Öğrenim kredisi

pembeflora

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
107
27
Ailem ev almak istiyor. Bunun için de ablamla bana kredi alın seneye diyorlar. Faiz işlemez öğrencide diyorlar. Sorum şu ödeme kredi aldığın senenin yarısı kadar zaman sonra ve 2 sene sonra odenmeliymis. Tam aldığım miktarı mı oduyorum yoksa üzerine faiz biniyor mu? Binerse ne kadar biner, tam zamanında odersem ödemem gereken miktar ne kadar olur ? Veya geciktirirsem ne kadar olur? Kredi alanlar örnek verirse sevinirim:) ailem ileride biz öderiz diyor ama guvenemiyorum. Şimdiden her şeye borcları var . Bir de üzerine ev kredisi olacak. Ödeyebilirler mi onu da bilmiyorum. :KK43:

Ailem ev almak istiyor. Bunun için de ablamla bana kredi alın seneye diyorlar. Faiz işlemez öğrencide diyorlar. Sorum şu ödeme kredi aldığın senenin yarısı kadar zaman sonra ve 2 sene sonra odenmeliymis. Tam aldığım miktarı mı oduyorum yoksa üzerine faiz biniyor mu? Binerse ne kadar biner, tam zamanında odersem ödemem gereken miktar ne kadar olur ? Veya geciktirirsem ne kadar olur? Kredi alanlar örnek verirse sevinirim:) ailem ileride biz öderiz diyor ama guvenemiyorum. Şimdiden her şeye borcları var . Bir de üzerine ev kredisi olacak. Ödeneyebilirler mi onu da bilmiyorum. :KK43:
Öğrenci iseniz nasıl kredi çekeceksiniz,çalışmıyorsanız hiçbir banka kredi vermez işveren tarafından 3-6 aylık sigorta girişinizin yapılması gerek.Ayrıca o faizli kredi diye birşey yok.

Öğrenci iseniz nasıl kredi çekeceksiniz,çalışmıyorsanız hiçbir banka kredi vermez işveren tarafından 3-6 aylık sigorta girişinizin yapılması gerek.Ayrıca o faizli kredi diye birşey yok.
Öğrenim kredisi devletin verdiği seneye alın diyorlar.

öğrenim kredisi bende kullandım ödedim, yanlış hatırlamıyosam faizi var. ama diğer krediler gibi geri ödemede sıkıştırmıyolar ben baya geciktirmiştim tabi geciktirmeye oranla fazla faiz ödedim. hatta yapılandırdım falan zaman geçtiği için net hatırlamıyorum ama dediğim gibi illaki oluyo faizi.

öğrenim kredisini her ay maaş gibi alıyorsunuz yani toplu bir para verilmiyor benim bildiğim, aylık 200 küsürlü bişey galiba
bizim zamanımızda öyleydi yani, 5 sene önce mezun oldum ve hala öğrenim kredisi ödüyorum
3 ayda bir, 500 küsür lira
faiz de gayet işliyor
bize verdikleri miktar 4 bin küsür idi ben 7 bin küsür ödedim, haziranda bitiyor çok şükür

Siz öğrenim kredisi alacaksınız böylece ailenizin üzerinden bir miktarda olsa masraflarınız kalkacak değil mi?
Hangi bölümde okuyorsunuz, iş bulabilir misiniz bilmiyorum ama okurken bende almıştım. Ben 2. sınıftayken memurluğu kazandım ve krediyi durdurmuştum. Şimdi ödüyorum (aylık 310 tl). 18 ay ödeyeceğim. O zamanlar babamda bana demişti ben öderim diye ama öyle olmadı :) Allah yardımcınız olsun.

Ailem ev almak istiyor. Bunun için de ablamla bana kredi alın seneye diyorlar. Faiz işlemez öğrencide diyorlar. Sorum şu ödeme kredi aldığın senenin yarısı kadar zaman sonra ve 2 sene sonra odenmeliymis. Tam aldığım miktarı mı oduyorum yoksa üzerine faiz biniyor mu? Binerse ne kadar biner, tam zamanında odersem ödemem gereken miktar ne kadar olur ? Veya geciktirirsem ne kadar olur? Kredi alanlar örnek verirse sevinirim:) ailem ileride biz öderiz diyor ama guvenemiyorum. Şimdiden her şeye borcları var . Bir de üzerine ev kredisi olacak. Ödeyebilirler mi onu da bilmiyorum. :KK43:
Faiz biniyor. Örneğin 10 binliraya 1.500 lira gibi. Ama bu miktar beyaz eşya fiyatlarına göre değişiyo. Yani net bir şey yok. O senenin durumuna göre değişir.
Eğer çalışmaya başlamışsan yani sigortn başlamışsa 2 sene sonra ödemeye başlaman gerekir. Geciktirirsen vergi dairesine borç gider artı ceza ödersin. Eğer çalışmıyorsan ertelerme hakkın var dilekçeylr. Yüksek lisans yapman durumunda da erteleyebilirsin.
Bence alma. Birde iki kardeş alacaksınız. Aylık en az 600 lira civarı bir ödrme yapması gerekir ailenin. Başka borçlar varsada ödemezler gibi geliyo

öğrenim kredisi öyle büyük bir melağ değildi eskiden şimdi de olduğunu sanmıyorum..
ben öderken öyle zorlandım ki..işe giremedim bir süre ama geriödemesi başladı..faiz de alıyorlar ayrıca..geciktirince daha da katlandı faiz.düzenli ödeyemedim vss...37 yaşıma geldim bak...geçen vergi dairseinden aradılar...borcum var diye..küsürat bi rakam kalmış yıllar evveleinden kredi borcundan..faizle birikmiş 35 tl mi en olmuş,o yüzden maaşımı blokelediler..düşün işte sne artık..
devletin bile faizine bulaşmmak lazım..

öğrenim kredisini her ay maaş gibi alıyorsunuz yani toplu bir para verilmiyor benim bildiğim, aylık 200 küsürlü bişey galiba
bizim zamanımızda öyleydi yani, 5 sene önce mezun oldum ve hala öğrenim kredisi ödüyorum
3 ayda 1 500 küsür lira
faiz de gayet işliyor
bize verdikleri miktar 4 bin küsür idi ben 7 bin küsür ödedim, haziranda bitiyor çok şükür

Hala öyle toplu para değil burs gibi aylık aylık veriliyor.

4 yıllık üniversite mezunuyum. 6000 Tl senet imzaladım 8.000 küsur borç ödedim.
Harç kredisi de dahildi. Harç kalktı artık.
Bu arada ben mezun olalı 6 yıl oldu borcu daha geçen sene bitirdim.

Hic bulasma
Mezun olunca maasinin tadini cikarman gereken donemlerde odeme yapiyorsun ve cok zor geliyor bir de faiz biniyor yapilandirma yapiyorsun onu da odeyemezsen icraya kadar gidiyor olay hic gerek yok
Ogrenciyken paran olmasa da yasarsin ama maasliyken bu dert cekilmez

Siz öğrenim kredisi alacaksınız böylece ailenizin üzerinden bir miktarda olsa masraflarınız kalkacak değil mi?
Hangi bölümde okuyorsunuz, iş bulabilir misiniz bilmiyorum ama okurken bende almıştım. Ben 2. sınıftayken memurluğu kazandım ve krediyi durdurmuştum. Şimdi ödüyorum (aylık 310 tl). 18 ay ödeyeceğim. O zamanlar babamda bana demişti ben öderim diye ama öyle olmadı :) Allah yardımcınız olsun.

Hukuk okuyorum.18 ay gibi bir ödeme olduğunda üstüne daha fazla para oduyorsunuz di mi ben ne kadar az taksit o kadar az ödeme diye biliyorum da , sağolun bu arada :)

Hic bulasma
Mezun olunca maasinin tadini cikarman gereken donemlerde odeme yapiyorsun ve cok zor geliyor bir de faiz biniyor yapilandirma yapiyorsun onu da odeyemezsen icraya kadar gidiyor olay hic gerek yok
Ogrenciyken paran olmasa da yasarsin ama maasliyken bu dert cekilmez
Ailemin üstüne hiçbir şey yok borç dışında. Her halukarda mezun olduğumda ev almak zorundayım. Hiç bir şekilde parayi yiyemeyecegim yani ama şimdi mi sonra mı onda kararsizim

Canım sana bir tavsiye benden. eğer 2 sene sonra hemen ödemeye başlarım diyorsan al ama yok ödeyemem diyorsan alma. benim babamda al sen öderiz dedi ama ödeyemedik 2012 den beri ödeyememiştim sonra evlendim ben borcum borç ödeyeceğim ama biraz rahatlayınca diye düşündüm hep ama 3 ay önce bir şok yaşadım maaş hesabıma e haciz konulmuş. eşim kredi çekip ödedi allah razı olsun şimdi ailemin kredi miktarını bize ödemesini bekliyor yani huzurum kalmadı eşim aileme cephe aldı. Yaşadığım olaylardan sonra kim önüme gelirse gelsin öğrenim kredisiyle ilgili alma diyeceğim diye söz verdim kendime. bu arada 3.550 TL borç 2 yılda 5.500 TL ye çıkmış benden söylemesi

4 yıllık üniversite mezunuyum. 6000 Tl senet imzaladım 8.000 küsur borç ödedim.
Harç kredisi de dahildi. Harç kalktı artık.
Bu arada ben mezun olalı 6 yıl oldu borcu daha geçen sene bitirdim.
Borcunu geciktirdiniz mu o yüzden mi faiz işledi yoksa herkese böyle mi?

Ailemin üstüne hiçbir şey yok borç dışında. Her halukarda mezun olduğumda ev almak zorundayım. Hiç bir şekilde parayi yiyemeyecegim yani ama şimdi mi sonra mı onda kararsizim
Ogrenciyken aldigin ogrenim kredisi havaya gidiyor canim kalici birsey olmaz onunla en iyisi simdi parasiz kal ama mezuniyetten sonra borca gir ev icin arsa icin araba icin gir daha mantikli

sakın girme o işe, 2003-2007 yılları arasında aldım, aylık veriyorlar toplu değil 2003 yılında 4085 tl ye imza attım 2007 de mezun oldum. iki yıl sonra ödemeler başladı şok oldum 7500 tl geri ödedim öderkende canım çıktı hiç gecikmede yok bu söylediğim sadece devletin faizi, aldığıma alacağıma bin pişmanım. eşimle aynı okuldan mezunuz 7+7 14 bin ödedik araba alırdık o paraya :KK43:

Öğrenim kredisi alsanız da faizi var canım,yine faizli ödeyeceksin ayrıca toplu para vermezler aylık olarak alırsın ama oda harcanır.

X