorum her çocuğun ebeveynleri var

Siderolites

Benimde 7. Sinifta bir sevgilim vardi. Hic de oyle tahmin ettiğiniz gibi ayip seyler yasamadik. Ilk heyecandir,elini tutar elini yikamaya kiyamazsin. Konusurken utanirsin. Cumle bile kuramazsin heyecandan. Niye bu kadar korkunc bi sey olarak gordunuz. Hangimizin ilk aski olmadi ki? Bu arada soyleyim. O erkek arkadasimi babam ogrenmisti. Kavga kiyamet telefonumu elimden aldi. Ben ne yaptim? Cekmeceden gizlice telefonu alip yine de konusuyordum. Benim yaptığım en masumuydu,aklim da basimdaydi. Sinif arkadasim ailesi öğrendi diye cocuga kacmisti. 7 ye gidiyorduk. 2 hafta boyunca kiz arandi. Bulundu sonra. Kizligini kaybetmiş. Eve kapatıldı. Simdi de 40 yaslarinda bi adamla nisanli. Herkesin ailesi bizim gibi degil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ailesine söylemek doğru bir karar değil. öğrenci için kötü bir durum olacak bu. ailesi nasıl bir yapıya sahip bilmiyorsunuz
dışarı hayatlarına da karışma gibi bir hakkınız yok. okul içinde yanlış davranışta bulunuyorlarsa eğer rehberlik hocanın yardımıyla konuşulmalı durumun yanlış olduğunu anlatmalısınız.
tabi ki aralarında arkadaşlık olabilir sevgi olabilir ergenlik çağında olan çocuklar bunlar ister istemez özeniyorlar. ama onlara nasıl arkadaşlık kuracaklarını ne boyutta olacaklarını anlatabilirsiniz siz çözüm bulabilirsiniz.
eğer yine aynı olursa normal arkadaşlığın çok çok dışına çıkacak hareketlerde bulunursa sadece annesini çağırıp görüşebilirsiniz.

Yaşları doğruyu net görecek kadar büyük değil.Herkesin ailesi malesef hoşgörülü olmayabiliyor.Eğer öğrencinizi ailesi döver yada okuldan alırsa bu sorumlulugun altından kalkamazsınızki..Bir süre gözlemleyin eğer ileri giden bir davranışlarını görürseniz yanınıza çağırıp konuşun.Yada derslerine giriyorsanız bir derste konuyu aşka getirin ve yanlış arkadaşlık seçimi falan diye bir konuşma yapabilirsiniz hem bu kimseyi incitmez

geçenlerde yine benzer bi konu vardı.. ordada yazmıştım bunlar ergen değil bunlar çocuk.. çocukların bu yaşta sevgilisi olmaz... bence ailelerin bilmesi gerekiyor... ne demek 6. sınıf ya.. biz ozaman sokakta ip atlamaktan başka bişey düşünmezdik.. şimdiki çocuklar erkenden herşeye atılıyorlar..gelecek nesilden korkuyorum vallahi..

ama onların suçu yok tvlerde internetlerde heryerde onları uyarıcı dikkatlerini çekici şeyler var.. bir dizi yokki sevişme sahnesi olmasın..
ben yerinizde olsam aileleri haberdar ederdim..

ergenlik yaşındalar. şimdi çocuklar erken ergen oluyorlar. çok küçükler ever ama ailesine söyleme yerine karşınıza alın konuşun sonra ailelerina anlatırsınız ama işe yaramaz çünkü yapmak isteyen yapar hatta kaçar evlenir...

bizim okul arkadaşımız sevdiği çocukla kaçtı ve 14 yaşında sizinki gibi sevgilisi vardı babası-annesine anlatıldı ama işde daha kötü oldu lise bitmeden anne oldu ... ben 31 yaşındayım onun 12 yaşında oğlu var. gençleri karşınıza almayın bu olayı örnekleri kıza anlatın oğlanada anlatın.

hayır, sizin karışma hakkınız yok bu konuda. siz ahlak polisi değilsiniz, öğretmensiniz. facebooklarında herkese açık paylaştıklarına göre ailesinden birileri de görüyordur mutlaka.
bence çocukları facebookunuz eklemeyin ya da onları araştırmayın. ailesini de dağınıkmış diyorsunuz, siz bu kızı şikayet ederek durumu daha da kötüleştirmekten, onun onurunu kırmaktan, özgürlüğünü kısıtlamaktan başka bir şey yapmazsınız.

6.sınıf 2 öğrencim çıkmaya başlamışlar.. 2 side çok küçük ve ergenliğe girmediler.. ama face e fotoğraf koymuşlar bir parkta el ele, sarmaş dolaş tıpkı büyük insanlar gibi.. hem de bir çok fotoğraf. yorumlar yazmışlar birbirlerine, herkese açık, aşkım vs.. şahsen ben endişeye kapıldım , yaşları çok küçük..

Ailelerine söylemezseniz ve daha vahim şeyler yaşanırsa bu vebalin altında kalmak var.
Aileleri piskopat olsa bu çocuklar onlardan korkmaz mı?Nasıl bu kadar rahat davranabilirler?
Ama elbette her durumu göz önüne almak gerekli.
Siz bir eğitimci hassasiyeti ile bu konuyu aileler ile konuşurken ve sonrasında da çocukları gözlemlemeye devam ederken ters bir durum hissederseniz o zaman ne yapılması gerektiği düşünülür.Yani çocukları ailelerine emanet etmeyeceksinizde başka ne yapabileceksiniz ki?Allah yardımcınız olsun.

sadece ilk yorumunuzu okudum.

bizim de 6. sınıflarımızda böyle bir durum yaşadık hatta 5te de yaşadık. direk ailelere haber yolladık hatta rapor tuttuk çocuklar hakkında. Eğer cezasız bırakılırswa diğer öğrenciler de bunu gördüklerinde herbiri içib olumlu pekiştirme oluyor. bir bakmışssınız herkes herkesten hoşlanıyor... en terbiyeli en sessiz kız öğrencim bile bana mektup yazmış öğretmenim işte şunla şu çıkıyordu ben de hüseyinden hoşlanmaya başlamıştım ama artık hoşlanmıyorum diye... önünü kesmek gerekiyor. aileleri bilsin. ya da sadece annelerine durumu bildirirseniz daha iyi olabilir..

ve özellikle bu yaşlarda çok meraklılar.. öpüşme elleme vs. daha ilerisi bile var.

Son düzenleme:
hayır, sizin karışma hakkınız yok bu konuda. siz ahlak polisi değilsiniz, öğretmensiniz. facebooklarında herkese açık paylaştıklarına göre ailesinden birileri de görüyordur mutlaka.
bence çocukları facebookunuz eklemeyin ya da onları araştırmayın. ailesini de dağınıkmış diyorsunuz, siz bu kızı şikayet ederek durumu daha da kötüleştirmekten, onun onurunu kırmaktan, özgürlüğünü kısıtlamaktan başka bir şey yapmazsınız.

bakın biz öğretmeniz biz bu çocuklara sadece öğretim yapmıyoruz eğitim de vermeye çalışıyoruz. Ortada yanlış gittiğini düşündüğüm birşey varsa aileyle paylaşırım sırf o yavru için. ben dersini verip çıkan öğretmenlerden olamam hiç bir zaman...

bu arada bahsettiğim şey ufak hoşlantılar göz süzmeler değil. bu çocuklar ailelerine dışarı çıkıp sevgilileriyle görüşüyorlarsa bunlardan ailelerinin de haberi olmalı kızar kızmaz o beni bağlamaz ben haber veririm çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlaması açısından. ilkoulda boş sınıflarda neler yaşandığını biliyor musunuz?? onlar çocuk. yönlendirilmeye ihtiyaçları var. bir çocuğun özgür iradesiyle karar vermesinden bahsedemezsiniz.

Bende ailesinin bilmesi gerektiğini düşünüyorum.Oğlum 5.sınıfa geçti.Aynı şey önümüzdeki senelerde başına gelse bilmek isterim.Ayrıca bu yaştaki çocuklarında face hesabının olmasına karşıyım.

Ben de ogretmenlik yaptim benim de o yaslarda ogrencilerim vardi birebir durumlarla karsilastim hatta gelip bana anlatiyorlardi ben sadece arkadaslik kurup iliskilerini onaylamadigimi belirtirmistim veliye soylemek care olmaz çünkü istediklerini yaparlar maalesef engelleyemezsiniz bir sekilde gizli gizli yaparlar hatta o yaslarda ergenlige girdiklerini dusunerek asilik de yaparlar size de ailelerine de dusman olurlar acikcasi ogrencilerinizle konusun fakat aileleri karistirmayin isin icine. Benim bir ogrencim vardi kizin boyle birseyini annesine soylemistim annesi cok yakin arkadasimdi ve söylemem gerektigini dusunmustum ama kiz soyledigimi bilmiyordu daha da azitti bana hep anlatmaya devam etti ogrencim fakat annesinin haberi yoktu gizliden devam etti. Diyecegim su ki öğrencilerle konus fakat aileleri karistirma.

Asla ve asla, asla öyle bir şey yapmayın. Pedagojik eğitiminiz var mı? Var mı bilmiyorum, açıkçası bir öğretmen olarak tepkiniz garip geldi fakat asla, kesinlikle yapmayın. 12 yaşındalar ve daha küçük yaşlarda bile olabiliyor böyle şeyler. Sizin de dediğiniz gibi, yaşları daha çok küçük olduğundan bilinçsiz ailelerin vereceği bilinçsiz cahilce tepkiler çocuklarda daha buyuk travmalara neden olabiliyor. Bu el ele tutuşmalarından daha ciddi bir durum.
Sizin öğretmenleri olarak yapabileceğiniz, etik olarak yapmanız gereken tek şey verdiğiniz eğitimin yanı sıra gerek tavsiyeler, gerek örneklemelerle onlara masum çocukluk aşklarını nasıl doğru şekilde yaşayacakları konusunda bilgi vermektir. Bunu yaparken onları anladığınızı belirtmek ve arkadaşça konuşmak gerekir. Güvenlerini kazanıp uzaktan izlemek gerekir. Herhangi bir durumda gelip size arkadaşça anlatabilecekleri konusunda ikna etmeniz gerekir.. vs.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
O ögrencilerde evdeki aldiklari egitim (yada egitim eksikliginden) dolayi böyle yapiyorlardir kesinlikle. Ondan dolayi diyorum ya, ebeveynler bunu takip etmeleri gerekiyor aslinda. Ögretmen olarak pek elinden gelen birsey yok, cünkü bu tür olaylar septom aslinda. Asil hastalik o aileden geliyor ve septomu çözebilirsin fakat hastaligi daha kötü etkileyebilirsin anlatabildimmi?

Benim aklimada bu arada bir arkadasin dedigi aklima geldi, o'da feyste arkadas listesinde birinin tuvalette fotoraf çektigini görmüs. Hayir, bu tipik ayna önünde çekilen fotoraf degil, yani bildigin tuvallete otururuken çekilmis olan fotoraf. Yani baze insanlar bu feyste resmen çilginlar. :9:

Ve evet iyiki benimde böyle bir annem var. Basimizdan eksik olmsinlar annelerimiz. Hayatimda en degerli arkadasim o :16:

Dogru diyorsun. Ben de ailelere cok is dustugunu dusunuyorum. Ve senin verdigin ornegin de benim verdigim ornegin de sahiplerinin hasta bir beyin yapisina sahip oldugunu dusunuyorum. Bu cocuklara yardimci olmak gerek. Ve bunu aileler basarabilir. Fakat gunumuzde cocugum basimdan gitsin de ne halt yerse yesin diye dusunup cocugunu sadece bilgisayarla, internetle basbasa birakan aileler var. Halbuki cocuk toplumun yapi tasidir yahu. Gelecegimizdir.

Son düzenleme:
bakın biz öğretmeniz biz bu çocuklara sadece öğretim yapmıyoruz eğitim de vermeye çalışıyoruz. Ortada yanlış gittiğini düşündüğüm birşey varsa aileyle paylaşırım sırf o yavru için. ben dersini verip çıkan öğretmenlerden olamam hiç bir zaman...

e ben de çocuklara daha zararlı olacaksa neden bunu paylaşmakta ısrar ediyorsunuz diyorum. ailesi büyük ihtimalle farkında. öyle olmasaydı herkese açık bir şekilde facebooktan paylaşmazlardı. siz görebildiğinize göre annesi de görür. müdahale etmek istememiş veya umursamamış veya onların ailesine uygun bir durum.

e ben de çocuklara daha zararlı olacaksa neden bunu paylaşmakta ısrar ediyorsunuz diyorum. ailesi büyük ihtimalle farkında. öyle olmasaydı herkese açık bir şekilde facebooktan paylaşmazlardı. siz görebildiğinize göre annesi de görür. müdahale etmek istememiş veya umursamamış veya onların ailesine uygun bir durum.

tamam ben söylerim onlar ister müdehale ederle ister etmezler. ben onların bilmiyor olma ihtimalini de düşünürüm. Bakın mesela bir öğrencim var 11 yaşında korkunç bir arkadaş grubu var çakıyla gezen sigara içen. çocuk bunlar benim kuzenlerim babamlar biliyor onlarla gezdiğimi dedi. kaç kere o arkadaşlarını okula getirtti başka arkadaşlarını da tehdit etsinler diye. Ben çocuğun kötü bir şey yaptığını görmedim ama bu durum çocuk için potansyel bir tehlikedir. ben de aradım babasını ne o çocuklar kuzeni çıktı ne de babasının olup bi,tenden haberi var şok oldu adam kaç kere teşkkür etti. He ne mi oldu çocuğunu kendi alıp bırakıyor okula artık..

ayrıca direk babayla değil anneyle konuşursanız daha mantıklı oluyor eğer durum kızlarla ilgili hassas konularsa. toplumumuzda böyle...

bir öğretmen çocuğun zarar görebileceği herhangi bir durumda nasıl sessiz kalabilir asıl benim aklım bunu almıyor. e bak ben 3 ay çocukları görmeyeceğim... aile çok önemli. bunu akademik başarı için de gerekli. olay çocukluk aşkı masumeyetinden çıkıp yetişkinlerin yaşadığı tarz bir ilişkiye özenerek yapılan hareketlerle devam ediyorsa bu çocuğun psikolojisini düzeltmek doğru yola sevketmek ancak veli işbirliğiyle sağlanabilir.

bıraklaım ne yaparlarsa yapsınlar mı diyelim...

Son düzenleme:
bazılarınız normal görüyor ama bu tip davranışlar gösteren çocukların ailelerinde hep bir sorun çıkıyor.

bu kızın babası yok, üvey babası varmış.

mesela sürekli kız arkadaş değiştiren bi öğrencimiz vardı çocuk esirgemede kalıyordu, anne baba hayatta ama 2 side almıyordu çocuğu...

yani normal, anne baba sevgisini tam yaşamış, mutlu bir ailede büyüyen çocuklar erken yaşlarda atılmıyor bu tür şeylere.. istisnalar da olabilir. ama benim öğrencilerden gördüğüm kadarıyla böyle..

biz haber versek te vermesekte iş ailede bitiyor. ben en azından annesine söyleme taraftarıyım, ve söyleyeceğiz.

en azından her yere göndermesin. 11 yaşındaki çocukla el ele tutuşan bir çocuğun 15-16 yaşındaki bi erkeklede yakınlaşması söz konusu olabilir Allah korusun. çünkü 6.sınıf bi öğrencimizin lisede okuyan erkek arkadaşı vardı, annesine söyledim, dövüp sövmediler sadece sürekli kontrol altında tuttular ve kız artık ilgilenmiyor erkeklerle..

küçük oldukları için nerden zarar geleceğini bilemeyebilirler.

bir de ben sürekli öğrencileri takip edemiyeceğim için annesine söylemeyi uygun görüyorum. seneye dersine girmeyeceğim. onunla özel olarakta ilgilenemem onun gibi 418 öğrencinin dersine giriyorum. haftada 2 saatlik bi ders.

farkında değil çoğu.. bilgisayar başında ders çalışıyo, oyun oynuyo zanneden bir çok aile var. çocuğunu takip etmiyor.

ve bu öğrencimin de ailesi karışık. küçükken babası vefat etmiş, anne başkasıyla evliymiş. çocuk anne yanında ama üvey kardeşleri ve o adamdan doğan yeni kardeşleri var. yani anne çocuktan başını alamıyor. üvey baba ne yapıyor bilmiyorum.

ama bu kız ilgi, sevgi eksikliğinden dolayı erkek arkadaşı kurtuluş görmüş, sevgi ilgi açlığını gidermeye çalışıyor sanırım. anne okula hiç uğramamış şimdiye kadar, çağrılmasına rağmen. okula gelse anlatırız bunları ama..

Allah yardımcıları olsun, bu kız gibi ailevi durumu kötü olan o kadar çok öğrencimiz var ki.. yetişemiyoruz maalesef. bazı şeyler ailede verilmeyince dışarıdan vermek çok zor

Back
X