Öğrencilerin devamsızlığını 'imamlar' engelleyecekmiş!

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
haber.sol.org.tr/turkiye/ogrencilerin-devamsizligini-imamlar-engelleyecekmis-119770
Öğrencilerin devamsızlığını
'imamlar' engelleyecekmiş!
Milli Eğitim Bakanlığı 220 imamı
öğrencilerin devamsızlığını
önlenmesi için toplantıya çağırdı.
Salı, 16 Haziran 2015 09:28

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin
okula devamının sağlanması için
imamlarla skandal bir proje
başlattı. Taraf'ta yer alan habere
göre Bakanlık 220 imamı
öğrencilerin devamsızlığının
önlenmesini konuşmak için
toplantıya çağırdı. Olay, eğitim
camiası tarafından skandal olarak
değerlendirilirken “imamlar artık
rehber öğretmen olarak mı
çalışacak” sorularına neden oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim
Genel Müdürlüğü doğudaki 11 ilde
“İlköğretim kurumlarına devam
oranlarının artırılması projesi”
başlattı. Söz konusu projeyle
okullarda devamsızlığın önlenmesi
için imamlar göreve çağrıldı.
Eğitim-Sen 7 No’lu şube yöneticisi
Zeynel Özgün okul devamsızlığıyla
imamların nasıl bir alakasının
olduğunu anlayamadığını
belirterek şunları söyledi: “ Proje
için seçilen iller kadar, projenin
uygulanış biçimi de bir hayli
düşündürücü. Demek artık bundan
sonra İlköğretime devamı imamlar
sağlayacak? Çağdaş eğitim
sisteminin ve eğitim kurumlarının
çeşitli organları ve kuruluşları
vardır. Hem devamsızlıklar hem de
öğrenci oryantasyonu için eğitim
sistemi içindeki en etkili birim
Rehberlik Servisleri ve Rehberlik
Araştırma Merkezleridir. Bu birimler
dışında okullarda eğitim öğretimin
sürdürülmesini ve öğrencilerin
devamı sağlamakla yükümlü olan
okul yönetimleri mevcuttur.
Bakanlık, okul yönetimlerini ile
Rehberlik Servislerini bir kenara
bırakan, eğitim işlerini imamlara
havale eden bir anlayış tarafından
yönetiliyor. Madem öyle, bundan
böyle bakanın görevini de Diyanet
İşleri Başkanı yürütsün.”

Şu en yüksek devamsızlık oranına sahip ülke çıktığımız OECD araştırmasını bayağı ciddiye almış sanırım MEB. İmam tutmakla uğraşacaklarına devamsızlık durumunun Teog sonuçlarını etkilediği bilgisini yaysalar ya.

Japon öğrencilerle kıyasladığımızda devamsızlık epey az yok denecek kadar burda ön plana çıkan grup çalışması bizim okul sistemimizde bu bilinç yok vede desteklenmiyor , zaten olmadığından iş hayatında çoğu grup çalışması yapamıyor sadece herkes birbirleriyle kavgalı oluyor
verim düşüyor , başarıyı japonlar bu grup çalışmasına borçlular ama bu ilk okuldan destekleniyor ve bu şekilde alışkanlık oluyor yadırganmıyor birbirine kabullenme,desteklenme , iş birliği buda başarıyı kaçınılmaz kılıyor

İmam ne iş yapacakmis anlamadım. Ama imam da öcü değil yani, hemen çağdaş eğitim sistemi lafları filan... bööö

Haberin tamamı buymuş, belki merak etmişsinizdir.... yine yanlı bir haber ve istediği kadar bilgi vermiş, işine gelmeyeni anlatmamis...
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim öğrencilerinin okula devamsızlıkları için yeni bir yöntem uygulayacak
83607.jpg

21 Eylül 2011 Çarşamba 12:08

İlköğretim okullarında devamsızlık artık tarih olacak. Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaya koyacağı yeni yöntemle öğrencileri göz önünden ayırmayacak ve devamsızlık sorunu olan öğrencilerin ailelerine yapacağı ziyaretleri imam eşliğinde gerçekleştirecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim öğrencilerinin okula devamsızlıklarını Aşamalı Devamsızlık Yönetimi'yle takip edecek. Devamsızlık yapan öğrencilerin ailesine yapılacak ziyarete muhtar, kanaat önderi ve imamlar da katılacak

Her ilköğretim okulunda kurulacak RİTA (Okul Risk Takip Kurulu)'na ihtiyaç duyulması halinde din görevlileri de katılacak. Devamsızlık yapan öğrencinin kendisi ve velisi bir daha devamsızlık yapılmayacağına ilişkin sözleşme imzalayacak. MEB tarafından uygulamaya konulan ADEY kapsamında öğrenci devamsızlıkları her gün düzenli olarak e-okul sistemine girilecek, yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuk hakkında sınıf öğretmeni, şube rehber öğretmeni veya ilgili müdür yardımcısı tarafından telefonla velisi aranacak ya da yüz yüze görüşme yapılacak.

Kılavuza göre en fazla iki kişiyle yapılacak ev ziyareti sırasında sıcak ve rahat ortamın yaratılması sağlanacak. Yapılacak ikinci ev ziyaretine muhtar, hukuki bir sorun olması durumunda Baro Çocuk Hakları Merkezi'nden bir yetkili, kanaat önderi ve mahallenin imamları da katılabilecek.

GÖNDERMEYENE VELAYET DAVASI

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün 26 Ağustos'ta yayımladığı ADEY konulu genelge ve uygulama kılavuzunda yer alan düzenlemede ilköğretim öğrencilerinin okula devamsızlığı konusunda yapılacak ev ziyaretlerine imamların da dahil edilmesi, yerelliğin "hassasiyetleri"ne uygun olarak, ziyaretlere katılacak öğretmenlerin belirlenmesinde "cinsiyet faktörünün gözetilmesi" ve giyimlerinin "ortama uygun" seçilmesi gibi düzenlemeler yapıldı. ADEY kılavuzunda okula devamsızlığın takibinde izlenecek yöntemlerin yanı sıra, çocuğunu okula göndermeyen veliye çocuğun velayet durumuna ilişkin dava açılabilmesi gibi yaptırımlar da yer alıyor.

TÜM TÜRKİYE ÇAPINDA

ADEY genelgesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı "Aile İmamlığı" projesinin ardından "okul imamlığı" da başlıyor. İmamların görevini camilerle sınırlandırmaya karşı çıkan proje, bazı illerde pilot uygulama olarak başladı. Okullarda öğrencilerin devamsızlığının takibi için oluşturulacak kurullarda imamların da görev alması ise pilot uygulamaya gerek görülmeden ülke genelinde geçilmesi öngörülüyor.

Ahiret korkusumu asilanacak cocuklara ?
Devamsizlik yaparsaniz cehennemde yanarsiniz mi denecek.
Ne gunlere kaldik yarabbim.. yeter ya dini , eğitimde kullanmayaydiniz..

X