Öğrenememekten Korkuyorum

canım şimdi derin bir nefes al tıp bitirenlerin sınavları geçenlerin altı kolu 5 gözü 8 kulağı yok senin benim gibi insanlar sadece sakinleş ve konsantre ol zaten orayı kazandıysan gerisi tıkır tıkır gelir tek eksiğin güven bence! keep calm and be a doctor :))

Herkesin dediği gibi canım benim kazandıysan çok da güzel başarırsın. Ben de doktorum. Çok çalışıp kaldığım da oldu, sallamayıp geçtiğim de. Inişler çıkışlar olacak takma kafana. Olabildiğince günü gününe çalışmaya çalış. Emeksiz yemek olmaz der annem hep. Biraz zorlansan da sabretmen gerek tatlm

Ogrenirsin merak etme...

Zamanla ayni terimleri zilyon kez kullanacaginiz icin gunluk hayatina bile yerlesecek o terimler arti konular birbiriyle baglantili ilerler (mufredatinizi tam bilmiyorum ama tahmin yurutuyorum) o yuzden bilgiler arasi baglanti kurman ve hatirlaman gittikce kolaylasir.

Hadi simdi calismaya :))

Ders calismaya baslamadan bilemezsin ogrenip ogrenemeyecegini:)Baslamak bitirmenin yarisidir hem,sen bi yerden basla gerisi corap sokugu gibi gelir.Zaten en zorunu basarip tıp'ı tutturmussun:)

Finallere 2 gün kaldı ben de hala çalışmaya başlamadım.
Bir an önce silkelenip kendine gel.
Zira çalışmazsan doğal olarak öğrenemezsin.

tatlım ben tıpçı arkadaşlarımla kaldım üniversitedeyken 4ü tıpçıydı hepsi de bitirdi çok şükür çalışırsan yaparsın emin ol o kadar zor değil ama severek ve isteyerek çalışmalısın sevmezsen istemezsen olmaz sen bu bölümü kazanmışsın şimdi hakkını verme zamanı kafanı bunlarla değil ezberlerinle meşgul et eminim yaparsın

ahaha korkmana hiç gerek yok ben 3. sınıf öğrencisiyim ilk yıl çok zor oluyor olaya çok yabancı olduğun için , ama dersler hiçbir zaman kolaylaşmıyor bunu da bil , sadece çalışma düzenin oturuyor ve biri sana articulatio radioulnaris proximalis dediği zaman uzaylı gibi bakmıyorsun, literatüre alışman lazım :)

Keşke senin yerinde olsaydım ah ah kafamı hangi taşlara vursam. Ilk önce kendine gel ben başardım buralara geldim ve benim için önemli olan okulumu bitirmek de birde giriş kendine güven başarcam de hırs yap çalış derslerine en baştan başla seviyesine guvendigin bir öğretmen inden yardim isteyebilirsin.sakin pes etme ilerde kariyerli bol maaşlı bir hayat önüne sunulacak ay ne güzel Tebrikler vallahi

Hımmm.. Bende tıp fak.de akademisyenim.. Belki hocanımdır bilmem :) Öğrencilerin çoğunda aynı şeyi görüyorum.. Canım dersler o kadar zor değil, yani zor gibi ama değil. O nasıl oluyor dersen her ders kendi içinde çok fazla ayrıntıyla doludur ama sınavlarda genellikle bilinmesi gerekenler sorulur ki hocalar bunlara dikkat çekerler diye düşünüyorum.. İlk sınıfta latince vs özellikle anatomi nasıl halledeceğim diye göz korkutabilir ama çok kolay aslında bir ayda alışıyor insan.. Küçük kardeşim bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyor o da stresine yenik düşüp ders çalışmıyor. Yapamayacağım diye.. Seninki de aynı, korktuğun şeyle yüzleşmek istemiyorsun ama korkacak bir şey yok. Yapamayacağım deyip baştan çekilir, çalışmazsan yapamazsın. Çalışman gereken kadar çalış sen, çok rahat yapabileceksin belki de... Bir süre sonra bilmen gereken kısım, çalışman gereken kısım ve okuyup geçmen gereken kısmı ayırt edebileceksin zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…