- 26 Aralık 2022
- 377
- 374
- 33
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
Herkes aynı imkanlara sahip değil. Ben hem kursta çalıştım, hem özel ders verdim hem de kpss hazırlandım elimden geldiğince. Ve tüm meşguliyetlerime rağmen gayet makul bir puan ile sıralamam vardı. Kurban psikolojisi değil şu an kurban edilmişiz zaten. Tasarruf adı altında bir şeylerin acısı bizden çıkıyor. Baştakiler yiyip içsin diye bizim emeklerimiz heba oluyor. Çok yanlış kişilerde suç arıyorsunuz. Bilmeden boş boş konuşmuşsunuz yok özel bilmem ne diye. Ben iki yıl özelde çalıştım psikolojim bozuldu. Düşük maaş, ekstra ders saatleri, özel olduğu için çocukların ve velilerin tavırları, kurum müdürlerinin sizi yük eşeği gibi görmesi… bunlar insanınözgüvenini bile etkiliyor. Ben güzel bir okuldan mezun yetenekli ve genç bir öğretmenim ülkemin neresinde olursa olsun gidip mesleğimi yapmaktan başka bir derdim yok.2 hedefin olur devlet diyorsan 1 kişi bile olsa ben olacağım dersin çalışırsın atanırsın 1 senede sürse özel dersen kendini geliştirirsin özel ders verirsin. Benim arkadaşım da çocuk gelişimi okudu eğitimlerini aldı özel ders veriyor kazancı da iyi. Ayrıca özel sektörde devletten 3 katı alan da vardır. Kurban psikolojisi iyi bir şey değil. E ben de asgariyle başladım özel sektöre ailem kpss çalış diye tutturdu. Öğretmen annemden yüksek maaş alıyorum şuan. Öğretmenlik mezunu olup özelde çalışan kendi işini yapan bir sürü insan var. Ben uğraşamam dersen son senede kpss çalışıp atanan da var. Kuzenim sosyal bilgiler okuduğu halde 4. Senesinde kpssye hazırlandı 1 sene sürdü o atanma süreci özelde saatlik çalıştı atandı bu sene sıralaması daha yüksekmiş.